Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRK Mutfağı Yemek Tarifleri



sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:38
Dana Rosto (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
2.5 kg dana rosto
1 su bardagi et suyu
2 sogan, kiyilmis
1 kereviz,kiyilmis
1 defne yapragi
1 dis sarmisak, kiyilmis
1 su bardagi bira
10 kisilik
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün malzemeleri beraberce yogurup, karistirin. Bu karisimi dana
rostonun üzerine döküp yaklasik sekiz saat kadar buzdolabinda saklayin.
Daha sonra eti bir kabin içine koyup 4 saat kadar pisirip servis yapin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:39
Dana Pirzola (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 20 dk
MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardagi pirinç
250 gr domates suyu
6 yesil biber, ince kiyilmis
yarim su bardagi bira
1 su bardagi sicak su
yarim su bardagi rendelenmis kasarpeyniri
tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Pirzolalari tuzlayip bir tavada çevirin, yanlarina pirinç koyup bir tepsiye
yerlestirin. Su, bira, domates suyu ve baharatlari beraberce karistirip bir
sos olusturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra
tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, firinda 45 dakika kadar pisirin .
Pirzolalarin üzerine kiyilmis yesilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmis
kasar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar
daha pisirin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:39
Dana Pikatasi Savora (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 20 dk
MALZEMELER
4 kisilik
16 parça dana eti
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincani rafine yagi
2 kahve fincani beyaz sarap
1 çay kasigi toz hardal
2 tatli kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
YAPILIŞ TARİFİ
Etleri biçak sirti kalinliginda dövüp, tuzlayin ve biberleyin. Sonra hafif una
bulayin. Bir tavaya rafine yagini koyup kizdirin etleri ilave edin. Birer ikiser
dakika alt üst kizartip bir servis tabagina çikartin. Tavadaki yagi döküp
beyaz sarabi ilave edin. Bir dakika kaynatip atesten alin, hardali ve
tereyagini karistirarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yaninda
garnitür olarak tereyagli eriste verin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:40
Dana Haslama (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kilo kemikli dana
1 bas sogan
2 adet havuç
1 bas kereviz
5-6 adet patates
1 dis sarmisak
2-3 adet tane karabiber
Yarim demet maydanoz
1 çorba kasigi margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Gögüs tarafindan alacaginiz kemikli parça dana etini dibi kalin bir
tencerede önce yagsiz olarak, suyunu salip çekinceye kadar çevirin. Hatta
biraz da kizarmasini saglayin. Az su ile 50 dakika pisirin. Patateslerin
küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçlari da parmak
uzunlugunda hazirlayin, margarini dörde bölünmüs soganla birlikte ete
katin. Oda sicakliginda 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
Kisik ateste sebze yumusayincaya kadar yaklasik 40 dakika daha pisirin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:40
Dana eskalopu milanez (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi
1 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
3 adet yumurta
1 su bardagi galeta tozu
tuz
bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Biftekleri biçak sirti kalinliginda ince dövüp tuzlayip biberleyin. Yumurtalari
küçük bir kaba kirip hafif çirpin. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve
sonra galeta ununa bulayin. Bir tavada rafine yagini koyun ve kizidirin.
Hazirladiginiz etleri tavaya dizin. Ikiser üçer dakika alt üst altin sarisi
kizartin. Bir servis tabagina dizin. Tavadaki yagi döküp tereyagini tavaya
koyun. Orta ateste hafif kizartip bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:40
Dana eskalopu kordon blö (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 kisilik
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi
1 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çirpilmis yumurta
1 su bardagi galeta unu
4 dilim biçak sirti kalinliginda gravyer peyniri
4 dilim biçak sirti kalinliginda jambon
tuz
bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Biftekleri biçak sirti kalinliginda dövüp tuzlayin biberleyin. Etlerin dört
adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonlarin üzerlerine birer
dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri
biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diger etleri kapatin.
Kenarlarini elinizle iyice bastirin ve biftekleri önce alt üst una sonra
yumurtaya ve sonra galete ununa bulayin. Bir tavaya rafine yagi koyup
hafif kizdirin hazirladigimiz etleri tavaya dizin. Orta ateste 4'er dakika alt
üst altin sarisi kizartip bir servis tabagina çikarin. Tavadaki yagi döküp
tavaya tereyagini koyun. Hafifçe kizartip etlerin üzerine döküp servis edin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:41
Dana Eskalop (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon, haslama
1 adet sogan, rendelenmis
2 çay fincani tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kasigi beyaz galeta unu
1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
200 gr çig krema
25 gr tereyag
1 çorba kasigi siviyag
1 çay fincani beyaz sarap
25 gr un
sicak su
YAPILIŞ TARİFİ
Eskaloplari dövün. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz,
tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse çok az sicak su ile yumusatin.
Eskaloplari bir tahta üzerine yayin.Hazirladiginiz içi dörde bölüp,
eskaloplarin üzerine koyun. Her birini sarip, bir kürdan yardimiyla
tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada kizdirin. Eskaloplari hafif una
bulayip yagda hafifçe kizartin. Üzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema
ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin,

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:41
Çoban Kavurma (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 kg kusbasi kuzu eti
3 adet sogan
1 tatli kasigi kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kasigi karabiber
2 dis sarmisak
½ çay bardagi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Halka halka dogranmis soganlar, çarliston biberler, sarmisak ve et bir
tencereye konulup harli ateste 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir.
Kekigin yarisi ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan agzi kapali olarak
ve ates kisilarak 1.5 saat kadar pisirilir. Pistikten sonra üzerine kekik
serpilir.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:41
Cordon Bleu (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 parça ince dövülmüs biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet sogan
2 dilim taze kasar
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Etler az yagli tavada çok az kizartilir. Folyo kagitlarina konur, etleri
aldiginiz tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya
aldiginiz etlerin üzerine dökülür, sogan ve domates yuvarlak olarak
dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze
kasarda konulduktan sonra, folyonun agzi kapatilir ve firina verilir.
175-200 derecede, 30 dk.fiirinda pisirilir. Folyoyla beraber servis yapilir.
Arzu edilirse yanina patetes püresi koyabilirsiniz.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:44
Cafe Di Paris (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay bardagi kirmizi sarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dövülmüs sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat
bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli
pilav
veya haslanmis sebze ile servis yapilir.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:44
Bütün kuzu pirzolasi persiye (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolasi
1 dis sarimsak
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincani rafine yagi
1 dis ezilmis sarimsak
1 su bardagi kalburdan geçmis ekmek içi
1 çorba kasigi toz hardal
1 kahve fincani beyaz sarap yada su
2 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Bütün pirzolayi tuzlayip biberleyin, kendi büyüklügünde bir tepsiye koyup
üzerine rafine yagini döküp ortadan hizli firina sürün. Zaman zaman
tepsideki yagindan alip üzerine dökerek 35-45 dakika pisirip firindan
çikarin. Baska bir tepsiye koyun. Hardali beyaz sarap veya su ile koyu bir
bulamaç kivaminda ezin. Küçük bir firça ile bu bulamaci pirzolanin üzerine
sürün. Ekmek içini sarimsak ve maydanoz ile karistirip hardalli pirzolanin
üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kasik tepsideki yagindan serpip firina
sürün. Üzeri kizarincaya kadar 5-8 dakika kizartip firindan çikarin. Bir
servis tabagina dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayagini kizartip
döküp servis edin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:45
Böbrek sote (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 20 dk
MALZEMELER
750 gr dana böbregi
2 büyük sogan
3 büyük domates(kabuklari soyulmus, çok küçük dogranmis)
3 adet yesil biber (ince dogranmis)
2 çorba kasigi margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincani sirke
kimyon
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Böbrekleri ince ince küçük olarak dograyin. Sirkeli suda yikayin ve süzün.
