Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkekler ve Kadınlar Size Göre Eşitmi?
Herkese Selam
Arkadaşlar yeni bir anketle tekrar karşınızdayız,bu haftaki konumuz erkekler ve kadınlar gerçek anlamda eşitlermi? Son günlerde tartışma konusu olan bu konuyu bizde forumda değerlendirme kararı aldık..Anketimiz 7 gün sürecektir..!
Değerli oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz..:smile:
kadınlar daha üstün basıyor batı kesimlerde.Doguda pek kadının etkisi yok gibi.O yüzden bana göre erkekle kadın eşit degiller
Yasada eşit gibi gözüküyor ama doğudaki kadınlar pek hak sahibi değiller..
bencede hayır..
eşit olması gerekir ama ülkemizde örf-adet ve güncel yaşantıda gercekleşen bazı olaylar bu eşitliği bozuyor...
güçlü ülkeler zayıf ülkeleri yok eder...ezer...sömürür...istediği şekilde tasarruf eder....
bunu yapmaması için sadece güzel bir ahlak a sahip olması gerekir...adil olması gerekir...merhametli olması gerekir...ve tabiri caizse allah korkusu olması gerekir...
kadın ile erkek eşitmi? eşit olması gerekir...ama değil
erkek genel de fiziken güçlü...kadın daha güçlü olsa yine eşit olacağını düşünmüyorum...
şayet ahlaklı,adil merhametli değilse...
güneydoğuda bir kadın kocadan dayak yiyormuş? kocanın ne hakkı var?
dinmi emrediyor? koca karısından güçlü olmasaydı yine dayak atmaya yeltenirmiydi?
hani amerikanın zırtpırt millete söylediği orantısız güç bu aslında...
ciddiyim...herif güçlü olduğu için kadını bir kabahatinde yada kabahatsiz dövebiliyor...
ee kadında erkek kadar güçlü olsaydı biraz zor olurdu...
kişide merhamet olmayınca, adalet olmayınca ve bide ahlaksızsa seyreyle alemi...
selametle...
yazımı okuyunca yanlış anlaşılmaması açısından şunları eklemek istiyorum....
eşitlikten kastım, erkek ve kadının konumlarında göre haklarından bahsediyorum. tabiati ile fiziki ve biyolojik farklılık her konuda eşit olmalarına engel teşkil eder...ama konumları itibari ile hakları vardır..zaten dinimiz bunu baz alarak erkeğe ve kadına haklarını vermiş...erkeğin kadına el kaldırması söz konusu değil...peygamberimiz büyük kabahatinde dahi çok hafif kaba etine vurulması yönünde tavsiye buyurmuş- ki vurulmamasınıda şiddetle tavsiye etmiştir...dinimizde kadın dövmek yoktur...
peygamberimizin dövdüğünü okuyan varmı? şimdi bazı ahmak, cahil, ipe sapa gelmez hödükler dini öne sürerek kadınlara olmadık işkenceler içerisinde dayak atıyorlar...günahtır bu.günah...kadına yaptığın zaten günah...birde dini öne sürerek yapıyorsun küllen günah...bu budur...
eşit olması gerekir ama maalesef değiller.
yargıç_1
25-08-2008, 16:09
eşit değil malesf
kadınların durumu bizde avrupadan daha iyi bakmayın onların özgürlük dedikleri şeye özgürlük onlara göre çirkeflik eğer dedikleri olswaydı şimdinin avrupası veya batısı kadını bir mal gibi görmez ve bu ahlaaki çöküş olmazdı burdan böyle gördüğümüze bakmayalım batıda müthiş bir çöküntü ve arayış var çoğunluk aradığını islam da buluyor kaynak ise der spider .time ... makaleleri bizde anadoluda bir iş yapılacakkken kesinlikle kadınında fikri alınır ikincisi ise biz kadınlara seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında verirken medeni batıda isviçrede dahi kadının oy hakkı yoktu. saygıyla
ercanakman
25-08-2008, 16:57
aslında anketi şöyle yapmak gerekirdi.
Ülkemizde kadın erkek eşitliğine inanıyormusunuz.
oysa anket sorusu şöyle Erkekler ve Kadınlar Size Göre Eşitmi?
Şimdi bana göre eşit ve cevabım da evet,ama ülkemizde olarak soruyorsanız cevabım hayır olacak idi.
Sanırım soruş şeklinde sorun var....
TOPRAK67
25-08-2008, 19:30
cewabım hayır ama bu konuyu yorumsuz geçecem
Benimde cevabım hayır. Arkadaşlar sadece Türkiyede değil, tüm dünyada eşit değil. Erkek fiziken güçlü olduğu için dünyanın her yerinde kadını dövüyor. Kanunlar karşısında eşit gözüküyor ama gerçek yaşamda tam tersi.
Saygılar.
m.sivrik
25-08-2008, 22:04
evet insan olarak o da insan ama( allah erkegi reis )güçlü yaratmış allah eşit dememiş ki biz desek
eşit değil.....azda olsa farkı var.
f47xfenerli
25-08-2008, 22:48
düşüncem oki bu eşitlik muhabetti birçok insanımızın hayatını talan etti kökünden
ocaklarını söndürdü bununda baş komutanı medyadır..
eskiden eşitlikmi vardı eşler gül gibi yaşam sürüyordu oysa
şimdi kadınların çoğu evlilik dışı yaşam tercih ediyor sanki
bu işler tercihe bırakılmış gibi ayıptır günahtır ve diğerini
söylemeyim baş harfi z... yazık çok yazık...
murtazay
26-08-2008, 00:24
erkek kadın eşitligi yok kadınların daha cok hakları var . örnek otobuse bindiinizde bir bayanamı yoksa erkegemi yer veririsiniz ?
işin şakası erkek kadın degilde insan olamanın hakları varmı ?
badtempered
26-08-2008, 03:00
erkek kadın eşitligi yok kadınların daha cok hakları var . örnek otobuse bindiinizde bir bayanamı yoksa erkegemi yer veririsiniz ?
işin şakası erkek kadın degilde insan olamanın hakları varmı ?
Aslında aşagıda linkini verdigim haber rastgele denk geldigim bir haber
Bugün show haberde aşagıdaki haberle baglantılı olan bir haber çekmişler,onu yayınladılar.
o haberde engelli asansöründe kalmış vatandaşların birkaçı fakat engelli degiller
bunun üzerine show haber ist da bir metro giriş çıkışında bulunan engelli asansörünü incellemiş orada çok net bir şekilde bu asansörü kullanan kişililer engelli olmadıgı belli oluyor.
Aslında çok şey söylenir ama anlıyan anlar zaten :wave:
Only the registered members can see the link
f47xfenerli
26-08-2008, 04:13
ne yazıkki herşeyde olduğu gibi aile yapılarımızında genetiğini bozdu bu medya..
eşitlik diye bir şey yoktur hekesin kendine göre üstün tarafları var
hunter100
26-08-2008, 13:00
erkeğin fiziki üstünlüğü var sadece kadınsa kanunen çok üstün
mesela 1 2 örnek erkeklerden önce emekli olurlar , askerlik hizmeti hiçbir şekilde yapmazlar , her zaman nafaka hakları vardır , erkekler gibi 18 e kadar ailelerinin maaş sağlık gibi hiz değil evleninceye evlenmezse ömür boyu yararlanırlar vs.vs.vs ..
1970divrigi
26-08-2008, 13:51
Elbetteki eşit değiller arkadaşların dediği gibi yasalarda eşit gözükselerde hak olarak tamam ama güç olarak eşit olunmasını çok fazla da tasvip etmiyorum.
aliharbiye
26-08-2008, 14:14
asla eşit olmadılar vede olmıyacakalar onlar kadın bizler ise er***iz farkımızdan dolayı asla eşit olamayız.
İki farklı şey eşit olur mu?Neticede birbirini tamamlayan iki varlık.Erkeksiz veya kadınsız bir hayat düşünülemez.Batı toplumu kadını eşitlik ayaklarıyla kandırıp eziyorlar.
Dereboyu
26-08-2008, 18:17
batıdada bir fark yok,ben isviçrede yaşadım,kadınlara secme hakkı 1980 oldu.ve avrupada aile diye bir kurum yok.
efsane_kurt
26-08-2008, 21:06
yer yüzünde herşey eşittir.çünkü yüce allah ın adeleti ile bu dünya yönetiliyor
Guzel bir anket.BANA GÖRE EŞİT DEGİLLER.dOGU VE BATI AYIRIRIRSAK BAYA FARKET EDİYOR
Guzel bir anket.BANA GÖRE EŞİT DEGİLLER.dOGU VE BATI AYIRIRIRSAK BAYA FARKET EDİYOR
nasıl mesela? doğu batı?
bence de eşit değil onlarhiçbir zaman erkekler gibi düşünemezler olaylara ve etkilere karşı erkeğin gösterdiği yaklaşımı gösteremezler
eşit değildir her yerde aynı sadece türkiyede değil
hiç bir zaman eşit değiller dediğim zaman yanlış anlaşılmasın zaten bakın isimler bile farklı ERKEK-KADIN dünya üzerindeki işleri ap ayrı bazıları az sayıda karıştırmış olsa bile ortak eşit oldukları nokta var ama yüzdeyüz eşit denemez erkek kendi alanında kutlanmalı kadın kendi alanında kutlanmalı dır erkek kadısız olmaz kadın erkeksiz olmaz ama dediğim gibi görevleri bazen bir noktada birleşsede ayrı ayrıdır.
pathroon
27-08-2008, 16:05
Allah aşkına bir elin parmakları bile eşit değilken,hatta erkekler bile kendi arasında eşit değilken kadın-erkek nasıl eşit olsun?eşit demek tamamen aynı demektir.kadının erkeğe erkeğin kadına göre üstünlükleri zayıflıkları ve birbirlerine göre farklılıkları vardır.eşit olmalarının mümkünatı katiyyen yoktur
saygılar
nurisakar
27-08-2008, 16:10
arkadaşlar bence kadın erkek eşit olamaz yalnız eşit haklara sahip olabilirler.çünkü yaradılışımız farklı
kim demiş ki erkekler ile kadınlar eşittir diye her şeyden önce fiziki güç farkı vardır. bu gücün kullanılması tarafatarı değilim ama kullanan çok insan var.
dolayısıyla eşit olmaları mümkün bulunmamaktadır.
ayhanerguder
27-08-2008, 18:58
Ya kardeşlerim yanlış anlaşılmasın ama ben hiç kadınların erkeklerle eşit olduğunu görmedim. En azından bizim kültürümüz böyle 4 kadın 1 erkek misali.
caglar684
29-08-2008, 19:00
tabii ki eşit değildir.
SalemCounter
29-08-2008, 22:17
walla arkadaşlar bi kere biraz argo olacak ama işin açıkçası şu kadın yatak odasındayken çoğu durumlarda erkekten üstün baş tacı ama diğer durumlarda böyle değil resmen hizmetçi acı ama gerçek
kanarya6760
30-08-2008, 12:13
eşit değil malesef
kadın olmasa erkekde olmaz haytın olmazsa olmazı eşi çifti ayakabının gibi çorap gibi
adam neden kabadayı gibi gezer çevresine ne imaj söyler hal diliyle ben -korkak değilim -
hayatını bunu ıspata yöneliktir şeytan ona -korkaksın sen i- yutturmuş oda değilimi oynuyor
kadında -sen çirkinsini- yiyince - başlıyor güzelleşme serüveni bir ömür güzel görünmek adına yüzünü gözünü gerdirmeye erkeğin gözüne girecem diye
Erkeğin rakibi kadın değil rakip görmek yanlıştır biri birnin olmazsa olmazıdır.
İnsanın rakibi düşmanı şeytandır
Anketin konusu kan erkek eşitliği değil
kadınlar erkeklerin erkeklerde kadınların kıymetini biliyormu bilse kim kar eder insanlık- kim kahreder şeytan ve şeytani düşünce ye sahip olanlar
destan gibi oldu hakkınızı helal edin
bulletfromhell
31-08-2008, 15:13
statü ve yasalarla eşit...hatta yeni medeni kanun düzenlemeleriyle kadınların hakları daha fazla.ancak pratik hayatta pek bunlar mümkün olamıyor....