Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telekoma darbe, sabit ücret alamayacak

Kemal Turan
22-01-2008, 18:03
Telefonda sabit ücret artık ödenmeyecek! Telekom'a vatandaştan darbe geldi.
Artık sabit telefonda sabit 10 YTL ücrete son. Türk Telekom'a vatandaştan sabit ücret darbesi geldi.

Telekom'un her ay "sabit ücret" adı altında abonelerinden aldığı ücreti ödememek için Beykoz Kaymakamlığı'na başvuran işçi emeklisi Salim Yılmaz açtığı davayı kazandı.

Alınan kararla Telekom, Salim Yılmaz'ın parasını faiziyle birlikte ödedi. Bu karar uzun zamandır tartışma yaratan bu konuya da son noktayı koymuş oldu.

Davayı açmaktaki asıl amacının parayı geri almak değil, vatandaşa isteyince hakkını alabileceklerini göstermek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ben kazandım ama mücadele daha bitmedi. Haksız uygulama sonlandırılana kadar mücadele edeceğiz, tüm vatandaşlara örnek olsun" dedi.

YILDA 3.420 MİLYON YTL HAKSIZ KAZANÇ

Paşabahçe Tekel İçki Fabrikası'ndan emekli 58 yaşındaki Salim Yılmaz Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak, iki adet sabit hatlı telefonu olduğunu, Türk Telekom'un bu hatlardan "sabit ücret adı altında ücret aldığını belirterek, her iki hattından alınan bu haksız ücretin kaldırılması talebinde bulundu. 5 kişilik heyet, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan iki mühendisin verdiği Bilirkişi Raporu doğrultusunda, karar verdi. Raporda, herhangi bir hizmet tanımlanmadan "sabit ücret" adı altında bir bedel alınmasının teknik olarak açıklanamadığı kaydedildi.

Kararda, "Telefon hatlarından konuşma bedelleri dışında belirsiz gerekçelerle sabit ücret adı altında her ay alınan ücretin iptaline, bu isim altında tüketiciden adı geçen firma tarafından alınan tüm ücretin, tüketiciye geri iade edilmesine karar verildi" denildi.

Türk Telekom'un hiçbir hizmet vermeden "sabit ücret" adı altında her ay yaklaşık 19 milyon aboneden KDV ve Özel İletişim Vergisi de ilave edildiğinde 15 YTL'yi bulan bir ayda 285 milyon YTL, bir yılda ise 3.420 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

"HERKES HAKKINA SAHİP ÇIKSIN"

TELEKOM'un haksız yere insanlardan para aldığını ifade eden işçi emeklisi Salim Yımaz, "Halk bu haksızlıklarla kendisi mücadele etmeli" dedi. 600-700 YTL arası emekli maaşı aldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Maaşımız zaten elektrik, su telefon faturalarına gidiyor. Onların ise umrunda değil. Benim tek isteğim halk kendi kendine sahip çıksın, haklarını arasın. Halkı sömürmekten başka düşünceleri yok. Halkı aptal yerine koymasınlar"

ZAFER TÜKETİCİNİN

Salim Yılmaz'ın başlatmış olduğu mücadelenin tüketicilerin lehine sonuçlanmasıyla harekete geçen Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Beykoz Şubesi, Türk Telekom'a haciz işlemi başlattı. Beykoz İcra Dairesi'nde başlatılan haciz işlemi sonunda Yılmaz, toplam 659.00 YTL'yi tahsil etti. Böylece 19 milyon aboneyi ilgilendiren dava tüketicinin zaferiyle sonuçlanmış oldu.

İnternet Haber

ayran
22-01-2008, 18:49
haksız kazanç sağlayan insan kendisinden utanması lazım :tsk:

caglar684
22-01-2008, 18:55
Kitabına uydururlar onlar bi şekilde. Ellerini cebimizden çekmezler.

umuter
22-01-2008, 22:55
evet hasız alınan parala çok ülkemizde mlesef

adnan58
22-01-2008, 23:00
türkiye tıraş memleketi traşlanacak başka mesele bulurlar ayıkana kadar 50 sene daha geçer

pentium
22-01-2008, 23:30
telekom bir yolunu bulur kılıfını uydururzeytinyağı gibi üsste çıkar..sonuçta vergi veriyoruz bunlar vergiye gidiyor der keser atar .....bizi düşünen kim .......

