Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uydu Alıcı ve Dvd-Vcd Arızaları ve Çözümleri Bu Topic de

SAFRAN
06-03-2006, 02:28
Uydu Alıcı ve Dvd-Vcd Arızaları ve Çözümleri (Sadece burada Lütfen Başka Topic AÇmayınız)

Vcd arıza ve onarımları

1-)trident mp3+vcd-radyo combo bir cihaz geldi üzerindeki hoparlörlerden ve harici hoparlör çıkışından bir tanesinden ses gelmiyordu.ilk düşüncem hemen çıkış entegrresini degiştirmek oldu tea2025 elimdeki çıkma entegre idi yine aynı sorun oldu. bi tarafda ses yok hala .onuda deiştirdim muadilini taktım LA4555(LA4550 de oluyor) yine aynı demekki başka problem var dedim .en son olarak entegrenin 6.ayagındaki 100Uf 25 V kondansatörün bozuk oldugunu tesbit ettim deiştim düzelti.basit ama ugraştırdı azıcık.
2-)buda kumtel marka vcd buda combo ..ama bunda ses var çok zayıf .yine çıkışı deiştirdim önce TDA2004 yerine TDA2005 taktım gene aynı ses preamplideki entegrenin beslemesindeki direnç kavrulmak üzereymiş onu farkettim evet tam düşündüm gibi premlideki umc4558(ıc3)kısa devre yerine yenisini taktım arıza düzeldi.bu entegrenin yerine se4558-sa4558-ne4558-ve mc 4558 oluyor .
3-lion marka 2+1 basit bi ses sistemi 1 sobferi var 2 de yanında.arıza yan kolanların birinden ses gelmiyor .ana kolonda yani subferın içindeki anfide kullanılar 3 tane tda2030 dan birisi bozulmuş. deiştirlidi düzeldi.

Arıza:Vcd hiç çalışmıyor ön gösterge ışığı yanıyor ama yazılar görünmüyor.
Onarım: Devreyi besleyen 5v ve 8 voltun gelip gelmediği kontrol edilir. İki voltaj var AT6392H (Bnedeki devrede bu entegre yazılı) aşırı ısınıyor ise değiştirilir.
Arıza : Ses var görüntü yok
Onarım: SUNPLUS SPCA711A arızalı
Arıza : Görüntü var ses yok yok.
Onarım: A2550N entegre arızalı.
Arıza : Çalışmıyor
Onarım: Devreyi besleyen kondansatörler şişmiş değiştirilmesi durumunda düzelir.
Arıza: Bazı cdleri okuyor bazılarını okumuyor.
Onarım: Lazer okuyucu kafa kirlenmiştir. Temizlenmesi halinde gene okumuyorsa, arka kısmında bulunan ayarlı direnç yardımı ile lazerin şiddeti artırılır buna rağmen okumazsa lazer değişecek
Arıza: No cd yazıyor
Onarım:32 pinlik(16 pin bir tarafta 16 diğer tarafta ve sokete takılan) kod çözücü entegre yenid

SAFRAN
06-03-2006, 03:59
MİNTON DVD 927-501-506
1-) Cihaz çalışıyor,cd okuyor ekran logosu yoksa ;

Kumandada ki TV.SYS tuşuna basılarak logo kapatılıp açılabilmektedir.K-9 modelinde swich tuşu aynı işlemi yapmaktadır.

2-) CD okumuyor CD dönmüyor ;

Göz arızalıdır

3-) Göz sağlam cd dönmüyor ve okumuyorsa ;

MT 1336 ve film kablo arızalı veya MT 1336 ayağı kısa devre oluşturabilecek pasta veya lehim olabilir.Soket ayağı çatlak lehim olabilir.

4-) Göz ışık veriyor aşağı yukarı hareket ediyor cd dönmüyorsa ;

5954 arızalıdır

5-) TV logo yok display ekranda ışık ve yazı yok ;

Karta 5+10 voltlar geliyorsa flash entegre (29F800BE) arızalıdır program yüklenmelidir.Program yüklendiği halde yine düzelmiyorsa kart tiner veya alkolle temizlenmeli ve kurutulmalıdır

6-) CD okuyor ekran donup kalıyor ekranda benekler oluşuyor ;

ECO01164VS arızalıdır veya ayağı kısa devredir.

