Orijinalini görmek için tıklayınız : Ewulsat 3 te Hordbird te kanal izleme.....
vagabond
10-03-2008, 15:04
Bende dijitürk aboneliği var. Onlardan almış olduğum 9,90 lık paketle birlikte verdikleri cihazda 60 lık heralde hordbird uydusundan 10-15 kanal izliyordum anteni 85 lik yaptım % 80 kalitede ewulsat 3 den yayın alıyorum. Hordbird % 60 ama bulunan kanal sayısı şifreli şifresiz tv kanalları 40-45 arası bunu bu yüzdelerde iken artırabilirmiyim. Çok karışık bir sistemi var düşük ve yüksel frekans giriyorum uydular için... Birde hatam mı var bilmiyorum bu turksat1c 9750-10750 olan kodlar hordbirde, ewulsat1 de yani yakın olması nedeniyle yayn alınabilecek uyduklarda.
Bana Bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Aceba diyorum bunu bir program yükleyen arkadaşlara götürsem onlara frekansları yeniden yükletsem veya kanalları uydusu horbird de olan birinden kanal araması yaptırsam daha sonra benim uydumdan aynı yayınları alabirlirmiyim..
İlginize şimdiden teşekkür ederim.:frown:
turhan081
10-03-2008, 15:23
Digitürkün makinesi ile izleyebileceğiniz hotbirt kanalları pek fazla olmaz ayrıca w3 uydusuna ayarlı çanak hotbirt uydusundan pek fazla sinyal almaz biri 13 derece diğeri 7 derece bence sizin bulduğunuz kanallarda w3 uydusundandır sadece frekansları aynı olduğu için size o uydunun kanalıymış gibi gözükür...
vagabond
11-03-2008, 12:54
turhan kardeşim teşekkür ediyorum... Doğrudur Ewulsat kanallarını buluyor olabilir diyorsun. Fakat ewuld-satta tarattığım zaman o kanallar çıkmıyor. Onun da dışında Çanak Ewulsatta Anten Kalitesi % 95 Sinyal kalitesi %73- 80 Arası Değişebiliyor Cihazdan kanal bulma yerinden Hortbird kanalına baktığımda Anten Kalitesi %85 Sinyal kalitesi %55-60 Arasında ben sadece bir frekans arasını demiyorum hani yön ayarlarken anten çekim yüzdeleri var ya o veriler. Bazı frekanslardada şu sorun var anten seviyesi % 85 sinyal kalite seviyesi % 0 Bunuda anlamadım.
vagabond kardeşim tek lbn ile dediğin uyduları aynı anda alamazsın frekans çakışması vardır,yani aynı frekanslar iki uyduda da vardır sinyali görürsün ama kanalları göremezsin.çok yakın iki uydu olursa lbn yi ortalarsan her iki uydudan görüntü alabilirsin ama sinyalleri düşük olur,örnek eutelsatw3 ile sirüs gibi.
vagabond
11-03-2008, 16:49
Harkan tşk ediyorum.. Yani boşa heveslenmeyeyeim diyorsun nasip neuse bende şu 3-5 li lnb sistemine bavurmayı planlıyorum bakalım onu yapacam 10-15 gün içinde bakalım ne kadar verim alabiliriz bundan... İlginize tşk ediyorum tekrar ve tekrar