Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğretmenlik:Bol tatil, yatarak para!

ultra-mehmet
06-03-2008, 11:16
Öğretmenlik: Bol tatil, yatarak para!
'Ne güzel işiniz var, yata yata para kazanıyorsunuz' diyenler gerçekten haklılar mı? Bir de mesleğin ne denli kolay (!) olduğunu onların ağzından dinleyelim:

Memur maaşları söz konusu olduğu tartışmalarda özellikle öğretmenlerin izin günleri ve çalışma saatleri hep eleştirilmiştir.

Öğretmenlerden bir tanesinin mail yoluyla ulaştırdığı 'Biz öğretmenler ne iş yaparız' yazısını okuyunca onlara hak vermek zorunda kaldık.

Bir de siz okuyun:

Biz öğretmenlere ne güzel işiniz var. Bol bol tatiliniz var, yata yata para kazanıyorsunuz diyenler haklı. Aşağıda öğretmenlerin yaptıkları işleri okuyunca öğretmenliğin gayet basit bir meslek olduğunu siz de göreceksiniz.

1- Toplantılara katılınacak,
2- Yıllık plan yapılacak
3- Günlük plan yapılacak
4- OGYE çalışmasına katılınacak
5-TKY çalışmalarında bulunulacak
6- Nöbet tutulacak
7- Sınıflar düzenlenip panolar hazırlanacak
8- Toplantılar hafta sonları veya ders saatleri dışında yapılacak
9- Kurumların açtığı sınavlara ucuz iş gücü olarak gidilecek,
10- Seçimlerde zorunlu olarak sandık başkanı olunacak
11- Envai çeşit tören, kutlama vb. proğrama katılınacak.
12- Her hafta tüm öğrenciler için ve tüm derslerde değerlendirme formları doldurulacak.
13- Kişisel dosyalar her dönem sonunda doldurulacak.
14- Öğrenci tanıma fişleri doldurulacak.
15- Portfolyo dosyalarına hiçbir çalışma getirmeyen öğrencilere çalışmalarını getirmeleri için yalvarılacak.
16- Öğretmenliği öğretmenlerden iyi bilen velilere dert anlatılacak.
17- Sosyal kulüp çalışmaları ve toplantıları yapılacak.
18- Rehberlik çalışmaları, anketleri yapılacak ve raporları tutulacak
19-Ders işlemek yerine internetteki ve kitaplardaki bilgileri bize okuyarak 'bak okuyan toplumuz' imajı veren
insanların zorunlu seminerlerine katılınacak.
20- Pansiyonda nöbet esnasında öğrencilerin yemek etüt, uyku, banyo, hastalık, can sıkıntısı , koğuş ve oda düzeni durumlarına
bire-bir müdahil olunacak.
21- Sınırsız sorumluluk, öğrenci takılıp düştüğünde polise ifade verilecek.
Hiçbir dayanağı olmaksızın dayakçı öğretmen olmakla suçlanılacak.
22- Öğrencilere çalışma kâğıdı hazırlanacak
23- Öğrencilere yarın ne gibi etkinlikler yaptırabilirim diye düşünülecek
24- Velilerle görüşülecek
25- Teneffüslerde çocukların şikâyetleri dinlenecek
26- Panolara asılan şeyler belli aralıklarla dosyalanacak
27- Her hafta rehberlik ve sosyal etkinlikler dersi için tutanak tutulacak
28- Toplum hizmeti için zaman yaratılacak
29- 40 dk içinde yüz kere öğretmenim diyen bücürlere efendim denilecek
30- Kavga edenler ayırt edilecek, kafası gözü yarılanlara pansuman yapılacak,
31- Değerlendirme testleri hazırlanacak
32- Değerlendirme testleri evde değerlendirilecek,
33- Üstüne saldıran veliler ikna edilecek,
34- Bilgi yarışmalarına öğrenci hazırlanacak,,
35- Öğrencilerin evlerine gidilip hal hatırı sorulacak,
36- Saha çalışması yapıp okula gelmeyen öğrencileri toplayacak ve okulagetirecek,,
37- Temizlik, spor, fotokopi, demirbaş, sabun, tuvalet kağıdı için paratoplanılacak,
38- Taşımalı öğrencileri sabah servisten inerken sayıp kontrol edilecek,,
39- Öğle yemeğinde listeden çağırıp sıraya koyulacak,
40- Okul çıkışı öğrenciler servislerine bindirilecek.
41- Belirli Gün ve Haftalarla ilgili program hazırlanacak,
