Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Flash diskteki filmi cihazda nasıl seyrederim.

osmann
01-04-2008, 09:51
Arkadaşlar bende Next 2000 cx süper plus usb li var. Cihazdan flash diske nasıl kayıt yapıldığını öğrendim. arada bir kayıt yapıyorum. ama bilgisayarda bulunan bir mpeg yada divx formatındaki filmi flash diskete yüklediğimde cihaz bunu göstermiyor. uzantıyı ne şekilde değiştirmeliyim? bilen arkadaşların yardımlarını rica ederim....teşekkürler...
selametle...

hasan59
01-04-2008, 11:15
next usb cihazından kayıt yaptıgın flim flaşdisk içinde ayrı bi dosyaya atılıyor kayıttan sonra flaşdisk çıkar yeniden tak sırasıyla menü usb kontol ok pvr dosyası flimi tıkla iyi seyirler

osmann
01-04-2008, 12:10
next usb cihazından kayıt yaptıgın flim flaşdisk içinde ayrı bi dosyaya atılıyor kayıttan sonra flaşdisk çıkar yeniden tak sırasıyla menü usb kontol ok pvr dosyası flimi tıkla iyi seyirler

tamam arkadaşım. tv den flash diske kayıt ettiğimi seyredebiliyorum. ama bilgisayarda kayıtlı olan yada cd deki filmi flash diske kopyaladığımda cihaza takıp seyretmek istiyorum. okumuyor bi türlü...evde tv ye takılı bir dvd player yok. yenisini almak istemediğim için bu yolla seyretmek istedim.
bunu sormuştum....selametle...

remats
01-04-2008, 13:28
arkadaşım bilgisayarda olan filmleri önce mpg e sonrada ts. uzantısına çevirmen lazım ondan sonra flsh diske takıp izleyeblirsin çünkü receiver sadece ts uzantılarını gösterir.aşağıdaki bu programla önce mpege cevir sonra ts formatına .mpeg çevrilmiş filmi MPEG_Streamclip programıyla dosya aç de sonra çevireceğin filmi seç ondan sonra en altta convert ts yazar oraya tıkla
çevrrilmiş olan ts uzantılı filmi flash diske takıp uyduda rahattıkla izleyebilirsin kolay gelsin..

Only the registered members can see the link

osmann
01-04-2008, 13:34
arkadaşım bilgisayarda olan filmleri önce mpg e sonrada ts. uzantısına çevirmen lazım ondan sonra flsh diske takıp izleyeblirsin çünkü receiver sadece ts uzantılarını gösterir.aşağıdaki bu programla önce mpege cevir sonra ts formatına .mpeg çevrilmiş filmi MPEG_Streamclip programıyla dosya aç de sonra çevireceğin filmi seç ondan sonra en altta convert ts yazar oraya tıkla
çevrrilmiş olan ts uzantılı filmi flash diske takıp uyduda rahattıkla izleyebilirsin kolay gelsin..

Only the registered members can see the link

tamam arkadaşım sağolasın. çok makbule geçti. deneyeceğim.
selametle...:wave:

remats
01-04-2008, 13:35
tamam arkadaşım sağolasın. çok makbule geçti. deneyeceğim.
selametle...:wave:

dostluklar sağolsun be arkadaşım:clap2:: :sunglasses2:

eymen222
20-06-2008, 12:00
bu program sadece avi dosyalarını mı mpeg formatına çeviriyor ..ben denedim ..

eymen222
20-06-2008, 12:13
Quiktime alternative programının linkini varirmisin ... mpeg den sonra bu programla ts dosyasına cevrilmesi lazım

osmann
20-06-2008, 13:38
Quiktime alternative programının linkini varirmisin ... mpeg den sonra bu programla ts dosyasına cevrilmesi lazım

ben geçtiğimiz hafta bu işle uğraştım ama olmadı.
ts dosyasını mpeg ge defalarca çevirdim. fakat mpeg i ts ye birtürlü çeviremedim. ve bıraktım.
Yeğenim bana google dan allok isminde bir program bulmuş. bunu indirebilirsen bununlada dene. belki işine yarar.yapabilirsen bizimlede paylaşmanı rica ederim.
kolay gelsin
selametle...

