PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektriğe otomatik zam geliyor...

ahmeTTaşar
22-01-2008, 11:10
Elektriğe otomatik zam geliyor...

Fiyatlar üç ayda bir yeni tarifeye göre ayarlanacak

Only the registered members can see the linkü646466466.jpg
Elektrikte otomatik tarife için karar hazırlandı. YPK’ya sunulan karara göre, 3 aylık periyotlar halinde elektrik fiyatları yeniden belirlenecek. Buna göre maliyetler ilk olarak nisan ayında fiyata yansıyacak

ELEKTRİK fiyatlarına yapılan yüzde 20’ye yakın zammın ardından otomatik fiyatlandırmaya ilişkin karar da hazırlandı. Yüksek Planlama Kurulu’na (YPK) sunulan karara göre, otomatik fiyatlandırma 3 ayda bir uygulanacak. Bu sistem TKİ, BOTAŞ, EÜAŞ bünyesindeki portföy üretim gruplarını, TETAŞ ve 20 elektrik dağıtım şirketini kapsayacak. Kuruluşlar fiyat tarife değişikliklerini, her biri için özel olarak belirlenen formüllere göre yapacak. Enerji KİT’leri tarife değişikliği zamanlarında, yılın geri kalanında uygulayacakları satış fiyatlarını saptarken mali hedeflerin tutturulmasını sağlayacak. Tarifeler revize edilirken de DPT’nin kendilerine aylık olarak bildireceği, döviz kuru, petrol fiyatı, ÜFE, TÜFE gibi temel rakamlar kullanılacak.

EPDK’NIN ONAYI ALINACAK

ELEKTRİK dağıtım şirketleri, yeni tarifelerini her yıl mart, haziran, eylül ve kasım aylarında, onay için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) sunacak. Elektrik dağıtım şirketleri tarifeleri yenilerken, TETAŞ ile kamu üretim santrallerinin 1 Nisan, 1 Temmuz, 1 Ekim ve 1 Aralık’ta uygulayacağı tarifeleri esas alacak. EPDK da yeni elektrik tarifelerini 1 Nisan, 1 Temmuz, 1 Ekim ve 1 Aralık tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde belirleyecek.

HaberTürk...
(Star)

hallederiz
22-01-2008, 11:58
eski düzen geri geliyor desene

temel50
22-01-2008, 13:22
:nono: bundan sonra ellektirik kulanılmıyacak meydanı boş buldular önüne geleni zam yapıyorlar oldu olacak mezarlara para almasınlar bıçak kemiye dayandı kendileri bizlere%2;62 verdiler:nono:
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:

MUTAF
22-01-2008, 16:58
sadece elektirk için değil. su doğal gaz turkcell ev telefonu adsl vergiler. vs vs
bir kerede vatandaşı düşünen bir karar verilebilecekmi bu ülkede. vatanımızı sonuna kadar seviyoruz ama başımızdakiler her fırsatta hatta kendileri fırsat yaratıp bizleri zömürüyorlar. bugun milletvkilleri maaşına yapılan zam ile emekliye işçiye memura yapılan zam arasındaki farkla 6 hane geçinir be.. ayıppp be ayıpp. Terbiyesiz insanlar..

MUTAF
22-01-2008, 17:00
:nono: bundan sonra ellektirik kulanılmıyacak meydanı boş buldular önüne geleni zam yapıyorlar oldu olacak mezarlara para almasınlar bıçak kemiye dayandı kendileri bizlere%2;62 verdiler:nono:
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:

yaa mezarada zam geldi.. şubattan itibaren. 80 ytl olan mezar alımını bile arttırdılar. bu sene babam ve ananemi kaybettim. ölen insana bile zam yapacaklar. ki yaptılar..

ayran
22-01-2008, 17:09
bakalım nereye kadar bu zamlar uygulanacak milletin hali ne olacak bizim elektriğimiz en kıral ülkeden bile bol ama başka ülkelere naklediliyor...bakınız iran doğal gazı kesti milleti için halkım üşümesindiye adam hesabını yapıyor peki biz'de...

alksoft
22-01-2008, 23:59
2nci dönemde seçildiler,tek ve hükümdarız diyorlar bunlar,vatandaş bizi istiyor diyor nasıl olsa 2 dönemde seçildik milleti düşünen varmı? zam frenlerini bıraktılar yoksa balatalar yanar.

atmaca28
23-01-2008, 00:16
günahını ikinci kez seçenler düşünsün.................

zorlu
23-01-2008, 00:19
eee arkadaşlar cicim aylarımız bitti desenize artıkın satılacak bir yerde kalmadı bundan sonra artık toplu taşımalara vergilere ve bu şekildeki gibi elekriği hergün zam furyası başladı ALLAH sonumuzu hayretsin diyelim başkada denilecek bi şey yok kusuruma bakmasın yönetici arkadaşlar biraz siyasi oldu ama buralarda bari biraz dertleşelim benimkisi sadece.teşekkürler

scob
23-01-2008, 01:39
bunlar bize vatandaş gözüyle bakmıyorlarki.bize baktıklarında gördükleri şey banknot.:devilprv:

cetindeniz
23-01-2008, 09:00
bunlar bize vatandaş gözüyle bakmıyorlarki.bize baktıklarında gördükleri şey banknot.:devilprv:

Güzel tespit :8[1]:

hallederiz
23-01-2008, 09:00
ben şunu anladım bir kişiyi 2, kez kesinlikle seçmeyeceksin...