Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Tarayıcı Google Chrome
yargıç_1
03-09-2008, 22:31
Şu anda Windows kullanıcıları için bu tarayıcı indirilebilir durumda.
Only the registered members can see the link
Tarayıcı açılınca oldukça sade bir pencere karşılıyor bizi. Herhangi bir açılış sayfası yok, onun yerine yerimleri ve Opera'daki gibi bir "hızlı açılış" bölümü var. Bu alanlar henüz boş olduğu için açıklamaları bulunuyor sadece.Adres çubuğu Google aramalarına endekslenmiş, ve diline özgün arama sonuçlarını çıkartıyor.
teşkkürler,ben indirdim ve kullanıyorum,çok güzel
ŞAVKÇI09
04-09-2008, 00:34
vallahi ben de denedim ama fırefoxun yeri bambaşka o kadar met ettiler hızlı diye bu şekilde fırefoxun eline su dökemez bence.
badtempered
04-09-2008, 00:36
vallahi ben de denedim ama fırefoxun yeri bambaşka o kadar met ettiler hızlı diye bu şekilde fırefoxun eline su dökemez bence.
Haklısınız mozilla dan şaşmam.
Yeni sürümü ile bir başka oldu.
Mozilla kullanmamın bir başka yanı pencere açma mantıgı kolay geliyor bana ve çok kullanışlı olmasından dolayı
f47xfenerli
04-09-2008, 01:12
Açık kaynak tabanlı üretilen Google Chrome'da yeni nesil web ihtiyaçları ön plana çekilerek gereken altyapı hazırlanıyor. Video ve diğer multimedya içeriği başta olmak üzere web uygulamaları ve ********** üzerine yoğunlaşan şirket ilgili sayfa ve uygulamaları çok daha hızlı çalıştırabilecek bir tarayıcı üzerinde çalışıyor.
Google’ın Google Chrome adını verdiği yeni web tarayıcısı yazılımının deneme versiyonunun Salı günü kullanıma açılacağı söyleniyor. Ayrıntıları Google Blog’da bulmak mümkün…
Şu anda ilk deneme sürümü Windows kullanıcılarına açık olacak fakat Google; yakında yazılımın Apple Macintosh ve Linux kullanıcıları için de erişilebilir olacağını açıkladı.
Etkin hafıza kullanımı, daha hızlı işlem süresi ve hatalardan arındırılmış bir yazılım vadeden Google, yeni tarayıcıda sekmeleri de Firefox ve IE'nin aksine pencerenin dışına taşımış.
Ayrıca Google yeni web tarayıcısı tasarlanırken mühendislerinin, WebKit veya Mozilla Firefox gibi birçok açık kaynaklı projeden yararlandıklarını ifade etti. Sonuç olarak Google Chrome yazılımının da tüm kodlarının diğer geliştiricilerin yararlanabilmesi için açık olacağını açıkladı…
Alıntı
f47xfenerli
04-09-2008, 01:24
Haklısınız mozilla dan şaşmam.
Yeni sürümü ile bir başka oldu.
Mozilla kullanmamın bir başka yanı pencere açma mantıgı kolay geliyor bana ve çok kullanışlı olmasından dolayı
bunu biliyonmu genç adam :45: dene bakam.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
badtempered
04-09-2008, 01:32
bunu biliyonmu genç adam :45: dene bakam.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
O güzel bir uygulama olmuş ama başka yararları da var :)
Yaşlı adam :8[1]:
:) şaka şaka
Bu tarayıcıda guzel.Firefox zaten googlenindi neden bunu cıkardı acaba?
pencere77
05-09-2008, 21:12
firefox kullanmaya devam google nın ki bir müddet sonra belki kullanırım.
bu arama motorları neden bukadar çoğalmakta hayret :bowl:
pencere77
05-09-2008, 21:28
xplorer yavaş firefox hızlı.opera da ise türkçe dil detsği %100 başarılı değil
ben dün kurdum tek kötü tarafı var kopyala yapıştıra izin vermiyor!!!
*-*trixter*-*
05-09-2008, 23:13
paylaşım için teşekkürler
pencere77
05-09-2008, 23:37
Tarayıcı savaşlarında artık yeni ve büyük bir isim daha var. Google, yeni web tarayıcısı Chrome ile iddialı bir giriş yaptı. Biz de bu yeni tarayıcıyı mercek altına aldık.
