Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu lastikler hakkinda?

Tamerk
22-04-2008, 17:32
Merhaba arabam icin 4 tane yeni lastik almam icap edicek arastirma yaptiktan sonra su markaya karar verdim (tabiki daha iyisi var ama fiyat ve kalite karsilastirisak fena gozukmuyor).Acaba aranizda tu marka ve tip lastik kullanan oldumu.Yorumlariniz lutfen
Marka TOYO PROXES S/T
Ebat 255/45/18 99V
Araba BMW X3 167Hp
Simdiden tesekurler:ty:

umuter
22-04-2008, 19:18
valla marka olarak hiç duymadım bilmiyorum ama özellikle arabanın yürüyen aksamı konusunda özellikle lastikler konusunda asla değişik markalara yönelme taraftarı olmam çünkü bütün hayatınız o dört lastiğin kalitesine bağlı olabilir .
bu markaya kötü demiyorum almayında demem ama yine de belli tanınmış markalardan şaşmayın derim kolay gelsin

Tamerk
22-04-2008, 23:16
valla marka olarak hiç duymadım bilmiyorum ama özellikle arabanın yürüyen aksamı konusunda özellikle lastikler konusunda asla değişik markalara yönelme taraftarı olmam çünkü bütün hayatınız o dört lastiğin kalitesine bağlı olabilir .
bu markaya kötü demiyorum almayında demem ama yine de belli tanınmış markalardan şaşmayın derim kolay gelsin

Dusunceleriniz icin tesekurler lastiklerin kalitesini Alman otomobil kontrol burosu olan ADAC tarafindan iyi bir lastik diye geciyor kar ustunde hariç ben belki kullanipta tecrubesi olan sahis varmi diye yazdim.Merak ettigim nokta lastigin zeminde ses seviyesi ve esnekligi.Yinede tesekur ederim selamlar:wave:

sarıkanarya_41
23-04-2008, 17:47
brıstone yada mıchel benım tarzım.dah sert ve saglamlık acısından goodyear ı tercıh ederdım.

COEMAR
05-05-2008, 13:42
TOYO PROXES TPT

Çok Sessiz Uzun Yol Performansı
Yeni tasarlanmış tek yönlü sırt deseni rahat sürüş özelliği sunar ve özellikle normal uzun yol lastiklerine kıyasla lastik sesini çok etkili bir şekilde azaltır. Lastiğin sırtına 5li değişken desen blokları uygulanmış ve bu sayede alt desen sesi en düşük seviyeye kadar indirilmiştir.

Ayrıca sırt deseninin geliştirilmesinin tasarım aşamasında dahi Toyo'nun eşsiz desen sesi analizi bilgisayar simulasyon programından yaralanılmıştır. Proxes TPT'nin sessiz sürüş performansı işte bu tür farklı tasarım metotlarının birleştirilerek kullanılması sonucunda gerçekleştirilmiştir.

Süper Su Boşaltma Performansı Oluk düzeni ve açısı optimize edilmiş tek yönlü sırt deseni süper su boşaltma performansı sağlar. Yeni geliştirilmiş bilgisayar simulasyon sisteminden yararlanılarak sırt modeli belirlenmiş ve lastiğin yerle temas noktasındaki su akışı düzenlenmiştir. Kullanılan tasarım ve üretim teknolojileri sayesinde sürücüler için çok tehlikeli olan ıslak yollarda kızaklama (hydro-planning) olasılığı azaltılmıştır.

not:yazı alıntıdır.
denilmiş ama yanakları zayıf olan bir lastik

Seçkin Yüksek performans lastikler serisinin en yenisi olan Toyo PROXES S/T sürekli çoğalmakta olan spor kamyonet/minibüs pazarı için tasarlanmıştır.

TIRE SIZE
Lastik Ebatı
LOAD INDEX
SPEED SYMBOL
Yük İndeksi&hız Sembolü
TYPE
Tip
SIDE WALL
Yanak

Black
siyah
P295/50R15 105H TL *
P275/60R15 107H TL *
295/45R18 108V TL
295/45R20 Reinforced 114V TL *
265/50R20 Reinforced 112V TL *
305/50R20 Reinforced 120V TL *
255/55R18 Reinforced 109V TL *
275/60R16 109V TL
255/60R17 Reinforced 110V TL *
275/60R17 111V TL *
285/60R17 114V TL *
285/60R18 116V TL *

Ayrıca Bakınız:
[Binek]

300- Anayol
310- Anayol
330- Anayol
600 HT- Dört mevsim
600+4- Dört Mevsim
600-F1- Anayol
600-F3- Anayol
600-F4- Anayol
600-F5- Anayol
600-F6- Anayol
600-F8- Anayol
800 ULTRA- Dört Mevsim
CLEANPROXES E10- Anayol
OBSERVE G02- Kar
OBSERVE GARIT-HT- Kar
OBSERVE GP4- Kar
PROXES F08- Highway
PROXES F1S- Sürat
PROXES FZ4- Dört Mevsim
PROXES H4- Dört Mevsim
PROXES S/T- Anayol
PROXES T1 Plus- Highway
PROXES T1-S- Highway
PROXES TPT- Dört Mevsim
PROXES U1- Highway
ROADPRO R610- Anayol
SNOWPROX S930- Kar
SNOWPROX S940- Kar
SNOWPROX S950- Kar
VARIO -V1- Dört Mevsim
Toyo Proxes 4, yeni nesil 4 mevsim ultra yüksek performans radyal modelimiz, modern sırt ve yanak deseni ile 4 mevsim kullanılan performans lastiklerine artan talebi en güzel biçimde karşılamaktadır. 35-40-45-50 ve 55 serilerini kapsayan Proxes4, V ve W hız gruplarında üretilmekte ve orijinal jant ebadını büyütmek isteyen günümüz modern salon ve spor araba sürücülerine geniş seçenekler sunmakta. Mükemmel ıslak ve kuru zemin performansına ulaşabilmek için, Toyo'nun yeni geliştirilmiş lastik tasarım teknolojisi T-Mode, Proxes 4'ün üretiminde başarı ile tatbik edilmiştir.

Özellikleri ve Avantajları:

Arttırılmış kuru zemin performansı Optimum omuz ve bağlantı blok dağılımı ve kavisli yekpare merkez bloğu mükemmel viraj performansı sunarken kuru ve düz yollarda dengeyi korur
Mükemmel ıslak zemin performansı Özel "W" şeklinde desen tasarımı, yönlü oiuklarıyla ıslak yollarda su tahliyesini arttırırken, çok özel kauçuk karışımı sıkı kavrama sağlar ve sonuç: lastik ömründen ödün vermeyen mükemmel bir ıslak zemin performansı
Sessiz kullanım 5'li değişken frekanslı omuz blokları ve optimum yiv dağılımı, ses oluşmasını engellerken, sessiz ve konforlu sürüşe katkıda bulunur.

genel anlamda araştırmalarıma göre memnun kullananlar fakat yanakları zayıf diye uyarıda bulunuyorlar görüntü olarakta güzel bir lastik yardımcı olabilmişimdir inşallah!!

Tamerk
05-05-2008, 23:40
sayin Coemar fazlalikla yardimci oldunuz tesekkur ederim yanlari zayip olmasi benim icin muhim degil benim cekindigim ses idi.Yarin gidip taktiriyorum tekrar tesekkurler:45: saglicakla kalin selamlar:ty:

COEMAR
07-05-2008, 22:04
rica ederim hayırlı olsun şimdiden saygılar.....