ibalaban
22-01-2008, 23:34
Hiç bir şey çıkmaz bundan. Onun kaymağını yiyen üst bürokratlar vardır. Bir kılıfa uydururlar. Bizi bir sabit ücret mi yıkacak. Umut fakirin ekmeği ye memet ye. (Buradaki memet Kahraman Mehmetçiğimiz değil) Kan emici sülükler.

hallederiz
22-01-2008, 23:45
peki bu paraları bizler nasıl alacaz bizdemi kaymakamlığa müracaat edecez yoksa mahkemeyemi vermemiz gerekiyor buna aslında devlet bir çözüm getirmesi gerekli

kucer06
23-01-2008, 00:06
Evet telekom şimdiye kadar aldığı bütün sabit ücretleri vatandaşa ödemeye kalksa buna Türkiyenin bütçesi yetmez.Şimdiye kadar bir kılıf bulmuşlardır.Zaten ödeyemezler.

DEJAVU®42
23-01-2008, 00:43
Bence telekom para falan ödemez.. belki bundan sonrası icin almaya bilir sabit ücret nedir ya.. acıklayamadıgı bir ücret gecersen 5 lira gecmezsen 10 lira gibi bir uygulamalar var zaten Türkiyede.. Halkta buna itiraz etmiyor zaten hayırlısı..

cetindeniz
23-01-2008, 01:26
Telekom yine işini bilir bu parayı alırlar devletimiz sağolsun arayan soran nasılsa yok her ay verilen bu para neyin nesidir soranda yok

scob
23-01-2008, 01:43
haksız kazanç sağlayan insan kendisinden utanması lazım :tsk:
eğer İNSAN olursa utanması lazımda,peki insan kılığına girmiş yaratıklar ne yapsın.onların felsefesinde zaten utanma,ar,haya gibi kavramlar yokki.:mad2:

lonely
23-01-2008, 02:21
Türk Telekom'a sabit ücret darbesi geldi.

Telekom'un her ay sabit ücret adı altında abonelerinden aldığı 10 YTL'yi ödememek için mahkemeye başvuran Salim Yılmaz isimli işçi emeklisi,açtığı davayı kazandı.

Alınan kararla Telekom, Salim Yılmaz'ın parasını faiziyle birlikte ödedi.

Kararda, 'Telefon hatlarından konuşma bedelleri dışında belirsiz gerekçelerle sabit ücret adı altında her ay alınan ücretin iptaline, bu isim altında tüketiciden adı geçen firma tarafından alınan tüm ücretin, tüketiciye geri iade edilmesine karar verildi.' ifadesine yer verildi.

Türk Telekom'un hiçbir hizmet vermeden 'sabit ücret' adı altında her ay yaklaşık 19 milyon aboneden KDV ve Özel İletişim Vergisi de ilave edildiğinde 15 YTL'yi bulan bir ayda 285 milyon YTL, bir yılda ise 3.420 milyon YTL'lik haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

Salim Yılmaz'ın başlatmış olduğu mücadelenin tüketicilerin lehine sonuçlanmasıyla harekete geçen Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Beykoz Şubesi, Türk Telekom'a haciz işlemi başlattı. Beykoz İcra Dairesi'nde başlatılan haciz işlemi sonunda Yılmaz, toplam 659.00 YTL'yi tahsil etti. Böylece 19 milyon aboneyi ilgilendiren dava tüketicinin zaferiyle sonuçlanmış oldu.

Öte yandan Tükoder Beykoz Şube Başkanı Mimar Aysel Can Ekşi, Tüm ülke genelinde tüketicileri, ve 2008 yılında birlikte sabit ücretten kurtulmak için mücadeleye ve son ayın faturasını 30 günü geçmeden en yakın Tükoder Şubesine başvurmaya davet ediyoruz. diye konuştu...

alıntıdır...

lonely
23-01-2008, 02:23

"HERKESİ HAKKINI ARAMAYA DAVET EDİYORUZ"

TÜKODER Beykoz Şube Başkanı Mimar Aysel CAN EKŞİ, TÜKODER'in Evrensel Tüketici Hakları'nın korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşmak amacıyla çalışan bağımsız ve kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