®adakoglu
20-06-2008, 14:45
ben geçtiğimiz hafta bu işle uğraştım ama olmadı.
ts dosyasını mpeg ge defalarca çevirdim. fakat mpeg i ts ye birtürlü çeviremedim. ve bıraktım.
Yeğenim bana google dan allok isminde bir program bulmuş. bunu indirebilirsen bununlada dene. belki işine yarar.yapabilirsen bizimlede paylaşmanı rica ederim.
kolay gelsin
selametle...

İlk önce Video filmini Allok Mpeg Converter programı ile mpeg2 formatına dönüştürün.Allok Mpeg Converter proğramının linkini googleden aratıp bulunuz.

Daha sonra MPEG_Streamclip (Only the registered members can see the link)isimli programı çalıştırıyoruz.

QuickTimeAlternative (Only the registered members can see the link)

File --> Open Files bölümünden az önce convert yaptığımız Mpeg dosyasını
buluyoruz ve Aç yazan yere tıklıyoruz.

Gelen mesaja "Continue" tıklıyoruz.

File menüsünün en altında bulunan Convert to TS bölümüne tıklıyoruz.
Sağ tarafa açılan menüden tekrar Convert to TS yazan yere tıklıyoruz.

*.ts'ye çevrilecek dosyamızın ismini ve kaydedileceği bölümü seçiyoruz.

Mpeg dosyamız *.ts'ye çevrilmeye başladı. Bu işlemin bitmesi dosya boyutuna göre değişebilir.

Dosya çevirme işlemi bittikden sonra USB yi cihaza takarak filmi izleyebilirsiniz.

osmann
20-06-2008, 17:11
İlk önce Video filmini Allok Mpeg Converter programı ile mpeg2 formatına dönüştürün.Allok Mpeg Converter proğramının linkini googleden aratıp bulunuz.

Daha sonra MPEG_Streamclip (Only the registered members can see the link)isimli programı çalıştırıyoruz.

QuickTimeAlternative (Only the registered members can see the link)

File --> Open Files bölümünden az önce convert yaptığımız Mpeg dosyasını
buluyoruz ve Aç yazan yere tıklıyoruz.

Gelen mesaja "Continue" tıklıyoruz.

File menüsünün en altında bulunan Convert to TS bölümüne tıklıyoruz.
Sağ tarafa açılan menüden tekrar Convert to TS yazan yere tıklıyoruz.

*.ts'ye çevrilecek dosyamızın ismini ve kaydedileceği bölümü seçiyoruz.

Mpeg dosyamız *.ts'ye çevrilmeye başladı. Bu işlemin bitmesi dosya boyutuna göre değişebilir.

Dosya çevirme işlemi bittikden sonra USB yi cihaza takarak filmi izleyebilirsiniz.

ustam sen denedinmi bu işlemi? başarabildinmi? seyrettinmi yani cihazdan?
selametle...

®adakoglu
25-06-2008, 09:51
ustam sen denedinmi bu işlemi? başarabildinmi? seyrettinmi yani cihazdan?
selametle...

Kendim bu şekilde istediğim her türlü video görüntüsünü; çocukların eğitim cd lerini Ts formatına cevirip cihaza takıp televizyondan seyrettiyorum.Hiç bir sorun yok.Görüntü kaliteside çok iyi.

hasan59
26-06-2008, 18:01
:ty: arkadaşlar bende 160 gb hhd var next fta 2000 usb li cihazdan tv kayıt alıyorum fakat 4 gb sonra duruyor kayıt çıkarıp tekrar taktıgımda kayıt yeniden başlıyor ben hhd taktıgımda sürekli kayıt yapması için ne yapmalıyım

f47xfenerli
26-06-2008, 18:22
bu konuda sıkıntı çeken arkadaşlar gomplayer kulansın
otomatık codec leri kendi buluyor görüntü kaliteside bire bir.ok

®adakoglu
26-06-2008, 19:53
:ty: arkadaşlar bende 160 gb hhd var next fta 2000 usb li cihazdan tv kayıt alıyorum fakat 4 gb sonra duruyor kayıt çıkarıp tekrar taktıgımda kayıt yeniden başlıyor ben hhd taktıgımda sürekli kayıt yapması için ne yapmalıyım

Kayıtın 4 Gb sonra durması yazılımla ilgili ileride yazılımla bu kayıt yapma belki sınırsız yapılabilir.