7-) Ses alınamıyorsa Dolmix off durumundadır.DVD çıkışların 1 veya 2’si ses vermiyorsa 4558 arızalıdır.Hiç ses yoksa WM8746EDS arızalı veya 123 transistör arızalıdır.

8-) Mekanik yavaş veya hiç hareket etmiyorsa ;

Mekanik motoru veya kayış gevşektir.

9-) Ön panel görev yapmıyor kumandayla çalışıyorsa ve ön panelde buton iletkenlik yapıyorsa entegre arızalıdır ve kristal değişmelidir.

Kumanda da kontrol etmiyorsa arıza kartta flash veya Epromdandır.

NOT : Ses sistemiyle kullanırken Dolmix off Prologic II ON konumunda olmalıdır.

kriptex
12-07-2006, 20:59
arkadaşlar bende coship CDVB5300A receiver var bunun sesi cıkmıyor arızayı bulamadım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Simba
13-07-2006, 00:39
arkadaşlar bende coship CDVB5300A receiver var bunun sesi cıkmıyor arızayı bulamadım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
bu cihazlarda ses arızası genelde yanlış yazılım yüklenmesinden yapar

kriptex
13-07-2006, 20:42
sagolun yeni yazılım attım düzeldi:45:

rahim1960
30-07-2006, 14:37
bugün forumunuzdan bl 619v4 dosyasını 12.01.a5 suny uydu alıcıma yükledim. yükleme biter bitmez cihazın ön ekranında ışık yok, cihaz çalışmıyor. sanırım dosya virüslü ,cihazıma ne olmuş olabilir yardımcı olursanız sevinirim.cihazı televizyona bağladığımda sadece çıt diye bir ses çıkıyor.dısplayda hiçbir ışık yok,yazılım almıyor.flahs yazdırma ile flahs değiştirmenin fiyatlarınıda belirtirseniz sevinirim.saygılarımla

ertex74
30-07-2006, 15:00
Tekrar Eskİ Loderİnİze DÖnmeyİ Deneyİn

rahim1960
30-07-2006, 15:05
onceki loder 219v4 idi denedim tık yok

Mehmet Kaynaklı
30-07-2006, 15:14
619v4 loaderi 219v4 dün üzerine atamassınız flash arızalanır dosyada virüs falanda yok saygılarımla

rahim1960
30-07-2006, 19:59
619v4 loaderi 219v4 dün üzerine atamassınız flash arızalanır dosyada virüs falanda yok saygılarımla
depodaki açıklamada sizin dediğiniz gibi demiyor. depodaki açıklamalar doğrultusunda yükleme yaptım .depodaki açıklama aynen şöyle 2.19 Loaderının Çözüm Anlatımı Ve Dosyası
3)Karşınıza çıkan pencereden com seçimini yaptıktan sonra hiç bir dosya seçmeden direkt makinanızı arka anahtardan açınız ve yükleme işlemi başlıyacaktır.Yükleme işlemi bitene kadar cihaza müdahle etmeyiniz.
4)Yükleme işlemi bittiğinde makinanızın yazılım sunny ilk emusuz yazılımına dönmüş olacaktır.
fakatMakinanız halen 219 olarak açılacaktır.
5)kuplardan birini açarak direkt 619 lodarını yüklediğiniz anda makinanız artık 219dan kurtulmuş olacaktır.

Simba
30-07-2006, 20:31
bugün forumunuzdan bl 619v4 dosyasını 12.01.a5 suny uydu alıcıma yükledim. yükleme biter bitmez cihazın ön ekranında ışık yok, cihaz çalışmıyor. sanırım dosya virüslü ,cihazıma ne olmuş olabilir yardımcı olursanız sevinirim.cihazı televizyona bağladığımda sadece çıt diye bir ses çıkıyor.dısplayda hiçbir ışık yok,yazılım almıyor.flahs yazdırma ile flahs değiştirmenin fiyatlarınıda belirtirseniz sevinirim.saygılarımla
Loaderlerla fazla ugrasmamak lazım.Bende zamanında yukledim flaş ucmuş malesef her loaderı yuklememek lazım .Cihazınız yazılım alıyormu şu anda

rahim1960
31-07-2006, 01:05
Loaderlerla fazla ugrasmamak lazım.Bende zamanında yukledim flaş ucmuş malesef her loaderı yuklememek lazım .Cihazınız yazılım alıyormu şu anda
hiç bir yazılım almıyor.ilginiz için teşekkür

