Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aidat ücretleri, kredi kartını iptal ettiriyor

pencere77
12-04-2008, 02:55
Adana (AA)- Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yıllık aidat ödemek istemeyen banka müşterilerinin 3'te birinin, kredi kartlarını iptal ettirmek için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Nazım Kaya, Türkiye'de 9 milyon kart kullanıcısında, 40 milyona yakın kredi kartı bulunduğunu hatırlattı. Bankaların kredi kartı ücreti adı altında, 'yasa ve hukuk tanımaz uygulamalarının devam ettiğini' savunan Kaya, bu nedenden dolayı kartlarını iptal ettirmek isteyen tüketicilere de şubelerde zorluk çıkartıldığını bildirdi.

Kaya, tüketicinin istemesi durumunda kredi kartı aldığı şubeye gidip kartını iptal ettirebileceğini ve bankanın da herhangi bir gerekçe sunmadan bu talebi anında yerine getirmesi gerektiğini belirtti.Yıllık aidat ödemek istemeyen banka müşterilerinin üçte birinin kredi kartlarını iptal ettirmek için bankalara başvuruda bulunduğunu anlatan
Kaya, şöyle konuştu: ''Tüketicilere, kart iptali için gittikleri şubelerde, değişik pazarlama teknikleriyle çeşitli teklifler sunuyorlar. Örneğin ayda 2 bin YTL alış veriş yapma garantisiyle yıllık aidat ücretinin alınmayacağı belirtiliyor. Bankalar bu yöntemle tüketiciyi ihtiyacı olmadığı halde tüketime zorlayarak yeni bir sorun oluştururken, tüketici de 30 YTL aidattan kurtulmak isterken 2 veya 3 bin YTL tutarındaki borcun altına imza atıyor. Bankalar kendilerine yeni bir kazanç kapısı oluştururken,
30 YTL tutarındaki kart aidatının da kat kat fazlasını çıkartmış oluyorlar.''

Tüketicilerden, kart alırken veya iptal ettirirken, bankaların ikna ve pazarlama taktiklerine kanmamalarını isteyen Kaya, ''Bankanın tekliflerine hazırlıklı ve dayatmalarına kapalı olunmalı'' diye konuştu.Kaya, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 8. maddesine göre, bankaların kredi kartı talebi toplayabilecekleri yerlerin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) görüşü alınarak, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından belirlendiğini anımsatırken, ''Buna karşın, son aylarda iptal başvurularının artmasıyla, yasa dahil hiç bir sınır tanımayan bankalar, hukuki düzenlemeler bir yana ahlaki teamülleri de hiçe sayarak, kart satma peşinde'' dedi.

Only the registered members can see the link

hallederiz
12-04-2008, 09:54
aslında en güzeli kullanmamak

pencere77
12-04-2008, 10:57
aslında en güzeli kullanmamak

bu haberde anlatılanı ben yaşadım.kredi kartı yıllık kart ücreti yüzünden bonusla word kart kapattım.yıllık kart ücreti olmayan başka kredi kartı aldım

aliharbiye
12-04-2008, 11:16
valla bende sadece 2 kart vardı birinide işte geçen ay iptal ettirdim 35 milyon yıllık ücret geldi bende iptalini istedim bir sürü bankada arıyor verelim diye yok istemiyorum diyorum bence kendine kasdı olan herşahıs kredi kartı almalı diye düşünüyorum,ve kredi kartlarını o kadar rahat bir şekilde vatandaşa veriyorlarki aklınız hayaliniz durur geneç bir şehirde bir cadde yürüyordum biraz güzel bir bayan koymuşmar tezgah önüne gelene gidene kart basıyorlardı kız bir yerden form doldururken formu bitenlerede arabanın için kartı basılıyordu 5 dakikada kart al diyordu kız ya bakalım alımı çok rahat ya ödemesi veya tuzakları....yok kardeş ben istemem bir kart bile bana çok.....

airman06
12-04-2008, 11:22
bu haberde anlatılanı ben yaşadım.kredi kartı yıllık kart ücreti yüzünden bonusla word kart kapattım.yıllık kart ücreti olmayan başka kredi kartı aldım

hangi kart?

pencere77
12-04-2008, 11:30
hangi kart?

vakıfkart ve bank asya.bank asya da puan kuzanmak için illaki bank asya pos makinası olması gerekmiyor.her türlü pos cihazında puan veriyor.tavsiye ederim

airman06
12-04-2008, 11:45
tesekkürler ..ama bir sorun var bulunduğum bölgede bankasya yok .İl'e gittiğimde uğrayacağım.

hallederiz
12-04-2008, 21:47
aynısını bende yaşadım kartı iptal ettirdim daha sonra hem yıllık aidatı iptal ettiler hemde 30 ytl değerinde word puan yükleyip yeniden yolladılar

umuter
12-04-2008, 22:30
world card müracaat ettiğinizde hemen ilgileniyor ve iptal ediyor aylık kart ücretini bonus etmiyor çeşitli bahaneler sunuyor iptal etmemek için ama yeni bir tasarı hazırlandı ona göre hiçbir banka sabit kart ücreti alamayacak artık sadece bir kereye mahsus kart ücreti alacak ondan sonra olmayacak bu tasarı kanunlaşınca otomatikman kurtulacağız