Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Bardak Kolanın Dakika Dakika Zararları!!

Scofield
05-06-2008, 16:38
Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

Only the registered members can see the link

Prof. Dr. Ayşe Akın bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin sağlığımıza etkilerini anlattı.
İlk
10 dakika:
10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.
20 dakika:
Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.
40 dakika:
Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız
yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.
45 dakika:
Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.
60 dakika:
Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.
Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)cosmoturk
Haberalemi.

muhsinkilic
05-06-2008, 17:28
bilgi için teşekkürler

adnanarkan
05-06-2008, 17:31
paylaşım için teşekkürler.bunları herkesin okuması lazım.

ahmet1978
05-06-2008, 19:38
teşekkürler ayrıca coco cola ya HAYIR

TEKNİSYEN101
05-06-2008, 20:24
Kola gibi daha bir çok gıda malzemesi vucudumuza zarar vermekte.Kola bunların başında gelmektedir.

MUTAF
05-06-2008, 20:29
hiç sevmemm..

antepli_mert
05-06-2008, 21:06
aksine günlük bende 1 lt tüketiyorum

atakan2007
05-06-2008, 23:11
coca cola yı uzun zaman önce bıraktım zaten sizede tavsiye ederim arkadaşlar.

gezginemlak
06-06-2008, 01:18
cola yerine meyve suyunu tercih ediyorum.asitsiz olanlar çok güzel.saglikli günlere

cılgın_76
06-06-2008, 02:13
allahtan içmiyom içenleride tenkit ediyom bence vücudumuza zarar veren sağlığımızı etkileyen her şey zararlıdır teşekkürler vermiş olduğunuz bi değerli bilgi için

umuter
06-06-2008, 10:47
aslında en güzel içecek ayran çünkü sadece doğal ve fazlasıyla faydalı besleyici ama nedense bütün zararlı şeylerin de tadi çok güzel ve insan alıştığı zaman vücut sürekli istiyor o yasak şeyleri keşke her zararlı şeyi hemen bırakabilmek gibi bir imkanımız olsaydı ama malesef olmuyor işte zor oluyora

osmann
06-06-2008, 10:52
aslında en güzel içecek ayran çünkü sadece doğal ve fazlasıyla faydalı besleyici ama nedense bütün zararlı şeylerin de tadi çok güzel ve insan alıştığı zaman vücut sürekli istiyor o yasak şeyleri keşke her zararlı şeyi hemen bırakabilmek gibi bir imkanımız olsaydı ama malesef olmuyor işte zor oluyora

katılıyorum.
ayran,şalgam suyu, şerbet, hoşaf...
ayran la belki hoşafı buluruzda diğerleri biraz zor...haa çayıda unutmamalı...
selametle...

kellebekir
06-06-2008, 11:23
valla içmemek lazım

mrbrown
06-06-2008, 11:51
en iyisi ayran hemde %100 milli

katliam_290
06-06-2008, 19:03
ben içmiyorum evede aldırmıyorum zaten ona verdimiz paralar israil ordusuna gidiyo ama kolanın faydalı bir yanı var tuvalet falan o tip yerleri temizlemede iyi çözücüdür tavsiye ederim.....