PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ethernet üzerinden internete bağlanamıyorum.

alusta
27-12-2007, 22:15
Daha önce gayet güzel çalışan ethernet bağlantısı, usb ile bağlanmak için ayarlarla oynanınca kayboldu. Usb üzerinden bağlanıyorum. Ancak 2 farklı modemle de ethernet ile bağlantı olmuyor. Modemleri resetledim. Format atıp tekrar kurdum vs olmadı. Bilen varsa faydalanmak isterim. Selamlar.

OLDSMAN
27-12-2007, 22:21
Daha önce gayet güzel çalışan ethernet bağlantısı, usb ile bağlanmak için ayarlarla oynanınca kayboldu. Usb üzerinden bağlanıyorum. Ancak 2 farklı modemle de ethernet ile bağlantı olmuyor. Modemleri resetledim. Format atıp tekrar kurdum vs olmadı. Bilen varsa faydalanmak isterim. Selamlar.

Yeni bir bağlantı kurmak için bağlantı sihirbazını kullanarak ETHERNET
ayarlarınızı düzenleyiniz otomatik olarak zaten devreye ilk olarak
girecektir

pencere77
27-12-2007, 23:12
ethernete modemden gelen kabloyu takınca ethernet direk devreye girer.(tabii daha önce modeme ttnet ten aldığınız ve kullanıcı ad veşifrenizi girdiyseniz.)
basit bir örnek vereyim .herhangi bir pc yi adsl bağkantısı olan modeme ethernet girişinden girin.sörfe bağışlayın.ethernet için ağ bağlantılarımdan ayar yapmaya gerek yoktur.usb den bağlantı için modem driveri pc ye kurulmuş olması gerekir.

alusta
27-12-2007, 23:15
İlginize teşekkür ederim. Ancak tüm bağlantı çabalarıma rağmen ip adresi yenilenemediği için bağlantı olmuyor. Usb ile bağlantı normal. Modem ayarlarından kaynaklanabilir diye resetleyerek de denedim. ama olmadı. Galiba 3. bir modem alıp deneyeceğim. Selamlar.

OLDSMAN
27-12-2007, 23:21
İlginize teşekkür ederim. Ancak tüm bağlantı çabalarıma rağmen ip adresi yenilenemediği için bağlantı olmuyor. Usb ile bağlantı normal. Modem ayarlarından kaynaklanabilir diye resetleyerek de denedim. ama olmadı. Galiba 3. bir modem alıp deneyeceğim. Selamlar.

Kullandığınız kabloları değiştirmeyi denediniz mi acaba
sorun kablolarda olabilir yada ETHERNET kartınızda sorunlu olabilir

:49:

alusta
28-12-2007, 18:41
Kablo değiştirdim, modeme takıp çıkarttım . kartta bir sorun görünmüyor. Modem ayarlarından olmuştur diye düşünüyorum. Lakin çözüm olmuyor. Selamlar.

alusta
29-12-2007, 14:21
Merhaba arkadaşlar. Sonunda sorunu hallettim. Çok kolay bir yolu varmış. Bu konuda sorun yaşayan olursa adres :
Only the registered members can see the link
bu küçük program ile reg ayarları güvenli bir şekilde düzeltiliyor. Klasik arayışlar epey yordu. Meğer çözüm ne kolaymış. Selamlar.

OLDSMAN
29-12-2007, 16:59
Sorunun bu program ile giderileceğine nasıl karar verdiniz.Siz ayarları değiştirdiğinizden
bahsediyordunuz ama bu program REG dosyalarını düzenlemek için kullanılıyor.Bence
siz başka yerleride kurcalamışsınız yoksa bu programa bile ihtiyaç duymaydınız.Sorununuzu belirtirken bizide yanlış yönlendirmiş oldunuz bizde buna göre hareket ederek çözüm aradık.

WİnSock XP Fix Windows XP'nin sık rastlanan TCP/IP sorunlarını çözer

alusta
29-12-2007, 18:13
Sorunun bu program ile giderileceğine nasıl karar verdiniz.Siz ayarları değiştirdiğinizden
bahsediyordunuz ama bu program REG dosyalarını düzenlemek için kullanılıyor.Bence
siz başka yerleride kurcalamışsınız yoksa bu programa bile ihtiyaç duymaydınız.Sorununuzu belirtirken bizide yanlış yönlendirmiş oldunuz bizde buna göre hareket ederek çözüm aradık.

