Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pasta Tariflerini Buradan Alabilirsiniz

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:27
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

*** SODALI MUFFİNLER ***

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım şişe soda
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için: Damla çikolata

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpın.
Sıvıyağ ve sodayı ilave edin ve karıştırın.
Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip, tekrar karıştırın.
Kıvamı biraz akıcı olsunki muffinlerimiz daha yumuşak pişsin.
Birde püf noktası; harcınızı 10 dakika bekletin. Söner diye hiç korkmayın. Tam tersi daha güzel ve daha çok kabarıyor.
Karışımı kağıt muffin kalıplarına ikişer kaşık doldurun.
Üzerlerine damla çikolata serpiştirin.
180 derecede pişirin.
Harika görünümde ve lezzette muffinlerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlarınız için çok teşekkürler.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:29
*** TEPSİ KEBABI ***

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Hem misafirleriniz için, hem ana yemek olarak, hem hafta sonu alternatifi v.s. Bu böyle sürüp gider. Her ne niyetle yaparsanız yapın çok beğeneceğiniz bir kebap tepsi kebabı. Rahmetlik kayınpederimden öğrenmiştim. Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun. Biz İskilip'e gidince mutlaka tepsi kebabı yapardı bize.Özelliklede kışın ve kurban bayramlarında. Sobanın kuzinesinde pişirirdi. Misler gibi kokar, tam kıvamında pişerdi. Bende şimdi fırında pişiriyorum bu nefis kebabı. Sobanın yerini tutmuyor ama genede muhteşem oluyor. Yapım aşamaları çok kolay. Sadece pişmesi biraz zaman alıyor o kadar. Bu hafta sonu mutlaka denemenizi öneririm. Kolay gelsin diyorum. Afiyetler olsun efendim.
Diğer yemek tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)

Ayrıca bu nefis tarifimi balım Fatoş'uma (Only the registered members can see the link) gönderiyorum.

*** TEPSİ KEBABI ***

MALZEMELER:
1 kg. kuşbaşı kuzu yada dana eti
2 - 3 baş kuru soğan
8 - 10 adet acı sivri biber
1 - 2 baş sarımsak
2 - 3 adet domates
Tereyağı ve zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve kekik

Not: Ölçüler; tepsinizin büyüklüğüne ve kişi sayısına göre değişebilir.
Eğer isterseniz bu kebabı tavuk etiylede yapabilirsiniz.

YAPILIŞI:
Tepsinizi yağlayın ve etleri döşeyin.
Üzerine iri doğranmış soğanları ve sivri biberleri döşeyin.
Bunların üzerine bütün sarımsakları, tuz ve baharatları ilave edin.
En üste domates dilimlerini döşeyin.
Üzerine zeytinyağ gezdirin ve tereyağını ara ara yerleştirin.
Daha iyi anlaşılması için kare kare resimledim.
200 derecede hiç su eklemeden pişirin.
Yaklaşık 1 - 1,5 saat arası bir pişme süresi var.
Pişen kebabınızı servis edip, afiyetle yeyin.

Pişmez diye sakın korkmayın. Öyle bir güzel pişiyorki anlatamam. Tadına doyum olmuyor. Mutlak deneyin. Afiyet olsun. Teşekkürler.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:29
** RENKLİ PATATES SALATASI **

Görünümü ile gözlerimizi, tadı ilede midelerimizi bayram ettirecek bir tarifle karşınızdayım canlarım. Bu muhteşem salatayı mutlaka denemenizi öneririm. Hayran kalınacak güzellikte ve lezzette bir salata. Kesmeye bile kıyamadım valla. Misafirlerim için yapmıştım. Herkes bayıldı. Bu nefis salatanın tarifini sevgili canım Emelimden (Only the registered members can see the link) aldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bana böyle güzel bir tarif kazandırdığı için. Diğer tüm tarifleri gibi buda süperdi. Ben kendimce değişiklikler yaptım her zamanki gibi. Denediğim tariflere mutlaka kendimden birşeyler katmaya çalışıyorum. ARZUYA GÖRE yani.
Bu muhteşem salatamı ** En Güzel Salata Yarışması ** için sevgili Sevile (Only the registered members can see the link) gönderiyorum. Ayrıca P.D.Ç.S.E.22 için balım Fatoşumada (Only the registered members can see the link) gitsin. Her iki arkadaşımada davetleri için teşekkkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

** RENKLİ PATATES SALATASI **

MALZEMELER:
8 adet iri patates
Kırmızı renk için : 2 adet domates
Sarı renk için: 1 küçük kutu konserve mısır
Yeşil renk için: 5 adet taze soğan ; 5 yaprak marul ; yarım demet maydanoz ; yarım demet dereotu
Turuncu renk için : 4 adet iri havuç
Mor renk için : 1 adet küçük mor lahana

Ayrıca zeytinyağı ; limon suyu ; tuz ; karabiber ; pulbiber

YAPILIŞI:
8 tane patatesi haşlayın, soyun.
4 tane ayrı ayrı kap hazırlayın.
Birine 4 tane patatesi , birine 2 tane patatesi , öbürüne 2 tane patatesi ve diğerinede kalan 2 tane patatesi ezin ( yada rendeleyin ).
Kırmızı renk için : 2 adet domatesi minik küp şeklinde doğrayın ve tuzlayın.
Sarı renk için : 4 tane ezdiğiniz patatese mısır, 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu , tuz , karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.
Yeşil renk için : Tüm yeşillikleri yıkayın, kurutun ve minik doğrayın. Ezilen 2 tane patatese bu yeşillikleri ilave edin. Tıpkı sarı renkte olduğu gibi 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu , tuz , karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.
Turuncu renk için : 4 adet havucu rendeleyin ve 2 kaşık zeytinyağında soteleyin. Soğuduktan sonra, diğer 2 tane ezilmiş olan patatese bu havuçları ilave edin. Diğer renklerde olduğu gibi bunada 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp; karıştırın.
Mor renk için : Mor lahanayı rendeleyin yada ince kıyın. Kalan 2 ezilmiş patatese ilave edin. Bunada diğerleri gibi 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ; karıştırın.

Sıra geldi yerleştirmeye : Bunun için ; kek kalıbınıza streç film döşeyin.
İlk önce, doğradığınız domatesleri ( kırmızı renk ) döşeyin.
Onun üzerine, mısırlı patatesleri ( sarı renk ) döşeyin.
Onun üzerine, yeşillik olan patatesleri ( yeşil renk ) döşeyin.
Onun üzerine , havuçlu patatesleri ( turuncu renk ) döşeyin.
Son olarakta , mor lahanalı patatesleri ( mor renk ) döşeyin.
Salatanızı 2 saat buzdolabında bekletin.
2 saat sonunda dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirin.
Muhteşem salatanızı dilimleyip, servis edebilirsiniz.

Salatamızın tüm işlemleri böylece tamamlanmış oldu. Biraz uzun ve karışık gibi görünüyor ama aslında çok basit. Ben daha iyi anlaşılsın diye detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.
AFİYETLER OLSUN. HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:30
PORTAKALLI VE HAVUÇLU KEK **

P.D.Ç.S.E.22 için balım FATOŞUMA (Only the registered members can see the link) bu muhteşem kekimi gönderiyorum. Daveti için çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum. Eminim müthiş bir etkinlik olcak. Bu yüzden en güzel kek tariflerimden birini yolluyorum.Bu muhteşem keki mutlaka deneyin. Çok memnun kalırsınız. Ben misafirlerime yaptım ve herkes bayıldı.İçindeki portakal suyu ve püresi sayesinde çok yumuşak bir dokusu ve leziz bir tadı var. Üzerindeki kaplama sayesinde lezzeti ikiye katlanıyor.Arzuya göre kesinlikle deneyin derim ben.
Diğer pasta ve kek tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)

** PORTAKALLI VE HAVUÇLU KEK **

MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr. margarin ( oda sıcaklığında iyice yumuşatılmış )
Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu ( ben püresinide kullandım. Nefis oluyor. Arzuya göre tavsiye ederim. )
2 adet orta boy havuç ( ince rendelenmiş )
Yarım su bardağı ceviz kırığı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Kaplama için:
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı süt