42- Öğrencilere katılım için yalvarılacak,
43- Belirli günler ile ilgili pano hazırlanacak,
44- Panolar için yazı ve şiirler, bulunacak ya da kontrol edilecek.
45- Veliler okulda bilgilendirilip, eğitilecek
46-Kanuni hak olan sevk ve izin istenirken mahcup, hafif ve ince bir sesle rica edilecek ve sevk dersin olmadığı bir zamana denk getirilecek,hasta hasta derslere girilecek, bazı yerlerde muayene saati sev***azdırılacak (diğer çalışanlara da mesai dışında mı sevk alın deniliyoracaba).
47- Veli toplantıları yapılacak.
48- Okul aile birliği toplantılarına katılınıp velilerin kahırlarıdinlenecek.
49- Her dönem ve gerektiğinde zümre toplantıları yapılıp tutanakhazırlanacak.
50- Yeni müfredat konusunda veliler bilgilendirilecek.
51- Gözlem dosyaları tutulacak
52- Etkinlik yaptırılacak(yapmayanlara bir şey yapılmayacak)
53- Sınıf başkanı, kitaplık görevlisi, temizlik başkanı seçilip görevlerini yapıp yapmadıkları günlük olarak takip edilecek.
54- Hizmetlilere ya da idareye bildirilen temizlik, tamirat ve görüşler bukişiler tarafından dikkate alınmayacak.
55- Gelen giden evrak defteri doldurulacak
56- Laboratuar düzenlenecek, temizlenecek
57- Müdür ve müdür yardımcılarının yapmak istemedikleri görevler yapılacak
58- Çocukların elbise, saç, tırnak temizliği ile ilgilenilecek.
59- Deneyler, gözlemler, etkinlikler için hazırlık yapılacak.
60- Beslenme saatinde beslenme yaptırılacak.
61- Başarısızlığın sebebi araştırılacak.
62- Mahallede kavga edenlerin aileleri okulda dinlenecek.
63- Müdür Beye hesap verilecek.
65- Dersi boş olan, derslerine branş öğretmenleri giren (özellikle sınıf öğretmenleri) öğretmenler, ''İşlerim var şu boş sınıfa derse giriver'' diyen idarecilerin derslerine girilecek.
66- Birilerine ek ders ücreti verebilmek için açılan seminer, hizmet içi eğitim vb. şeylere gerçekten ihtiyacı olup olmadığını bilmeden, sormadan zorunlu olarak ders saatleri dışında katılmak zorunda kalınacak.
67- Sorumluluğu çok yüksek olan nöbetçilikler yapılacak
68- Son zamanlarda artık iyice raydan çıkan eğitim sisteminde öğretmenlikten çok dadılık yapılacak.
69- Müdür ve müdür yardımcılarının imalı ve iğneli sözlerine kulak asılmayacak, duymazlıktan gelinecek.
70- Spor parası toplanacak.
71- Yakacak ve ihtiyaçlar için aidat toplanacak hatta vermeleri için yalvarılacak
72- Onur kurulu ve disiplin kurulu toplantılarına katılınacak
73- Nöbet günü ve diğer günler öğrencilerin kılık kıyafet kontrolü yapılacak
74- Nöbet defterine gelmeyen öğretmen yazılacak ve sınıf defteri imzalanacak.
75- Zaman zaman öğrenci çantalarına arama yapılacak
76- Okula getirilmesi yasak olan eşyalar için tutanak tutulacak ve bu eşyalar ailelerine teslim edilecek.
77- Aidat toplanacak hatta vermeleri için yalvarılacak
78- Nöbetlerde mıntıka temizliği yaptırılacak.
79- Ünitelendirilmiş Yıllık Plan Yapılan Açıklamalar
80- İş Günü Takvimi
81- Ünite Süre Çizelgesi
82- Yıllık Çalışma Programı
83- Haftalık Ders Programı
84- Ünite Çalışma Dosyası
85- Sınıf Ders Defteri
86- Deney defteri Raporu
87- Gezi Planı
88- Öğrenci Kişisel Robşayanı
89- Öğretmen Not Defter
90- Kitaplık ve Defteri
91- Çevre İncelemesi
92- Tebliğler Dergisi Fihrist
93- Sınıf Demirbaş Listesi
94- Ders Dışı Etkinlik Dosyası
95- Yazılı Kağıt ve Cevapları
96- Ödev Listesi-Ödevler
97- Dershane Araçları
98- Koordinasyon Kurulu Kararı
a. Cümle Listesi
b. Metin Defteri
c. Metinler
d. Kontrol Tablosu

Bu kadarcık iş yapmakla hiç insan yorulur mu?

Sakın yoruldum deme! Bunlar yapılacak!
Sınıf defterini imzaladın mı yoksa!

Peki öğretmenler ne kadar maaş alıyor: 1,200 (birmiyar ikiyüz ytl)
Daha bunu ek derside var onla ise:1,500 (birmiyar beşyüz ytl)

Peki işçimiz ne kadar alıyo: 400 ile 500 ytl arası bilemediniz 600 ytl

Peki işçimizin hafta sonu varmı resmiyette var ama gerçek hayatta sadece pazar günü tatil yapıyorlar ama her hafta degil tabiki

Peki ögretmen ne yapıyo 1 ders 40 dk. 10 dk. geç giliyo geliye kalıyo 30 dk. hergün 5 derse girise günde 150 dk. ediyo haftada 1500 dk. ediyo..

ama bir ingirtere'de en degirli çalışan işçidir....avrupadada öyle...

hala ögretmenlerden maşşını az bulanlar var...

peki sizçe az mı? çok mu?

:rtfm: :nono:

bence çok?

şevki
06-03-2008, 11:28
aldığı para insana asla yetmez.yaptığı işten zevk almıyorsa.toplumda kimse mutlu değil.çünki para mutluluk getirecekmiş gibi davranıyoruz.aslında insanlar değerlerini kaybetmeseler.aldığı maaş herzaman insan olana yeter.

osmann
06-03-2008, 13:15
İşin iç yüzünü bilmem. yanlız bişey var. ben altunizadede çalışıyorum. şirkete yakın izci parkı adında yeşillik bir park var. öğle tatilinde arkadaşlarla oraya gidip çay içeriz. bazen oraya öğrenciler gelir otobüslerle. ilköğretim hepsi..arkadaş topu topu yarım saat orada otururuz genelde. ancak o çocuklar oraya geldiğinde o yarım saati işkence çekeriz. cıyır cıyır.bir susmazlar. her kafadan ses çıkar. arada bir hocaları seslenir sessiz olun diye ama dinleyen kim. ya sabır ya sabır diye diye bitiririz yarım saati. hatta böyle zamanlarda hep arkadaşlarla "allah hocalara yardım etsin" demişizdir. uzaktan bize davulun sesi hoş gelebilir. ama çocukların sesini kaldırmak bile büyük bir özveri...
açıkça söyleyeyim ben kaldıramam bu kadar gürültü. hoca olsaydım bir iki söyler sonra basardım tokadı...
selametle...

zabataygatör
06-03-2008, 13:30
nekadar yanlis bir karsilastirma yapmissin.sen hic bir sinifa girif 40-50 ogrenciye bisey ogretmek nasil biliyormusun.onlarda ogretmen olana kadar kafa patlatiyor.sizde calisin sizde olun..
ogretmenlik kutsal bir meslektir.cocuklarimizi onlara emanet ediyoruz.cocuklarin hayatina guzel seyler katiyorlar,keske daha cok kazansalar

ultra-mehmet
06-03-2008, 19:13
nekadar yanlis bir karsilastirma yapmissin.sen hic bir sinifa girif 40-50 ogrenciye bisey ogretmek nasil biliyormusun.onlarda ogretmen olana kadar kafa patlatiyor.sizde calisin sizde olun..
ogretmenlik kutsal bir meslektir.cocuklarimizi onlara emanet ediyoruz.cocuklarin hayatina guzel seyler katiyorlar,keske daha cok kazansalar

ben onun aldıgı maaşşa bir şey dedigim yok sadece onunla bir çalışan arasındaki fark uçurumdan farkı yok...bir dış ülkede böyle birşey yok......

emmi
06-03-2008, 19:30
Listeyi hazırlayan arkadaş sanırım bu listeyi kent merkezlerine göre hazırlamış. Köy ve kasabalarda görev yapan arkadaşlara bunlara ek olarak okulun boya-badana, masa-sıra tamiri, çatı aktarımı gibi işleride eklemelisiniz. Yetmez, eve gelinecek çoluk çocuğun ve hanımın sorunlarıyla ilgilenilecek. Yeter mi? Yetmez, bu arada zaman kalırsa günlük memleket sorunları takip edilecek, alabilmişse kitap okunacak, öğrencilere dünyada gelişen taze olaylardan bilgiler toplanacak, okulda bitirilemiyen çalışmalar eve getirilip çalışılacak ama bu arada hanımdan fırça yenecek şu işini niye eve getiriyorsun, okulda yapsana diye. Bakın öğretmenlik ne kadar kolay değil mi arkadaşlar!!!! Ama herşeye rağmen seviyoruz mesleğimizi ve o cıvıltıları. O cıvıltılar olmadığı zaman sanki boşlukta uyur-gezer gibi oluyoruz.
Saygılar.

ozay_74
06-03-2008, 19:30
Şimdi bende tam tersi bişey söyleyeyim.Ben yıllarca resmi kurumlarında çalışan kişiler ile muhattap oldum.Sizin bu söylediğiniz işçi maaşları değil memur maaşları bir kere.Diğer yandan diyelim ki işçi maaşları peki biliyormusunuz sabah mesai ye saat 9-9:30 dan evvel gelmezler öğleye doğru saat 11:30 gibi paydos ederler öğleden sonra saat 2:00 gibi kuruma gelirler sohbet çay molası derken saat 3:00 olur saat 4-4:30 gibide mesaim bitti deyip sizin işinizi yapmazlar.Ayrıca bütün resmi ve dini tatillerden faydalanırlar.çoğuda masa başında oturup lak lak edip elişi örer(bayanlar yani).Şimdi bu kişiler günde kaç saat çalışmış oluyorlar ve ne maaş alıyorlar siz karar verin.Bence çok bile alıyorlar.Sözüm tüm çalışanları kapsamıyor ancak geneli yan gelip yatıyor.
Sonra hangi öğretmenler 1-1,5 milyar alıyor bunun bi ayrımını yapın da bilelim ,benim eşimde öğretmen ama sizin söylediğinizin 3/4 nü bile alamıyor üstelik 110 km yol gidip geliyor.Maaaşın bir kısmı yol parasına gidiyor ,çocukların defteri,kitabı,kalemi vs birde üzerine boya badana tül vs,elde ne kalıyor , hiç, siz herkezi aynı kefeye koymayınız bence .
Saygılar,

selcukerol45
06-03-2008, 19:41
ben bir öğretmenim maaş konusunda yanılgı var.bir öğretmenin sölendiği gibi 1200 ytl alması için eşinin çalışmıyor olması gerek ve en az 15 yıllık olması lazımyani 2/1 olması gerekiyor.ayrıca ek ders ücretinden bahsedilmiş eğer hesap bıranş öğretmeni için yapıldıysa doğru olurdu ne varki ilkokul öğretmeni dediğimiz sınıf öğretmenleri hftada 15 saat ek ders alırlar bu da ayd 60 saat eder bıranş öğretmenleri 18 saat alır ki bu ayda 72 saat eder.tabi her bıranş öğretmeni haftada 30 saat derse giremez.ekders üretinin5,80 dir.bu da ayda 340 ytl yapar.idareci olduğum okulda yeni başalyan bir öğretmenin maaşı 950 ytl 340 da ekders yani kısaca 1300ytl.dediğiniz rakamlara ulaşmak için en az 15 yılın melekte geçmesi gerekir