Saoganlari halka halinde dogradiktan sonra yagi bir tavada yakmadan
eritin. Sogan ve böbrekleri içine atin. Sürekli karistirarak soteleyin.
Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Tavayi sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu
çekene kadar pisirmeyi sürdürün. Sonra atesten alin, kimyon ve
matdanozu ekleyin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:45
Bonfile sote sasör (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Fransiz
Süre: 30dk
MALZEMELER
4 adet sigir filetosu
4 çorba kasigi rafine yagi
1 çay fincani mantar piyaz dogranmis
2 çorba kasigi tereyagi
3 kahve fincani beyaz sarap
1 çay kasigi çok ince kiyilmis sogan
2 adet orta boy kabuklari soyulup ince kiyilmis domates
½ çay kasigi un
1 bag kiyilmis maydanoz
tuz
bir tutam karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir tencereye tereyaginin yarisini koyup kizdirin. Sogani ekleyin bir
kere karistirin, mantari ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir
kere karistirip beyaz sarabi da ilave edin. Sarabin yarisindan fazlasini
kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler birakacagi suyu
çekinceye kadar 8-10 dakika pisirip atesten alin. Sicak olarak muhafaza
edin. Sigir filetolarini tuzlayip biberleyip bir tavada ortadan hizli ateste
rafine yagi ile üçer dakika alt üst pisirip bir güvece veya servis tabagina
çikarin. Domatesli mantarli sosun içerisine tereyagini ilave edip
karistirarak yedirip maydanozunu karistirin ve filetolarin üzerine döküp
servis edin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:46
Biftek marengo (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Amerikan
Süre: 30dk
MALZEMELER
Sigir filetosu (1 cm seritler halinde kesilmis) 1.2 kg
Bitkisel yag 50 ml
Sogan 150 gr
Sarmisak
Tuz
Karabiber
Sigir eti suyu 500 ml
Kirmizi sarap 100 ml
Hazir et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmis mantar 360 gr
Misir unu 30 gr
Taze krema 100 gr
Amerikan pirinci 500 gr
YAPILIŞ TARİFİ
Biftek filetosu seritlerini yagda kavurun. Kiyilmis soganlari ilave edin ve
yari seffaf olana kadar kizartin. Kiyilmis sarmisak, tuz ve biber ilave edin.
Kirmizi sarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatin ve
orta ateste pisirin. Mantarlari ilave edin. Misir unuyla koyulastirin ve taze
krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pisirin ve biftekle birlikte servis yapin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:46
Biberli Biftek (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 20
MALZEMELER
500 gr biftek
4 çorba kasigi zeytinyag
2 adet dolmalik kirmizi biber
2 adet yesil dolmalik biber
2 adet sari dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 demet maydanoz
1 bas sogan
kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri yikayip, saplarini ve tohumlarini ayiklayin, ince uzun boylamasina
dograyin. Iki çorba kasigi zeytinyagi kizdirip, içine küçük dogranmis
soganlari atin, sararmaya baslayinca, dövülmüs sarmisak ve ince kiyilmis
biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumusayinca tuzu ve
biberi de katin. Diger bir tavada, kalan zeytinyagi ile ince uzun dogranan
biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yagiyla birlikte biberlerin üzerine
dökün. Tüm bu hazirlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karistirip
kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:46
Besamelli Nuar (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kasigi margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kasigi un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet sogan
kekik
sarmisak
karabiber, tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Nuari bütün olarak bitkisel yagda kizartin. Domates, kekik, sarmisak,
karabiber, tuz ilave edip pisirin. Sogudugunda ince ince dilimleyin. Diger
yanda piyaz seklinde dogradiginiz sogani, mantar ile sote edin. 2 çorba
kasigi unu, 1 çorba kasigi kasik yagda hafif kavurun. Buna sicak nuar
suyunu katin, boza kivaminda sos haline getirip, pisirin.
Payreks kabin her iki yanina : bir nuar halkasi, bir dana jambon, bir peynir
dilimi dizin. Ortaya sote mantarlari koyup, hepsinin üzerine besamel sosu
dökün. Firinda bir süre pisirip, sicak servis yapin

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:47
Begendili kebap (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Et Yemekleri
Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 1/2 su bardagi süt
1 çorba kasigi un
2 adet patlican
2 çorba kasigi tereyagi
tuz
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
1 adet sogan
1 çorba kasigi salça
1 çorba kasigi tereyagi
500 gr kusbasindan daha iri dogranmis dana yada kuzu eti
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani rendleeyin. sikarak suyunu çikarin. Etleri bir kaba koyun ve sogan
rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karistirin. 5-6 saat buzdolabinda
bekletin. Tencerede bir çorba kasigi tereyagini kizdirin. Etleri kendi suyunu
birakip çekene kadar kavurun. Salçayi suda ezin ve biraz tuzla birlikte
tencereye dökün. Et yumusayana kadar pisirin.
Patlicanlari ocakta közleyin. Kabuklarini soyun ve 10 dakika limonlu suda
bekletin. Sonra sikarak suyunu çikartin. Küçük bir tencerede tereyagin bir
kasigini kizdirin. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Atesten alip
patlicanlarla karistirin. Tuzunu ayarlayin sonra döverek püre haline getirin.
Kalan tereyagini ve kasar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da
sütü ilave edin iyice karistirin. Tabaga önce bu püreden koyun üzerine de
etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabagin kenarinda
izgara da pisirilmis sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:47
Fasulye Ezmeli Dilimler (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 su bardagi kuru fasulye
4 dis sarimsak
2 tatli kasigi domates salçasi
Yarim çorba kasigi zeytinyagi
Kizarmis ekmek dilimleri
Kasar peyniri
Kirmizi toz biber
Kekik
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeleri bol suyla yikayin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 gece
bu sekilde bekletin. Sonra suyunu dökün ve fasulyeleri bir tencereye
aktarin. Üzerine 2 su bardagi sicak su ekleyin. Yumusayana dek haslayin.
Suyunu süzdükten sonra bir kaba aktarin ve çatalla ezin.
Sarimsaklarin kabugunu soyduktan sonra iyice dövün ve fasulyelerin
üzerine ekleyin. Salçayi, zeytinyagini, kekigi, kirmizibiberi ve tuzu ilave
edin
Malzemeleri ezerek karistirin ve kizarmis ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Üstlerine rendelenmis kasar dilimlerini serperek ezme sicakken servis
yapin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:48
Patates Köftesi (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 40 dk
MALZEMELER
500 gr. patates
1 çorba kasigi margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmis sogan
1/4 su bardagi ufalanmis ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kizartma yagi
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyup yumusayincaya kadar haslayin. Suyunu iyice süzüp,
margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayi, tuzu,
karabiberi, sogani ve ufalanmis ekmek içini ekleyip iyice yogurun.
Elinizi unlayarak yogurdugunuz karisima irice köfte sekli verin. Bir kaseye
galete ununu bosaltin. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayin ve
genisçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabinda bekletin.
Bu arada yagi kizdirin. Köftelerin her iki yüzünü altin rengi alincaya kadar
kizartin. Yagini süzüp, servis yapin.

sarıkanarya_41
05-05-2008, 14:48
Peynirli Kabak (Only the registered members can see the link)


Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
2 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
Yarim demet maydanoz
Yarim demet dereotu
1 adet domates
1 adet biber
1 kahve fincani zeytinyagi
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari temizleyin ve haslayip sogumaya birakin. Uzunlamasina ikiye
bölün. Ortalarini kasikla zedelemeden çikarin ve çikarttiklarinizi çatalla
ezin.
Maydanoz ve dereotunu ince kiyin. Biber ve domatesleri küp dograyin.
Peynir, maydanoz, dereotu, biber, domates, karabiber, tuz ve sivi yagin
yarisini derin bir kapta karistirin.
Hazirladiginiz harci kabaklarin içine doldurun.Domates dilimleriyle
süsleyin. Kalan yagi da üzerine gezdirip servis yapin