YAPILIŞI:
Yumartaları şekerle birlikte, kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
İçine portakal suyu ve püresi, bir tutam tuz, kabartma tozu ilave edip; karıştırın.
Un, portakal kabuğu, rendelenmiş havuç, ceviz ve vanilyayı ilave edip; tahta bir spatulayla iyice karışmasını sağlayın.
Yumuşak margarini harca katıp, karıştırın ve yedirin.
Kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
Karışımı kalıba boşaltın.
175 derecede pişirin.
Kekiniz soğuyunca kalıptan çıkarın.
Üzerine ister pudra şekeri, isterseniz benim gibi kaplama yapabilirsiniz.
Bunun için; bir kaba yarım çay bardağı sütü alın.
Üzerine yavaş yavaş ve karıştıra karıştıra pudra şekerini ilave edin.
Bu karışım ile kekinizin her tarafını kaplayın.
Eğer karışım fazla gelirse başka keklerde kullanmak üzere cam bir kavanozda saklayabilirisniz.
Ayrıca bu tür karışımlarınızı kesinlikle süt ile yapmanızı öneririm. Çok güzel oluyor çünkü.
Benim kaplamam pek belli olmuyor. Sanırım sıcakken döktüğüm için kekin içine sindi.Ama harika bir lezzeti vardı.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:31
** ÇİÇEK EKMEK **

Çocukluğumdan beri çiçek ekmeği çok sevmişimdir. Bu yüzden babam bana hep çiçek ekmek alırdı. Artık çiçek ekmeklerimi evde kendim yapıyorum. Çocuklar çok severek yiyorlar. Bu güzelim, misss gibi ekmeklerin tarifini sevgili canım arkadaşım SERAP'tan (Only the registered members can see the link) aldım. Ben her zamanki gibi kendime göre değişiklikler yaptım. Hem görüntüsü, hem tadı çok güzel oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Veee mutlaka ARZUYA GÖRE deneyin derim ben.
Diğer hamur işi tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)

** ÇİÇEK EKMEK **

MALZEMELER:
1 paket maya
1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: susam, çörekotu ve haşhaş

YAPILIŞI:
Maya, ılık süt, ılık su ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
Üzerine sıvıyağı ve yumurta beyazını ilave edin ve tekrar karıştırın.
Son olarak un ve tuzu katıp, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru elinizi yağlayıp, 10 eşit parçaya ayırın.
Elinizi her seferinde yağlayarak, bezeleri yuvarlayın.
Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Elinizde yuvarladığınız 7 bezeyi çiçek şeklinde tepsiye dizin.
Arta kalan 3 bezeyi ister tek tek yuvarlak ekmek yapın.
İsterseniz poğaça şeklinde değerlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörekotu, haşhaş serpiştirin.
Tepsidede yarım saaat daha mayalandırın.
200 derece pişirin.
Fırından aldığınız ekmeğinizin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
Sonrada sevdiklerinizle birlikte afiyetle yeyin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:31
** ZEBRA YAŞ PASTA **

Nefismi nefis, lezizmi leziz, muhteşem bir pasta. Hem görünüm, hem lezzet bir numara.Uzun zamandır denemek istiyordum. Nihayet yaptım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Yiyen herkes çok beğendi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin. Bu harika pastanın tarifi sevgili GÜLDEN (Only the registered members can see the link) hanımcığıma ait. Bu güzelim pastayı bana kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.
Diğer pasta ve kek tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)

** ZEBRA YAŞ PASTA **

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ayrıca ; 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı un
Üzeri için; 1 paket çikolata sos ( 2 su bardağı süt )
1 paket krem şanti ( 1 çay bardağı süt )
Süslemek için; damla çikolata

