Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Metin Tümer gitti

ahmeTTaşar
23-01-2008, 22:53
Kışla yerine YUNAN'ı seçtiler...

Bazı milli sporcularımız, tecil yaşı 38'e çıkmayınca askere gitmemek için yurt dışına çıkmayı seçti. İlk tercih ise Yunanistan.

Türkiye'de milli sporcular 34 yaşına kadar askerliklerini tecil ettirebiliyor. Bu sınırın 38'e çıkması bekleniyordu ama olmadı. Bunun üzerine askere gitmemek için ilk olarak 34 yaşındaki basketbolcu İbrahim Kutluay Fenerbahçe'den ayrılıp Yunan PAOK takımına transfer oldu.

Only the registered members can see the link

Şimdi de 34 yaşındaki Fenerbahçeli futbolcu Tümer Metin, Yunan Larissa takımı ile anlaştı. Her iki sporcunun amacı yurt dışında en az 3 yıl çalışıp dövizli askerlik hakkından yararlanmak.

Only the registered members can see the link

Ensonhaber...
(Posta)

kanaryam1950
23-01-2008, 23:06
hani her fırsatta askere gidecem diyordu.

zabataygatör
23-01-2008, 23:40
bence yaptiklari cok normal.kanuni haklarini kullaniyorlar.bu sporcular milli maclarda cok hizmet ettiler

osmann
24-01-2008, 09:57
hiç maç etmek ile askerlik bir olurmu?
evet mi?
o halde ordu takımı var. ordular arası maçlarda oynayabilirler. öyle değilmi?
maç niyahetinde oyundur.askerlikle bir tutulmamalı...
selametle...

Kemal Turan
24-01-2008, 10:44
Askerlik problemi nedeniyle futbol hayatını yurtdışında sürdürmeye karar vermişti...
Tümer Metin, Yunanistan'ın Larissa takımı ile 3.5 aylık anlaşmaya vardı.

Askerlik problemi sebebiyle futbol hayatını yurtdışında sürdürmek isteyen Fenerbahçeli futbolcu Tümer Metin, Yunanistan'ın Larissa takımı ile 3.5 aylık anlaşmaya vardı.

Bu transferin ardından Tümer Metin Yunan ekibinin kadrosundaki 6. yabancı oldu. 34 yaşındaki milli futbolcuyla Larissa dışında Belçika'dan Gent kulübü de son güne kadar ilgileniyordu. Tecrübeli futbolcu tercihini Yunanistan'nın Larissa ekibinden yana kullandı.

asilhan_35
24-01-2008, 11:14
dağda yüce türk mileti için eksi 25 derecede askerlik yapan türk evlatları için bence askere seve seve ve koşa koşa gitmelri gerikirdi bir sporcu bunu yapmalı bence

muratbaybo
24-01-2008, 11:22
dostlar aslında bızım bu ınsanlara hıc bır sekılde kızmak gıbı bır hakkımız yok cunku kanunı yonden haklarını kullanıyorlar bızımde zamanımızda ımkanlarımız olsaydı aynısını yapardık dımı bence suc hukumette hukumet bu ayıbı temızlesın o zaman

toni
24-01-2008, 16:51
dağda yüce türk mileti için eksi 25 derecede askerlik yapan türk evlatları için bence askere seve seve ve koşa koşa gitmeleri gerekirdi bir sporcu bunu yapmalı bence

aynen katılıyorum...

tavlusun
24-01-2008, 17:43
insan futbolsuz yaşayabilir ama vatansız yaşayamaz bu arkadaşların vatan anlayışı böle resmen kaçıyorlar ne gerek nası olsa birileri yapıyorlar gittikleri yere baksanıza

MUTAF
24-01-2008, 17:57
duygusallığı bırakın yaa. !!! adam resmen askerlik yapmamak için kaçıyorr. Eski beşiktaşlı ALPAY bugun terhis oldu. 21 gün askerlik yaptı. Bir çok ünkü askerliğini yaptı. Futbol başka askerlik başka.. biri vatan borcu. seve seve yapacak. diğerinde ise milyonlarca para kazandığı mesleği.. ama bir gün O ASKERE GİDECEK... gitmesse yazıklar olsun. Gitsin Yunan olsun.. adamlar kanun çıkarmışlar yaş olarak 34 belirlenmiş. daha ne oynatıyorlarki kendilerini..

ahmeTTaşar
24-01-2008, 18:22
balık baştan kokar...