ozay_74
06-03-2008, 19:47
ben bir öğretmenim maaş konusunda yanılgı var.bir öğretmenin sölendiği gibi 1200 ytl alması için eşinin çalışmıyor olması gerek ve en az 15 yıllık olması lazımyani 2/1 olması gerekiyor.ayrıca ek ders ücretinden bahsedilmiş eğer hesap bıranş öğretmeni için yapıldıysa doğru olurdu ne varki ilkokul öğretmeni dediğimiz sınıf öğretmenleri hftada 15 saat ek ders alırlar bu da ayd 60 saat eder bıranş öğretmenleri 18 saat alır ki bu ayda 72 saat eder.tabi her bıranş öğretmeni haftada 30 saat derse giremez.ekders üretinin5,80 dir.bu da ayda 340 ytl yapar.idareci olduğum okulda yeni başalyan bir öğretmenin maaşı 950 ytl 340 da ekders yani kısaca 1300ytl.dediğiniz rakamlara ulaşmak için en az 15 yılın melekte geçmesi gerekir

Eline diline sağlık, sözüm size değil yanlış anlamayın. Atış serbest....

Saygılar,

ultra-mehmet
06-03-2008, 19:48
Listeyi hazırlayan arkadaş sanırım bu listeyi kent merkezlerine göre hazırlamış. Köy ve kasabalarda görev yapan arkadaşlara bunlara ek olarak okulun boya-badana, masa-sıra tamiri, çatı aktarımı gibi işleride eklemelisiniz. Yetmez, eve gelinecek çoluk çocuğun ve hanımın sorunlarıyla ilgilenilecek. Yeter mi? Yetmez, bu arada zaman kalırsa günlük memleket sorunları takip edilecek, alabilmişse kitap okunacak, öğrencilere dünyada gelişen taze olaylardan bilgiler toplanacak, okulda bitirilemiyen çalışmalar eve getirilip çalışılacak ama bu arada hanımdan fırça yenecek şu işini niye eve getiriyorsun, okulda yapsana diye. Bakın öğretmenlik ne kadar kolay değil mi arkadaşlar!!!! Ama herşeye rağmen seviyoruz mesleğimizi ve o cıvıltıları. O cıvıltılar olmadığı zaman sanki boşlukta uyur-gezer gibi oluyoruz.
Saygılar.

ben ögretmanlik görevinin maaşını çok bulmuyom ben sadece işçile arasındaki farkı kast ediyom ben isterim tabiki daha fazla maaş almalını ama işçinin asgari üçretinin artılırmasını istiyom benim bir işçi veya asgari ücrete çalışan biri sandınız herharde....hayır...yanlış anlaşırdısam özüldilerim.. o yazıyı haber7.com sitesinden aldım...

