Orijinalini görmek için tıklayınız : ram sorunu acil yardım
arkadaşlar bende msı anakart üzerinde takılı DDR2-667U 1 GB ram vardı gittim bu remin aynısını bir tane daha aldım taktım fakat ikisini bir arada takınca pc açılmıyor ama her ikisinide tek tek denedim tek olarak taktığımda çalışıyor yani ram arızalı değil ve neden olabilir
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
gacvokem
14-08-2008, 15:54
cip setleri aynımı ikisininde??
cip setleri aynımı ikisininde??
o ne anlayamadım
badtempered
14-08-2008, 16:12
anakart ta kaç slot var.
4 slotsa baştaki ve sondakilere tak
deniyerek bak tipik bir sorun
anakart ta kaç slot var.
4 slotsa baştaki ve sondakilere tak
deniyerek bak tipik bir sorunanakartta 2 slot var ram için yer değiştirerekte denedim sonuç aynı.
fakat bios pilini çıkartım pc'yi açıp açıkken cmosclr'yi çıkartıp tekrar açtığım zaman açılıyor fakat pc'yi kapatıp tekrar açtımmı aynı oluyor açılmıyor
gacvokem
14-08-2008, 17:07
arkadaş aynı remden demisin fakat remın aynı marka olması ve önemli olan o remlerin üzerindeki muhtemelen 4 adet kare seklinde siyah düzenekler görecen onlar cip setlerdir vede her iki remin markası vede kulanılan cip seti aynı olmalıdır yeni aldığın remin cip setide eskisinin aynısıysa sorun olmaması lazım degılse remler stabil calışmaz sorun yaratır
arkadaş aynı remden demisin fakat remın aynı marka olması ve önemli olan o remlerin üzerindeki muhtemelen 4 adet kare seklinde siyah düzenekler görecen onlar cip setlerdir vede her iki remin markası vede kulanılan cip seti aynı olmalıdır yeni aldığın remin cip setide eskisinin aynısıysa sorun olmaması lazım degılse remler stabil calışmaz sorun yaratır
ram'leri yan yana koyduğum zaman etiket ve diğer her şey aynı yani ikiside 667u ve her ikisindede DDR2-667U 1GB yazıyor ve her ikisindede 4 tane sağda 4 tane solda entegreğe benzer siyah parçalar var
gacvokem
14-08-2008, 17:20
o parcaların üzerinde ne yaziyor aynımı hepsi bak bakalım:49: