PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seoul Uydu Alıcısı Bölümü Forumumuza Eklenmiştir

HCakir
21-05-2008, 14:19
Arkadaşlar Herkese Selam..

Üyelerimizin yoğun isteği üzerine,SEOUL uydu alıcısı bölümünü forumuza dahil etmiş bulunuyoruz..

Tüm forum kullanıcılarına hayırlı olsun dileklerimle..!

Editor
21-05-2008, 14:28
forum adına hayırlı olsun

özlem67
21-05-2008, 14:37
teşekkürler

kucer06
21-05-2008, 14:54
Evet hayırlı olsun

hallederiz
21-05-2008, 15:14
forum adına hayırlı olsun

Kemal Turan
21-05-2008, 17:13
Hayırlı olsun açılmasını isteyen arkadaşlar bilgilerini buraya döksünler.

pencere77
21-05-2008, 17:22
yakında seoul cüler çoğalır burda.
aslında bende bu uydu alcısından almak itiyorum ama bakalım ne zaman alacam

Age_of
22-05-2008, 16:26
arkadaşım süper bi cihaz

gs-1180 modelini öneririm sana
s-2000 fazla özellik var almak istersen
gt-5000'lerde süper

capanoglu36
01-10-2008, 12:58
x 1 serisi bir cihaz aldım hayal kırıklığı yaşamasamda memnun olduğumuda söyleyemem

capanoglu36
01-10-2008, 13:00
açacak denilen kanalların en az yarısı yok maç seyredemedim zaten canım çok sıkıldı daha ne diyeyim kullandıkça severim umarım

idris
01-10-2008, 15:28
Hiremco X-1 güncel yapmıyor hiş birini acmıyor yardım ustalar

nevzatasci
07-10-2008, 16:53
umarım x1 ile ilgili problemler ileride çözülür

capanoglu36
13-10-2008, 22:21
bunların bişe çözeceyi yok,aldatıldık gibime geliyor.

Volkan
13-10-2008, 22:43
bunların bişe çözeceyi yok,aldatıldık gibime geliyor.

size ne gibi bir vaad verildi yada cihazınızda ne gibi bir problem var şu an seol cihazlarda bir problem yok sadece bir iki tane ek özellik gerekli.

f47xfenerli
13-10-2008, 22:46
hatta şunu demek lazım boyundan fazlasını yapıyor...

capanoglu36
14-10-2008, 23:35
biz bişe göremedik.açacak denilen kanalların polsat paketi hariç hiçbirini açmıyor daha ne olsun,açmayacaksa neden aldık eski cihazım sunny 7010 pek bi fark yok

Volkan
14-10-2008, 23:41
biz bişe göremedik.açacak denilen kanalların polsat paketi hariç hiçbirini açmıyor daha ne olsun,açmayacaksa neden aldık eski cihazım sunny 7010 pek bi fark yok

arkadaşım size o vaadlerı kım verdıyse gidin o satan firmaya iade edin

draculu45
14-10-2008, 23:44
hayırlı olsun seoul hiremkox1 süper

capanoglu36
15-10-2008, 22:10
arkadaşım size o vaadlerı kım verdıyse gidin o satan firmaya iade edin

Netten aldım,iade şansım olsa iade edeceyim.siz bu cihazı kullandınızmı? belkide biz kullanamıyoz.Kataloğda yazan herşeyi harfiyyen uyguladım ama nafile.Hani bilmediyimiz bişe varsa haksızlıkta etmeyelim.

Simba
15-10-2008, 23:34
:smiles22:
Netten aldım,iade şansım olsa iade edeceyim.siz bu cihazı kullandınızmı? belkide biz kullanamıyoz.Kataloğda yazan herşeyi harfiyyen uyguladım ama nafile.Hani bilmediyimiz bişe varsa haksızlıkta etmeyelim.
Valla bende kullandım diğer cihazlardan artı bir yanı yok malesef.Hatta ekran kaliteside iyi değil benden eksi aldı seoul

capanoglu36
16-10-2008, 08:06
hatta şunu demek lazım boyundan fazlasını yapıyor...

arkadaşım ne yapıyor konuyu açabilirmisin belki benim bilmediğim görmediğim bir şeyler vardır cihaza haksızlık etmeyelim...

ekrem956
16-10-2008, 13:08
arkadaşlar cihaza haksızlık yapmayalım bu paraya bu hizmet cok bile diye düşünüyorum .
uydularda elle *** girilerek acılabilen tüm kanallar acık daha ne olacak ki.saygılarımla

Hilmi
16-10-2008, 15:09
ekrem956 arkadaşımla aynı fikirdeyim bu fiyata bu kalite ve hizmet bence çok iyi..

kunteperx
21-10-2008, 10:51
Bu Yazi baska bir forum sitesinden alintidir. Seoul uydu alicilarinin yazilimcisi tarafindan yazilmistir. Bence bu uyduyu almadan önce asagidaki aciklamalari okuyun!...

