Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu gün foruma en çok katkı'da bulunacak kişiye hediye

tako 2000
12-07-2008, 13:22
Bu gün foruma en çok katkı'da bulunacak kişiye armagan,Afiyet olsun.

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

yargıç_1
12-07-2008, 13:29
güzelmiş. :45:

aliharbiye
12-07-2008, 13:47
kim ısmalıyor arkadaşlar ne yapalım hani sofrada sofra yanee valla......

ayran
12-07-2008, 14:18
ben patlıcanlı kebap isterim :D yanın'da
soğuk buz gibi AYRAN :D

CABBARİ
12-07-2008, 14:27
yanında bu sıcakta bir sürahide su koyun:)

tako 2000
12-07-2008, 14:27
kim ısmalıyor arkadaşlar ne yapalım hani sofrada sofra yanee valla......

servisler tako 2000 kardeşinizden.

ben patlıcanlı kebap isterim :D yanın'da
soğuk buz gibi AYRAN :D

Misafir umdugunu degil buldugunu yer.:puah: :puah: :puah: Bu günkü menü bu

MUTAF
12-07-2008, 15:07
abi zaten geç kalktım. bunlarıda görünce iyice iştahım açıldı..
Bi tadına baksam :loco:

tako 2000
12-07-2008, 15:50
abi zaten geç kalktım. bunlarıda görünce iyice iştahım açıldı..
Bi tadına baksam :loco:

O zaman hiç vakit geçirme son turun son biletleri:puah: :puah: :puah: :puah: :puah:

HCakir
12-07-2008, 15:52
Bu sıcakta tatlı değilde,dondurma olsaymış iyi olurde neyse bakalımm :smile:

CABBARİ
12-07-2008, 16:02
anlaşılan pek katkıda bulunacak yok??

MUTAF
12-07-2008, 16:25
anlaşılan pek katkıda bulunacak yok??

herkes yemeklerin peşinde. forum unutuldu :hat:

umuter
12-07-2008, 16:47
keşke önce katkıları yaptırıp sonra ödülü gösterseydin tako 2000 :D:D:):) yemeği görenin ağzı sulandı foruma konsantre olamıyorlar hehehehe

osmann
12-07-2008, 17:05
katkı derken?

tako 2000
12-07-2008, 17:16
herkes yemeklerin peşinde. forum unutuldu :hat:

He valla az önce mutfaktaydım millet köşe bucak yemekleri arıyor.:puah: :puah: :puah:

keşke önce katkıları yaptırıp sonra ödülü gösterseydin tako 2000 :D:D:):) yemeği görenin ağzı sulandı foruma konsantre olamıyorlar hehehehe

Demek bundan fazla ödül koysaydık,foruma kimse ugramızdı:puah: :puah: :puah: :yahoo: :yahoo:

katkı derken?

Konu katkısı ama isteyen başka katkıda'da bulunabilir.:puah: :puah: :puah: :puah: :puah:

gacvokem
12-07-2008, 19:20
uf baklavalar güzelmiş:smiles24:

muzo
12-07-2008, 20:46
ayran yokmiiiii

f47xfenerli
12-07-2008, 21:22
KARADENİZ usulü hamsi istiyem tako dostum teneke takanla gönder

ayran
12-07-2008, 21:35
ayran yokmiiiii

buyur heyran...:D

HCakir
12-07-2008, 21:37

Sana özel kapıya yatla çekcek yemekleri.. :puah:

tako 2000
12-07-2008, 21:47

Aha sana hamsu.bak habu tekne ile avladum onlari
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link) Ha uşagum ha! Haydi hamsi avüna

“Sıra sıra dizerek
Kızart onu tavada
Bak ki onun lezzeti
Var mıdır baklavada”

Only the registered members can see the link

kucer06
12-07-2008, 21:53
Garip bir şey hemen hemen Türkiyede yapılan yemeklerin çogundan tatmışımdır.Bir tek şey hiç yemedim o da hamsili pilav.Hamsili pilav yemek kısmet olmadı.

tako 2000
12-07-2008, 22:00
Garip bir şey hemen hemen Türkiyede yapılan yemeklerin çogundan tatmışımdır.Bir tek şey hiç yemedim o da hamsili pilav.Hamsili pilav yemek kısmet olmadı.

Seni kıracagıma kafamı kırarım,Al sana'da hamsili pilav

Hamsili Pilav
Hem besleyici olmasından hemde bolca bulunmasından dolayı Karadeniz yemeklerinin vazgeçilmezi hamsi pilavdada yerini güzel bir uyumla alıyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı olduğu kadar gerçekten leziz bir tarif.

Only the registered members can see the link kilo hamsiOnly the registered members can see the link yemek kaşığı zeytinyağıOnly the registered members can see the link adet orta boy soğan Only the registered members can see the link su bardağı iyi cins pirinçOnly the registered members can see the link göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkOnly the registered members can see the link yemek kaşığı kuş üzümüOnly the registered members can see the link silme yemek kaşığı kadar yenibaharOnly the registered members can see the link silme yemek kaşığı tarçınOnly the registered members can see the link karabiberOnly the registered members can see the link su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:

Önce pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin.
Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın. Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun.
Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin.
Only the registered members can see the linkı,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin. (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır.)
Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın. Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın. Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.
Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin. (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz.)
Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin.
Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın.
170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın:puah: :puah: :puah: :45: :45: :45:

kucer06
12-07-2008, 22:06
Hakikatten çok güzelmiş teşekkürler.