Evrensel Tüketici Hakları Açısından ,
Haberleşme;
" Tüketicilerin Temel Gereksinimlerinin Karşılanması Hakkı'dır.
" Satışa sunulan her türlü mal ve hizmetin yaşam ve sağlık açısından tüketicilere zarar vermeyecek kalite ve nitelikte olması bakımından Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı'dır.
" Ekonomik çıkarların korunması hakkı (Mal ve Hizmetlerin Serbestçe Seçilmesi Hakkı)
Tüketicilere sunulan ürün ve hizmetlerin nitelikli , kaliteli ve uygun fiyattan sunulması, satış sonrası hizmetlerin yeterli düzeyde ve yaygınlıkta olması yanında, sözleşmelerdeki haksız hükümlerin olmaması ve baskıyı yaratan satış yöntemlerine karşı korunma hakkıdır.
" Bilgi edinme ve eğitilme hakkı
Mal ve hizmeti satın alırken doğru karar vermeye yardımcı olacak bilgilerin edinmesi; yanlış, yanıltıcı reklamlar,etiket ile ambalaja karşı korunma ve sorumlu tüketiciler olarak bilincin gelişimi için eğitilme hakkıdır.
" Zararların karşılanması hakkı ( Tazmin edilme hakkı)
Satın alınan ürün yada hizmetin öngörülen nitelikte olmaması durumunda kusurlu malın geri alınması,değiştirilmesi kusurlu hizmetin yeniden görülmesi,zararın karşılanması hakkıdır.
" Temsil edilme hakkı (Sesini duyurma hakkı)
Örgütlü tüketicilerin, hükümetlerin ekonomik politikalarının oluşturulması dikkate alınması,kamu organlarında temsili, firmalarda özellikle ürün geliştirme aşamasında görüş alınması ve denetlemelerde gönüllü olarak bulunma hakkıdır.
Haberleşme hakkı kamusal olup, evrensel tüketici haklarının neredeyse her maddesinde tanımlanmış ve her yurttaşın buna ulaşabilme hakkı olmasına rağmen yaklaşık on yıldır siyasi iktidarlar daha ucuzlayacağını ifade ederek 19 milyon abonesi, 55 bin çalışanı ve 21 milyon çalışmaya hazır hat kapasitesiyle Türk Telekomu 6.550MİLYON DOLAR karşılığında ve beş taksitle 14 kasım 2005 tarihinde tüm yönetim hakları kamudan çıkarılmak suretiyle %55'ini Oger Telekoma devrettiler.

23 Şubat 1995'de çıkarılan ve 4822 yasa ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun açısından; Telekom'un hiç bir hizmet vermeden "Sabit ücret" adı altında keyfi olarak her ay yaklaşık 19 milyon aboneden ortalama KDV ve Özel İletişim de ilave edildiğinde 15 YTL. Bir ayda 15YTLx19milyon abone=285 milyon YTL. Bir yılda ise 3.420 milyon YTL. haksız kazanç sağlaması tam bir ayıplı hizmettir.

Tüm ülke genelinde tüketicilerimizi, kendi yaşam haklarımıza sahip çıkmaya ve bu 2007 yılıyla birlikte sabit ücretten kurtulmak için mücadeleye ve son ayın faturasını 30 günü geçmeden en yakın Tükoder Şubesine başvurmaya davet ediyoruz.
ŞİKAYETLERİNİZ İÇİN

TÜKODER TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BEYKOZ ŞUBESİ
Beykoz Belediye Kültür Merkezi No:213 BEYKOZ

0 216 331 34 44

alıntıdir...

MUTAF
23-01-2008, 03:22
yaa bu taraz yazıları defalarca okudum. ama bir kere olsun faturam kullanım ücretleri dışında indirim uygulanmadı. ben ev telefonunu hiç kullanmıyorum. ayda yılda 1 kere çalarsa çalar. yada ben 15 senede bir ararsam ararım. üzerime 4 5 tane turkcl hat var. ki kullanmıyorum. bu tarz haberleri çok okudum. ama artık müşteri olartak görelim. hani nerde. indirimde olmadı. bana fayda edecek bişide olmadı. ne mutlu SALİM YILMAZA...

fravun
23-01-2008, 11:10
basri kardeş sadece tavuklar oturdukları yerden başarıya ulaşır

umuter
23-01-2008, 12:05
konular birleştirilmiştir

ŞAHİN
23-01-2008, 12:19
adsl fatura 29 lira olcana 62 ytl geldi son fatura .....................

gungor35x2
23-01-2008, 13:36
ne yapmamız gerektiği hakkında net bişey anlamadım ben izmirden memur maaşıyla geçinen biriyim her ay 40 ytl telefona veriyorum bunun 10 ytlsi sabit 15 ytl si vergi ötv vs. benim konuşma ücretim kontör karşılığı 18 ytl ama 45 ytl her ay ödüyor buda zoruma gidiyor hiç bir ülkede bu kadar vergi yoktur herhalde sonuç olarak bu sabit ücreti itiraz için nereye ne yapmamız gerekiyor nt birşey arıyorum ...herkese teşekkürler....