Only the registered members can see the link

ibalaban
06-03-2008, 19:57
Öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini yakından görmeyen, onların bir gününü izlemeden tabiki böyle abuk sabuk karşılaştırmalarla yola çıkacak ve öğretmen ne yapıyor ki diyecek "Fan fin köprünün altı in". Yeni programa göre hele öğretmenin teneffüslerde çay içmeye bile zamanı yok. Benim sınıfta 43 öğrencim var herbiri için 15-20 form düzenliyorum. Öğretmen tahtaya çıkıp o öyle bu böyle şu şöyle deyip sınıftan çıkıp gidemiyor, gitmiyor. O öğrencilerimiz evlerine sağ salim ulaşana kadar aklı hep onlardadır. Öğretmen çocuğa hem anne hem babadır. Aldığı maaşa gelince işte burada adalet tıklıyor. başka meslekleri küçümseme ve kötüleme için değil ziraat mühendisi bitkileri yetiştirmekle uğraşıyor ve o sektörde bizden 2 kat daha fazla maaş alıyor. Veteriner hayvan yetiştirmekle sağlığıyla uğraşıyor onlarda çok fazla kaznıyor bizim 2-3 katımız kadar. Ama öğretmen dünyanın en değerli canlısı insanı yetiştiriyor bu maaşlar çok az. Ben mesleğimde 27. yılımı çalışıyorum. Hala taksitlerden kurtulamadım. Avrupalı bir öğretmenin her yıl düzenli çıktığı tatillere çıkamadım. Ya sizler çıkabildiniz mi? Hele çocuklar okulada okuyorlarsa. Bu ülkede 7-8 bin maaş alan milletvekil geçinemiyor herşey bedava veya ucuzken bizler nasıl geçinelim.

emmi
07-03-2008, 00:25
Yanılıyorsun be İbalaban kardeşim. Bende 29. yılımı çalışıyorum ama her yıl dünyanın bir köşesine tatile çıkıyorum bu maaşımla. Ve üstelik tek maaş bu. Karayip adaları, Şeysel adaları filan. 15 Tatilde de Holivuda, poker partilerine gidiyorum. Para genede artıyor. Milleti kandırmayalım arkadaşlar az maaş alıyoruz diye. Hele emekliler yurt dışındaki tatillerine Türkiye'ye uğramadan devam ediyorlar.
Haberi taşıyan Ultra-Mehmet arkadaşım senin alınganlık göstermene gerek yok benimde eklediğim ek işlerle biz öğretmenler zaten çok maaş alıyoruz birde ileniyoruz. Bakma sen bizim ilentilerimize. Haa bu arada bizler, kimsenin maaşında gözü olmayanlarız.
Arkadaşın biri ek derslerden bahsetmiş. 1.2.3.4. ve 5. sınıfı okutan sınıf öğretmenleri arkadaşlar birgün derse girmediklerinde 3 gün ek dersleri kesilmektedir. Bu da kendilerini "gazi" yerine koyup, yedi sülaleri de dahil sağlık harcamalarının tamamını milletin üstüne yıkan Unakıtan ve o zihniyetin tüm öğretmenlere hediyesidir. Bilgilerinize.
Saygılar.

viva3
07-03-2008, 00:50
Kan grubunu bile bilmeyen arkadaş öğretmenin aldığı maaşın hesabını yapmaya çalışıyor.Üstelik netten aldığı basmakalıp bilgilerle . Güldürme bari kendine.

erdal99
07-03-2008, 00:51
hem çok çok fazla

emmi
07-03-2008, 04:18
[QUOTE=ultra-mehmet;285290]ben ögretmanlik görevinin maaşını çok bulmuyom ben sadece işçile arasındaki farkı kast ediyom ben isterim tabiki daha fazla maaş almalını ama işçinin asgari üçretinin artılırmasını istiyom benim bir işçi veya asgari ücrete çalışan biri sandınız herharde....hayır...yanlış anlaşırdısam özüldilerim.. o yazıyı haber7.com sitesinden aldım...

Kardeşim hangi işçiden bahsediyorsun? Sendikalaşmadan öcüden korkar gibi korkup patronun insafına kendini bırakanları kasdeiyorsan onlar işçi değil; taşaron şirketlerin ayak işlerine bakanlardır. Ve sağolsun yüce devletimizinde çok büyük katkılarıyla insanlar sendikasızlaştırılarak bugünkü vahim durum çıktı. Sen galiba sendikalı bir işçinin kaç lira maaş aldığından haberin yok. Olsaydı "bence de çok" demezdin. Eğer Dünyanın her yerinde sendikasız işçi patronun uygun bulduğu ücretle çalışmak zorundadır. Patronlar boşuna işyerlerinde sendika görmek istemiyorlar. Sendika hiç değilse üyelerinin haklarını korurlar. Sarı sendikalar konumuz dışı tabi. Zaten bundan sonra çalışacak işyeride kalmadı ya! İş diye yabancı şirketlerin ayak işlerine bakacaklar artık. Güzel bir isimde bulmuşlar cilalısından hem de. Hizmet sektörü, yeni işkolunuz. Sadaka ekonomisine hoş geldiniz.
Saygılar.

