PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : em.tuğamiral ilker güven masonmuş...

osmann
18-08-2008, 09:27
Tutuklu emekli Orgeneral Şener Eruygur’un yardımcısı İlker Güven, geçtiğimiz ay Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
1996’DA ÜSTAD OLMUŞ
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde önemli görevler üstlenen ve 2004 yılında Tuğamiral rütbesiyle ordudan emekli olan İlker Güven, tam 12 yıl önce, yani 1996’da “Mason Üstadı” olmuş. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Türkiye Büyük Locası’na üyeliği önceki yıllara dayanan Güven, “Çıraklık” ve “Kalfalık” dönemlerinin ardından 16 Ekim 1996 tarihli bu diploma ile masonlukta en üst seviye olan “Üstad”lığa yükselmiş.
Diplomada şu ifadeler yer alıyor:
“HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR BÜYÜK LOCASI TÜRKİYE
Bu levhamıza bilgi edinen herkese selam ve sevgiler.
Türkiye Büyük Locasına mensup İstanbul vadisinde 124 numaralı Güney muhterem locasının üstadı muhterem ve vazifelilerin Büyük Locamıza vermiş oldukları belgelere dayanarak işbu diplomanın hamili olan: İlker Güven üstadın çıraklığa kabul edildikten sonra kalfalık ve en son ve âli derece olan Üstadlık derecelerini ihraz ve iktisap etmiş olduğunu beyan ederiz. ***fiyeti tasdikan, işbu üstadlık diploması Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Türkiye Büyük Locası mührü ile mühürlenmiş ve doğruluk ve aidiyetini tevsik için ismi geçen kardeşe de imza ettirilmiştir. İşbu diploma İstanbul’da Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Türkiye Büyük Locası merkezinde, 1996 senesi (5996 1. senesi) Ekim ayının 16. günü tanzim ve imza olunmuştur.
Büyük Sekreter Önder Öztürel.”
BÜYÜK SEKRETER, DİNÇ BİLGİN’İN AVUKATI
İlker Güven Paşa’nın “Mason Üstadı” diplomasının altında bağlı bulunduğu Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın Büyük Sekreteri Önder Öztürel’in de imzası bulunuyor. Bu tarihten sonra Locaya Büyük Üstad olmak için aday da olan Önder Öztürel, ünlü bir ceza avukatı olarak da tanınıyor. Mason Öztürel, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Etibank’ın hortumlanması davasından yargılanan Dinç Bilgin’in ve el konulan Bankkapital'i zarara uğratmaktan yargılanan iş adamı Mahmut Ceylan’ın avukatlığını yapıyor.
ÇÖMEZ İLİŞKİSİ
İstanbul Barosu avukatlarından olan Mason Önder Öztürel, Türk Ceza Hukuku Derneği’nin de Yönetim Kurulu üyesi. Bu dernek Ergenekon soruşturmasına karşı duruşu ile biliniyor. Derneğin Kurucu Genel Sekreter Yardımcısı olan ünlü avukat Yağız Ali Dağlı, Ergenekon davası kapsamında hakkında tutuklama emri çıkartılan eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez’le yeni bir parti hazırlığı içinde olmasıyla gündeme gelmişti. Yeni partinin tüzük hazırlığının Çömez ve Dağlı önderliğinde Türk Ceza Hukuku Derneği’nde yürütüldüğü basında yer almıştı.

haber5

CABBARİ
18-08-2008, 15:30
şu anda askeri kavramda tsk çinde buluan bir çok asker özellikle rütbeleri yüksek olanlar ya mason ya yahudi
hatırlarsanız genelkurmay başkaı olan ilker başbuğun aglama duarında yani israilde çekilen resimleri var
selametle

gacvokem
18-08-2008, 15:44
bence çok gereksiz konu ,ona bakarsan diyanette başkanlık yapan biri ermeni asıllı çıkmıstı ,papada yurdumuzda camiye gitti şimdi papa müslümanmı oldu silahlı kuvetleri siyasete alet etmeyelim ettirmeyelim.bence orduda ust rutbeliler arasında yahudi asıllı vede mason olan biri olsun eger olmusada coktan pasifize edilmistir