Admin
31-07-2006, 01:07
hiç bir yazılım almıyor.ilginiz için teşekkür
Yazılım almazsa malesef flaş gitmiş demektir.İlgili servislere götürmenizde fayda var sanırım.Siz sanırım loader 619v4 yuklediniz ne amaçlı yuklediniz bu loaderi merak ettim dogrusu

omni
28-08-2006, 19:17
arkadaşlar elimde sunny 7010 dcı cihaz var aç kapa ön göstergede tık yok.besleme kartı sağlam,bütün voltajları ölçtüm,hepsi normal hiçbir sapma yok.bilgisi olan varsa acil yardım!!!(bu arada cihaz kendi kendine bu hale gelmiş yani şebeke anormalliği yada dışardan müdahale falan yok-yazılım gibi-)

ertex74
28-08-2006, 19:22
arkadaşlar elimde sunny 7010 dcı cihaz var aç kapa ön göstergede tık yok.besleme kartı sağlam,bütün voltajları ölçtüm,hepsi normal hiçbir sapma yok.bilgisi olan varsa acil yardım!!!(bu arada cihaz kendi kendine bu hale gelmiş yani şebeke anormalliği yada dışardan müdahale falan yok-yazılım gibi-)

27 mhz kiristali yenileyin..

omni
28-08-2006, 19:32
teşekkürler deneyip sonucu yazarım

nadir54
28-08-2006, 21:06
cihazım kaon 12-01-a5 enson cw destekli 26 ağustos yazılmını atıp belirtilenkanallarıseyrettim mültivizyon kanalı üzerinde menüye cwkısmında değişen şifreyi tekrar girdiğimde menüdeki bütün bilgiler( via.nagra vediğerleri)boşaldı. cihazı tekrar açtığımda cihaz displayi İnit. yazıp açmıyor kumandadan herhangi bir tuşa bastığmda tv ekranı yeşil oluyorve recever kendini resetleyip yazdığımarızayı tekrarlıyor .neolduğunu açıklayabilirseniz çok memnun olacağım saygılarımla

nadir54
28-08-2006, 21:12
cihazım kaon 12-01-a5 enson cw destekli 26 ağustos yazılmını atıp belirtilenkanallarıseyrettim mültivizyon kanalı üzerinde menüye cwkısmında değişen şifreyi tekrar girdiğimde menüdeki bütün bilgiler( via.nagra vediğerleri)boşaldı. cihazı tekrar açtığımda cihaz displayi İnit. yazıp açmıyor kumandadan herhangi bir tuşa bastığmda tv ekranı yeşil oluyorve recever kendini resetleyip yazdığımarızayı tekrarlıyor .neolduğunu açıklayabilirseniz çok memnun olacağım saygılarımla

ertex74
28-08-2006, 21:52

cihazınıza orjinal emusuz yazılım atın normale dönecektir loder 619 dan düşükşe bazı sorunlar çıkarabilir.

omni
07-09-2006, 22:00
teşekkürler deneyip sonucu yazarım

27 MHz kristali temin edemediğim için ancak bugün deneyebildim.maalesef durum aynı.cihazda hala tık yok:(

mehmet05200
25-12-2006, 16:09

flash ını tekrar programlamayı dene flash ta uçmuş olabilir
flash yazılımı hasar gördüğünde ekranda hiçbirşey çıkmaz voltajlar normaldir 27mhz kristali deddim dediğine göre flashı tekrar programlarsan sorunun sanırım hallaolacaktır kolay gelsin

rodit_1
12-04-2007, 13:16
ertex74
benim elimde digicağ 6010 dci cihaz var10.41.65 hw versiyonlu cihaz 1 hafta önce durduk yerde tamamiyle renkli ekran geldi ve cihaz kendini kapatıp acıyor
ve bu renk gelme olayı kapanması 3-5 dakikada bir tekrarlanıyor ne yapmam gerekiyor

