PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım meleği!

ahmeTTaşar
04-09-2008, 10:15
Yardım meleği!

Only the registered members can see the link

’İnsani yardım’ bahanesiyle Boğazlar’ı yolgeçen hanına çeviren ABD, 6. Filo’nun ana gemisini Karadeniz’e çıkardı

Alay eder gibi!
GÜrcİstan’a destek bahanesiyle Karadeniz’e de girmeyi başaran ABD, sonunda bunu da yaptı ve 6. Filo’nun bayrak gemisini de Boğazlar’dan geçirdi. 189 metre uzunluğundaki, 18 bin 400 grostonluk “USS Mount Whitney”e Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti.

Savaş çıkaran gemi
Mount Whitney, daha önce Haiti’ye yapılan askeri müdahalede ve Irak Savaşı’nda da kullanıldığı için ’savaş çıkaran gemi’ olarak da anılıyor. Tüm savaş ve haberleşme sistemleri son teknoloji eseri olan savaş gemisinde helikopterler de dikkat çekti.

Savaş çıkaran gemi Boğazlar’dan geçti
ABD’nin Haiti’ye gerçekleştirdiği askeri müdahalede ve Irak Savaşı’nda kullanılan 6. Filo’nun bayrak gemisi Karadeniz’e açıldı

Gürcistan’a insani yardım götüren Amerikan Donanmasına ait 6. Filonun bayrak gemisi “USS Mount Whitney” Boğazlar’dan geçerek Karadeniz’e açıldı. 189 metre boyundaki 18 bin 400 grostonluk “USS Mount Whitney” isimli ABD Donanması’na ait 6. Filo’nun ana gemisine boğaz girişinden itibaren güvenlik açısından bir Türk Sahil Güvenlik botu refakat etti. 8 Ocak 1969 yılında yapılan ve 8 Ocak 1970 yılında da denize indirilen 189 metre uzunluğundaki ABD’nin 6. filosuna ait savaş gemisinin 18 bin 400 groston ağırlığında olduğu öğrenilirken, gemide personelle birlikte 930 kişilik mürettebatın bulunduğu ifade edildi.

Şifreli bilgi alışverişi
Dünya üzerindeki herhangi bir nokta ile HF, UHF, VHF, SHF ve EHP dalga tiplerinde şifreli bilgi alışverişi yapabilecek donanıma da sahip olan geminin 1994 yılında ABD’nin Haiti’ye gerçekleştirdiği askeri müdahaleyle 2002 yılı Kasım ayında Irak Savaşı’nda görev yapmak üzere Basra Körfezi’nde bulunduğu belirtildi. Geminin gittiği her bölgede savaş çıktığı belirtiliyor. Üzerinde süper RBOC metal çöp roketleri, 2 adet 25 milimetrelik Bushmaster top, 4 adet 50 kalibrelik makineli tüfek ve 2 adet Phalanx yakın hava savunma sisteminin de bulunduğu savaş gemisinde ayrıca hava ünitesi olarak da CH-60 Knighthawk sistemi bulunuyor. Üzerinde bir askeri helikopterin de bulunduğu geminin Gürcistan’a askeri yardım götürdüğü iddia edildi.

Yeniçağ...