PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazıklar Olsun...İyice Okuyun Lütfen Arkadaşlar.....

bulletfromhell
30-01-2008, 20:05
Elleri bir agaca arkadan baglanan hamile bir kadinin basina dikilmis olan iki Ermeni yazi tura atiyordu. Bu kanli kumari yaklasIk 100 yil önce Anadolu topraginda Kars'ta Agri'da Van'da Erzurum'da da atalari oynamisti.Onlardan duymuslardi.
Karni burnunda çaresiz bir Azeri kadinin dogumu oldukça yakin görünüyordu. Çaresiz kadin bir hazan yapragi gibi titriyordu. Elbiseleri yirtik, ayaklari çiplakti...Ermenilerin uzun boylu olani elindeki AK-47 model Rus yapimi otomatik tüfeginin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayi çikartirken, digeri elindeki demir parayi havaya atti :
-Akçik, manç?.. (Kizmi, oglan mi?)
-Akçik... (Kiz)
Bu cevap üzerine 'oglan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki kasatura ile hamile kadinin karnini bir hamlede yarip çocugu çikartti. Kan bürülügözleri bebegin kasIklarina kilitlendi.
-Tun sahetsar,inger... (Sen kazandin, yoldas)
-Yes sahetsapayts ays bubriki inç bes bidigisdana... (Ben kazandim ama bu bebek nasil beslenecek?)
-Mayrigi bedge gisdatsine. (Annesi besleyecek elbette)
Bunun üzerine daha kisa boylu olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdigi bebegi annesinin gögsüne yapistirdi:
-Mayrig yerahayin zizdur. (Çocuga meme ver)

Ayni dakikalarda Hocali'nin baska bir semtinde tek kale futbol maçi hazirligi vardi. Iki kesIk Azeri kadin basini kale diregi yapmislar, top arayisina girmislerdi.Basi tirasli bir çocuk bulup getirdiklerinde ise Ermeni çeteci sevinçle bagirdi:
-Asixn ma/,çimi yev bizdige, aveg gindirnadabidi. Gidiresek... (Bu hem saçsiz hem de küçük, iyi yuvarlanir. Kopartin...)
Ayni anda çocugun gövdesi bir tarafa,basi da orta yere düsmüstü... Ermeniler zafer naralari! atarak, kanli postallari ile kesIk çocuk basina vurarak kanli bir kaleye gol atmaya çalisiyordu.

