PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : D-smart Akil İŞİ Bİr Yatirim DeĞİl

bensu
28-03-2008, 11:58
JP MORGAN: D-SMART AKIL İŞİ BİR YATIRIM DEĞİL
28.03.2008 09:47:00

Yatırım bankası JP Morgan'ın D-Smart için yazdığı iddia edilen rapor bugün Akşam'da yayınlandı. Raporda zehir zemberek ifadeler var: Satışlar şişirilmiş, "izle ve öde" sistemi her yerde başarısız oldu, maç yayınlarını alamaz, D-Smart sistemi en az 5 yıl daha zarar eder...

AYDIN DOĞAN'A KÖTÜ HABER
D-Smart akıl işi değil
Doğan Grubu’nun neden ikide bir futbol yayın ihalesini gündeme getirdiği anlaşıldı. Ünlü yatırım bankası JP Morgan’ın hazırladığı rapor diyor ki: Futbol yayınları ihalesini iyi fiyata alamazsan, D-Smart 5 yıl boyunca zarar yazar...

Tür***e’deki halka açık medya şirketlerini inceleyen ünlü yatırım bankası JP Morgan, Doğan Grubu’nun D-Smart’ı için zehir zemberek bir rapor yazdı. 35 sayfalık raporun 9. sayfasında D-Smart hakkında değerlendirmelere yer verildi. Raporda Doğan Yayın hakkındaki en büyük çekince, faaliyet hayatına yeni başlayan şirketlerinin kârlılık konusundaki düşük potansiyeli. Jean-Charles Lemardeley ve Cesar Tiron adındaki uzmanlar tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer veriliyor:

SATIŞLARI ŞİŞİRMİŞ: 2008 Ocak ayının sonunda Doğan Yayın Holding, 548 bin adet D-Smart alıcısı sattığını duyurdu. Bu rakamın Ocak 2008 itibarıyla 612 bin olduğu açıklandı. Ancak gerçekte 390 bin kullanıcı kaydetmiştir. Zira distribütörlere satılan smart card adedi ile müşteriler tarafından satın alınan fiili smart card adetleri arasında fark vardır.

ABONE HEDEFİ TUTMAZ: D-Smart, kullanıcılarını (abone olmayan) ciro üreten kullanıcılara dönüştürebildiğini ispat etmelidir. Şirketin uzun vadedeki 5 milyon abone hedefi, D-Smart’ın Türkiye’deki dijital alıcı satışlarının üçte birine denk geldiği 2007 yılında sergilenen performansa bakıldığında gerçekçi görünmektedir. Bu trendin sürdürülebilir olup olmadığı veya D-Smart satışlarının 2007 yılındaki özel futbol içeriğinden (her ne kadar sınırlı olsa da) dolayı patlayıp patlamadığı bu yıl anlaşılacaktır.

ŞİFRE MUAMMASI: Tematik kanalların reklamları şifresiz yayıncılık üzerine kuruludur. Yani ileride şifre konması durumunda kanala katma değer sağlaması zor. Şifresiz yayın taahhütü yerine getirilmezse abone kaydında da düşüş yaşanacaktır.

İZLE VE ÖDE BAŞARISIZ BİR MODEL: Esas çekincelerimiz, izle-öde gelirleri ve Türkiye’deki futbol yayın haklarıyla ilgili kazançlar üzerine yapılan projeksiyonlara odaklanmaktadır. Doğan, uzun vadede gelirinin yüzde 53’ünün izle ve öde filmlerinden kaynaklanmasını bekliyor. İzle ve ödenin her yerde başarısızlığa düştüğü hem yükselen hem de gelişmiş pazarlardaki mevcut örneklere baktığımızda açıktır. Dolayısıyla Doğan’ın bu beklentisi fazla iyimserdir.

EŞİT PAYLAŞIM KÂRLI DEĞİL: Futbol Federasyonu’nun, yayın hakları konusunda Doğan’ın öne sürdüğü eşit gelir paylaşımlı öneriyi kabul edeceğine inanmıyoruz. Çünkü bu yöntemin yayıncıların gelirlerini maksimize eden bir düzenleme olmadığı açıktır. Sonuç olarak 2010 yılı sonuna kadar D-Smart, futbol maçlarının yayın haklarını almadıkça zarar edecektir. Alsa bile ekonomik olmayan bir fiyat 5 yıl boyunca çok ciddi operasyonel zararlara yol açacaktır.

Futbol yayınlarını alamaz

FUTBOL yayıncılığı alanında kar getiremeyecek bir iş planı oluşturmuştur. Çünkü Doğan’ın konsantre olacağı Turkcell Super Lig maçlarının yayın hakkı başka bir kurumun (DIGITURK) elindedir. 2010 sezonu bitimine kadar, rakibi ile bu şartlar altında rekabet etmesi çok zor. Bu da Borsa’daki Doğan hisseleri üzerinde baskı yaratmakta.

Only the registered members can see the link alintidir:45: :45:

DIGISAT
28-03-2008, 12:45
Haklı bir yazı bence...Bugüne kadar soran hiç kimseye tavsiye etmedim ve hatta para kazanmak söz konusu olduğu halde...
Neden mi?
SANSUİ FREE TV mağdurları adına...
Bu memlekette herzaman-her istedikleri kazığı atacaklarını ve bu milletin para kazanmak adına bu zokayı da bir-birlerine yutturmak için yarış içine gireceklerini sanmalarını ÖNLEMEK ADINA...
Bakınız herkes çevresine ve onların çevresine satış yapar,değil mi?
Zamanında bu tabanı aynı ama sadece tabelası değişik firma'nın ki bana göre örgüt'ün mallarını büyük bir hırs ile satan ESNAF NE CEVAP VERİYOR bunların cihazları için?Yani O MEŞHUR SANSUİ FREE TV için?
Milleti bu kadar ucuz kandıramazlar,enazından kendi adıma ve çevrem adına söylüyorum..
Şimdi de bu yeni ZOKALARI için atmadıkları ve satanlara attırtmadıkları takla kalmadı.
Bazı arkadaşlar kusuruma bakmasın ama gerçek bu...
Burada bulunan forumdaşlarıma kasdi bir düşünce değil bu ama gerçekler de kumla örtülmez değil mi?
BU PLATFORM'un ENÖNEMLİ AÇIĞI DA 4.maddesiydi sanırım.Bu maddeye göre veya yanılıyorsam özür dilerim;Kullanıcıya deniliyor ki:Sen bugün burada olan kanalları izlersin ama yarın o kanalı göremeye bilirsin...?
Yani birileri o platforma ANIMAL PLANETE veya SADECE D_SMART'ta denilen MAÇLAR için binbir cefayla kazandıkları paralarını yedirecek ve ikinci gün"kusura bakma ANIMAL PLANETE YOK!Bugünlük bu kadar!"denilecek...
Ve yani birileri GENE BU UYDU-RMACA'ya kanıp 400 ytl'ye yakın para yatıracak ama NEZAMANA KADAR İZLEYECEĞİNİ BİLEMEYECEK!!!?İşte en önemli konu da bu!!!
Sahi SÜRE NE?
KAÇ YIL?
KAÇ GÜN?
Satan ve alan arasında bu diyalog var mı?Yok bence...Biri istiyor,diğeri de mükemmel deyip,satıyor:D
Ama bu diyalogun olabilmesi için SIRF TİCARET gerekmediği için;konuyu işleyenlerin sayısı çok_az...
Bugün cihazı sattık,tamam...Adamlar yarın"vazgeçtik,iflâs ettik"derse,ne olacak?
Bel ki de direkt suçlu olmayacağız ama dolaylı olarak"detaylara girmediğimiz veya girdiğimiz ve bildiğimiz halde "banane" diyerek sattığımızdan dolayı,bizler de suçlu olmayacak mıyız?
Bel ki burada vatandaş anında hakkını alamayabilir ama YA GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YERDE,NE YAPACAĞIZ???No way_out!!!(çıkış yok)
Keşke DIGITÜRK satıcısı olma hakkım olsaydı...Yani teminat gücüm...
Bakınız D_SMART teminatsız satılıyor ama DİGİTÜRK teminat yatırılarak satış yetkisi veriyor...
Bari bir ciddiyet var...Az mı çok mu diyene,Diğer platform'a göre çok...
Kaç yıl?Ve hangi PAKETi ne kadar süreyle veya nasıl izleyeceğiniz AÇIK-SEÇİK ANLATILIYOR,çün ki satan biliyor ayrıntıyı...
Lig TV paketi şukadar süreyle ve şukadar paraya vb...
Ya d-smart,kendini ş-mart?
Sadece satmak değil;satıp,rahat yatmak da önemli desturumu hep söylerim,satarken ve rahatımdır,gerçekten de yatarken...
Burada ÖZELLİKLE D_SMART ÇALIŞANLARINDAN ÖZÜR DİLİYORUM...ALLAH şu mübarek CUM'A günü hürmetine yardımcımız olsun:AMİN...
KOlaygelsin...

yakupyurt
28-03-2008, 19:32
kesinlikle d smart almayın değmez paranıza yazık yersiniz kazık

pheatrac
05-04-2008, 23:52
Dogru diyorsunuz da almadan nerden bilcez kotu oldugunu?Ben aldım ve hersayi cok kotu dsmart ın pisman oldum ama napim?En azından baskaları almasın dsmart ı derim.Ama burdada bunu solince konuyu siliyorlar:(