YAPILIŞI:
3 yumurta ve şekeri çırpın.
Süt ve sıvıyağ ilave edip tekrar çırpın.
Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırın.
Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek karıştırın.
Karışımı eşit miktarlarda ikiye bölün.
Birine 2 kaşık kakao, diğerine 2 kaşık un koyun ve karıştırın.
Karışımlara birer kepçe koyun.
Kalıbınıza yağlı kağıt döşeyin.
Kalıbın tam ortasına bir kakaolu, bir sade karışım boşaltın.
Tam ortalarından boşaltırsanız, zaten o kendiliğinden yanlara doğru yayılıyor.
Karışım bitene kadar bu işleme devam edin.
İsterseniz karışıma kürdan ile şekiller verebilirsiniz.
180 derecede pişirin.
Pişen keki kürdanla birkaç yerinden delin.
Ayırdığınız 1,5 bardak karışımı kekin her tarafına gelecek şekilde dökün.
2 bardak süt ile çikolata sosu pişirin.
Biraz ılınınca kekin her yerini çikolata sos ile kaplayın.
1 çay bardağı süt ile krem şantiyi çırpın.
Pastanın üzerini şanti ve damla çikolata ile istediğiniz gibi süsleyin.
2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Nefismi nefis, lezizmi leziz, muhteşem pastanız servise hazır.
Dilimleyip, afiyetle yeyin.ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin.
Ziyaret ve yorumlarınız için hepinize teşekkürler.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:33
KIYMALI PATATES KAVURMA **

Yarın sabah için nefis bir kahvaltılık tarifim var sizlere. Annem çok yapar bu patatesleri. Bende ondan öğrendim ve hep yapıyorum. Kahvaltıda çok güzel oluyor. Hem basit, hem leziz. Deneyin derim ben. Diğer kahvaltılık tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)
Ayrıca sevgili hemşerim BENGİSU-ABIHAYAT (Only the registered members can see the link) beni sobelemiş. Tariften sonra onada cevap veriyorum. Hemşehrime çok teşekkür ediyorum.

** KIYMALI PATATES KAVURMA **

MALZEMELER:
4 adet haşlanmış patates
1 küçük kase kavrulmuş kıyma
4 yemek kaşığı yağ ( tereyağ - zeytinyağ karışımı )
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayın, soyun ve küp küp doğrayın.
Kıymayı kavurun.
Tavaya yada tencereye yağları alın.
Üzerine minik doğranmış soğan, biber ve sarımsakları alın, kavurun.
Kavrulan kıymayı ve kabuklarını soyup, minik doğradığınız domatesleri ekleyin.
Biraz kavurup, içine patatesleri ekleyin.
Şöyle bir çevirip, kıyılmış maydanozu ilave edin.
Tuzunu ve biberlerini ekleyip, ocağı kapatın.
Vee yarın sabah kahvaltıya bu nefis lezzeti yapıp, sevdiklerinizle birlikte sıcak sıcak afiyetle yeyin.

sarıkanarya_41
** KOKOSTAR KURABİYE **

Muhteşem ve çok leziz kurabiyelerimi sizlerin beğenisine sunuyorum. Hem görünümü, hemde tadı harika oldu. Kesinlikle denemenizi öneririm. Bu nefis kurabiyelerin tarifini sevgili yaşamınkıyısından (Only the registered members can see the link) arkadaşımdan aldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Diğer kurabiye tariflerini görmek için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)

** KOKOSTAR KURABİYE **

MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin ( 250 gr. )
2 yumurta ( birinin akı içi için )
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 adet yumurtanın akı
üzeri için:
80 gr. beyaz çikolata

YAPILIŞI:
Önce kakaolu hamuru hazırlayın.
Bunun için un ve bir yumurtanın akı hariç, tüm malzemeyi karıştırın.
Unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
İçi için olan malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.
Tutması ve birbirine yapışması için iyice yoğurmalısınız.
Kakaolu hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Ben tam 40 adet kurabiye çıkardım bu ölçülerden.
Aynı şekilde içinin malzemesindende ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Her iki hamurdanda eşit sayıda parçalar çıkarmalısınız.
Kakaolu olan parçaları çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
İçine beyaz olan iç malzemeden koyup, kapatın ve iyice yuvarlayın.
İç malzemenin görünmemesi gerekiyor. Bu kısım biraz uğraştırıyor ama inanın sonuç mükemmel. Emeğinize değiyor yani.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
180 derecede 15 - 20 dakika pişirin.
Pişen ve iyice soğuyan kurabiyeleriniz üzerini süsleyin.
Bunun için; 80 gr. beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kurabiyelerin üzerine istediğiniz şekillerde gezdirin.
Muhteşem kurabiyeleriniz yenmeye hazır.
AFİYETLER OLSUN. TEŞEKKÜRLER.

