Orijinalini görmek için tıklayınız : 24/3 Türkiyeden haberler
GECE PTT BİNASINA GİREN HIRSIZLARI SABAH POLİS YAKALADI
Ankara'da gece saatlerinde Ulus'taki PTT binasına giren 3 zanlı sabah saatlerinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
24 Mart 2006 Cuma 08:58
MUSTAFA VERGİVEREN
ANKARA - Ankara'da gece saatlerinde Ulus'taki PTT binasına giren 3 zanlı sabah saatlerinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ulus'taki PTT binasına hırsızlık amacıyla giren zanlılar herhangi bir şey çalamadan olay yerinden ayrıldılar.
Vatandaşların ihbarı üzerine hareket geçen polisler zanlıların kullandığı otomobili Keçiören Fatih Caddesi üzerinde fark etti. Şüpheli otoya "dur" ihtarında bulunan polis zanlıların kaçmaya başlaması üzerine kamyonetin peşine düştü.
Fatih Caddesi'nden Aydınlıkevler'e ardından da Örnek mahallesine giren kamyonetin peşinde çok sayıda polis ekibi kovalamaya başladı. Peşine ekiplerin düştüğünü gören 3 zanlı, ellerindeki sallamaları polise göstererek gözdağı vermeye çalıştı.
Uyarılara rağmen kaçmayı sürdüren kamyonet Örnek caddesi üzerine geldiğinde polis araçları tarafından kıstırıldı. Yakalanacağını anlayan zanlılar ellerindeki sallamalarla birlikte kaçmaya başladı. Bir anda zanlıların bulunduğu çevreyi kuşatan polis ekipleri ilk olarak zanlılardan birisini ardından da diğer iki kişiyi kovalayarak kıskıvrak yakaladı. Üstleri çıplak olan zanlılar polis minibüsüne bindirilerek emniyete götürüldü. Şahıslar gözaltına alınırken olayda kullandıkları kamyonet parka çekildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
BALA'DA DEPREM...
Ankara'nın Bala İlçesi'nde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.
24 Mart 2006 Cuma 08:56
BAYAZIT CEBECİ
ANKARA - Ankara'nın Bala İlçesi'nde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin tespitlerine göre sabah saat 08.14'te Bala İlçesi'nde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.
GÖREVDEN ALINAN SABRİ UZUN: 'AMİRİN VERDİĞİ KARAR SORGULANMAZ!..'
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevini yaklaşık 6 yıl yürüten Uzun, görevden alınmasıyla ilgili gelişmeleri şöyle değerlendirdi...
24 Mart 2006 Cuma 04:23
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevini yaklaşık 6 yıl yürüten ve bu dairenin en uzun süreli başkanlığını yapan Sabri Uzun, görevinden alınması konusunda "İstihbarat’ta bir kural var. ’Amirlerin kararları sorgulanmaz’ diye. Ben de amirlerimin kararını sorgulamıyorum" dedi. Uzun, görevden alınmasıyla ilgili gelişmeleri Hürriyet’e şöyle değerlendirdi:
İLİNTİ KURAMIYORUM
Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında işaret edilen isimlerden birisinin ben olduğuma ilişkin değerlendirmeler var. Ancak, benim görevden alınmamla bu bildiri arasında ben şahsen bir ilinti kuramıyorum. Hepimiz askerliğimizi yaptık. O makamdaki kişiler Sabri’yle, Ahmet’le Mehmetle uğraşmaz. Buna inanıyorum.Siyasi iradenin kararını o yana bu yana çekmek, ya da o iradenin üstündeymiş gibi yorumlar yapmak yakışık almaz. Olaya siyasi irade olarak değil bir amir-memur ilişkisi olarak düşündüğümüz zaman, istihbaratta bir söz var, ’amirin verdiği karar sorgulanmaz’ diye. Üst makam ne karar vermişse o doğrudur. Göreve nasıl geldiysek öyle gitmesini de bilirim. Göreve iadem için dava açmayı da düşünmüyorum. Küskünlük içinde değilim. Köşeme çekilip beklemesini bilirim.
BİLGİ NOTU YOK
Bir gazetede görevden alınmama 6 sayfalık bir bilgi notunun yol açtığı belirtiliyor. Böyle bir bilgi notuyla uzaktan yakından ilgim alakam da yok. İfademde 2004 Ağustos ayından itibaren, Jandarmada bazı olumsuz olaylarla bir ilinti görmüyorum. Milletvekilleri niçin Ağustos 2004 olduğunu sordular. Ben de ’Orgeneral Fevzi Türkeri geldi onun için. Fevzi Paşanın olduğu yerde pislik olmaz. Kim ne derse desin’ dedim.
/Saygı ÖZTÜRK - HÜRRİYET
MESLEKTAŞININ EŞİNİ DAĞA KALDIRIP TECAVÜZE YELTENEN POLİS BERAT ETTİ
Mahkeme heyeti, Kemal C'nin gasp ve tecavüze teşebbüs suçlarından beraatına, Çağla V'yi darp ettiği için ise müessir fiil suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
24 Mart 2006 Cuma 00:28
Samsun'da meslektaşının eşini ormanlık alana götürerek tecavüze kalkıştığı ve cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla yargılanan polis memuru delil yetersizliğinden beraat ederken, müessir fiil suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen dâvâda, polis memuru Kemal C. (42) hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kemal C, sadece Çağla V'ye (27) iki tokat attığını, bunun dışında gasp ve tecavüze teşebbüs olayına karışmadığını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, Kemal C'nin gasp ve tecavüze teşebbüs suçlarından beraatına, Çağla V'yi darp ettiği için ise müessir fiil suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Kabadüz Köyü ormanlık alanında 3 Temmuz 2004 tarihinde, bir bayanın kaçırıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Terminal Polis Noktası'nda görevli polis memuru Kemal C'yi ormanlık alanda Çağla V. ile birlikte yakalamıştı. Evli olduğu Şırnak'ta görevli polis memuru eşinden boşanan Çağla V, zorla kaçırıldığını öne sürerek, Kemal C'nin kendisini kelepçeleyip tecavüz etmek istediğini ve cep telefonunu gasp ettiğini iddia etmişti. Kemal C. İse, Çağla V'nin kendisine şantaj yaparak borçlarını ödettiğini ve iftira attığını belirtmişti.
ALİYE'NİN FİNALİ BÜYÜK ÖLÇÜDE BELLİ OLDU...
Aliye haziran ayında ekranlara veda ediyor.
24 Mart 2006 Cuma 00:09
Aliye’nin haziran ayında veda etmesi kesinleşti.
Önceki gün yayınlanan bölümde Sinan’ın Müco’nun kız kardeşine tecavüz ettiğinin ortaya çıkmasıyla dizinin finali büyük ölçüde belli oldu.
Dizi fanatiklerine göre Müco kardeşinin intikamını almak için Sinan’ı öldürecek. Aliye de çocuklarına kavuşup, Deniz’le evlenecek.
/AKŞAM