veyselbakan
18-08-2008, 15:59
bence çok gereksiz konu ,ona bakarsan diyanette başkanlık yapan biri ermeni asıllı çıkmıstı ,papada yurdumuzda camiye gitti şimdi papa müslümanmı oldu silahlı kuvetleri siyasete alet etmeyelim ettirmeyelim.bence orduda ust rutbeliler arasında yahudi asıllı vede mason olan biri olsun eger olmusada coktan pasifize edilmistir

seni tebrik ederim tsk siyasete alet olmamış ve olmayacaktırda böyle haberler ise şanlı türk ordusunu asla ve asla yıpratamaz saygılar!:present:

kucer06
18-08-2008, 17:02

Tamamen katılıyorum.İlker başbuğ o ziyarette camide dua'da etmişti niye o haber yapılmadı.Bu tür provakatif haberlere alet olmamalı bu konuyu çok gereksiz buluyorum.Bu masonmuş palavralarınada kesinlikle inanmıyorum.

osmann
18-08-2008, 17:21
hasbinallah yahuu...haber bu kardeşim...masonluk iyi bir şeyse, iyi haber...yok değilse kötü bir haber...
hem nesine inanmıyorsunuz? hür ve kabul edilmiş masonlar diploma vermişler... yazmış adamlar...
benim bunu yayınlamadaki maksadım asla tsk yı kötülemek değil...askerde bizim millette...
askerin daha vatanperver, milletine sahip çıkanlardan (diğer asker olmayanlara kıyasla diyorum) olması gerekirken, ipinin ucu nereye bağlı olduğu bilinmeyen bir derneğe üye olmaları yadırganacak bişey-ki burada yadırganması gereken tsk değil oraya üye olan şahıstır... (ipin ucunun aslında israile çıktığını zannediyoruz, büyük ihtimalle ama adamlar renk vermiyor...)
dinayettende varsa buda yadırgalanmalı...ben öyle bir haber bulsaydım onun içinde konu açardım...
ben asker olsun sivil olsun masonlar derneğine üye olanlara sıcak bakmıyorum...o derneğe sıcak bakmıyorum..bana göre ül***e zarar veren bir dernek...ince ince memleketi kemiren bir dernek....
bu haberi açmamda bir kasıt yok ayrıca...memlekette hiç kimsenin, hele hele tsk dan hiçkimsenin böyle bir yere üye olmasını istemiyorum açıkçası...
selametle...

kucer06
18-08-2008, 18:01
Arkadaşım öyle taraflı sözde haber yaptığını sanan yazılı ve görsel medya varki Türkiyedeki istediğin kişi için art niyetli istediğin haberi bulabilirsin.Bırak bulmayı istediğin yalan haberi bile yaratabilirsin.Bu gibi konuları haber bu diye geçiştiremezsin.Taraflı medyadan kötülemek istediğim biri için düzmece bir haber alayım buraya taşıyayım sonra haber bu ne var diyeyim olmaz böyle bir şey.

CABBARİ
18-08-2008, 18:26
Arkadaşım öyle taraflı sözde haber yaptığını sanan yazılı ve görsel medya varki Türkiyedeki istediğin kişi için art niyetli istediğin haberi bulabilirsin.Bırak bulmayı istediğin yalan haberi bile yaratabilirsin.Bu gibi konuları haber bu diye geçiştiremezsin.Taraflı medyadan kötülemek istediğim biri için düzmece bir haber alayım buraya taşıyayım sonra haber bu ne var diyeyim olmaz böyle bir şey.

ve bu traz medya bu ül***e ciddi oalak yön veriyor değilmi usta?

ahmeTTaşar
18-08-2008, 19:44
şu anda askeri kavramda tsk çinde buluan bir çok asker özellikle rütbeleri yüksek olanlar ya mason ya yahudi
hatırlarsanız genelkurmay başkaı olan ilker başbuğun aglama duarında yani israilde çekilen resimleri var
selametle

bu konu askerimize ve ülkemize zarar vermiyormu?