Bu iki olay Hocali'da bundan çok degil yalnizca 14 yil önce yasandi. Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarina bizzat sahit olan görgü taniklarinin anlatimlaridir. Ne yazik ki 26 Subat 1992 günü binlerce Azeri türlü yöntemlerle vahsice katledilmistir. Ajanslar,katliam haberini bütün dünyaya hizla geçerken, arsi titreten agir bir vahset yasanan Hocali halkindan geri kalanlar ise çaresizlik içinde kivraniyordu. Türkiye'de büyük bir dehset uyandiran katliama iliskin ilk görüntüler ise TRT araciligi ile duyurulmustu. Bütün olanlari batili gazeteciler, özellikle de New York Times belgeledi. 26 Subat'ta güçlü silahlarla donatilmis Ermenistan silahli kuvvetleri ile Hankendi'nde konuslanmis bulunan Albay Zarvigarov komutasindaki 366'nci Rus Motorize Alayi, Hocali'ya saldirarak tarihin en vahsî katliamlarindan birini yaptilar. 26 Subat! gecesi Rus motorize alayinin tanklarindan açilan top ve roket saldirilari ile Hocali Havaalani kullanilamaz hâle getirilerek kentin dis dünya ile iliskisi de tamamen kesildi. Savunmasiz kalan kente giren Rus destekli Ermeni askerleri, çocuk, yasli, kadin, bebek demeden birçok insanimizi vahsîce katlettiler. ermenilerin isgal ettikleri Hocali'da dehset verici olaylar yasandi. Canli canli insanlarin kafa derilerini yüzdüler, Sag olarak ele geçirdiklerini ise sistematik bir iskenceye ve tibbî deneylere tâbi tutarak, insanlik disi muamelelere maruz biraktilar. Hizar ve testereler ile diri diri insanlarin kol ve bacaklarini kestiler. Genç kizlarin önce saçlarini,sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanin gözü önünde evladini, evladin gözü önünde babayi kursunlara dizdiler. KesIk kafalari sepetlere doldurdular. Peki neydi bu düsmanlik? Ermenistan'daki okul duvarlarinda asilan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'in bayraginda Türkiye hudutlari içindeki Agri Dagi'nin resmi varken, Ermenistan Millî Marsi'nda 'Topraklarimiz isgal altinda, bu topraklari azat etmek için ölün,öldürün' denmekteyken, baskaca bir neden aramaya zaten gerek yok sanirim. Daglik Karabag Bölgesi'nde bulunan Hocali'ya, eski Sovyet Ittifaki Silahli kuvvetleri'ne ait 366.Alay'in destegi ile Ermeni Silahli Kuvvetleri tarafindan düzenlenen saldirilar sonucu 613 Azerbaycan Türk'ünün hayatini kaybettigi resmî olarak açiklandi. Ancak kayip sayisinin bu rakamlarin çok çok üstünde oldugu bilinmektedir. 56 hamile kadin karni yarilmis durumda bulunmustur. Bu alçak saldirida 487 kisi agir yaralanirken, 1275 kisi ise rehin alinmis,geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canini kurtarmis ancak bu olayin tahribatindan ruhlari ve hafizalari asla bir daha kurtulamamistir. Sahitlerin anlattiklarini dinleyenler önce kulaklarina inanamadi.! Fakat katliam sonrasi Hocali'ya girdiklerinde ise, görgü taniklarinin abartmadigini kisa sürede anladilar. Hocali'da katliam bölgesini gezen Fransiz gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karsisinda söyledikleri, katliamin boyutunu da anlatiyordu: 'Pek çok savas hikâyesi dinledim. Fasistlerin zulmünü isittim,ama Hocali'daki gibi bir vahsete umarim kimse tanik olmaz' Peki 26 Subat 1992 günü yasanan bu katliamin emrini kim vermisti; Ermenistan Devlet Baskani sifatini tasiyan Robert Koçaryan denilen kirli katilden baskasi degildi. Yaptigi terör faaliyetlerinin orani nispetinde terfi eden Tasnaksutyun örgütü liderlerinden Robert Koçaryan, 20 Mart 1996'da Ermenistan Basbakani oldu. Karabag'da baris istedigi için asiri milliyetçilerin tepkisine daha fazla direnemeyen Levon Ter Petrosyan istifa edince de 30 Mart 1998 yilinda ondan bosalan Devlet Baskanligi koltuguna,'Hocali Katlia! mi' bas sorumlusu olan azili terörist Robert Koçaryan oturdu. Ermeniler Türk hamile kadinlarina tecavüz edip karnini hamile oldugu halde tas ile doldurup öldürmüsler ve küçük Türk kizlarina tecavüz edip öldürmüslerdi. Ulkemizde sadece 1 Ermeni öldürüldü diye yürüyüs yaptilar ve o kadar arastirdilar ama hiç bir insan kalkip ta bu masum insanlara iskence edilip öldürüldükleri için yürüyüs yapmadi..............

Yaziklar olsun ...... :mad2: :devilprv: :mad2: :devilprv: :mad2: :devilprv:

tracker1
30-01-2008, 20:10
lanet olsun ben erzurumluyum dedelerimde dinlemiştim buna benzer olayları
ama kendimizi anlatmayı beceremediğimiz için batılı toplumlarda suçlu gene biz'iz yazık

Aziz46
30-01-2008, 20:20
Bunları Yapanlara Yazıklar olsun !!!!!! ama bizde kendi halkıza yapmıyormuyuz bunu Maraşta ,sivasta ,çorumda yapılmadı mı bunlar..Maraşta aynı burda dediğin gibi bazılarının İTLERİ insanların üzerine yolladıalr o İTLER hamile kadınalara aynı burda anlattıgını yapmadılarımı ?...Kundakdakı bebegı oldurmedılermı bırcok köylüm öyle öldu yazıklar olsun ne diyeyim...Biz başkalarını deil önce kendi söküğümüzü dikelim...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad2: :mad2: :mad2:

airman06
30-01-2008, 20:21
lanet olsun ben erzurumluyum dedelerimde dinlemiştim buna benzer olayları
ama kendimizi anlatmayı beceremediğimiz için batılı toplumlarda suçlu gene biz'iz yazık
kendimizi anlatamama gibi bir sorunumuz yok bütün dünya biliyor. ..Müslümanın müslümandan,
Türk ünde Türk ten başka dostu yok..
Ne yazıkki emperyalistler her ikisinide birbirine kırdırıyorlar

bulletfromhell
30-01-2008, 20:26
:warn: :warn: :warn: konuyu amacından saptıracak mesaj yazmayın...konuyu fırsat bilipte kendi ideolojik fikirlerinizi buraya dökmeniz için bu konuyu açmadım...gerekirse konuyu kilitlerim....:warn: :warn: :warn:

Aziz46
30-01-2008, 20:30
Waybea İşinize gelmedi hı oda güzelllllll....YALANMI SÖLEDİKLERİM ...????Neyse Devammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ...................:nono:: :present: :nono::

emmi
30-01-2008, 20:30
Paylaşım için çok teşekkürler arkadaşım. İnsanın tüylerini ve sinirlerini diken diken edn bu olayları malesef bu alçaklar yaptı ama suçu bizim üstümüze atmaya çalışıyorlar. Bizim kerameti kendilerinden menkul yöneticilerimizse AB'ye girme sevdasına bunları evet biz yaptık diyecekler yakında. Evet bu olaylar dediğiniz gibi daha taze ve ben o zamanki basiretsiz yöneticileri tarih önünde affetmeyeceğim. Büyük abi pozlarında havalar atılırken Ermen,ler böyle katliamlarla Karabağı bizim bööyyyük abilerin gözlerinin içine baka baka aldılar. O masum insanlar da abi diyerek bizim gözümüzün içine bakıyorlardı. Acaba bize yardıma gelecekler mi diye. Bizleri yöeten siyaset çakalları bırakın onlara yardım etmeyi, birde oralarda darbeler tezgahladılar utanmadan. Oysa O Azeri kardeşlerimiz bizim en dar zamanlarımıza her zaman yanımızda olmuşlardı. Bizse malesef onların katledilmesine sırtımızı döndük. Katliam olup bittikten ve Karabağ işgal edildikten sonra Ermenilerle sınırımızı göstermelik olarak kapattık. Aman ne güzel yaptık. Sevsinler böyle politikayı. Yazılacak daha çok şey var ama yazdıkça insanın asabı bozuluyor ve ucu forum kurallarını ihlal etmeye dayanıyor.
Saygılar.

bulletfromhell
30-01-2008, 20:33
Paylaşım için çok teşekkürler arkadaşım. İnsanın tüylerini ve sinirlerini diken diken edn bu olayları malesef bu alçaklar yaptı ama suçu bizim üstümüze atmaya çalışıyorlar. Bizim kerameti kendilerinden menkul yöneticilerimizse AB'ye girme sevdasına bunları evet biz yaptık diyecekler yakında. Evet bu olaylar dediğiniz gibi daha taze ve ben o zamanki basiretsiz yöneticileri tarih önünde affetmeyeceğim. Büyük abi pozlarında havalar atılırken Ermen,ler böyle katliamlarla Karabağı bizim bööyyyük abilerin gözlerinin içine baka baka aldılar. O masum insanlar da abi diyerek bizim gözümüzün içine bakıyorlardı. Acaba bize yardıma gelecekler mi diye. Bizleri yöeten siyaset çakalları bırakın onlara yardım etmeyi, birde oralarda darbeler tezgahladılar utanmadan. Oysa O Azeri kardeşlerimiz bizim en dar zamanlarımıza her zaman yanımızda olmuşlardı. Bizse malesef onların katledilmesine sırtımızı döndük. Katliam olup bittikten ve Karabağ işgal edildikten sonra Ermenilerle sınırımızı göstermelik olarak kapattık. Aman ne güzel yaptık. Sevsinler böyle politikayı. Yazılacak daha çok şey var ama yazdıkça insanın asabı bozuluyor ve ucu forum kurallarını ihlal etmeye dayanıyor.
Saygılar.
teşekkür ederim abi...sağolasın desteğin için...:wave:

emmi
30-01-2008, 20:49
Aziz kardeş o bahsettiğin de bizim tarihimizdeki kara lekelerdir. Fakat bu olaylarla Ermenilerin yaptıkları çok farklıdır. Bizdeki bir grubun tezgahladığı bir olay; diğeri ise tamamen bir milletin, emperyalist devletlerin sözlerine kanarak tezgazladığı bir kıyımdır. Her ikisinde de insanlar ölüyor sonuçta ama olayların tezgahlanış biçimi farklıdır. Bizdeki olayların arkasında halk veya devlet var diyebilir miyiz? Yok. Ama Ermenilerin yaptığı kıyımlarda açık açık devletin kendisi vardı. Onun için kendilerinin arşivlerini açmamakta bu kadar direniyorlar. Açsalar içinden kendileri çıkacaklar biliyorlar çünkü. Bilgilerinize.
Saygılar.