ertex74
12-04-2007, 13:24
ertex74
benim elimde digicağ 6010 dci cihaz var10.41.65 hw versiyonlu cihaz 1 hafta önce durduk yerde tamamiyle renkli ekran geldi ve cihaz kendini kapatıp acıyor
ve bu renk gelme olayı kapanması 3-5 dakikada bir tekrarlanıyor ne yapmam gerekiyor

arıza besleme katından kaynaklanıyor gözüküyor ilk önce yazılım atın bir deneyin derim

bulent_cimen
24-05-2007, 17:56
arkadaşlar premier 10100 cihazda besleme devresi çalışmıyor çıkış voltajları yok arızalı parça görünmüyor yardımcı olabilirmisiniz?

ruzgarm
24-05-2007, 18:11
Bende Premier VCD var daha 1 senelik internetten indirdiğim filmleri Vcd formatında çekiyorum Vcd de gösterirken donma yapıyor ve bir kaç kare geriden başlıyor önce ben o sorunu Vcd formatına çekerken bir yerde hata yapıyorum sandım ama sorun Vcd de gösterirken o hata yapıyor başka daha eski makinalarda bile denedim hepsi normal filmi gösteriyor ama benim premier Vcd bozuk gösteriyor ama cd satanlardan aldığım filimlerde sorun yok ama benim çektğim filimlerde sorun oluyor ama sadece benim makinada diğer kaç makinada baktım sorunsuz seyrediliyor nasıl ayarmı yapmam gerek düzelmasi için acaba saygılar,

acidburn
05-06-2007, 03:11
düşük hızda yazdırmayı dene 16x gibilerde...

senol35
26-08-2007, 18:00
ekranda 8 rakamı çıkıyor cihaz 70110 dcı 12-C1-A5?

madline0303
28-08-2007, 17:26
bende bertone marka DVD player var ekranda tray aut diyor hiç bişi yapmıyor cd kapağı açılıp kapanıyor nedendir acaba ustalar

umut64
12-09-2007, 02:00
ellerine saglik ustam

trilobid
13-09-2007, 12:20
bende bertone marka DVD player var ekranda tray aut diyor hiç bişi yapmıyor cd kapağı açılıp kapanıyor nedendir acaba ustalar

kardeş cihazının loaderinde arıuza var büyük ihtimal lastikleri hassaslığını yitirmiş.

trilobid
13-09-2007, 12:26
arkadaşlar premier 10100 cihazda besleme devresi çalışmıyor çıkış voltajları yok arızalı parça görünmüyor yardımcı olabilirmisiniz?

besleme çıkış voltajları yok diyosan arızalı parça var mutlaka birde anakarta giren besleme kablosunu ayırarak dene belki anakarttan kaynaklanan bir kısa devre voltajları kesiyordur voltaj yine yoksa girişteki sigortaya köprü diyotlara bak.

yukselertekin
16-03-2008, 12:46
selam ustalar bende premier 94710 dvd var dsplayde görüntü yok cihaz çalışmıyor beslemede 5v ve +-12 voltlar var neden olabilir.yardımlarınız için teşekurler ...

gur2005
29-03-2008, 14:16
slm ark bende super sondy marka dıvx-036 dvd var cihazı elektirige takıyorum yarım saat sonra kendiliginden çalışıyor daha sonra kapatıp açıyom bir daha gitmiyor besleme voltajı normal 5 volt geliyor 12volta geliyor yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk.....

eina4ever
27-06-2008, 04:12
benim yumatu marka cihazım var sinyal almıyor sinyal gelip gidiyor devamlı çalışıyodrdu fakat bir anda sinyal gitti kabloda kısa devre olup olmadığına baktım başka kabloda denedim fakat olmadı arıza neden olabilir?

mustafa izm
02-08-2008, 03:15
philips dvd player/recorder dvdr 3840 oynatıcı cihazda dvd-r boş cd yi kaydediyor kaydettiği cd yi okuyamıyor başka dvd lerde okuyor bu cihazda arıza buydu. cihaz calısırken gözü ileri sürerken arıza yaptı anakartta sigortanın biri atıktı düzelttim şimdi cihaz calısıyor ama hello da kalıo her iki konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurlarsa memnun olurum

ferhan
09-11-2008, 13:12
Arkadaslar!Sizlerden cok yardim aldim. Sizlere sukran borcluyum. Yine bir sorunla karsi karsiyayim. Evimde kullandigim 2. cihazim bloke olmus durumda. Ne komanttan nede cihazdan mudahele edememekteyim. Ayni marka cihazi kullanan arkadaslar yardimci olabilirlermi. Yahut uzman arkadaslar dan da ricaciyim. Lutfen sorunuma bir el atin. Simdiden sonsuz Tsk-ler.