CABBARİ
18-08-2008, 19:46

hayır vermiyor

ahmeTTaşar
18-08-2008, 19:47
hayır vermiyor

güzel bir düşünce işimize nasıl gelirse yani

CABBARİ
18-08-2008, 19:52
güzel bir düşünce işimize nasıl gelirse yani

ahmettaşar banın kalkınca sevinmiştim iyi paylaşımcı bir arkadaş diye fakat hala iğdelemeye devam ediyorsun sana yakışmıyor..

kucer06
18-08-2008, 20:33
ve bu traz medya bu ül***e ciddi oalak yön veriyor değilmi usta?

Evet üstadım tamamen haklısın.

osmann
18-08-2008, 20:36
Only the registered members can see the link

yazılanlara bakınca acaba dedim....yalan haber olabilirmi?
internetten "ilker güven mason" yazarak arattım...bir çok web adresi geldi...yukarıya birkaçtanesini kopyaladım. gerçi haberlerin hemen hepsi aynı...ama yalanlama diye yazan bir gazetede yok...

hür ve kabul edilmiş masonların sayfasına girdim "Only the registered members can see the link" buradada paşanın ismi yazmıyordu...
yalan habere elbetteki bende karşıyım...ama doğru ise şahısların bu durumunada karşıyım...(yani gidipte masonlara üye olmalarına...)
yani düşünsenize böyle birşey doğru ise bunu haber diye yazmak yanlış, fakat paşanın o ve benzeri ne idüğü belirsiz ve aynı zamanda halk tarafından kötü bilinen bir yere üye olması doğru...öylemii...bu orduya zarar vermiyormu?
Böyle bir haberi yazarak tsk yı ve içindeki diğer paşaları suçlamak adiliktir.çirkindir...
sadece kişi burada söyleniyor...kişi...ilker güven iii...
eee asker olduğu için elbette bu kişiye tepkimiz daha fazla oluyor...
memlekette asker ocağından daha onurlu şerefli neresi var? insan gözbebeğinin içine çapak kaçmasını istermi...onun için yadırgıyoruz böyle kişileri...
tekrar söylüyorum...memleketin ordusuda bizim milletide...
selametle...

gacvokem
18-08-2008, 21:19
forumda siyaset yasak diye biliyordum, buna ragmen durmadan siyaset yapıyoruz

slaytt00
18-08-2008, 21:20
ül***e zarar veren haberler

osmann
18-08-2008, 21:51
forumda siyaset yasak diye biliyordum, buna ragmen durmadan siyaset yapıyoruz

:) abi neresi siyaset allah aşkına...
vallahi de billahide siyaset için ne yazdım nede siyasi konu olduğunu düşündüm...
ama yenilir yutulur bir mesele değil...hassasiyetinizi anlıyor ve susuyorum.

sen saygı duyduğum ve sevdiğim bir abimsin...
selametle kal...ve istersen dallanıp budaklanmasın diye konuyuda kapat....
hayırlı akşamlar...

hüseyin
18-08-2008, 23:02
seni tebrik ederim tsk siyasete alet olmamış ve olmayacaktırda böyle haberler ise şanlı türk ordusunu asla ve asla yıpratamaz saygılar!:present:

bir insan yaşadığı ülkeden ancak bukadar birhaberdir veysel kardeşim...
bu ülke yarım yamalakta olsa domokrasiye(çok partili hayata)geçtiği günden bu güne gizli veya alenen defalarca ordu tarafından,halkın oylarıyla yönetime gelmiş hükümetlere karşı darbeler yapılıp muhtıralar verilmemişmidir...bu şanlı ordumuzun değerli paşaları en son geçtiğimiz nisan ayında genel kurmayın sitesinden e muhtıra ile siyasete mudahale etmemişmidir,yani ordunun siyasete mudahale ettiğini anlaman görmen için illaki partimi kurması gerekiyor...cumhuriyet kurulduğundan beri bu ül***i perde arkasından hep paşalar yönetmiştir,bunu hükümetlerde halkta bilmektedir ve benimsemiştir fakat silah onların elinde olduğundan ses çıkaramamışlardır sinmişlerdir..sebebi her aileden enaz bir kişinin asker olup o görevi yaptığı için o ocağa karşı manevi bir bağ ve kutsallığı nedeniyle ülkenin kaderiyle defalarca oynayan yüksek rütbelilere karşı sen ne yapıyorsun deyip sorgulamamışlardır...şu ergenekon denilen çete örgüt ne dersen de,ortaya çıkan şu şahsiyetlere bir bak generaller albaylar binbaşılar,şuan orduda görevli subaylarda hariç..bunların içinde neden bir asker(er) yok acaba hiç düşündünmü...bu memlekette her meslekten birileri bir pisliğe bulaştığını görüp normal karşılarızda bir ordu mensubu olunca niye şaşırırız,onu niye aklamaya çalışırız,onlar hırsızlık yolsuzluk yapamazmı çete kuramazlarmı onlar peygamber çocuğumu...
ülkemin kaderiyle oynayanları eleştirmek bir vatandaş olarak benim hakkım bu paşada olsa babamda olsa böyle.. fakat sapla samanı karıştırmıyalım asker benim askerim yani ERAT.onların başımın üstünde yeri var,benim sözüm omuzu kalabalık olup mareze çıkaranlara...

fthyeli
19-08-2008, 01:15
ibrahim tatlısesede üniversiteler fahri doktora falan veriyolar o zaman ibo doktormu oluyor boşverin arkadaşlar basın son zamanlarda ne yapacağını şaşırdı bazı dış mihraklar ordumuzu bozmaya çalışıyo bence tabi bu benim kendi görüşüm diğer arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum yinede

fatih1430
19-08-2008, 06:15
osmanım benin aslan kardeşim ellerin dert görmesin daha millet tartışa dursun masonluk iyimmi kötümü diye uyunun uykudan ya bakın sabah oldu

CABBARİ
19-08-2008, 10:13
şimdi bu siyaset değil
fakat ülkenin içinde bulunmuş oldugu bu durum maalesef hem siyaseti hemde bazı çıkarcı grupları oluşturabiliyor
ergenekon diye birşey çıkardılar birlerini gözaltına alıyorlar birilerini salıyorlar önüne geleni sorguluyorlar kısacası tsk bile müdehale edemiyor eskide olsa hemen atlarlar işi çözmeye çalışırlardı baktılar olmaı darbe yaparlardı bu ne demek tsk bu işin içinde hemde fazlasıyla
tekrar söylüyorum herkesi suçlamıyorum tsk içinde belli bir grup var onlardan bahsediyorum
maalesef hala eski düzen ilerliyoruz buda ülkemize ve tsk ya zarar veriyor ALLAH başımızdan bunları türk silahları kuvvetlerini eksik etmesin

ultra-mehmet
19-08-2008, 10:29

bence vermiyo aksine faydası oluyo......:nono:

ultra-mehmet
19-08-2008, 10:34
İlker Başbug'un aglama duvarıda ne yaptıgını kimse açıklayamaz bazılanız bu konu ül***e zarar veriyo neden versinki bu tür konular yoksuzluktan daha beter......

veyselbakan
19-08-2008, 11:13
hasbinallah yahuu...haber bu kardeşim...masonluk iyi bir şeyse, iyi haber...yok değilse kötü bir haber...
hem nesine inanmıyorsunuz? hür ve kabul edilmiş masonlar diploma vermişler... yazmış adamlar...
benim bunu yayınlamadaki maksadım asla tsk yı kötülemek değil...askerde bizim millette...
askerin daha vatanperver, milletine sahip çıkanlardan (diğer asker olmayanlara kıyasla diyorum) olması gerekirken, ipinin ucu nereye bağlı olduğu bilinmeyen bir derneğe üye olmaları yadırganacak bişey-ki burada yadırganması gereken tsk değil oraya üye olan şahıstır... (ipin ucunun aslında israile çıktığını zannediyoruz, büyük ihtimalle ama adamlar renk vermiyor...)
dinayettende varsa buda yadırgalanmalı...ben öyle bir haber bulsaydım onun içinde konu açardım...
ben asker olsun sivil olsun masonlar derneğine üye olanlara sıcak bakmıyorum...o derneğe sıcak bakmıyorum..bana göre ül***e zarar veren bir dernek...ince ince memleketi kemiren bir dernek....
bu haberi açmamda bir kasıt yok ayrıca...memlekette hiç kimsenin, hele hele tsk dan hiçkimsenin böyle bir yere üye olmasını istemiyorum açıkçası...
selametle...

osman kardeşim bizim sözümüz zaten sana değil lütfen üzerine alınma sen bir haber görmüşsün ve bizimle paylaşmışsın teşekkürler bizim sözümüz bu haberleri yapana ben dün söylediğimi yineliyorum yüzbinlerce şehit kanı ile sulanmış bu topraklarda şanlı türk ordusuna bu tür haberler zarar veremez tsk bıraksınlar böyle boş haberleri bu vatanı canı pahasına kanı pahasına koruyanlar sünni alevi lazı kürdü diye ayrılmadı onlar kurtuluş savaşında aslanlar gibi omuz omuza çarpışıp vatan için şehit oldular tsk rütbe verdiği insanın yedi göbek ailesini araştırıp ondan sonra kendi bünyesine alıyor yani bu işler bu kadar kolay değil gayri müslim dediğimiz askerlerimiz vatanı için doğuda seve seve canlarını veriyorlar bu tür haberleri yaparken lütfen birazda bunları düşünelim saygılar !:49:

veyselbakan
19-08-2008, 11:48
bir insan yaşadığı ülkeden ancak bukadar birhaberdir veysel kardeşim...
bu ülke yarım yamalakta olsa domokrasiye(çok partili hayata)geçtiği günden bu güne gizli veya alenen defalarca ordu tarafından,halkın oylarıyla yönetime gelmiş hükümetlere karşı darbeler yapılıp muhtıralar verilmemişmidir...bu şanlı ordumuzun değerli paşaları en son geçtiğimiz nisan ayında genel kurmayın sitesinden e muhtıra ile siyasete mudahale etmemişmidir,yani ordunun siyasete mudahale ettiğini anlaman görmen için illaki partimi kurması gerekiyor...cumhuriyet kurulduğundan beri bu ül***i perde arkasından hep paşalar yönetmiştir,bunu hükümetlerde halkta bilmektedir ve benimsemiştir fakat silah onların elinde olduğundan ses çıkaramamışlardır sinmişlerdir..sebebi her aileden enaz bir kişinin asker olup o görevi yaptığı için o ocağa karşı manevi bir bağ ve kutsallığı nedeniyle ülkenin kaderiyle defalarca oynayan yüksek rütbelilere karşı sen ne yapıyorsun deyip sorgulamamışlardır...şu ergenekon denilen çete örgüt ne dersen de,ortaya çıkan şu şahsiyetlere bir bak generaller albaylar binbaşılar,şuan orduda görevli subaylarda hariç..bunların içinde neden bir asker(er) yok acaba hiç düşündünmü...bu memlekette her meslekten birileri bir pisliğe bulaştığını görüp normal karşılarızda bir ordu mensubu olunca niye şaşırırız,onu niye aklamaya çalışırız,onlar hırsızlık yolsuzluk yapamazmı çete kuramazlarmı onlar peygamber çocuğumu...
ülkemin kaderiyle oynayanları eleştirmek bir vatandaş olarak benim hakkım bu paşada olsa babamda olsa böyle.. fakat sapla samanı karıştırmıyalım asker benim askerim yani ERAT.onların başımın üstünde yeri var,benim sözüm omuzu kalabalık olup mareze çıkaranlara...
osman kardeş kusura kalma ben cahil kalmışım eğer bu ülkedeki paşalarada dil uzatıp ergenekon diye bir şeyin arkasında bu mesleğe ömrünü vermiş paşalarıda bu kadar kolayca harcayabiliyorsak gerçekten cahil kalmışım bu arada senin eli silahlı dediğin tsk olmasaydı şöyle ufacık da olsa bir düşün bakalım acaba iktidara gelen partileri şayet o silahlı diye bahsetmiş olduğun kurum sessiz kalsa şu anda türkiyenin hali ne olurdu bu arada onlar peygamber çocuğumu çete kuramazlarmı demişsin evet kuramazlar kuramaaaaaaazlar bahsettiğin kurum bu kadar basit bir kurum değil siyasi partiler eli silahlı olduğu için tsk lerinden çekiniyorlar diyorsun evet çekinecekler ve çekinmeleri gerekiyor yoksa sen bu türkiyede bu kadar rahat konuşamazsın sadece düşün iktidara gelen siyasi partileri ve eğilimlerini düşün emin ol o zaman o omuzu kalabalık dediğin insanların ne kadar önemli olduğunu göreceksin saygılar!:rtfm:

osmann
19-08-2008, 12:20
osman kardeşim bizim sözümüz zaten sana değil lütfen üzerine alınma sen bir haber görmüşsün ve bizimle paylaşmışsın teşekkürler bizim sözümüz bu haberleri yapana ben dün söylediğimi yineliyorum yüzbinlerce şehit kanı ile sulanmış bu topraklarda şanlı türk ordusuna bu tür haberler zarar veremez tsk bıraksınlar böyle boş haberleri bu vatanı canı pahasına kanı pahasına koruyanlar sünni alevi lazı kürdü diye ayrılmadı onlar kurtuluş savaşında aslanlar gibi omuz omuza çarpışıp vatan için şehit oldular tsk rütbe verdiği insanın yedi göbek ailesini araştırıp ondan sonra kendi bünyesine alıyor yani bu işler bu kadar kolay değil gayri müslim dediğimiz askerlerimiz vatanı için doğuda seve seve canlarını veriyorlar bu tür haberleri yaparken lütfen birazda bunları düşünelim saygılar !:49:

(sustum demiştim ne güzel )
Yahu veysel kardeşim...aldın konuyu evirdin çevirdin nereye getirdin...
kardeşim sepetin içinde çürük elma var...diğer sağlamlarını lezzetlilerini al al olmuş parıldayanları çürük yapmadıkki?
boş konu diyorsun...bir paşanın mason olması mı boş? yoksa yalan haber olduğunumu kastediyorsun?
internete baktım haber bir çok sitede var...(önceki mesajda yazdım)
yalanlama yok...
haaa yoksa "aman canım mason olmuşsa olmuş kime ne" mi diyorsun? olabilir o dernek nihayetinde yasal bir dernek...çatır çatır faaliyetlerini!!! yürtütüyor...

ayrıca güney doğuda seve seve canlarını veren gayri müslimler kim? (konu nerden nereye geldi)

cabbari nin mesajınada katılıyorum...28 şubat ta cabbarinin bahsettiği kadro çok geniş ve daha güçlü idi. büyük kesimi tesviye edildi...(diye duyduk)
selametle....
demeden önce bişey daha...
bazı konular dan bahsedilince hemen tüyler dikiliyor...bu daha çok siyasi ve dini konularda çok oluyor...
burada kasıt olmadan yazmak önemli...şayet bu mason olan kişi diyanet işleri başkanı olsaydı bunuda yazmak ve derhal o adamı görevden almak gerekirdi...
ve bunu yazmakta diyanet kurumuna ve islama zarar vermez...yapmamak asıl zarar verir....selametle...

satelcom
23-08-2008, 13:12
ulusal devleti,atatürk ilke ve devrimlerini savunan,tam bağımsızlıkçı gerçek milliyetçilere şimdide mason oldukları iftirası atılıyor.fethullahçı gladyo tarafından kuşatılan ve bop eşbaşkanları tarafından global siyonist sermayeye peşkeş çekilen ülkemizde muhalefet eden kim varsa karalanıyor.elbet bu dünyanın ahireti de var.

konveks
23-08-2008, 13:30
arkadaşlar anlamadığım herkesi düşüncelerine göre fişleyen sanki bu ordu değil. yıllardır gazetecileri fişlediklerini biliyorduk ama ergenokon iddianamesinde ortaya çıktığına göre İstanbul'un bütün mahallelerini şu kişi şu cemaatten şu kişi şu siyasi görüşten diye fişlemişler. Bu iddia yalan olamaz çünkü o insanlar hayali değil.tamam askerimizi çok seviyoruz ama arkadaşta kötü bişi dememiş. sadece mason olduğunu söylüyor paşanın. saygılarımla...

CABBARİ
23-08-2008, 13:38
Arkadaşalr konu tartışmaya açık oldugundan vede hassasiyetini korudugundan kapatılmıştır!!!
selametle