Orijinalini görmek için tıklayınız : Flashwizard Programı ile Image Yuklemek
DEJAVU®42
30-12-2007, 00:23
Yukleme :
1-) Dreambox'in fisini takin. Tam olarak acilmasini bekleyin.
2-) Cross kabloyu PC'nize ve Dream'e baglayin.
3-) Flashwizard programini acin.
4-) Sol taraftan configuration and utilities kismini tiklayin. Gelen penceredeki connecting parameters kismina gerekli olan bilgileri girin.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
5-) Bu ayarlari tamamladiktan sonra, sol taraftan install a firmware into FLASH memory kismini tiklayin. Asagidaki resimde gostermis oldugum kisma tiklayarak yuklemek istediginiz imaji secin.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
6-) Onay sorusu gelecek. Yes'e basin.
7-) Yukleme islemi baslayacaktir.
8-) Yukleme basariyla tamamlandi. mesajına ok dedikten sonra cihazın fişini cıkarıp tekrar takın.....
lordlordleon
30-12-2007, 00:49
tşklr işine yarayan olur umarım
DEJAVU®42
30-12-2007, 01:10
tşklr işine yarayan olur umarım
evet yeni başlayan arkadaşların işine yarar umarım.. sorulara cevap olabilir..
cihazın şifresini hatırlamıyorsak nasıl yükleyeceğiz. Teşekkürler...
DEJAVU®42
31-12-2007, 01:33
cihazın şifresini hatırlamıyorsak nasıl yükleyeceğiz. Teşekkürler...
eger cihazın şifresini bilmiyorsan cihazı fabrika ayarlarına döndür.. cihazın şifresi dreambox olacak ancak fabrika ayarlarına gectiginde icindeki ayarların gidecektir server biligilerin falan onun icin once suan ki ayarlarının yedegini al daha sonra fabrik ayarlarına dön sifren ok ...dreambox olacaktır..
makinanın ipsini bilmiyosak ve makina kuruum yapaeken yarım kaldı ise
ne yapmamız gerek
mcakin arkadaşım kişiye özel topic açmayınız buradan eğer bir sorununuz var ise buraya yazınız yardımıcı olur arkadaşlar
DEJAVU®42
09-02-2008, 02:04
mcakin arkadaşım kişiye özel topic açmayınız buradan eğer bir soununuz var ise buraya yazın ız yardımıcı olur arkadaşlar
o konu haledildi usta acılan konu kapatıldı..arkadaşa gereken yazı yazıldı...
cihaz başka bir şehirde ben başka bir şehirdeyim onun cihazına kendi bilgisayarımdan yeni server dosyası yükleyebilirmiyim acaba bu mümkünmü burası yerimi bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
DEJAVU®42
09-02-2008, 13:13
cihaz başka bir şehirde ben başka bir şehirdeyim onun cihazına kendi bilgisayarımdan yeni server dosyası yükleyebilirmiyim acaba bu mümkünmü burası yerimi bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
evet yüklersin karşı taraf modeminde port acar ve sen onun cihazına baglanarak server dosyasını onun cihazın icine atabilirsin sorun olmaz..
evet yüklersin karşı taraf modeminde port acar ve sen onun cihazına baglanarak server dosyasını onun cihazın icine atabilirsin sorun olmaz..
teşekkür ederim arkadaş saolasın
Merhaba arkadaslar.bende bu forumda yeniyim ve yardiminiza ihtiyacim var,eger bana yardim edebilecek bir arkadasim varsa sevinirim.Ben Dreambox dm 500s aldim.Biraz yardiminiza ihtiyacim var:
1-Öncelikle orjinal imaji yedeklemek istiyorum,bunu Dremup ilemi yapabilirim?Ve hangi kabloyu kullanmam gerek?(Nätverk kablosumu veya RS232 kablomu?Duz kablomu yoksa cross mu?
2-Cihazimda CCcam kullanmak istersem bunu hangi program ve hangi tip kablo ile yapabilirim?
3-Eger fabrikadan geldigi gunku haline döndurmek istersem (Yedekledigim imaji tekrar geri yuklemek istersem) hangi program ve hangi kablo ile yapmam gerek?
Bana bu konularda yardimci olursaniz sevinirim.Forumda bircok konuda yol gösteriyorsunuz,bu konudada yazilanlar var ama bir turlu olmadi,belkide ne cesit kabloyu hangi programda kullanmayi beceremedigim icindir sanirim.Hepinize saygilar...Ellerinize saglik.
DEJAVU®42
09-06-2008, 04:05
Merhaba arkadaslar.bende bu forumda yeniyim ve yardiminiza ihtiyacim var,eger bana yardim edebilecek bir arkadasim varsa sevinirim.Ben Dreambox dm 500s aldim.Biraz yardiminiza ihtiyacim var:
1-Öncelikle orjinal imaji yedeklemek istiyorum,bunu Dremup ilemi yapabilirim?Ve hangi kabloyu kullanmam gerek?(Nätverk kablosumu veya RS232 kablomu?Duz kablomu yoksa cross mu?
