Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polise kanlı saldırı

xhardlove
09-07-2008, 12:29
Only the registered members can see the link
Polise kanlı saldırı
09 Temmuz 2008 Çarşamba 12:01
ABD'nin İstanbul konsolosluğu önünde silahlar patladı. Araç içinden çıkan saldırganlar polisi yaylım ateşine tuttu.

İstinye'deki ABD başkonsolosluğu önündeki polis kulübesine silahlı saldırı düzenlendi.. Otomobilden inen silahlı kişiler uzun menzilli silahlarla kurşun yağdırdı.

KULÜBEDEN ÇIKAN HER POLİS VURULDU

Polisler hazırlıksız yakalandığı için ilk ateşte emniyet görevlileri kayıp verdi. Kulübeden çıkan her polis kurşunlara hedef oldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre kulübedeki son polisin saldırganlara ateş açabildiği belirtiliyor.

SALDIRGANLAR KAÇTI İDDİASI

Saldırganların sayısının çok olduğu ABD büyükelçiğinin açıklamasıyla ortaya çıktı. Büyükelçilik: En az bir saldırgan ateş açtı.

ÖLÜ SAYISI NETLEŞMEDİ

Çıkan çatışmada ölü sayısı netleşmiş değil. Habertürk televizyonu 3 polisin şehit olduğunu 6 polisin yaralandığını iddia etti. CNN Türk ise 2 polisin şehit olduğunu 1 saldırganın öldüğünü belirtti.

İSTİNYE DEVLET HASTANESİ: İKİ POLİS ŞEHİT

İstinye Devlet Hastanesi'ne 4 yaralı kaldırıldı. İki polis kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer polisin durumu iyi. Öbür yaralının ise şöför olduğu açıklandı.

BEYAZ RENKLİ ARAÇ ARANIYOR

Çatışmanın 7-8 dakika sürdüğü gelen bilgiler arasında..
Emniyet beyaz renkli aracı yakalamak için helikopterleri seferber etti. Havadan ve karadan beyaz kangonun bulunması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Görgü tanıkları dehşeti anlattı
ABD konsolosluğu önünde kıyamet koptu. 7-8 dakika süren çatışma çok şiddetliydi. Görgü tanıkları o dehşet anlarını anlattı.
İNTERNETHABER

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre saldırganlar Reno-kongo marka bir araçla olay yerine geldiler. Önce araçtan inmeden polis kulubesini ateşe tuttular.

Polis memurlarından biri açılan ilk ateşte öldü. Ardından diğer polis vurulup yere düştü. Bir görgü tanığı şöyle anlatıyor;

"Arabadan inip, o yere düşen polisin üstüne ateş açmaya devam ettiler. Çok ürkütücü bir andı."

Daha sonra içerden gelen bir polis, saldırganlarla çatışmaya başladı. Onun açtığı ateş sonucu teröristlerden vurulanlar oldu. Görgü tanıklarına göre o polis de çatışmada vuruldu.

NTV'deki canlı yayınına katılan Konsolosluk çalışanı ise o anları şöyle anlattı; "Saldırı direkt polis noktasında olay oldu. Alt kapı, güvenlik giriş kapısına saldırı yapıldı. Çatışma 7-8 dakika sürdü."

Görüntüler

umuter
09-07-2008, 13:30
ne kadar adi insanlar var!! ne anlıyorlar bu tür saldırılardan bilmiyorum ki??ellerine ne geçti acaba şimdi
Allah rahmet eylesin şehit polise

osmann
09-07-2008, 13:34
ne kadar adi insanlar var!! ne anlıyorlar bu tür saldırılardan bilmiyorum ki??ellerine ne geçti acaba şimdi
Allah rahmet eylesin şehit polise

öyle karmaşık olaylar oluyorki insan anlayamıyor...her yerde bir gizli hesaplaşma...masum lar can veriyor...Kim yaptı şimdi bunu? amerikaya karşımı yapıldı bize karşımı? anlayana aşkolsun....
ölenlere allahtan rahmet yaralılarada şifalar dilerim...
bahçelinin sözlü uyarısı tüylerimi ürpertti...memleketin durumundan bahsediyordu. bilmem doğrumu söyledikleri...
selametle.

Age_of
09-07-2008, 13:36
polise saldıranların elleri kırılsın işallah !!!

O Bir Türk Polisi Ona Kimse El Kaldıramaz Bizim Şehirde Rahat Yaşamamız İçin Canlarını Feda Ediyorlar Allah Rahmet Eylesin

ultra-mehmet
09-07-2008, 14:02
amerikan konsoluslugunu güvenlik görevlileri nerdemiş bu olay sırasında......çatışma 3-7 dk. sürdü diyorlar onlar bu süre içinde neden bizim polislere yardım etmemişler......tabi adama içerde bizim türk polisleride dışarda onları korusun.......

yargıç_1
09-07-2008, 14:07
allah rahmet eylesin yakınlarınada sabır versin.. bunu yapanlarında belalarını versin İNŞALLAH.

trtamer
09-07-2008, 14:20
Polislerimize ALLAH tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum Amerika İRAN a saldıracak ya TÜRKİYE den destek istiyo teröre karşı ortak hareket konuşuluyo sonu İrana yönelik harekat a gidsiyo gibime geliyo

OLDSMAN
09-07-2008, 14:25
ŞEHİT olan Polislerimize ALLAH'tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum

:(

adnanarkan
09-07-2008, 15:03
şehit olan polislerimize allahtan rahmet, ailelerine ve arkadaşlarına sabır diliyorum.

hallederiz
09-07-2008, 15:06
ŞEHİT olan Polislerimize ALLAH'tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum

:(
ayrıca bunun gibi polis ve askerimize karşı yapılan tüm saldırıları esefle kınıyorum

Kemal Turan
09-07-2008, 17:17
Suçlu hakkı olurda polis hakkı olmazsa böyle olur. Her bir olayda polisi anlamadan dinlemeden insafsızca eleştiriyoruz. Yakaladınmı bu ***********i suçları sabitse sıkacaksın, yaşatmayacaksın.

ozzz
09-07-2008, 18:21
polisimize askerimize yapılan tüm saldırıları esefle kınıyorum bu alçakça saldırıda ölen polis kardeşlerimize allahtan rahmet ailelerine baş saglıgı diliyorum

umuter
09-07-2008, 19:13
benim anlayamadığım olay bu bina zaten kale gibi korunuyor ve tüm terör örgütleri bunu biliyor kapıda bekleyen polise mermi sıkmanın ne anlamı var ki??derdin amerikalılarla ise git bul onlara sık mermiyi görevi için orada olan polisi vursan eline ne geçecek yanii..

birde binanın içinde keskin nişancılar varmış sanırım onlar vurmuş teröristleri çünkü kulubedki polisler ilk ateşte zaten vurulmuşlar sadece sonuncu çıkan ateş edebilmiş :(:(