CABBARİ
13-08-2009, 10:29
Mustafa Denizli önerdi, Başkan 'Tamam' dedi, görüşmeler bile başladı... Tümer Metin, Siyah-Beyazlı formayı giymeye çok yakındı. Taraftarın görüşünü merak eden Beşiktaş Yönetimi, işte bu yanıtla ondan vazgeçti.
10.5 numara arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta şok bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Yıldıray'dan ve Nuri Şahin'den beklediği yanıtları alamayan Siyah-Beyazlılar'da gündeme eski bir ismin geldiği bildirildi: Tümer Metin... Yıldız oyuncu ve takımıyla, temasa geçen Kara Kartallar'ın olumlu yanıt aldığı kaydedildi. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin önerisiyle gündeme alınan Tümer Metin ismine önce çekimser yaklaşan Demirören'in, sonra Tamam' dediği ve görüşmelerin başladığı kaydedildi. Eski kulübüne dönebileceğini belirten Tümer de yeşil ışık yakınca, transfer ciddiye bindi.
Kupayı geri istemişti
Ancak işin bir de taraftar boyutu vardı... Geçmişte Beşiktaş'ın kaptanlığını yapmasına rağmen Kartal'ın teklifini beğenmeyen ve Fenerbahçe'ye imza atan Tümer Metin, Siyah-Beyazlı taraftarlar tarafından istenmeyen adam olarak ilan edilmişti. Taraftarın görüşünü merak eden Beşiktaşlı idareciler, bu konuda taraftarın nasıl davranacağı konusunda bir araştırma yaptı. Siyah-Beyazlı futbolseverlerin görüşü açıktı: Tümer Beşiktaş formasını giyerse, İnönü'yü başınıza yıkarız... Bu yanıtın ardından, görüşmeleri askıya alan Siyah-Beyazlı idareciler, farklı isimlere yönelmeye başladılar. Bilindiği gibi Fenerbahçe'ye giden Tümer, Yıldırım Demirören bana hediye ettiği saati istiyormuş. O zaman benim kazandığım kupayı da göndersin demişti. Tecrübeli futbolcu ayrıca İnönü'deki maçın ardından da Siyah-Beyazlı tribünlerle diyaloğa girmekten kaçınmamış, Sarı-Lacivertliler'in şampiyonluk kutlamasında Beşiktaş aleyhine tezahüratlar yapmıştı.

kılavuzlu
13-08-2009, 12:58
değerli dostlar iyi güzelda herkes böyle yaparsa bu askerliği sadece gariban fakir fukara garip gurebamı yapacak ben bir öğretmenim askerliğimide seve seve Allah rızası için yaptım bırakın edebiyat yapmayı bu vatanı atalarımız nasıl kurdu ve korudu oh ne güzel herkesin bir işi var ertelet ertelet ... ya bırakın be düpedüz kaçıyor... saygılar sunarım.

zekı62
13-08-2009, 13:21
Taraftar son noktayı koydu

"Eğer Tümer o formayı giyerse İnönü'yü başınıza yıkarız.."

Taraftarın görüşünü merak eden Beşiktaşlı idareciler, bu konuda taraftarın nasıl davranacağı konusunda bir araştırma yaptı. Siyah-Beyazlı futbolseverlerin görüşü açıktı: 'Tümer Beşiktaş formasını giyerse, İnönü'yü başınıza yıkarız..'

Bu yanıtın ardından, görüşmeleri askıya alan Siyah-Beyazlı idareciler, farklı isimlere yönelmeye başladılar.

Bilindiği gibi Fenerbahçe'ye giden Tümer, "Yıldırım Demirören bana hediye ettiği saati istiyormuş. O zaman benim kazandığım kupayı da göndersin" demişti.
:8[1]:
Tecrübeli futbolcu ayrıca İnönü'deki maçın ardından da Siyah-Beyazlı tribünlerle diyaloğa girmekten kaçınmamış, Sarı-Lacivertliler'in şampiyonluk kutlamasında Beşiktaş aleyhine tezahüratlar yapmıştı.

selimb
13-08-2009, 18:14
bizimkilerde 10.5 derken iyice şaşırdılar ne işi var o herifin beşiktaşta,öyle ise sergen'i biraz zayıflat 'sen fazla koşma,orta sahadan geriyede gelme,top dağıt yeter'de al sana 10.5 daha ne olsun eğer tümer denen o kişi buraya düşünülüyorsa???

MUTAF
13-08-2009, 23:32
şahsen ben ligimizde bu gibi futbolcuları istemiyorum..

CABBARİ
14-08-2009, 18:53
şahsen ben ligimizde bu gibi futbolcuları istemiyorum..

ama haddinden fazla var maalesef