ŞRARSKOZ
03-02-2008, 00:39
başvuru için dilekce varmış resmi gazetede yayınlanmış sanırım son 14 gün kalmış başvuru için bilgisi olan varmı eger böyle birşey varsa kacırmıyalım arkadaşlar saglıcakla saygılar

sakir
03-02-2008, 00:51
Eskiden devlet alıyor, diyorduk şimdi satıldı yıne almaya devam ediyorlar hemde yabancılar kısacası özelleştik güzellestik.hepimiz mutlu olalım bir arpalıktan kurtulduk diye.

engin
03-02-2008, 00:53
:clap2:: :clap2:: :clap2:: :45: :45: :present: :sunglasses2:

cetindeniz
03-02-2008, 00:58
Eskiden devlet alıyor, diyorduk şimdi satıldı yıne almaya devam ediyorlar hemde yabancılar kısacası özelleştik güzellestik.hepimiz mutlu olalım bir arpalıktan kurtulduk diye.

Ülkemizin doğal güzelliklerini kendimiz deyilde yabancılar yararlanıyor
yetmemiş gibi milli servetlerinide elden çıkardık bir özelleşme uğruna
bakalım özelleşecek başka neyimiz kaldı :8[1]:

ŞRARSKOZ
03-02-2008, 01:03
İadeli Taahhütlüdür.

İHTARNAME

İhtar Edenin

Adı Soyadı: …………………………….

Sabit Abone Tel No : ( ) …………………………….

Adresi: ...……………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………

Muhatap: 1- TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.
Turgut Özal Bulvarı Samsun Yolu Kavşağı 06103 Aydınlıkevler /ANKARA

Tarih : ……./..…/2007

Şirketinizin yukarıda belirttiğim telefon numaralı sabit telefon abonesiyim. Danıştay 10. Dairesi 2000/1522 sayılı kararında; “Yapılan iş ve hizmetler karşılığı belirlenip alınacak ücretlerin dışında, belirlenen tarifede değişiklik yapılmaksızın ilgililerden ayrıca, karşılığında konuşma hakkı da tanınmadan ayrı bir ücret istenilmesine yasal olanak bulunmamaktadır. Bu nedenle TELEFON ABONELERİNDEN AYLIK SABİT ÜCRET ALINMASINA İLİŞKİN BU UYGULAMANIN İPTALİNE” karar vermiş olmasına rağmen şirketinizde hiçbir hizmet ve karşılığında ve tam karşılığı olarak şartsız indirim uygulanmadığı halde aylık sabit ücret almaktadır. Yüksek Yargı kararına rağmen hukuksuz bir şekilde 1 Mart 2007 tarihinden bu yana uygulanan tüm sabit ücretlerin şirketinizce geciken faturalar için uygulananı gecikme cezası oranında gecikme cezası da eklenerek tarafıma yedi gün içerisinde iade edilmesi aksi halde hakkınızda hukuk süreci başlatacağımı doğacak hukuk masraflarından da tarafınızın sorumlu olacağını ihtar ederim.

İsim İmza

(1- Bu dilekçeyi abonesi olduğunuz il veya ilçedeki Telefon Müdürlüğü yahut Türk Telekom adresine PTT APS ile yahut kurye, kargo ile yakut Telekom tarafından elden alındığına dair yazı alınmak şartı ile elden verilmesi gerekmektedir)

gacvokem
03-02-2008, 01:09
Dilekce aşağıdaki linkde

Only the registered members can see the link

ŞRARSKOZ
03-02-2008, 01:24
Dilekce aşağıdaki linkde

usta dilekçeyi yazıcıdan cıkaracak şekilde verebilirmisin teşekkürler

saglıcakla saygılar

gacvokem
03-02-2008, 01:34
usta dilekçeyi yazıcıdan cıkaracak şekilde verebilirmisin teşekkürler

saglıcakla saygılar

Bende yazıcı olmadıgı için deneyemedim bir dene baklım olmuşmu
txt den indir

MUTAF
03-02-2008, 03:44
kısaca bu dilekçeyi gönderdikten sonra bana para iadesimi yapılacak. 2000den beri ev telefonum var ve neredeyse senede 3 4 kere arama yaparım. yani o kadar gereksiz. evde duruyor. sebebi adsl kullanmamdan dolayı..