hallederiz
07-03-2008, 09:31
yinede günümüz şartlarında öğretmen maaşları çooooooooooooooook yüksek
birde hiç mesai parası almadan hatta 4 aylık maaşı içeride olan yetmiyormuş gibi süresiz ücretsiz izne çıkartılan ve neredeyse hiçbir sosyal hakkı olmadan diken üstünde çalışan işçileri düşünün
gece acaba şöylemi olacak acaba böylemi olacak düşüncesiyle sabaha kadar uyuyamıyan esnafı düşün günlerce siftah bile yapmadan kepenk kapatan esnafı düşünün
yine diyorum memur maaşları günümüz şartlarına göre çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook yüksek

tvaslan
07-03-2008, 09:55
elbette millet vekillerinin maaşı karşısında öğretmenlerin maa şı az benim bir cok öğretmen arkadaşım var yılda tam olarak kac gün mesai yapıyorlar birde onu yazarmısınız net olarak elbette kutsal görev ama birde işsileri yada calışıpda askeri üçretle gecinen kişi leri göz önünde bulun durun ben esnafım tatilim yok iznim yok 365 gün calışıyorum kazan dığıum paranınyarısı vergiler bağkur kiralar vesayre lere gidiyo bizim canımız yokmu esnaf olarak şu dönemde öğretmenler şükretsin ler aldıkları paraya bir coğuda çif maaş zaten hemen hemen hepsinin daire lüks araba gibi özel taksitlere giriyolar bu tanıdıklarım anadolu da yaşayanlar tabi kentlerdekilerin halini bilmem allah hepimizin yardımcısı olsun hiç iyi günlerde değiliz her gecen gün içe veriyoruz ben 1994 ve 2001 kırizleri gezirdim inanın bukadar etgilenmedim saygılar

osmann
07-03-2008, 10:14
herkesin, herkesimin söz maaşa gelince karşılaştırdıkları milletvekili maaşı oluyor.
daha evvel de demiştim şimdide diyorum. millet vekili maaşı asgari ücret olsun. zaten adamlar hiç bir şeye para vermiyorlar. ve o para ile gül gibi geçinirler. zaten mesele vatan değilmi? para teferruat olur. haa işte o zaman isterse hiç arttırmasınlar asgari ücreti isterlerse % 1000 arttırsınlar. kendileri bilir. hemde bu tip kıyaslamalarda mazlum durumunda görünürler. o 8-10 milyar maaşı harcayamazlar adam gibi.aldıkları maaşta gözü var milletin. yani bereketsiz olur. ve herhaldede oluyor ki baksanıza yetmiyor diyorlar. yuh artık...benim maaşım ek gelirlerle 1000 ytl nin bile altında...allah bereket versin, başka bişey istemem...selametle...

ibrahim6872
07-03-2008, 10:56
kardeşim herkes kendi işine baksın.öğretmenin ne alıp ne almadığı niye sizi bu kadar ilgilendiriyor. çok isteyen varsa gider en yüksek puanları alır öss de, sonra bir de kpss engelini aşar öğretmen olur.ben öğretmen olabilmek için aldığım öss puanıyla hukukvb. gibi bölümlere de gidebilirdim. o zaman kazancım şimdikinden çok daha fazla olurdu. ha niye mi gitmedim işte onu öğretmenin değerini parayla ölçmeye kalkanlar anlayamaz...

mmeett
07-03-2008, 12:06
öğretmenlerin hakkı ödenmez
tabi bazılarının

edem
07-03-2008, 13:46
uğraşacak öğretmenleri mi buldunuz. kapatın bukonuyu.