SEOUL Almayı Düşünenlere Tavsiyeler !!!

Sevgili Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi uzun bir süredir bu forumda elimden geldiğince destek vermeye çalışmaktayım.

Bu süreçte sinirsel olarak gerçekten çok yıprandım, ama yine de işe yarayacak birşey yapmak istiyorum gece yarısı...

Bildiğiniz gibi, bizim en üzüldüğümüz şeylerden ikisi şunlar:

1) Bu forumun 7/24 teknik servis gibi zannedilmesi ve kullanılmaya çalışılması.
2) Cihazın başka cihazlarla karşılaştırılması.

Bu duruma, başarılı olabilirsem, bir nebze son verebilmek için, yeni cihaz olarak SEOUL'ü seçmeyi düşünen arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

Cihazın genel özellikleri şunlardır:

1) SEOUL, sıradan bir FTA uydu alıcısıdır. CI ( Modül girişi olan uydu alıcısı) değildir. MultiCAS ( Tüm Smart Kartlarla çalışabilen ) veya X4 ( MultiCAS ile aynı) da değildir. Yani SmartKart Girişi de yoktur.

2) Sahip olduğu EMU ile, piyasada yazılım ile açılabilen birçok kanalı açar. Ama kesinlikle hepsini açmaz. Dünyada böyle bir uydu alıcısı yoktur, olamaz da.

3) Cihazda CardSharing özelliği de mevcut değildir. Yani internetten illegal yollarla bazı şifreli kanalları da açmaz.

4) Cihazın uydudan yazılım güncelleme özelliği vardır. Bu güncelleme vasıtasıyla, Ana yazılım, ***, kanal listesi, yeni özellikler....vs hepsi birden güncellenebilmektedir. Güncelleme Türksat uydusu üzerinden yapılmaktadır.

5) Cihazın "Stand-By'da kendiliğinden yeni kanal bulma" özelliği vardır.

6) Cihazın AutoFocus dediğimiz hassas tarama özelliği vardır.

7) Cihazın kanal geçiş hızı, aynı TP'de 0.3-0.4 saniye, farklı TPde ise 0.6-0.9 saniye civarındadır. Bu hız, sinyal kalite ve şiddetine göre değişiklik gösterebilmektedir.

8) Cihazın en güncel yazılımı v26'dır. İlk versiyon 15 Şubat 2007 tarihinde yayınlanmış, 2 ay öncesine kadar haftada bir, son 2 aydır da, 2-3 haftada bir yeni yazılım yayınlamaktayız. Bu aralıklar, cihazın yazılımı geliştikçe uzayacaktır !!!

9) Cihazın yazılımları ayrıca bilgisayar vasıtasıyla güncellenebilmekte, standart FTA cihazlarda mevcut olan bütün bilgisayara dayalı işlemler, bu cihaz ile de yapılabilmektedir.

10) Cihazın, Teletext, Altyazı, EPG, Zoom, Çoklu Resim, Dil seçimi, Favori Kanallar, Radyo, Resim dondurma, Stereo/mono ses seçimi,oyunlar, PIG...vb standart özellikleri mevcuttur.

11) Üretici firmanın ülke genelinde birçok teknik servisi mevcuttur. bu liste, SEOUL başlığının "önemli" bölümünde de mevcuttur.

12) Üretici firma hakkındaki bilgiler için Only the registered members can see the link sitesini ziyaret edebilirsiniz.

13) Cihazın arka panelinde, RCA, 0/12V, RF Modulator, 2 adet SCART ( biri half, diğeri full SCART'tır), IF Tuner, RS232 portu, açma/kapama düğmesi mevcuttur. Bunun dışında bir çıkışı / girişi yoktur !!!

14) Cihaz SD ( Standart Definition ) yayınlara uyumludur. HD ( High-Definition) yayınlara uyumlu değildir. Ayrıca cihaz MPEG2 yayınlara uyumludur. MPEG4 yayınlar izlenemez. Aynı anda 2 kanal birden görüntüleyemez.

15) Cihazın yanında uzaktan kumandası, SCART ve RCA kabloları ( Sadece GT5000'de) verilmektedir. Ayrıca Kullanma kılavuzu ve teknik servis listesi de verilmektedir.