gacvokem
03-02-2008, 03:55
valla bende başvuracam dilekçeyle

rexsi
03-02-2008, 06:06
Ülkemizin doğal güzelliklerini kendimiz deyilde yabancılar yararlanıyor
yetmemiş gibi milli servetlerinide elden çıkardık bir özelleşme uğruna
bakalım özelleşecek başka neyimiz kaldı :8[1]:
bir tek suyumuz kaldı
birde...
en kısa zaman sıra onlarada gelir herhalde malesef

emmi
03-02-2008, 06:32
Arkadaşlar bu işte sakatlık yok mu sizcede? Bu konuda tüm Türkiye ayakta uyuyup otel parası vererek ve tabiri caizse bu paraları bende dahil eşşek gibi öderken, ama ordan bir işçimiz çıkıp bunun haksız kazanç olduğunu belirten bir dava açıyor ve kazanıyor. Bizlerde bu olay karşısında sevinçten oynuyoruz. Ben ne deyim sevgili Türkiyem, helal olsun sana demekten başka. Satın babam satın. Ne var ne yoksa satmazsanız namertsiniz. Bu bize, az bile. Kimse alınıp gücenmesin. Bundan önceki özelleştirme yanlıları ve helede % 47'ler hiç. Hani "babalar gibi" satıyoruz ya!!!! Beter olalım dimi?
Saygılar.

f47xfenerli
03-02-2008, 13:39
bu karar emsal teşkil etmesi lazım aslında yanı 19 milyon kapsaması
lazım çünkü aynı şekilde bütün sabit hatlardan alınan bir ücret bu
dernek böyle demeliydi bir sürü çelişki var gene

lordlordleon
03-02-2008, 18:31
ellerine sağlık teşekkürler bu habere sevindim

atakan2007
03-02-2008, 18:41
O zaman bizde dava açıp geri alalm paramızı.

kamerayn
03-02-2008, 19:23
yine olan bizlere oluyor paylaşımın için teşekkür ederim

koçufo
03-02-2008, 19:58
çok zor.atı alan üsküdarı geçmiş.

hakanbek
03-02-2008, 20:56
ne kadar saçma ki tam saçma eee bir kişi dava açıp kazanıyor ise Türkiye deki her kes mi dava açacak o kişi kazandı ise herkes kazandı anlamı taşır o halde kimse uğraşmadan direk herkesinkini iptal etsinler...

bulletfromhell
04-02-2008, 01:19
karar emsal teşkil edebilirmi bilmiyoruz...bu konularla ilgili uzmanlaşmış hukukçuların fikrini almak gerekir...karar emsal karar olsa bile telekom bu durumu otomatize ederek sabit ücreti bırakırmı onuda bilmiyoruz...kişiler dava açarsa da geriye yönelik ne kadar ödeme yapmak zorundalar onuda bilmiyoruz...dolayısıyla bana göre en iyisi gerekçeli kararın yayınlanmasını müteakip biraz zaman geçmesini bekleyerek hukukçulara danışıp onlarla istişare yapmaktır... :wave:

yasinaslan001
04-02-2008, 23:12
Hukukçulara neden danışıyoruz ki? Danışıp ta dava mı açacağız? Dava açılsa bile her kullanıcının ayrı ayrı dava açtığını düşünsenize. Bence danışmaya gerek yok. Bi defa tüketicileri koruma derneği var ve bu derneğin kendi hukukçuları var. Bu iş geneli ilgilendirdiği için herkesi temsilen tükoderin yada buna benzer kurumların bu işe el atması lazım.bireysel bazda olacak bişey değil bu.

arkadaş
05-02-2008, 01:48
kararı temiz etmekte şu an telekom. yargıtay süreceni beklemek gerekir. çıkan karara göre de isteyen herkes istediği gibi hareket eder. ama herkese tekrar para ödenmesi olayı olmaz. ona kitabına uygun bir karara bağlanacağı da kesindir. çünkü kapital bi hayat yaşıyoruz. aksisi kapitalizmin dogasına aykırıdır. herkese kolay gelsin...

cetindeniz
05-02-2008, 02:40
ne kadar saçma ki tam saçma eee bir kişi dava açıp kazanıyor ise Türkiye deki her kes mi dava açacak o kişi kazandı ise herkes kazandı anlamı taşır o halde kimse uğraşmadan direk herkesinkini iptal etsinler...