Simba
05-04-2008, 23:58
Dogru diyorsunuz da almadan nerden bilcez kotu oldugunu?Ben aldım ve hersayi cok kotu dsmart ın pisman oldum ama napim?En azından baskaları almasın dsmart ı derim.Ama burdada bunu solince konuyu siliyorlar:(
Konuda eleştiri olabilir ama asırı boyutu bu foruma zarar verir.Herşey bu forumun saglıgı içindir..

f47xfenerli
06-04-2008, 00:12
ya aslında bu allah var sansui gibi değil ama bir kere kazıkladı
halkımızı artık perdeyide yırtsa inanmıyoruz bende şahsen
bayiyim satıyorumda ama net söyliyorum şimdiyedek kimseye
önermedim ama sonuçta ne yapalım ısrarla isteyenede veriyorum
yoksa çıkıp yanımdakı dükkandan alıyorlar tıpkı
goldmastırın jükitek serisi gibi 11000 den 30700 insanlara almayın dedik kim dinlediki
olan bize oldu mal satamadık neyse tüketici bilinçli olacak ben bunu bilirim veya araştıracak

matrix1977
06-04-2008, 00:44
Maçları vereceğiz’ diyen D-Smart’ın sesi soluğu kesildi
DOĞAN Grubu’nun, büyük reklam kampanyaları ve ‘maçları yayınlamak’ iddiasıyla ortaya çıkan uydu alıcısı D-Smart’ın bu hayali suya düşüyor. Bazı takımların hazırlık maçlarını yayınlayan D-Smart yakında Süper Lig maçlarını da yayınlayacakmış gibi bir algı oluşturarak uydu anteni satmaya çalışıyor. Hatta bir dönem, Doğan Grubu gazeteleri Futbol Federasyonu üzerinde baskı kurup ikinci yayıncı olmak için sözde girişimler yaptı. Oysa zaten 2009-2010 sezonu sonuna kadar Turkcell Super Lig maçlarının yayın hakları DIGITURK’te... Geçtiğimiz hafta, DIGITURK’ün 2010 yılına kadar 60 milyon YTL’lik ek ödeme yapması sonrası D-Smart’ın maç yayınlarını almaya aslında hiç de istekli olmadığı ortaya çıktı. Çünkü DIGITURK, federasyona 60 milyon YTL’lik yeni taahhütü sonrası bir teklif daha getirdi. DIGITURK 2010 sonrasının Türkiye Kupası naklen yayınları da dahil 255 milyon doları daha federasyona ödemeyi taahhüt etti. Teklifi daha da ileri götürüp, aynı parayı verecek bir başka yayıncı kuruluş olması halinde, naklen yayınları ikili yayın çerçevesinde yapmayı önerdi. Böylelikle Türkiye Futbol Federasyonu iki yayıncı kuruluştan 255’er milyon dolar yıllık gelir elde edecek, Türk futboluna büyük gelir sağlayacaktı. Futbol Federasyonu, DIGITURK’ün bu teklifini öteden beri “Biz maçları yayınlamak istiyoruz” diyen ve ikili yayını savunan D-Smart’a götürdü. Ancak olumlu yanıt alamadı. Federasyon konuyla ilgili yaptığı açıklamada “DIGITURK ile yapılan görüşmede, DIGITURK tarafı, ‘Başka bir yayıncı kuruluş da aynı rakamı veriyorsa, biz 255 milyon dolar verip ikili yayını kabul ediyoruz’ demiş, bu öneri D-Smart’a iletilmiş, fakat tasvip görmediği için bu yolda bir gelişme yaşanmamıştır” denildi. Doğan Grubu’nun D-Smart’ı hakkında geçtiğimiz hafta bir rapor yazan JP Morgan yatırım bankası da, D-Smart’ın bu finansal yapı ile maç yayın ihalesine girmesinin ‘akıl işi’ olmadığını bunun kendilerini en az 4-5 sene zarar ettireceğini belirtmişti. Only the registered members can see the link

HCakir
06-04-2008, 00:47
D-Smartı kötüleyen haber Digitürk ün gazetesinde ne kadar doğru bilinmez?Paylaşım için teşekkurler..:)

f47xfenerli
06-04-2008, 00:58
aynı konu var zaten yetkili bir arkadaşımız birleştirsin
Only the registered members can see the link

turhan081
06-04-2008, 00:58
Bence aydın doğan bu işe çözüm bulur onlarda alsınki millet maçları daha ucuza seyretsin...

HCakir
06-04-2008, 01:00
aynı konu var zaten yetkili bir arkadaşımız birleştirsin
Only the registered members can see the link

:45::45: