Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayarcı arkadaşlar yardım!
Kemal Turan
22-03-2008, 00:02
Benim çocuk laptopunu kapattığı zaman sorun yoktu. Açtığı zaman ekran görüntüsü aşağıdaki gibi. Sorun ne olabilir anlayan varmı? Virüs taraması yaptım. Sistemi eskiye döndürünce 10-15 dakkalık bir düzelme oluyor sonra yine bozuluyor.
Only the registered members can see the link
pencere77
22-03-2008, 00:14
en düşük bit i 16 veya 32 yap.birde sana tavsiyem şunu yap: çalıştır kısmına msconfig yaz.enter yap.çıkan menüden başlıngıça tıkla orada tik işaretli ne varsa kaldır.pc yi etkrar aç kapat.düzelip düzelmediini söyle.şimdilik kolay gelsin
gacvokem
22-03-2008, 00:18
ekran kartında problem olabilir ekran kartının driverlerini kaldır tekrar yükle bakalım düzelecekmi
abi saçma ama monitörkapağını açıkken açıp kapatsana benim lap topta ekran gidip geliodu çizgiler oluşuodu..
Kemal Turan
22-03-2008, 00:40
pencere sağol, denedim olmuyor. 16 veya 32 bite o***liyoruz fakat belleğe almıyor ve 4 bitte kalıyor. Servis yolu gözüktü.
Kemal Turan
22-03-2008, 00:42
ekran kartında problem olabilir ekran kartının driverlerini kaldır tekrar yükle bakalım düzelecekmi
gacvokem driverlerini bulunca deneyelim. Sağol
pencere77
22-03-2008, 01:14
pencere sağol, denedim olmuyor. 16 veya 32 bite o***liyoruz fakat belleğe almıyor ve 4 bitte kalıyor. Servis yolu gözüktü.
ekran kartını tekrar kaldırıp yükleyin
Kemal Turan
22-03-2008, 01:28
ekran kartını tekrar kaldırıp yükleyin
tamam pencere
mehmet07
22-03-2008, 01:36
bana kalırsa ekran kartı yanmış olabilir bende de aynı sorun olmuştu sabit pc de ekran kartını değiştirdim düzeldi
yeğenimiz bir pencereyi etkinleştirmiş ama iyiki pc çöktürmemiş
sen her ihtimale doğru bir format çek ve koruma programı at bırak ne yaparsa yapsın ne kafanı yoruyorsun usta şimdiden kolay gelsin:)
cheops71
22-03-2008, 10:55
10-15 dk. sonra arıza açığa çıkıyorsa, ısınmadan kaynaklanan bir sorun var, bu sıcaklık sorunu değil ekranda görüntüyü sağlayan elektonik elemanlardan birinin ısınma sonucu arızasının açığa çıkması gibi görülüyor.Teknik servise gitmesi lazım.
Ekran kartının markası ve modelini biliyormusun
Masaüstünde sağ tuşa tıklayıp "özellikler" e tıklayın. Sonra Ayarlar sekmesinden gelişmiş seçeneğine gelince ekran kartıyla ilgili ayrıntılar karşına gelir. Ordan markası ve modelini öğrenebilirsin. Eğer paylaşımsız ekran kartıysa zaten Nvidia veya ATI'nin logolarının bulunduğu sekmeler görürsün onlara tıklayıp modeline bakabilirsin. Eğer Nvidia veya ATI logosu göremiyorsan ekran kartın paylaşımlıdır.
atakan2007
22-03-2008, 16:55
Senin sorunun kapağı tutan ayaklarda, ilerki zamanlarda dahada ilerleyecek üzgünüm:(
Kemal Turan
22-03-2008, 18:28
Ekran kartının markası ve modelini biliyormusun
Masaüstünde sağ tuşa tıklayıp "özellikler" e tıklayın. Sonra Ayarlar sekmesinden gelişmiş seçeneğine gelince ekran kartıyla ilgili ayrıntılar karşına gelir. Ordan markası ve modelini öğrenebilirsin. Eğer paylaşımsız ekran kartıysa zaten Nvidia veya ATI'nin logolarının bulunduğu sekmeler görürsün onlara tıklayıp modeline bakabilirsin. Eğer Nvidia veya ATI logosu göremiyorsan ekran kartın paylaşımlıdır.
OLDSMAN usta, ekran kartı NVİDİA Ge Force Go 6200
LOGO larını görebiliyormusun peki yazıda belirttiğim gibi
Ayrıca işletim sistemi bilgileri lazım
Kemal Turan
22-03-2008, 19:15
LOGO larını görebiliyormusun peki yazıda belirttiğim gibi
Ayrıca işletim sistemi bilgileri lazım
OLDSMAN usta ilgine teşekkür. Şimdide ellektrik pc ye gelmiyor elektrik lambası yanmıyor ve pilide bitti. Pazartesi servise götüreceğim artık
OLDSMAN usta ilgine teşekkür. Şimdide ellektrik pc ye gelmiyor elektrik lambası yanmıyor ve pilide bitti. Pazartesi servise götüreceğim artık
Sanırım pc yere düşürülmüş ve içindeki bazı kartlar çatlamış
hatalar çoğalıyor
:49:
Kemal Turan
22-03-2008, 19:56
hatalar çoğalıyor
Bu çocuğa ait soruyorsun hayır düşürmedim diyor. Şimdiki gençlere laf söylenmiyorki. Yeni bir tane almadan bahsetmeye başladı. Kesinlikle almam paran varsa al dedim.
Bu çocuğa ait soruyorsun hayır düşürmedim diyor. Şimdiki gençlere laf söylenmiyorki. Yeni bir tane almadan bahsetmeye başladı. Kesinlikle almam paran varsa al dedim.
Malını iyi kullanmayı öğrensinler iyi demişssin paranın
kıymetini bilsinler
Kemal Turan
22-03-2008, 20:04
Malını iyi kullanmayı öğrensinler iyi demişssin paranın
kıymetini bilsinler
Servise götüreyim buraya yazarım ne olduğunu kolay gelsin
Kemal Turan
01-04-2008, 18:07
hatalar çoğalıyor
Evet OLDSMAN usta, servise götürdüm ekran kartında problem varmış, onu değiştirdiler. Garantisi biraz geçmişti ama biraz ağız kalabalığı ile garantiden yaptırdım.