Çok haklısınız burda bir haksızlık varsa hükümetin müdahale edeceği durumda bütün yük vatandaşın sırtına atılmasa saçmalığın alası :45:

MUTAF
05-02-2008, 04:03
hükümet bu tarz hiç bir olaya parmağını dokundurmamıştır bu zamana kadar. telekomuda bu hale getiren hükümet değilmidir. ?

FYAVUZ1
05-02-2008, 10:27
Ben bu konuda aylar evvel telekoma başvurmuş ve sabit ücreti iptal attirmiştim. Hatta konu ile ilgili örnek dilekçe ve gerekçeli kararı bu forumda vermiştim. Bir çok kişi okudu. Hiç kimse telekoma başvurmadı. Bu da öyle olacak. Herkes konuşacak. Armut piş ağzıma düş diyecek. Biz böyle oldukça daha ne vergiler alınır. Dilekçeye sadece kendi adınızı yazacaksınız ve bulunduğunuz yerdeki telekom müdürlüğüne verecektiniz. Bu kadar basit bir işlemi kimse yapmadı. Türkiyede sabit ücret ödemeyen sadece üç kişi var. Ne kadar acı değil mi?

remats
05-02-2008, 11:26
peki bu paraları bizler nasıl alacaz bizdemi kaymakamlığa müracaat edecez yoksa mahkemeyemi vermemiz gerekiyor buna aslında devlet bir çözüm getirmesi gerekli

işte burda örnek form var ama kim gönderir bilmiyorum
aslında kazanılan hak varsa abonelerin tamamına uygulanması lazım....

Kemal Turan
05-02-2008, 12:31
Ben bu konuda aylar evvel telekoma başvurmuş ve sabit ücreti iptal attirmiştim. Hatta konu ile ilgili örnek dilekçe ve gerekçeli kararı bu forumda vermiştim. Bir çok kişi okudu. Hiç kimse telekoma başvurmadı. Bu da öyle olacak. Herkes konuşacak. Armut piş ağzıma düş diyecek. Biz böyle oldukça daha ne vergiler alınır. Dilekçeye sadece kendi adınızı yazacaksınız ve bulunduğunuz yerdeki telekom müdürlüğüne verecektiniz. Bu kadar basit bir işlemi kimse yapmadı. Türkiyede sabit ücret ödemeyen sadece üç kişi var. Ne kadar acı değil mi?

Arkadaşım bu dilekçenin örneğini ve gerekçeli kararı foruma tekrar koyabilirmisin? Faydalanacak arkadaşlar olabilir.

muratbaybo
05-02-2008, 12:38
ınsallah lehımıze bır karar cıkar

sakarxa
12-02-2008, 15:17
arkadaşlar geçen gün ben itiraz dilekçesini telekoma verdim ve benim elime bir kağıt verdiler yazan şu sizlere sağladığımız hizmet karşılığında alınan bu para bizim sizlere sağladığımız hizmet telefonunuzun açık olması sürekli aktif halde eolması istediğinizde arayıp istediğinizde aranmanız için gerekli iletişimin sağlanması amacıyla alınmaktadır falan gibi şeyler yazıyor yani bu para benim hakkım kimseye yedirmem diyor biz bu aşamadan sonra ne yapmalıyız bilen varsa tekliflere açığım

CABBARİ
20-02-2008, 12:34
fazla sevinmeyelim arkadaşlar
Türk Telekomun uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen Beykoz Hakem Heyeti kararının, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildiği bildirildi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin bu kararıyla, Türk Telekomun "haklılığı ve uygulamasının hukuka uygunluğunun bir kez daha teyit edilmiş olduğu" ifade edildi.

Açıklamada, ''Daha önce de aynı konuda farklı mahkemeler birçok benzer karara imza atmıştı. Böylece telefon hizmetinde erişim maliyeti, bir başka deyişle, müşteriye tahsis edilen hattın her zaman konuşulabilir durumda tutulması karşılığında alınan bir ücret olan sabit ücretin hukuka aykırı hiçbir yanının olmadığı anlaşılmış oldu'' denildi.