Aziz46
30-01-2008, 20:53
Aziz kardeş o bahsettiğin de bizim tarihimizdeki kara lekelerdir. Fakat bu olaylarla Ermenilerin yaptıkları çok farklıdır. Bizdeki bir grubun tezgahladığı bir olay; diğeri ise tamamen bir milletin, emperyalist devletlerin sözlerine kanarak tezgazladığı bir kıyımdır. Her ikisinde de insanlar ölüyor sonuçta ama olayların tezgahlanış biçimi farklıdır. Bizdeki olayların arkasında halk veya devlet var diyebilir miyiz? Yok. Ama Ermenilerin yaptığı kıyımlarda açık açık devletin kendisi vardı. Bilgilerinize.
Saygılar.

Usta o zamanda askeriye arka cıktı o şerefsizliği yapanlara ...Maraştaki o yakılıp yıkılan mahalle askeriyeye cok yakın biryerdeydi ama askeriye kılını kıpırdatmadı ...Ve günlerce katliam devam etti..sivasta desen gene aynı olay yerıne jandarma geldı fakat gene kılını kıpırdatmadı bunların arkasında nasıl devlet olmaz ...Burdada alevilere karsı yapılan bi soykırım war ..ermenıler turklere yaptıysa biz turklerde kendı kendımıze yaptık bunu kımse ınkar etmesın hersey acık ve ortada ama böyle gunmede geldıgı zamanda bazıalrının işine gelmiyor ve yan ciziyolar..sen haklısın usta o kara lekeyi hiç bir zaman silemezler ...ama elbet birsün hesabı sorulur...

tracker1
30-01-2008, 21:08
Usta o zamanda askeriye arka cıktı o şerefsizliği yapanlara ...Maraştaki o yakılıp yıkılan mahalle askeriyeye cok yakın biryerdeydi ama askeriye kılını kıpırdatmadı ...Ve günlerce katliam devam etti..sivasta desen gene aynı olay yerıne jandarma geldı fakat gene kılını kıpırdatmadı bunların arkasında nasıl devlet olmaz ...Burdada alevilere karsı yapılan bi soykırım war ..ermenıler turklere yaptıysa biz turklerde kendı kendımıze yaptık bunu kımse ınkar etmesın hersey acık ve ortada ama böyle gunmede geldıgı zamanda bazıalrının işine gelmiyor ve yan ciziyolar..sen haklısın usta o kara lekeyi hiç bir zaman silemezler ...ama elbet birsün hesabı sorulur...

usta karınca'nın incitilmesine karşıyım maraş olayını pek bilmiyorum ama sıvas'ta yapılan tahrik'ide unutmamak gereker kimse kimse'ye durup dururken sırf iş olsun diye bi şey yapmaz
kesinlikle ama kesinlikle tasvip etmediğim bir olay ama tahriklerdende kaçınmak gerek insanların değerleri vardır o değerlere kimsenin hakaret etmeğe hakkı yoktur

Mehmet Kaynaklı
30-01-2008, 21:34
vay soysuz köpekler hakkatende yazıklar olsun yazıklaaaaaaaaaaaarrrr:mad2:

Aziz46
30-01-2008, 21:46
usta karınca'nın incitilmesine karşıyım maraş olayını pek bilmiyorum ama sıvas'ta yapılan tahrik'ide unutmamak gereker kimse kimse'ye durup dururken sırf iş olsun diye bi şey yapmaz
kesinlikle ama kesinlikle tasvip etmediğim bir olay ama tahriklerdende kaçınmak gerek insanların değerleri vardır o değerlere kimsenin hakaret etmeğe hakkı yoktur

Aleviler ne zaman katliyam yaptı ne zaman sunni birilerini atese verip yaktı ne zaman kundaktakı bebeği oldurdu ? soruyorum sana ? dıosunya kımse kımseye durup dururken bısey yapmaz dıye ...aleviler ne yaptıda onlar böyle BİR ŞEREFSİZLİK YAPTI ?

ESES-58
30-01-2008, 21:53

sevgili arkadaşım,yaşananlar elbet hoş değil,yıllarca insanımızı insanımıza kırdırdılar ama bulletfromhell arkadaşımızın bilgilendirmesiyle senin kurduğun bağ maalesef yakışıksız bir durum.maraşında ,sivasında iç yüzleri farklıdır ama yaşanan dramlar elbet acıdır.eğer sen bu kadar ehemmiyet verdiğin bu konuda gerçekten objektifsen başbağlar katliamınıda hatırlatmanı temenni ederdim.biz bu milletin evlatları olarak sağcısıyla-solcusuyla,mezhep, etnik,ideolojik olarak saflara ayrılıp büyük acılar çektik,çektirdiler.özümüzü unutturan her bölücülüğe bir olmayı diri olmayı bilelim.saygılar

ESES-58
30-01-2008, 21:59
ayrıca bulletfromhell kardeşim bilgilendirmen için teşekkürler.çok sağol.belki demokrasi balonu içinde yanan mumcuklar,emperyalistlerin üflemeleriyle 1. yılları anarken görevini yapmış olmanın huzuruyla burada yazılanları ammada abartmışlar deyip viski yudumlayanlar vardır.ama bu millet bunları bilmelidir.

ESES-58
30-01-2008, 22:10
ve ayrıca aziz kardeşim baktım yaşında 16,maşallah genceciksin.birgün hesabı sorulur..... yakışmıyor,sen maraş olaylarıda yoktun bie,sivasta ise yeni doğmuşsun.zaman her şeyin ilacıdır canım kardeşim.hesap sorulur nağmeleri 30-40-50 yıl öncede deniyordu ne getirdi?birde adı aziz maraş tahtalı dedeler köyündentürkoğlu tarafından çok değerli bir arkadaşım vardı okurken.şimdi yurt dışında.saygılar

leyla
30-01-2008, 22:23
Aleviler ne zaman katliyam yaptı ne zaman sunni birilerini atese verip yaktı ne zaman kundaktakı bebeği oldurdu ? soruyorum sana ? dıosunya kımse kımseye durup dururken bısey yapmaz dıye ...aleviler ne yaptıda onlar böyle BİR ŞEREFSİZLİK YAPTI ?
helal olsun bu konuyu alevi-sunni çatışmasına bağladın...bölücülüğe devam diyorsun yani..

.............

ben malatyada yaşıyorum....sivası da -maraşıda-başbağlarıda-tunceliyide......bilirim.....
ALLAH"tan kormayan dan herşey beklenir...

Aziz46
30-01-2008, 22:28
ve ayrıca aziz kardeşim baktım yaşında 16,maşallah genceciksin.birgün hesabı sorulur..... yakışmıyor,sen maraş olaylarıda yoktun bie,sivasta ise yeni doğmuşsun.zaman her şeyin ilacıdır canım kardeşim.hesap sorulur nağmeleri 30-40-50 yıl öncede deniyordu ne getirdi?birde adı aziz maraş tahtalı dedeler köyündentürkoğlu tarafından çok değerli bir arkadaşım vardı okurken.şimdi yurt dışında.saygılar

Usta orda olmam veya olmamam önemli deyil ...Zaman her seyın ilacıdır haklısın herkes unuttu gitti ama bızım ıcımızde bir yara olarak duruyor her yıl o acıyı cekıyoruz..Belki yaşımın getirdiği delilikle bunları söylüyorum ama bunları kım olsa o soylerdi usta..hesap sorma meselesıne gelınce birileri bunun hesabını sorar ben ,o,şu ,bu vs. vs. kim olsa aynı şeyi söyler dedimya yaşımın getırdığı bi delilikle söylüyorum bunları ama haksızda deyilim... ..birtek bizim tarafımız demiyor bunu kime karşı yapılsa böyle birşey o tarafta aynı benim dediklerimi söyler...saygılar...Neyse usta olan olmuş..ölenlere allah rahmet eylesin diyorum ve kanlar dökülmesin böyle şerefsizlikelr yapılmasın diyorum...

Aziz46
30-01-2008, 22:32
helal olsun bu konuyu alevi-sunni çatışmasına bağladın...bölücülüğe devam diyorsun yani..

.............

ben malatyada yaşıyorum....sivası da -maraşıda-başbağlarıda-tunceliyide......bilirim.....

Bilader biliyosan yazda bizde öğrenelim ne biliyomussun (senin bilgine ihtiyacım yok ama ) !!!! Bölücülük yapan ben deyilim bölücülüğü yapanlar ortadır ...Kim kimi dışlıyor ?Kimkimi insan yerıne koymuyor Kim kimin ibadetine karısıyor ? Bunlar ortada tamammı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
''ALLAH"tan kormayan dan herşey beklenir... '' : Bu sözünede gelince sen kimsenin allahtan korkup korkmadıgını bılemessın herkesın ıcındedır o ama allahtan korkmayanalr warsada boyle serefsizlik yapanlardır !!!!!!!!!!!!!

osetyalı
30-01-2008, 22:50
aziz kardeş konuyu nereden nereye getirdin
kalabalığı görüpte slogan atanlar durumuna düştün.
konu apayrı biryerdeydi.ayrı bir başlık altında açsaydın bence daha faydalı olurdun,sesini daha iyi duyurur ve tepki almazdın.kal sağlıcakla...

MUTAF
30-01-2008, 22:57
yukarıda okuduklarımla aşağıdaki yorumları birbirine bağlayamadım.. yada çok eksik kalmışım bazı mevzulardan...

Aziz46
30-01-2008, 22:58
aziz kardeş konuyu nereden nereye getirdin
kalabalığı görüpte slogan atanlar durumuna düştün.
konu apayrı biryerdeydi.ayrı bir başlık altında açsaydın bence daha faydalı olurdun,sesini daha iyi duyurur ve tepki almazdın.kal sağlıcakla...

Usta ben sadece fikrimi söyledim Bi laf wardır yarası olan gocunur diye ...Anlayan anladı zaten ..Ayrıca benım sesimi duyurma gibi bi amacımda yok olan olmuş zaten değişecek bişey yok ..demek istediğim birileri turklere yapmışsa katliyam turklerde kendı ırkına yapmıs katlıyam ! saygılar....

osetyalı
30-01-2008, 23:01
kendini yorma basri biraderim arada bağlantı yok zaten.

ESES-58
30-01-2008, 23:07
kendini yorma basri biraderim arada bağlantı yok zaten.

bağlantı olmadığı gibi anlaşılan artık yormayada gerek yok

Aziz46
30-01-2008, 23:10
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

leyla
30-01-2008, 23:10
Bilader biliyosan yazda bizde öğrenelim ne biliyomussun (senin bilgine ihtiyacım yok ama ) !!!! Bölücülük yapan ben deyilim bölücülüğü yapanlar ortadır ...Kim kimi dışlıyor ?Kimkimi insan yerıne koymuyor Kim kimin ibadetine karısıyor ? Bunlar ortada tamammı !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
''ALLAH"tan kormayan dan herşey beklenir... '' : Bu sözünede gelince sen kimsenin allahtan korkup korkmadıgını bılemessın herkesın ıcındedır o ama allahtan korkmayanalr warsada boyle serefsizlik yapanlardır !!!!!!!!!!!!!

--- Kim kimin ibadetine karısıyor ?---demişsin ....yapma gözünü sevem....
---üç beş insan bi araya toplanıp kur'an okuduğu zaman evler basılırdı...insanlar toplanıp günlerce sorguya alınırdı.....soruyorum sana hangi cem evi polis tarafından basıldı...kimler yasakladı oraya gitmenizi...?...kim dininize karışmış..?.herkesin dini kendine.

..benim bir çok alevi arkadaşım var...alevi komşusu olan arkadaşlarım da var..hepsi komşularından memnun.bir akrabadan daha yakın dostlukları olanlar var....
tabi öyle insanlar varki daha merhaba demeden alevimisin-sunnimisin diyende çok....sende bunlardan mı olacaksın...?
---dışlamaya gelince şu konuşmalarınla bile kendi kendini dışlıyorsun ....

konuyu açan "bulletfromhell" arkadaştan da özür dilerim...konunun dışına çıktığım için

Aziz46
30-01-2008, 23:14
--- Kim kimin ibadetine karısıyor ?---demişsin ....yapma gözünü sevem....
---üç beş insan bi araya toplanıp kur'an okuduğu zaman evler basılırdı...insanlar toplanıp günlerce sorguya alınırdı.....soruyorum sana hangi cem evi polis tarafından basıldı...kimler yasakladı oraya gitmenizi...?...kim dininize karışmış..?.herkesin dini kendine.