Bir süredir gizliden gizliye geliştirilen ve önceki gün duyurusu yapılan (Only the registered members can see the link) yeni web tarayıcısı Google Chrome, beta sürümüyle kullanıcıların karşısına çıktı. Biz de yeni tarayıcıyı kurarak gördüklerimizi sizlerle paylaşmak üzere incelemeye aldık. Birkaç saatlik kullanımın ardından edindiğimiz ilk izlenimler ise şöyle;
Yeni arayüz
Öncelikle arayüzün ferah ve kullanım kolaylığı sunduğunu söyleyebiliriz. Sekmeler Firefox ve Internet Explorer'dakinin aksine iç kısımda değil üstte yer alıyor. Bu da biraz daha fazla geniş alan anlamına geliyor.
Tarayıcıda kullanılan kısayollar diğer tarayıcılardan aşina olduğumuz şekilde seçilmiş. Yeni sekme açma, otomatik "Only the registered members can see the link ve .com" tamamlama vb. pek çok özelliği aramaya gerek kalmadan alışkanlıklarınız doğrultusunda rahatça kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında bazı yeni kısayollar da var elbette. Bunun için yardım sayfasından tüm kısayolları öğrenebilirsiniz.
Türkçe desteği ve MYNET
Kurulum oldukça basit ve size herhangi bir soru sormadan işletim sisteminizin dilinde geliyor. Türkçe kurulumun ardından, yardım sayfalarının da gayet detaylı ve Türkçe olarak karşımıza çıkması artı bir özellik.
Öte yandan varsayılan arama sayfası olarak yerel seçenekleriniz mevcut. Yapılan özel anlaşma sayesinde Google, MSN ve Yahoo ile birlikte arama sayfası olarak dilerseniz MYNET'i de varsayılan arama sayfası olarak atayabiliyorsunuz.
Arama
Arama demişken hemen ekleyelim. Diğer tarayıcılardakinin aksine burada ayrı bir arama kutusu yer almıyor. Arayacağınız kelimeyi doğrudan adres satırına yazıp enter tuşuna basmanız yeterli. Bir diğer yol da Ctrl+K kısayolunu kullanmak. Böyle yaptığınızda adres satırına bir ? ekleniyor ve tarayıcı sizin o kelimeyi arayacağınızı algılıyor. Ancak bir önce bahsettiğim özellikten dolayı bunu yapmanız şart değil.
Sayfa içerisinde arama yapmak istediğinizde de Ctrl+F kısayoluyla sağ üst kesime ufak bir kutucuk açılmasını sağlıyorsunuz. Aradığınız kelime sayfa üzerinde zemin rengiyle vurgulanmış şekilde gösteriliyor ve kutunun yanında kaç sonuç bulunduğu rakamla ifade ediliyor.
Şık özellikler
Yeni bir sekme açtığınızda son girdiğiniz ya da en sık ziyaret ettiğiniz sayfaları kare kare bu ekrana toplayabiliyorsunuz. Bu haliyle tarayıcıda var olan bazı özelliklerin Opera'dan "esinlendiği" izlenimi ediniyorsunuz.
Bunun yanında Dosya, Düzen gibi menü isimleri yok. Onların yerine sağ kesime iki tane simge eklenmiş. Bu simgeler üzerinden ilgili seçeneklere ve ayarlar bölümüne ulaşabiliyorsunuz.
Kurulumun hemen ardından Firefox veya Internet Explorer'daki şifre ve geçmiş bilgilerini dilerseniz Chrome'a aktarmanız mümkün. Böylelikle tarayıcılar arasında kopukluğu da gidermiş oluyorsunuz.
Performans
Yeni tarayıcıyı genel anlamda hızlı bulduğumuzu söyleyebiliriz. Halen Beta aşamasında olduğu düşünülürse bazı hataları göz ardı edilebilir. Ancak olumsuz yanları da yok değil. Bazı ağır ********** veya flash uygulamaları içeren sitelerde sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
Bizim kullanımımız esnasında Windows XP SP3 yüklü bir bilgisayarda aynı anda Firefox, Photoshop ve Chrome açıkken bazı donmalar yaşandı. Buna neden olarak Photoshop ile aynı anda çalışırken hafızaya fazla yüklenildiğini gözlemledik. Ama mesela aynı durum Firefox - Photoshop ikilisi için geçerli değil. Tarayıcının kendisine gelmesi için yeniden açıp kapamak gerekti.