Sabit ücretin tüketiciye geri ödenmesini isteyen Beykoz Tüketici Hakem Heyetinin kararının geçtiğimiz ay basında yer aldığı ve kesinleşmiş bir yargı kararı gibi kamuoyuna duyurulduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

-MAHKEME MASRAFLARI-

''Türk Telekom olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda sabit ücret uygulamasının hukuka uygun olduğunu, bu tür Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkemelerce iptal edildiğini, müşterilerimizi doğru şekilde bilgilendirmek ve korumak adına, gerekçeleri ile birlikte birçok defa açıkladığımız halde bazı çevreler, aksine yönlendirmelerine devam etmiştir. Maalesef, söz konusu yönlendirmeler, mahkeme masrafları nedeniyle ilgili müşterilerimizin daha fazla maddi zarara uğramasına sebep olmuştur.

Söz konusu Beykoz Tüketici Hakem Heyeti kararının mahkemece iptali ile artık şirketimizin bu konudaki haklılığının ve uygulamasının hukuka uygunluğunun müşterilerimizin menfaati açısından ilgili herkes tarafından anlaşılacağını umut ediyoruz.''
AA

Kemal Turan
20-02-2008, 12:37
Başka ne bekleniyordu ki?

Mehmet Kaynaklı
20-02-2008, 12:44
:rant: :rant: :( :( çok sevinmiştim

olesker
20-02-2008, 12:46
Telefondaki sabit ücrette son karar

Türk Telekomun uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen Beykoz Hakem Heyeti kararı ile ilgili mahkeme yeni bir karar aldı.
20 Şubat 2008 10:08

Türk Telekomun uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen Beykoz Hakem Heyeti kararının, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildiği bildirildi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin bu kararıyla, Türk Telekomun "haklılığı ve uygulamasının hukuka uygunluğunun bir kez daha teyit edilmiş olduğu" ifade edildi.

Açıklamada, ''Daha önce de aynı konuda farklı mahkemeler birçok benzer karara imza atmıştı. Böylece telefon hizmetinde erişim maliyeti, bir başka deyişle, müşteriye tahsis edilen hattın her zaman konuşulabilir durumda tutulması karşılığında alınan bir ücret olan sabit ücretin hukuka aykırı hiçbir yanının olmadığı anlaşılmış oldu'' denildi.

Sabit ücretin tüketiciye geri ödenmesini isteyen Beykoz Tüketici Hakem Heyetinin kararının geçtiğimiz ay basında yer aldığı ve kesinleşmiş bir yargı kararı gibi kamuoyuna duyurulduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

-MAHKEME MASRAFLARI-

''Türk Telekom olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda sabit ücret uygulamasının hukuka uygun olduğunu, bu tür Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkemelerce iptal edildiğini, müşterilerimizi doğru şekilde bilgilendirmek ve korumak adına, gerekçeleri ile birlikte birçok defa açıkladığımız halde bazı çevreler, aksine yönlendirmelerine devam etmiştir. Maalesef, söz konusu yönlendirmeler, mahkeme masrafları nedeniyle ilgili müşterilerimizin daha fazla maddi zarara uğramasına sebep olmuştur.

Söz konusu Beykoz Tüketici Hakem Heyeti kararının mahkemece iptali ile artık şirketimizin bu konudaki haklılığının ve uygulamasının hukuka uygunluğunun müşterilerimizin menfaati açısından ilgili herkes tarafından anlaşılacağını umut ediyoruz.''

A.A haberi

yusufcuk
12-03-2008, 20:28
arkadşlar hiç türk insanın lehine bi karar çıktığını gördünüzmü şhsen ben hiç görmedim
adamalar bizi eziyolarda eziyolar sesimiz çıkmıyo yılladır ne yi bekliyoruz yaw

karadağlı
12-03-2008, 22:14
neresi türk telekom

bizim türkmiileti uyutulmuş beyni düşünmeye kapatılmış.

hey uyan millet.......

harputlu2332
12-03-2008, 22:32
Buraya kadarmış... Telekom'un Hükümet içindeki ortaklarını Arayın ve bulun...

Teşekkürler...

volkii
12-03-2008, 23:49
cem yılmaza veriyoz o paralarıı

yusufdal
13-03-2008, 01:45
en stratejik kurumu, üstelik para basarken kalk elin ***uruna sat, sonra da insaf bekle...