Orijinalini görmek için tıklayınız : xp sp2 kurulunca windows başlamıyor,xpsp1 kurulunca başlıyor,yardım
rahim1960
09-02-2008, 22:07
arkadaşlar bilgisayarıma xp sp2 cd si ile format attığımda kurulum tamamlanıyor.bilgisayar yeniden açılınca masa üstü bir türlü gelmiyor.ancak xpsp1 cd si ile format attığımda veya pardus kurduğumda ise windows açılıyor.bu iletiyide d ye kurduğum xpsp1 li windosla yazıyorum. birde xpsp1 i sp2 ye yükselttiğimdede windows açılmıyor. sorunum ne olabilir ve nasıl çözümleye bilirim yardımlarınızı bekliyorum.
®adakoglu
09-02-2008, 22:19
arkadaşlar bilgisayarıma xp sp2 cd si ile format attığımda kurulum tamamlanıyor.bilgisayar yeniden açılınca masa üstü bir türlü gelmiyor.ancak xpsp1 cd si ile format attığımda veya pardus kurduğumda ise windows açılıyor.bu iletiyide d ye kurduğum xpsp1 li windosla yazıyorum. birde xpsp1 i sp2 ye yükselttiğimdede windows açılmıyor. sorunum ne olabilir ve nasıl çözümleye bilirim yardımlarınızı bekliyorum.
Bilgisayarını ilk önce X-P sp1 cd ile kuruluma başla bilgisayarının C sürücünü formatla (biçimlendir)formatlama bittikden sonra bilgisayarı kapat bilgisayarına sp2 cd sini tak kurulumu yeniden yap.Sp2 cd dinde bir sıkıntı yoksa bilgisayarın normal bir şekilde çalışması gerekir.
rahim1960
09-02-2008, 22:22
cevabınız için teşekkürler.dediğiniz yöntemi daha önce denedim ancak windows açılmadı.
Mehmet Kaynaklı
09-02-2008, 22:24
xp sp2 kurduğunuz zaman hata falan verdimi ve hatayı atla dedinizmi
yusufcuk
09-02-2008, 22:26
cd yi değiştir
gacvokem
09-02-2008, 22:28
Pc acılırken F8 yap vga modunda çalişmayı seç bakalım düzelecekmi
®adakoglu
09-02-2008, 22:29
cevabınız için teşekkürler.dediğiniz yöntemi daha önce denedim ancak windows açılmadı.
Kurulum yaparken C sürücüsünün boyutunu biraz azaltın örnek C sürücüsü 40 Gb ise 35 Gb düşürün kurulumu bu şekilde yapın.Bu sekildede çözülmezse başka sp2 cd bulmanızı öneriyorum.
X-P Sp2 cd nizde sorun olabilir.Başka bir ihtimal kalmıyor.
rahim1960
09-02-2008, 22:39
Kurulum yaparken C sürücüsünün boyutunu biraz azaltın örnek C sürücüsü 40 Gb ise 35 Gb düşürün kurulumu bu şekilde yapın.Bu sekildede çözülmezse başka sp2 cd bulmanızı öneriyorum.
X-P Sp2 cd nizde sorun olabilir.Başka bir ihtimal kalmıyor.
sevgili arkadaşım çok değişik xp sp2 li cd ile format attım kurulum tamamlanıyor.ancak vindows açılmıyor hatta güvenli modda da açılmıyor. xp sp1 veya pardus kurduğumda tıkır tıkır çalışıyor.sp2 yükseltmeden bazı proğramlar kurulmuyor ve çalışmyor onun için bilgisayarımı sp2 ye yükselmem gerekir.acaba otomatik güncelleme yoluyla sp2 ye yükselir mi
Mehmet Kaynaklı
09-02-2008, 22:43
sp2 kurulumu bittikten sonra biosa gir load default yap bide böyle dene
®adakoglu
09-02-2008, 22:45
Senin Hdd boot setör var bence.Senin Hdd tam olarak formatlanmıyor.Sp1 üzerine Sp2 kuruncada sistem çalışmıyor.
Hiren boot Cd ile Hdd deni formatla Hdd ni fabrika ayarlarına döndür.Kurumu o zaman yapar.
yusufcuk
09-02-2008, 22:47
sevgili arkadaşım çok değişik xp sp2 li cd ile format attım kurulum tamamlanıyor.ancak vindows açılmıyor hatta güvenli modda da açılmıyor. xp sp1 veya pardus kurduğumda tıkır tıkır çalışıyor.sp2 yükseltmeden bazı proğramlar kurulmuyor ve çalışmyor onun için bilgisayarımı sp2 ye yükselmem gerekir.acaba otomatik güncelleme yoluyla sp2 ye yükselir mi
sp2 entegreli işletim sistemi formumuzda mevcuttur indirip kullanabilirsin
®adakoglu
09-02-2008, 22:48
Hiren's BootCD 9.2 full
Only the registered members can see the link
yusufcuk
09-02-2008, 22:51
Only the registered members can see the link
burdaki linkte ki sistem sorunsuz çalışıyor
rahim1960
10-02-2008, 13:44
maxbast 4 le sabit diskleri sıfırladım.sp2 li xp yi kurdum.yine çalışmadı.vga modunda açıldı. her başlatmada vga modu dışında açılmıyordu. ekran kartını çıkardım. kartın adının yazdığı yonganın üzerinde ızgaraya benzer bir parça var. bu parçayı çıkardığımda yonga ile ızgara arasında beyaz çamura benzer yapışkan bir madde vardı onu bezle iyice silip ızgarayı yerine takıp ekran kartını takıp bilgisayarı çalıştırdığımda mükemmel olarak çalışmaya başladı.yardım ve ilgileriniz için teşekkür ederim. çamura benzer maddeyi sildiğimden dolayı bir sorun oluşur mu,bu madde yapım sırasında mı konuldu yoksa oluşan arklar sonucu mu oluştu. yapısı akülerin kutup başlarında oluşan maddeye benziyordu da onun için sordum. cevaplarınız için şimdeden teşekkür eder başarılar dilerim.
®adakoglu
10-02-2008, 14:14
Markalı bilgiayarlarda Sisteme koruma koyduklarından başka sistemleri yükleme yaparken sorun olabiliyor.Parçayı sökmen sorun çıkarmaz.
arkadaşlar sadece aktivasyonu ve güncellemeleri yapılmış wx sp2 varmı arkadaşlar tema falan istemiyorum teşekürler