Sonuç
Özetlemek gerekirse kullanıcıya daha kolay bir dolanım vadeden, geniş alan ve şık özelliklerle donatılmış yeni bir tarayıcı geliştiriliyor diyebiliriz. Bu haliyle bile doyurucu görünse de daha kararlı sürümlerini beklemekte fayda var. Öte yandan Gmail'in kusursuz çalışmasına rağmen halen Beta sürümü seviyesinde olduğunu düşünürsek, Google zaman içerisinde yeni nesil Beta sürümlerinde Chrome'u çok daha kararlı yapacaktır.
yargıç_1
06-09-2008, 01:18
çok sade ve hoş bi görünüme sahip bakalım artıları neler eksileri yakında belli olur
bencede güzel görünümü var hemde hızlı tabi firefoxla kıyaslanmaz henüz ama daha iyi olacağı da kesin
Tarayıcı geliştirilirse daha iyi olacak kanısındayım
güzel bir çalışma kurdum bir saat sonra sildim. sıkkullanılanlar bölümü devamlı herkes tarafından görünüyor bu da iyi bir şey değil.sıkkulanılanlar bölümü kalkmıyor.yinede teşekkürler bilgi için.
denemek lazım bilgileriniz için teşekkür ederim:wave:
valla bende kurdum ama bazı oyun sitelerine giremiyorum java desteği yok gibime geldi yada ben javayı çalıştıramadım
nuriaksoylu
08-09-2008, 16:00
paylaşım için tşkler
sa_fenomen
08-09-2008, 16:18
Paylaşımınız için teşekkürler......
elinize saglık sizlere kolay gelsin
elinize sağlık bilginize teşekkürler
ben daha önce den indirdim güzel yani tavsiye ederim:45: :45:
ben de indirdim paylaşım icin teşekkürler
optik burak
08-09-2008, 22:36
bilgi için teşekurler
Bu tarayıcı baya gundemde olacak ama cok eksiklikleri var gibi.
sağol güzel olmuş ellerine yüreğine sağlık
Bu tarayıcı baya gundemde olacak ama cok eksiklikleri var gibi.
evet usta eksilklik var tamamlarız...
:sunglasses2:
UnChrome: Google tarayıcısını anonimleştirin
Google sizi gözetliyor: Chrome ile tamamen anonim sörf yapmak ancak bu araç ile mümkün...
Ücretsiz araç UnChrome ile Google web tarayıcısı Chrome'un sörf alışkanlıklarınız hakkında üreticisine kesin bilgiler göndermesini engelleyebilirsiniz.
Google Chrome kurulumunda her tarayıcı kendine has bir müşteri numarası alıyor. Ücretsiz araç ise bu kimlik numarasının değerini sıfırlarla doldurarak değiştiriyor. AbelSoft geliştiricisi Dr. Sven bu şekilde "Chrome'un yeniden tamamen anonim olarak kullanılabileceğini" garanti ediyor.
Araç Almanca dilinde sunulduğu için ufak bir kullanım açıklaması yapacağız. Gözünüz korkmasın, kullanımı son derece basit:
Öncelikle Google Chrome'u kapatın. Araç ufak bir "exe" dosyası olarak geliyor. Üzerine çift tıklayarak çalıştırın. Sonrasında sağdaki resimde (büyütmek için üzerine tıklayın) kırmızı ok ile gösterilen yere tıklayın ve çıkan soruyu "OK" ile onaylayın. Başarı ile tamamlandığında yeşil ok ile gösterilen ibarenin kırmızıdan yeşile döndüğünü göreceksiniz. Bu kadar! Artık Chrome tamamen anonim.
Kaynak: Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Download: UnChrome (Only the registered members can see the link) 603KB
badtempered
09-09-2008, 14:48
eksiklik olması doğal çünkü BETA bir program.
kamerayn
09-09-2008, 18:30
paylaşımın için teşekkür ederim
paylaşım için teşekkürler denicem
tşkler kuralım bakalım emegine saglık
optik burak
11-09-2008, 23:03
bilgi için teşekurler
güzel paylaşım teşekkürler
kanaryam1950
17-09-2008, 18:56
bilgi için teşekurler
yüksel39
29-09-2008, 14:54
Yinede bilgi için teşekkürler kimin ne işene geliyorsa onu kullansın kıyaslanması fenamı oldu.??? :ranger: