Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeşil kart tamamen kalkıyor

Kemal Turan
06-03-2008, 13:30
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeşil kartın tamamen kalkacağını söyledi. Peki yeşil kartlılara ne olacak?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yoksulların sağlık hizmetleri için kullandığı yeşil kartı tamamen kaldıracaklarını söyledi. Şu anda yeşil kartlı olanlar Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılacak ve primlerini devlet ödeyecek...

YEŞİK KARTLILARA NE OLACAK?
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Sosyal Güvenlik Reformu’na ilişkin yasa tasarısı kapsamında yeşil kartın kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. Düzenlemeye göre yeşil kartlılar, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 2 yıl boyunca başka bir işleme gerek kalmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılacak. Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) belirlediği kriterlere göre, primleri devlet tarafından ödenecek kişiler saptanacak.
Erdoğan, şöyle konuştu:

‘Yeşil kartı tamamen kaldıracağız. Sağlıkta eksiklerimiz olduğunu kabul ediyoruz. Sağlıklı bir hizmet alacaksan ya rüşvet vereceksin ya da bir dayılar bulacaksın. Çünkü damdan düştük, bunları hep yaşadık gördük. Ama bu devran artık gerilerde kaldı. Eksiklerimiz yok mudur? Muhakkak vardır. Her şey dört dörtlük müdür? Hayır değil. ”

umuter
06-03-2008, 14:20
zaten ihtiyacı olmayan kişilerde kullanmaya başlamıştı bu kartı bir düzenleme yapılması iyi olur elbette

f47xfenerli
06-03-2008, 14:23
zaten ihtiyacı olmayan kişilerde kullanmaya başlamıştı bu kartı bir düzenleme yapılması iyi olur elbette

AYNEN KATILIYORUM SANA:present:

muratbab
06-03-2008, 14:54
Doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımız(kardeşlerimiz) memlekete düşman yetiştirmek için 7-8 tane çocuk yapıp bu karttan faydalanıyorlar evet hepsinin yeşil kartı var.

Evlerine montaj yapmaya gidiyorum bir tarafta kömür sobası içi boş duruken diger tarafta 5-6 çubuklu elektrikli soba ile evi hamama çeviriyorlar tabi elektrik parası onların cebinden çıkmıyor nede olsa kaçak

Sözde biz kardeşiz ama bunların hepsinin altında bu devleti çökertmek var

Kendisine düşman yetiştiren bir devlet gördünüzmü hiç görmediyseniz türkiyeye bakın bakında öğrenin nasıl düşman kazanılır

mmeett
06-03-2008, 15:02
Doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımız(kardeşlerimiz) memlekete düşman yetiştirmek için 7-8 tane çocuk yapıp bu karttan faydalanıyorlar evet hepsinin yeşil kartı var.

Evlerine montaj yapmaya gidiyorum bir tarafta kömür sobası içi boş duruken diger tarafta 5-6 çubuklu elektrikli soba ile evi hamama çeviriyorlar tabi elektrik parası onların cebinden çıkmıyor nede olsa kaçak

Kendisine düşman yetiştiren bir devlet gördünüzmü hiç görmediyseniz türkiyeye bakın bakında öğrenin nasıl düşman kazanılır

arkadaşım konuşmalarına biraz dikkat et
ondan sonra niye bu insanlar dağa çıkıyor diyosunuz
böyle dışlamaya hakkın yok
sadece doğuda mı yapılıyor sanki o dediklerin

muratbab
06-03-2008, 15:07
arkadaşım konuşmalarına biraz dikkat et
ondan sonra niye bu insanlar dağa çıkıyor diyosunuz
böyle dışlamaya hakkın yok
sadece doğuda mı yapılıyor sanki o dediklerin

Ne yapalım yani dağa çıkmasınlar diye onlara üstün bir varlık gibimi davranalım gerçek bu işte bende güneydoğuluyum ama kendi memleketimizde yürüyemez olduk bunlar yüzünden onlar zaten dağa göndermek için o kadar doğuruyorlar sanırım sen batıda yaşıyorsun ben gaziantepteyim ve şu anda burayı sarmış durumda hepsi ve gözümle gördüklerimi söylüyorum

wetin
06-03-2008, 15:09

aynen katılıyorumsana bende montaja gittiğimde çok gördüm

mmeett
06-03-2008, 15:15
Ne yapalım yani dağa çıkmasınlar diye onlara üstün bir varlık gibimi davranalım gerçek bu işte bende güneydoğuluyum ama kendi memleketimizde yürüyemez olduk bunlar yüzünden onlar zaten dağa göndermek için o kadar doğuruyorlar sanırım sen batıda yaşıyorsun ben gaziantepteyim ve şu anda burayı sarmış durumda hepsi ve gözümle gördüklerimi söylüyorum

sizin gibi doğulu olacağıma ölürüm daha iyi
merak etme arkadaşım bende doğuluyum ve neler yaşandığını biliyorum
sana kimse üstün varlıkmış gibi davran demiyor ama hayvan muameleside yapma
o insanlar cahil kaldılar ve senin gibiler yüzündende bu böyle devam edecek

muratbab
06-03-2008, 15:22
sizin gibi doğulu olacağıma ölürüm daha iyi
merak etme arkadaşım bende doğuluyum ve neler yaşandığını biliyorum
sana kimse üstün varlıkmış gibi davran demiyor ama hayvan muameleside yapma
o insanlar cahil kaldılar ve senin gibiler yüzündende bu böyle devam edecek

Yahu kardeşim okutuyosun üniversiteleri karıştırıyorlar okutmuyosun dağa çıkıyorlar iş alanı sağlıyorsun yakıp yıkıyorlar bunun neresinde cehalet bence sende gördüğün toz pembe rüyadan uyansan iyi olur hikaye bunlar

Ha bu arada benim hiçbir parti ile yada siyasi işlerle alakam olmadı ben sadece devletini seven bir vatandaşım

mmeett
06-03-2008, 15:33
ya arkadaş bırak bu işleri
ne toz pembesi asıl toz pembe yaşayan sensin biraz doğuya gitte gör bakalım bu insanlar neler çekiyo antepten bunları söylemek kolay tabi
geçinmeye gönlü olmayan gelinin çocuğu olmazmış

aliharbiye
06-03-2008, 15:44
O kadar yeşil kart almış insanlar tanıyorumki varya belki inanmasınız arkadaşlar yemin ederim multi milyarder herne mantıkla alıyorlarsa yaaa başbakanın dediyi gibi herkes dayı buluyor dayıları hallediyor,peki başbakan aylık veya 3 aylık gibi maaş verecekse o zaman gerçekten yardıma veya yeşilkarta ihtiyacı olan vatandaşın sağlık durumu ne olacak dr. nasıl gidecek nasıl muayene olacak ve neden burası herkes için bütün insanlar için almanyada olduğu gibi kartlı olmuyor almanyada her vatandaş 3 ayda bir kart alıyor 3 aylık olarak ve istediği zaman istediği doktora gider.

muratbab
06-03-2008, 15:44
ya arkadaş bırak bu işleri
ne toz pembesi asıl toz pembe yaşayan sensin biraz doğuya gitte gör bakalım bu insanlar neler çekiyo antepten bunları söylemek kolay tabi
geçinmeye gönlü olmayan gelinin çocuğu olmazmış

Bak arkadaşım ben sana bir örnek vereyim bir işyeri düşün senin normal işçin 500 ytl ye çalışırken doğudan bir arkadaş geliyor ve sana diyorki; ben bu işyerinde 300 ytl ye çalışırım ayrıca istersen sana bu fiyata çalışacak işçide bulabilirim diyor ve sende tabi kar etmek için bu teklife balıklama atlıyorsun işte buradaki durum bu yani ekmeğimizle oynanıyor.
Ayrıca ben onların memleketlerinede gittim ve gördüm kendi topraklarını ve nimetlerini yediler bitirdile şimdi daha batılara göz diktiler bunları anlıycanı umarım tabiki genel olarak ele alamayız ama büyük bir kısmı bu şekilde

mmeett
06-03-2008, 15:51
birader bu konuda yeşilkart kaldırılacakmış diye bi başlık atılmış
ama sen işi ırkçılığa vuruyorsun
bu işin kürdü türkü mü var memleketi asıl sömürenler belli zaten
bak yukardaki aliharbiye arkadaşımız neler yazmış bi oku

muratbab
06-03-2008, 15:55
birader bu konuda yeşilkart kaldırılacakmış diye bi başlık atılmış
ama sen işi ırkçılığa vuruyorsun
bu işin kürdü türkü mü var memleketi asıl sömürenler belli zaten
bak yukardaki aliharbiye arkadaşımız neler yazmış bi oku

Boşver kardeşim ben ne söylersem söyliyeyim sen yine anlamak istediğin gibi anlıyorsun onun için boşuna tartışmayalım
ayrıca bu ırkçılık değil yapılan haksızlığın ne olduğunu göstermektir. (nokta)

gacvokem
06-03-2008, 16:00

Aaynen katılıyorum

mmeett
06-03-2008, 16:02
Boşver kardeşim ben ne söylersem söyliyeyim sen yine anlamak istediğin gibi anlıyorsun onun için boşuna tartışmayalım
ayrıca bu ırkçılık değil yapılan haksızlığın ne olduğunu göstermektir. (nokta)

gerçekler bunlardır

ayran
06-03-2008, 22:28
vay be inşallah dedikleri olur millet daha güzel bir sağlık hizmeti görür :)
teşekürler bilgin için

pencere77
06-03-2008, 23:12

+1...