16) Cihazlar için gerekli yazılımlar da, üretici firmanın web sitesinde mevcuttur.

17) Son 3 ay itibari ile, arızalı cihaz oranı %0.2'dir.

Şimdi... Cihazı aldığınızda:

1) Eğer cihazı beğenmezseniz, hemen iade edebilirsiniz. Üretici firma 1 ay geri iade garantisi vermiş durumdadır.

2) Bu forum, teknik destek forumu değildir. Cihazınızla ilgili bir problem yaşıyorsanız, ilk başvuracağınız yer firmanın kendisidir. Firmaya ulaşmak için : 0 216 435 70 48 ( Mesai saatleri içersinde )

3) Cihazın yazılımı, %100 tamamlanmış bir yazılım değildir. Çünkü hiçbir uydu alıcısının yazılımı %100 tamamlanmış değildir. Çünkü bu mümkün değildir. Her yazılımın eksiklikleri, kusurları vardır. SEOUL uydu alıcıları, yazılımda yapacağı değişikliklerin hakkını %100 saklı tutar. Eğer güncelleme yapmak istemezseniz, EXIT butonuna basarsınız. Güncelleme yapılmaz.

4) Bu forumun amacı, cihazı daha iyi, daha başarılı hale getirebilmek için, kullanıcılardan gelecek olan geribeslemeleri ( feedback) alabilmektir. Bu forum, cihazdan şikayet etmek, firmayı kınamak vs için kullanılmamalıdır.

5) Yukarda bahsedilen nedenlerden ötürü, cihazı başka cihazlarla lütfen karşılaştırmayınız. Eğer bir memnuniyetsizliğiniz varsa, cihazı iade edip paranızı geri alınız. Burada oluşturmaya çalıştığımız arkadaşlık / dostluk ortamını lütfen bozmayınız.

6) Cihazınızın daha iyi, daha güzel, daha özellikli, daha fonksiyonel olmasını istiyorsanız, bana destek olmaya çalışın, köstek değil. En basitinden, aylardır kimsenin uğraşmadığı ( ama şikayete gelince laflar deniz oluyor) şu kanal listesi meselesini halledip gerekli konu içersinde yayınlayınız. Veya, eğer yanıtını %100 bildiğiniz sorular varsa, benim cevap vermemi beklemeden, klavyenizdeki 2 tuşa basınız.

Bu mesajım da boşa gidecek, biliyorum ama en azından, "bunu da yaptım, gene de anlayamayanlar oldu" diyebilmek için bu mesajı yazdım gecenin 2sinde.

Herkese iyi geceler.

Sevgiler & Saygılar

ilkay_07
30-10-2008, 12:48
seoul mm-9500 ın güncelleme proğ.nedir ltfn

Volkan
30-10-2008, 13:01
seoul mm-9500 ın güncelleme proğ.nedir ltfn

arkadaşım bu cihazı ne zaman aldın.

maliyeci nihat
20-11-2008, 08:09
slm arkadaşım eline saglık gerçekten seul gibi bir uydu alıcının burda olması lazımdı ellerine saglık

vestahcan
14-02-2009, 14:18
Teşekkürler

kenanbey
16-02-2009, 16:54
hayırlı olsun arkadaşlar bende gs 1180 kullanıyorum memnunum ama kanalların pidi hep değişiyor aynı kanaldan iki üç tane çıkıyor bunun nedeni yazılımdanmı acaba yada başka bi çözümü varmı

hayal02
07-04-2009, 10:45
arkadaslar kolay gelsin şifreli kanalların acması için uyarı geliyor ekrana %70 ve altındaysa acmaz
canaklarınızı kontrol ediniz ben s 2000 kullanıyorum ve izliyorum kanallarımı
güzel bi makına
inpax ta kulandım
kaon da
hr cihazın kendine göre özelliklri var
zaten alırkende söyledikleri gibi har seyin bir ilki vardır ve yenıleride cıkacaktır
saygılar:praying:

sadık
16-05-2009, 23:36
Arkadaşlar hayırlı olsun burda yarumlsarımızı paylaşalım yapandan sonsuz tşk ancak bazı arkadaşlar seouldan pek memnun deyilgibi ama gerçekten cihazları çok güzel bunu anternatifi yok seoulun x3 kulanıyorum thorde süper takır takır kırıyo ayrıca cihazın çok özelli var tavsiye edrim 3329 cip 4 mg filaş cihaz uçuyor bundan güzeli cansalı saygılar

altinvizor
16-06-2009, 11:56
volkancım volkan gibi taşmıssın daglara sığmamış aşmıssın bu köpeklere ver yansın yapmışsın agzına sağlık kardeşim