PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi banka ne kadar kredi kartı aidatı alıyor

pencere77
04-12-2007, 21:00
BDDK'nın 'yayınlarım' dediği liste

BDDK Başkanı T. Bilgin’in, bankaların kart aidatlarındaki dengesizliğe dikkat çekerek, ‘aylık yayınlayacağız’ dediği, bankaların birbirinden farklı kredi kartı aidat listesi:

Tahsin Akça'nın haberi

YÜZDE 80’lerin üzerine kadar çıkan enflasyon oranları son yıllarda yüzde 7’ye inince eskisi gibi yüksek faizlerden para kazanamayan bankaların kredi kartı yıllık aidat ve havale, EFT ücretleri gibi gelir seçeneklerine yönelmesi BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’i dünkü uyarı açıklamasını yapmaya zorladı. Kamu bankalarının daha ölçülü davrandıklarını söylemek yanlış olmaz ancak genel olarak bankalar artık müşterilerine verdikleri hemen hemen tüm hizmetlerden komisyon alıyor.

Bankalar ilk zamanlarda sadece şubelerden havale ya da EFT yapıldığında komisyon talep ediyorlardı. Ancak artık kredi kartından yıllık ücret alan bankalar, internet ve telefon bankacılığı sistemiyle söz konusu işlemler yapıldığında da ücret alıyor. Örneğin telefon ve internet bankacılığı işlemlerinden ücret talep etmeyen bankalar da yok değil. Ancak çoğu banka artık ücret almadan işlem yapmıyor ve internet ve telefon bankacılığından EFT ve havale için alınan komisyonlar 7 YTL’ye kadar varıyor.

Şubeye kadar gidip sıra da bekledikten sonra havale ve EFT yapmak istediğinizde ise bankaların işlem başına aldıkları komisyonlar 5 YTL ile 22 YTL arasında değişiyor. Bankaların internet bankacılığındaki işlem maliyeti 1 ile 5 cent arasında değişiyor.

Şubelerde yapılan işlemlerin bankaya maliyeti ise 1 ile 1.5 dolar olarak hesaplanıyor. Ancak burada esas sorun, bankalar arasında işlem ücretlerinde büyük farklılıkların söz konusu olması. Maliyetler ortadayken, internet üzerinden havaleye ücret almayan da var, 1.5 YTL’ye kadar komisyon talep eden de... Örneğin Ziraat Bankası, internetten EFT işlemi için 16 YKr talep ederken, Akbank 2 YTL, Garanti Bankası 60 YKr istiyor. Yıllık kredi kartı aidatlarında ise durum daha da ilginç. Çoğu ‘klasik’ olarak isimlendirilen ve orta gelir grubu için çıkarılmış standart kredi kartlarına bakıldığında yıllık aidat 0 YTL’den 100 YTL’ye kadar değişiyor.

GOLD KARTIN ÜCRET FARKI AZ

YIllIk ücret olarak en çok talep edilen rakam 5 bankanın uyguladığı 25 YTL. Kamu bankalarında ise yıllık ücret standart kartlarda en fazla 5 YTL. Öte yandan gold kartlar ve platinum kartlar gibi çok daha yüksek gelir grupları için özel imkanlar sunan kartlar için alınan yıllık ücretlerin de standart kartlardan çok farklı olmaması dikkat çekiyor. Örneğin Vakıfbank standart kart ve gold karttan yıllık ücret almazken, Ziraat Bankası standarttan 3, gold karttan 5 YTL alıyor. Diğer bir banka standart karttan 25 YTL yıllık ücret alırken, gold karttan sadece 5 YTL fazlasını talep ediyor. Aynı banka daha yüksek gelirlilere verilen platinum karttan ise 40 YTL istiyor.

pencere77
04-12-2007, 21:15
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

bakmakta fayda var listeye

kaynak: Only the registered members can see the link

umuter
04-12-2007, 21:21
valla öyle veya böyle bankalar milleti ele geçirmiş durumda ve kart kullananlarda kartların her türlü avantajından ve puanından yaralanıyorlar o yüzden senede bir kere alınan bu ücreti de sineye çekiyorlar kimse bunu inkar edemez

atakan2007
04-12-2007, 21:27
Yapacak bişi yok kullanıyorsak katlanacaz, ama adil değil bu paralar.

pencere77
04-12-2007, 21:33
yapıkredi yi aradım 90 günde 1200 ytl harcarsam elecek seneki kart ücretini almıcaz dediler.bende tamam dedim.bakalım.3 ayda 1200 ytl harcayamam zaten.2007 yılında alınan kart ücreti için tüketici mah. vercem bu hafta veya gelecek hafta.sonucu bildirim

pencere77
04-12-2007, 21:34
vakıfbank ve bankasya yıllık kart ücreti almıyor bilginiz olsun.

umuter
04-12-2007, 21:38
yapıkredi yi aradım 90 günde 1200 ytl harcarsam elecek seneki kart ücretini almıcaz dediler.bende tamam dedim.bakalım.3 ayda 1200 ytl harcayamam zaten.2007 yılında alınan kart ücreti için tüketici mah. vercem bu hafta veya gelecek hafta.sonucu bildirim
bu uygulama herkes için mi varmış yoksa şahsa özel mi??ben çünkü çok yüksek kullanıyorum worldcard ı neden bize öyle bi teklif gelmiyor acaba??

pencere77
04-12-2007, 22:49
bu uygulama herkes için mi varmış yoksa şahsa özel mi??ben çünkü çok yüksek kullanıyorum worldcard ı neden bize öyle bi teklif gelmiyor acaba??

neymiş "ben özel özel müşteriymişim bana özel kampanyaymış" ben inanmadım bana özel olduğunu.usta müşteri hizmetlerini ara ben özel biriyim banada 1200 ytl 3 aylık teklif sunun de.sunarlar.benim arkadaşa 90 günde 750 ytl teklif sunmuşlar.
bence müşteri hizmetlerini ara.sonucu bildir ne diyecekler sana bakalım

hallederiz
04-12-2007, 23:16
aynı mektup banada geldi..tabi önce bankaya kart ücreti iptali için mail göndermiştim.. cevap olarak banada aynı cevap geldi mektupla

pencere77
04-12-2007, 23:19
aynı mektup banada geldi..tabi önce bankaya kart ücreti iptali için mail göndermiştim.. cevap olarak banada aynı cevap geldi mektupla

kart parası iptali başvuranlar için izledikleri yöntem bu zaten yapı kredinin

engina81
04-12-2007, 23:28
çoğu itirazı kabul ediyorlar, ben akbank ve yapıkrediye itiraz ettim, iade ettiler kart ücretini

mugumrah
04-12-2007, 23:36
evet, kartım iptal ettireceğim diye bastırırsanız paranızı çoğu kez iade eden bankalar var...

umuter
04-12-2007, 23:37
neymiş "ben özel özel müşteriymişim bana özel kampanyaymış" ben inanmadım bana özel olduğunu.usta müşteri hizmetlerini ara ben özel biriyim banada 1200 ytl 3 aylık teklif sunun de.sunarlar.benim arkadaşa 90 günde 750 ytl teklif sunmuşlar.
bence müşteri hizmetlerini ara.sonucu bildir ne diyecekler sana bakalım
ustam ben zaten her ay 4000 ytl civarında geçiyorum 3 aya gerek yok ki :) dur ben bi arayayım bakalım

pencere77
05-12-2007, 00:01
ustam ben zaten her ay 4000 ytl civarında geçiyorum 3 aya gerek yok ki :) dur ben bi arayayım bakalım

ara bakalım.sana ne diyecekler sanada 1200 veya 700 yada 750 diyeceklerdir.sonucu bekliyorum bir an önce.müşteri hizm. aradığında önce 3 e sonra tekrar 3 tuşla direk müşteri hizm. bağlan.fazla ses kaydı dinlememiş olursun.şunun için 2 şunun için 5 şunuun için 4 gibi saygılar

:wave: :wave: :wave:

umuter
05-12-2007, 00:15
mail attım ykb ye ve garantiye cevap gelir ordan bakalım ne diyecekler

pencere77
05-12-2007, 00:24
mail attım ykb ye ve garantiye cevap gelir ordan bakalım ne diyecekler

mail attıysan yazı ile sana cevap bildiriler adresine posta gelir 1 hafta içinde.bence en güzeli tlfnla açıp sormak halletmek.

bir önceki mesajıma bak.tel ile ara ardından 3 sonra tekrar 3 e bas işi hallet

umuter
05-12-2007, 00:29
:sunglasses2: :sunglasses2:
mail attıysan yazı ile sana cevap bildiriler adresine posta gelir 1 hafta içinde.bence en güzeli tlfnla açıp sormak halletmek.

bir önceki mesajıma bak.tel ile ara ardından 3 sonra tekrar 3 e bas işi hallet
YOK HEMEN GELİYOR MAİL OLARAK CEVABI YARIN GELİR cevaplar merak etme eğer gelmezse o zaman ararım sağol

pencere77
05-12-2007, 00:35
YOK HEMEN GELİYOR MAİL OLARAK CEVABI YARIN GELİR cevaplar merak etme eğer gelmezse o zaman ararım sağol

daha öncekinde kart ücretiyle ilgili mail attım bana yazılı cevap geldi.

genede sen bilisin

kalamalka
05-12-2007, 00:40
benim vadesiz hesabımdan kestikleri paralar haram zıkkım olsun. bunlar yıl sonunda bi de utanmadan ne kadar kar ettiklerini gururla açıklıyorlar.

pencere77
05-12-2007, 00:44
benim vadesiz hesabımdan kestikleri paralar haram zıkkım olsun. bunlar yıl sonunda bi de utanmadan ne kadar kar ettiklerini gururla açıklıyorlar.

en iyisi ziraat bank. 3 aylık ortalama(hesabındaki) 50 ytl üzerindeyse yıllık hesap işletim ücreti almıyorlar.

hallederiz
05-12-2007, 09:22
bende mail attım cevap mektup olarak geldi bu konuda

fakara
06-01-2009, 18:35
dostlar buyrun bankaları protesto etmeye.ÇÜNKÜ..bir yılda 2 defa hesap işletim üçreti(54 tl= 1 defa hesap ekstra üçreti(25 tl) kredi kart üçreti (35 tl) yani 114 tl para alıyorlar.iadesini istediğinde geriye veriyorlar istemez isen kasaya selamlar genel hesapları kapatalım

Admin
06-01-2009, 18:41
Benim finansbank hesapım var kart aidatı almışlardı telefon ettim iade ettiler bilginize..

pencere77
06-01-2009, 19:05
Benim finansbank hesapım var kart aidatı almışlardı telefon ettim iade ettiler bilginize..

bendede vardı finanskart yıllık kart ücreti almişlardı.iptal etmediler yıllık ücreti.bende kartı iptal ettim.2 sene oluyor nerdeyse.

MUTAF
13-01-2017, 17:35
2016 şubat ayında maximum kredi kartıma 49tl aidat yansıdı, aradım iş bankasını kesinlikle iade edemeyiz dediler. şubeye yolum düştü, oradada iade edemeyiz dediler.
Bu seneki aidat gelmeden önce aradım bankayı kartımı kapatın dedim, neden dediler, aidat vs artık iadeniz yokmuş. kullanmıcam kartı kapatın dedim. Baktımki 49 tl iademi verdiler :)

aynı şekilde garanti bonus kartımada 80 tl iadat yansımıştı, aradım iade edemeyiz fakat 55 tl bonus verebiliriz size dediler. kabul ettim..

korfez41
13-01-2017, 19:01
Vakıfbank/ hcsb bank ve deniz bank kartlarını kulanıyorum kart aidatı önce ekstraya yansıtıyorlar bende telefon ediyorum sonuç olarak iade ediyorlar daha bu sene aidat yansımadı bekliyorum.

Editor
13-01-2017, 19:57
Kart aidati alan bankadan sogurum su ana kadar teb bankasindan alamadim sadecentarihe not ettim gunu gelince kapatirim tebi

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

uydu34
13-01-2017, 20:13
Yapıkredi her sene iptal ediyor inşallah bu senede iptal ederler Temmuz da

gokbel
13-01-2017, 20:56
Ziraaten ,ve türkiye finanstan kartım var ikisinede baştan konuştum ,almıyorlar

turan45
14-01-2017, 11:34
vakıfbank ve bankasya yıllık kart ücreti almıyor bilginiz olsun.
vakıf ban alıyor bana almıyacagız dedıgı alde aldı ve kartı bankada kırdım kapattım sonra tam 30 sefer aradılar kartı acalım ve 80 lıra verelım dıye 3 kart kullanıyorum pegasus ve fıleks kartlarını kullanıyom ucret yok

Hikmet™
14-01-2017, 12:15
Yapı Kredi Adios kartım vardı 100 tl aidat yansıttılar geçen sene bunu iade edin dedim olmaz dedi. Ama 2 seçenek sundu bana.

1. Seçenek kartımda birikmiş 20 tl world puanı alıp -80 tl world puanı alışveriş yaparak sıfırlamamı istedi. Kabul etmedim.

2. Seçenekte 90 iş günü içerisinde toplamda 1200 tl alışveriş yaparsan iade olur dediler onu mecbur kabul ettim harcamayı yaptım param iade olmuştu.

Şimdi ise aidos kartımı world eko karta çevirttim kart aidatı yok onda.