2-Cihazimda CCcam kullanmak istersem bunu hangi program ve hangi tip kablo ile yapabilirim?
3-Eger fabrikadan geldigi gunku haline döndurmek istersem (Yedekledigim imaji tekrar geri yuklemek istersem) hangi program ve hangi kablo ile yapmam gerek?
Bana bu konularda yardimci olursaniz sevinirim.Forumda bircok konuda yol gösteriyorsunuz,bu konudada yazilanlar var ama bir turlu olmadi,belkide ne cesit kabloyu hangi programda kullanmayi beceremedigim icindir sanirim.Hepinize saygilar...Ellerinize saglik.
dostum sorularının cevabı aslında forumda var biraz baksan bulursun şimdi tek tek anlatmak istesem cok uzun sürecek sadece kabloları söyleyim sana netword cablosu yani modemden flaswizard ile imge atabilirsin diger rs232 kablonlada imge atarsın comdan atmış olursun ve flas eyse yani cihazın flasını silerek imge atmış olursun bacup olayınıda flasfizard ile yapabilirsin forumda nasıl yapılacagı anlatılıyor biraz incele takıldıgın konularda yardımcı olmaya calışırız..
erdal2005
21-08-2008, 16:11
:mad2::rockon::puah::common001:
nihat4734
29-09-2008, 14:25
arkadaş süper bi açıklama yapmışsın çok teşekkür ederiz.
Sadece cross kablo ile mi flash atabiliyoruz. Normal bağlantı ile gerçekleştiremez miyiz?
fatihkunak
11-08-2014, 11:49
teşekkürler
uşaklı64
11-08-2014, 16:23
arkadaşım illaki cross kablo olması gerekmez port çoğaltıcı modem ilede cihaza bağlanıp flash wizard poroğramı ile backup atabilirsin önce ayarlar ve ekipmanlar cihazın ip nosunu,root ve dreambox yazacaksın daha sonra ayarları al ve kaydet diyeceksin imajı flash hafızaya yükle diyeceksin sarı klasöre tıklayıp masa üstüne aldığın imaj dosyasını bulup çift tıklayacaksın sana soracak yüklensinmi diye evet diyeceksin ve yükleme başlayacak hepsi bu kadar.
sahin_42
17-08-2014, 02:12
selam arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz. dm800se klon cihazımda rs232 girişi yok bu nedenle dreamedıt programını imaj atmak için kullanamıyorum.flashwizart la bacup atmayım diyorum her indirdiğime gecersiz imaj uyarısı alıyorum ve imajıda yedeklemiyor dm ye bağlanıyor bilgiler alınıyor diyor öylece kalıyor. cihazı arkadan kapatıp ön panelden power tuşuna basarak aldığım ip nosu ile explorer browzerden imaj atayım istiyorum burada da herşeyi ayarlayıp imajı tıklayıca yüklemeye geçmedenhata veriyor.uğraşmaktan beynim durdu lütfen yardımınızı rica ediyorum.selamlar.
sahin_42
17-08-2014, 13:09
cevap verebilecek bir arkadaş yokmu.
sahin_42
17-08-2014, 22:15
selam arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz. dm800se klon cihazımda RS232 GİRİŞİ YOK bu nedenle dreamedıt programını imaj atmak için kullanamıyorum.flashwizart la bacup atmayım diyorum her indirdiğime gecersiz imaj uyarısı alıyorum ve imajıda yedeklemiyor dm ye bağlanıyor bilgiler alınıyor diyor öylece kalıyor. cihazı arkadan kapatıp ön panelden power tuşuna basarak aldığım ip nosu ile explorer browzerden imaj atayım istiyorum burada da herşeyi ayarlayıp imajı tıklayıca yüklemeye geçmedenhata veriyor.uğraşmaktan beynim durdu lütfen yardımınızı rica ediyorum.şu anda cihazda 2012 yılına ait PBGIGMA II X imaj var sizden ricam bu imajın üzerine flashwizart ile atabileceğim uygun eklentiler olan örneğin cccam-mgcam-youtube gibi bir BACUPveya İMAJ verebilirseniz çok çok memnun olurum. bulduğum her bacupta flaswızartta uygunsuz imaj uyarısı alıyorum.
arkadaşlar cihazın ön paneli üzerinden webbravzarle imaj atarken pc ekranında FERRARİ yazısı çıkıyor gözat dedikten sonra imajı gösterip flash ibaresine basınca UPLOADİNG diyor yükleme stununu açıyor onun altında reboot automatically flashing var sonrada İMAGE FOR WRONG ARCHITECTURE yazısı geliyor öylece kalıyor. lütfen yardımınız bekliyorum.teşekkürler.