WİnSock XP Fix Windows XP'nin sık rastlanan TCP/IP sorunlarını çözer
Haklı olabilirsin. Kurcalamaya devam ederken bu programın faydalı olacapını okudum. Sorun devam ederken programı çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatınca sorun ortadan kalktı. Yanlış yönlendirme diyorsun, belki bilgisizlikten olabilir. Ancak sorunum ırtadan kalktı. İlginize teşekkür ederim.

OLDSMAN
29-12-2007, 18:45
Haklı olabilirsin. Kurcalamaya devam ederken bu programın faydalı olacapını okudum. Sorun devam ederken programı çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatınca sorun ortadan kalktı. Yanlış yönlendirme diyorsun, belki bilgisizlikten olabilir. Ancak sorunum ırtadan kalktı. İlginize teşekkür ederim.

Bilgisayarda bilmediğiniz yerleri kurcalarken yaptığınız işlemleri hiçbirşey bilmiyorsanız not alın ki yaptığınız değişikleri geri alabilesiniz en azından hata riskini ve çözüme yakın araştırmalar yaparak sorunu giderebilirsiniz.

Yardım istediğiniz kişileride ona göre yönlendirirseniz, size daha çabuk sorun gidericiler için çözüm yaratabilsinler.Neyse sorun giderildiğine göre artık daha dikkatli olursunuz

:sunglasses2::45:

xem_9849
25-10-2009, 01:01
Bende de benzer bir sorun var... QUAKE 4port+ wlan modemim var.
kablo ile bağlanıyordum. Fakat bir süre önce çok sık elektrik gidip gelmelerinden dolayı olduğunu düşünüyorum, modemin bütün ledleri yanmasına rağmen internete giremiyordum.

emektar USB modemimi taktım ve bağlandı...
diğerini servise gönderdim,yazılım atıldığını söylediler.. fakat yine aynı sorun var.. modem ayarı yapmak için 192.168.1.1 adresine bile giremiyorum sayfa görüntülenemiyor....

bu sırada ben başka bir ethernet bağlantılı modem buldum emaneten onunla da bağlanamadım.. o modem de aynı şekilde modem arayüzüne bile giremedim...

güvenlik merkezini ve anti-virüs programını etkisiz hale getirerek de denedim...
alusta nın verdiği reg programını da kullandım ama olmadı yada kulllanamadım!!
o program nasıl kullanılıyor??

DAha başka ne olabilir ki???
yardımcı olursanız çok sevinirim

Volkan
25-10-2009, 01:24
Bende de benzer bir sorun var... QUAKE 4port+ wlan modemim var.
kablo ile bağlanıyordum. Fakat bir süre önce çok sık elektrik gidip gelmelerinden dolayı olduğunu düşünüyorum, modemin bütün ledleri yanmasına rağmen internete giremiyordum.

emektar USB modemimi taktım ve bağlandı...
diğerini servise gönderdim,yazılım atıldığını söylediler.. fakat yine aynı sorun var.. modem ayarı yapmak için 192.168.1.1 adresine bile giremiyorum sayfa görüntülenemiyor....

bu sırada ben başka bir ethernet bağlantılı modem buldum emaneten onunla da bağlanamadım.. o modem de aynı şekilde modem arayüzüne bile giremedim...

güvenlik merkezini ve anti-virüs programını etkisiz hale getirerek de denedim...
alusta nın verdiği reg programını da kullandım ama olmadı yada kulllanamadım!!
o program nasıl kullanılıyor??

DAha başka ne olabilir ki???
yardımcı olursanız çok sevinirim

modemınızın Flaşh yazılımında ve donanımsal olarak problem var. servise gönderin yada yenı modem alın. aldığınız modemın latınada bir mermer parçası koyarsanız aşırı ısınma problemıne bir nebze çözüm bulursunuz.

xem_9849
25-10-2009, 11:07
aslında bende modemde sorun olduğunu düşünüyorum, fakat kafamı karıştıran olay; başka bir modem taktım (airties 1+1) onunlada bağlanamadım ara yüzüne bile giremdim!!!!