..benim bir çok alevi arkadaşım var...alevi komşusu olan arkadaşlarım da var..hepsi komşularından memnun.bir akrabadan daha yakın dostlukları olanlar var....
tabi öyle insanlar varki daha merhaba demeden alevimisin-sunnimisin diyende çok....sende bunlardan mı olacaksın...?
---dışlamaya gelince şu konuşmalarınla bile kendi kendini dışlıyorsun ....

konuyu açan "bulletfromhell" arkadaştan da özür dilerim...konunun dışına çıktığım için

Ya arkadaşım daha adamlar cem evlerini ibadethaneden saymıolar neden bahsedıyosun sen ? doğrudur alevı komsuların wardır iyide davranırlar bnmde komsularım sunnı arkadaslarımın %99u sunnı yerı gelıyor akraba gıbı oluyoruz fakat benım bu dedıklerımın onlarla ılgısı yok ...daha konusmaya baslamadan once alevımısın sunnımısın dıyenler warya ben hıcbır zaman onlardan olmam ..cunkı ınsan ınsan olsun yeter bnm ıcın !neyse konuyu fasla uzatmayalım herkes anladıgı gibi anlar..oyuzden kimsenın ısıne gelmes ...

f47xfenerli
31-01-2008, 00:51
arkadaşlar her konuyu kendi ölçeğinde tartışalım biraz
saygı ve birbirimizi rencide etmeden olsun lütfen
hiç bir konuyu seviyeli tartışamadan konu kapatılma aşamasına geliyor
ve bu prestiji yüksek olan formumuza zarar vermekte
birbirimize sert çıkarak değil doğru ve ikna deici
yazılarınızla öncülük edin

yusufcuk
31-01-2008, 02:58
bu tartışmalara konulara bakıyorum da boşsunuz arkadaşlar
kısa bir süre önce mardin nusatbinde kasımın 5 i idi 10 kasıma 5 gün vardı nusaybin kırasalında psuya yatacaktık hazırlık yaptık mevziime malzemelerimi bıraktım hava kararmak üzre idi mevzii den çıktım bi ufak su yapayım dedim bu ara biraz zaman geçti tabiki elimde düebün sağa sola bakıyorum neyse ihtiyacı gider aynı yerden arkadaşlarda kaç defa geçtiler
tünseğin yanından mevzime giderken işte o an patladı mayın havaya uçtuğumu hatırlıyorum düştüm baktımki ayaklarımın ikiside yok tüfeğin dürbünü parçalanıp sol kolumu parçalamış başka hiç biyerimde bişey yok tu ama ben görevimi yapmıştım sonuçta
benim ayaklarım ne için koptu sizler rahat uyuyasınız hür yaşayasınız diye
ama bakıyorum forumda yazılanları okuyorum birbirinizi yiyosunuz boş yere tartışıyosunuz sonuçta ben ayaklarımı kaybettim ne için vatan için milletim için olmuş bişey geri dönüş varmı yok
bende sizler için vatanım için hayatımı feda ettim böyle şeylerle uğraşarak bi yere varamassınız sizler ne zaman aklıbaşında düşünmeye başlıyacaksınız merak ediyorum

osmann
31-01-2008, 09:31

.............

mesajları merakla ve bir ümitle okuyordum. "Bakalım başbağlar dan bahseden çıkacakmı" diye. sen bahsetmişsin. helal olsun. bilenler bilir. bilmeyenlerde bilmemekte ve anlamamakta ısrar eder (bende dahil.) Memlekette öyle provakatif dramlar yaşandı ki iç yüzlerini anlatmaya kalksan bile inanmazlar. (bunada bende dahil) çok ustalıkla yapılan olaylardı.
blutfromhell in yazı sı için kendisine teşekkür ederim. ama bazı arkadaşlar yanlış anladı herhalde bu yazıyı. bunlar dedelerimizin bize anlattığı olaylar değil. 1990 lı yıllarda azerbaycana yapılan zulümdür. halen daha azeri topraklarının bir kısmını işgal ediyor ermenistan. bu olayların ermeni sünni çatışmasına döndürülmeside çok komik...
selametle...

COEMAR
31-01-2008, 09:40
konu yine rayından çıkmış anlaşılan tartışma başka boyutlara çekiliyor fazla uzamadan
konu kapatılmıştır....