PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyanın En Popüler 10 Kenti

ayran
11-08-2008, 21:37
Dünyanın En Popüler 10 Kenti
Only the registered members can see the link
Amerika'nın ünlü seyahat dergisi travel and leisure düzenlediği anketle dünyanın popüler kentlerini ve en iyi otellerini belirledi. En iyi şehir listesinde İstanbul kaçıncı oldu dersiniz...

Dünyanın en popüler kenti sıralamasında birinci sırayı Floransa aldı. İtalya'da yer alan bu kent, Arno nehri ile büyülüyor...

İkinci sırada ise Roma bulunuyor... İtalya'nın başkenti olan Roma, tarihi ile öne çıkıyor...

Üçüncü sırayı Türkiye'den bir kent alıyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu kent İstanbul...

Dördüncü sıradaki kent Paris... Fransa'nın başkenti olan Paris'i, İstanbul sıralamada solladı.

Beşincisıradaki kent Krakov... Polonya'nın kültür başkenti olarak niteleniyor. Avrupa'nın en iyi korunan Orta çağ kentlerinden biri...

En popüler altıncı kent ise Çek Cumhuriyetinin başkenti ve ülkenin en büyük şehri Prag...

Yedinci sırada Venedik var... Avusturya'nın bu ada kenti, su kanalları ile meşhur...

En popüler sekizinci kent İspanya'nın gözdesi Barselona...

Dokuzuncu sırada ise Viyana var... Avusturya'nın başkenti olan bu şehir, tarihi yapıları ile çok popüler...

Sıralamanın 10 numarasında ise Salzburg var... Avusturya'nın bu kenti ortasından geçen nehir ile dikkat çekiyor.

alıntıdır

FERHAT64
11-08-2008, 22:56
Güzelmiş!!!

CABBARİ
12-08-2008, 12:26
istanbul bana göre avrupanın başkenti ilk sıra onun hakkı kim ne derse desin
selametle

osmann
12-08-2008, 13:02
istanbul bana göre avrupanın başkenti ilk sıra onun hakkı kim ne derse desin
selametle

katılıyorum...
2.bursa
3.edirne
4.eskişehir...hele eski şehirin son hali muhteşem...nehir kenarını düzenlemişler. şaştım kaldım görünce...
selametle..