sarıkanarya_41
** PATATES VE DEREOTLU POĞAÇA **

Kahvaltılar, misafirler, çocuklar v.s. Bu liste böyle uzar gider. Her türlü poğaça ihtiyacınız için bu nefis patatesli ve dereotlu poğaçaları tavsiye ederim. Yumuşacık ve çok leziz. İç malzemesindeki soğan ve dereotundan dolayı çok güzel bir tadı ve aroması var. Görüntüleride çok iştah açıcı doğrusu. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin.
Bu nefis poğaçalarımı NGR (Only the registered members can see the link) arkadaşımızın etkinliğine yolluyorum. Daveti için çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
Diğer hamur işi tarifleri için lütfen burayı tıklayın. (Only the registered members can see the link)

** PATATES VE DEREOTLU POĞAÇA **

MALZEMELER:
75 gr. margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya ( dr.oeutker )
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
4 su bardağı un

İÇ MALZEME:
3 - 4 adet patates ( haşlanmış ve ezilmiş )
1 adet orta boy kuru soğan ( piyaz doğranmış )
2 - 3 yemek kaşığı yağ ( tereyağ ve zeytinyağ karışımı )
2 - 3 yemek kaşığı dereotu ( ince kıyılmış )
Tuz, karabiber ve pulbiber
Üzerleri için: susam, çörekotu, haşhaş tohumu, kırmızı tozbiber ve pulbiber

YAPILIŞI:
Unu ve tuzu bir kaba eleyin.
Üzerine şeker ve mayayı serpiştirin.
Onların üzerinede ılık sütü gezdirin.
Maya kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, yumuşak margarin ve yumurtaları ilave edin. Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırın.
Yumuşak ve yapışkan bir hamur yoğurun.
Üzerini nemli bezle örterek iki misli oluncaya kadar mayalandırın.
Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın.
Bunun için; patatesleri haşlayın ve ezin.
Tavaya yağı alın ve piyaz doğranmış soğanı kavurun.
Soğanı ateşten alın ve patateselere ilave edin.
İnce kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pulbiberide katıp; karıştırın.
Mayalanan hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve beze yapın.
Herbir bezeyi elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.
Ortalarına iç malzemeden koyup, kapatın ve yuvarlayın.
Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin ve 10 dakika mayalandırın.
Yumurta sarısını çok az bir su ile çırpın ve poğaçaların üzerlerine sürün. En son üzerlerine susam, çörekotu, haşhaş tohumu, tozbiber ve pulbiber serpiştirin.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sıcacık, yumuşacık, miiisss gibi poğaçalarınız servise hazır.
AFİYETLER OLSUN. TEŞEKKÜRLER.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:34
** YEŞİL SALATA **

Mevsim itibariyle tüm sebzeler çok taze. Bende o an dolabımda ne sebze varsa onlarla bir salata yaptım. İnanın bana süper bir lezzet ve vitamin, sağlık deposu bir salatam oldu. Ve o günden sonra vazgeçilmezim oldu. Çok hoş bir tadı ve aroması var. Tamamen yeşilliklerden oluştuğu için adını YEŞİL SALATA koydum. Kesinlikle tavsiyemdir. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin. Unutmayalım sağlıklı bir yaşam için bol sebze tüketmek şart.

** YEŞİL SALATA **

MALZEMELER:
1 adet küçük brokoli
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet roka
4 -5 yaprak marul
6 - 8 yaprak ıspanak
4 - 5 dal taze nane
Sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz, pulbiber
Süslemek için: Domates

YAPILIŞI:
Önce tüm sebzeleri ayıklayıp, yıkayın ve kurutun.
Brokoliyi tek tek ve küçük küçük ayırın.
Diğer sebzeleri kalın şeritler halinde doğrayın.
Hepsini yavaşça karıştırıp, servis tabağına alın.
Tabağın kenarlarını domates dilimleriyle süsleyin.
Sos için olan malzemeleri çatalla çırpın.
Yeşil salatamızın üzerine sosu gezdirin.
Çorba, yemek, pilav, makarna, balık yada aklınıza ne gelirse tüm yiyeceklerinizin yanında servis edebilirsiniz