Cihazin Markasi:
ECHOSTAR AD-3000 IP

baltacix
09-11-2008, 19:21
premiyer dvd oynarken bi ileri bigeri dönüyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

demirlili_55
23-01-2009, 17:07
arkadaşlar kolay gelsin.elimde novitech marka bi dvd var.pover ışığı yanıyo ama cihaz çalışmıyor.ekranda ışık yazı hiç bişey yok.çıkamadım içinden.yardımcı olabilirmisiniz.

ber03
19-02-2009, 12:44
ark.lar elimde bir trimax dvd 8800 cd çalar var bunun skarttan'da audo ses çıkışlarındanda ses çok az çıkıyor ses ukasından açıldığında sonda gösteriyor fakat yinede ses çok az küçük bir ana kartı var üzerinde herhangi bir arızalı malzeme gözükmüyor acaba yazılımla mı? ilgili görüntü normal. yardımlarınız için şimdiden tşk.ler.

yargıç_1
19-02-2009, 13:00
ark.lar elimde bir trimax dvd 8800 cd çalar var bunun skarttan'da audo ses çıkışlarındanda ses çok az çıkıyor ses ukasından açıldığında sonda gösteriyor fakat yinede ses çok az küçük bir ana kartı var üzerinde herhangi bir arızalı malzeme gözükmüyor acaba yazılımla mı? ilgili görüntü normal. yardımlarınız için şimdiden tşk.ler.

4 ADET 8 ayaklı 4558 entegre vardır onlardan kaynaklabilir değiştirip deneyin

erkan5004
27-04-2009, 16:44
slm arkadaşlar elımde amstrad 12000 oto cd çalar var cd bı okuyo bı okumuyo hafıza kart,usb gırışıde okumuyor aynı arıza yardımcı olursanız sevınırım

LORD_KING
09-10-2011, 10:48
slm arkadaşlar Dreambox - 500s klon var ama bunda görüntü var ses yok ilk etapta bı çok sinir edici yüksek bi gıcırtı geldi ve akabinde ses gitti bi daha gelmedi arada salladığımda cihazı ses yine gıcırtılı olarak gelip gelip gidiyor çözüm ne olabilir ?
ses entegresi düşünüyorum ama ?

sonyedremit
27-03-2012, 16:49
Merhaba Arkdaşlar elimde bir adet TEVİON DVD Oynatıcı cihaz var fakat sıkıntım şu cihaza herhangi bir müzik veya film CD veyahutta DVD taktığımda sadece ses geliyor görüntü yok.
Scart ile görüntü aldığım için scartı bşka cihazda denedim kablo çalışıyor ama dvd ye taktığımda sadece ses geliyor görünür bir arıza tespiti yapamadım fakat entegre kaynaklı bir arıza die düşünmekteyim cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Cihaz modeli (TEVİON DVD 4000)

dejavu63
05-08-2014, 22:32
teşekkürler:rockon::rockon::rockon::rockon:

Öğretmen27
26-05-2017, 11:41
Ustalarım hayırlı günler. Trident dvd -2201 arizasi ile karsı karsıyayım. İlk çalıştırdıgımda cihazın cd tepsisi kapalı da olsa açılıyor açık kalıyor. Cd tepsisni kapatsam 2-3 sn sonra açılıp o şekilde açık kalıyor. Cihazı kapatsam yeniden açtıgımda yine cd tepsisi açılıyor öyle kalıyor.
Bağlantı soketlerini çıkarttım taktım bu sefer cd bir miktar dönüp sonra duruyor no disk hatası aldım.
Ben de bu sefer gözü değiştirdim. Bu sefer ilk baştaki hatayı yani cd tepsisi çıkma hatasını yine aldım.
Sorun nerede olabilir arkadaşlar?