PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞOK!!! "İstanbul depremi 2010-2014 arasında olacak!" Işıkara tarih verdi

Creed
05-09-2008, 01:07
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 140. yılı kutlamalarında açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara...
Only the registered members can see the link
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 140. yılı kutlamalarında açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, olası İstanbul depreminin 2010 - 2014 yılları arasında olacağını söyledi.
Kendisinin yürüttüğü olasılık araştırmasına göre, bu veriyi elde ettiğini söyleyen Işıkara, bu yıllar arasında Marmara depreminin büyük bir olasılıkla yaşanacağını kaydetti. " Benim bir olasılık modelime göre yaptığım bir araştırma var. Buna göre İstanbul'da her an bir deprem olabilir" diyen Işıkara 2010-2014 yılları arasında depremin olma olasılığının çok daha yüksek olduğunu kaydetti.
"DEPREMİ ÖNCEDEN BİLMEK MÜMKÜN DEĞİL"
"Depremi önceden bilmek demek, bir depremin nerede, ne büyüklükte olacağını bilmek demek" diye konuşan Işıkara, depremi önceden bilmenin mümkün olmadığını söyledi. Prof. Işıkara depremin nerede ve ne büyüklükte olacğını bilimin söylediğini, ama bilimin maalesef zamanı tahmin edemediğini kaydetti. 1999'dan bu yana deprem konusunda bilincin arttığını, toplumun eskisinden daha da bilinçli olduğunu söyleyen Işıkara, Türkiye'nin deprem araştırmaları konusunda oldukça ileri düzeyde olduğunu da sözlerine ekledi.
PROF. DR. NACİ GÖRÜR: " BİZ YOK SAYILIYORUZ "
Foruma katılan Prof. Dr. Naci Görür ise, depremle ilgili araştırmalarını sürdürdüklerini ve çalışmalarını uluslararası alana talıdıklarını söyledi. Görür, "Önümüzdeki dönem içinde de Marmara denizindeki fay boyunca deniz tabanına çıkan akışkanların yani gaz ve sıvıların denizaltı gözlem istasyonları kurmak suretiyle incelenmesi çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu. Görür, destek görememekten şikayet etti. Türkiye'de destek göremedikleri için Avrupa Birliği fonlarını devreye sokmaya çalıştıklarını söyleyen Görür, başarabildikleri taktirde Marmara'da da bu sistemi oluşturmak istediklerini kaydetti. "Bizi ne yerel otoriteler ne de merkezi otorite görmüyor" diye konuşan Görür, "Biz bir şekilde yok sayılıyoruz. Nedenini de bilmiyorum" diye konuştu.
YUZO ISHİKAWA : " TÜRKİYE GPS SİSTEMİNİ GELİŞTİRMELİ "
Japonya'da kurulan ilk rasathanenin kuruluşunda görev alan ve depremin önceden bilinmesiyle ilgili çalışmalar yürüten Yuzo Ishikawa ise, Türkiye'ye önemli tavsiyelerde bulundu. Depremin önceden bilnmesinin mümkün olmadığını söyleyen Ishikawa, " Türkiye'deki araştırmacıların çok önemli çalışmalar yaptığını biliyoruz. Marmara'daki deprem için birşeyler söylemek mümkün değil. Türkiye'nin buna hazırlıklı olması lazım." diye konuştu. İstanbul'un etrafındaki deprem ağında gelişmeler olduğunu kaydeden Ishikawa, " Özellikle GPS (Global Positioning System) de Türkiye'de gelişmeli" şekilnde konuştu.

ayran
05-09-2008, 01:42
insanların deprem konusun'da ciddi önlemler alınması gerek
hazırlıklı olmalıyız en tehlikeli doğal afetir...!

yargıç_1
05-09-2008, 01:56
insanların deprem konusun'da ciddi önlemler alınması gerek
hazırlıklı olmalıyız en tehlikeli doğal afetir...!

doğru diyorsun ama bugün oturduğumuz binaların sağlamlığı nekadar güvenilir malüm yeni yapılan binalarda daha özen gösteriliyor sanırım.

MUTAF
05-09-2008, 02:08
Allah kimsenin başına böyle felaketler vermesin.
Ama her zaman böyle felaketlerle karşı karşıayız..

ayran
05-09-2008, 02:09
doğru diyorsun ama bugün oturduğumuz binaların sağlamlığı nekadar güvenilir malüm yeni yapılan binalarda daha özen gösteriliyor sanırım.

bakınız güzel bir konuya değindiniz her ne temel yapı varsa
gözden geçirilmeli onarılacak yerlerin bulunması tamir edilmesi..vs!:)

f47xfenerli
05-09-2008, 02:51
gene birilerine vahey inmiş galiba olacaktan kaçılmaz çelikten bina yapsanız
boş allaha teknoloji vız gelir hakkımızda çızık atmışsa gerisi teferruat...

ayran
05-09-2008, 02:56
gene birilerine vahey inmiş galiba olacaktan kaçılmaz çelikten bina yapsanız
boş allaha teknoloji vız gelir hakkımızda çızık atmışsa gerisi teferruat...

usta tedbiride elden bırakmamak gerek...:warn:

f47xfenerli
05-09-2008, 03:03
usta tedbiride elden bırakmamak gerek...:warn:

yav kurban olayım demiş zaten kerpiç duvarın altında durmayın diye
ama ülkemizde kerpiç olmayan duvar veya bina varmı nasıl olacak bu iş.
ben çok iyi bilirim 12 yılımı inşaat sektöründe geçirdim neler oluyor
bi bilseniz akıllara zarar ???

ayran
05-09-2008, 03:36
yav kurban olayım demiş zaten kerpiç duvarın altında durmayın diye
ama ülkemizde kerpiç olmayan duvar veya bina varmı nasıl olacak bu iş.
ben çok iyi bilirim 12 yılımı inşaat sektöründe geçirdim neler oluyor
bi bilseniz akıllara zarar ???

heyran inşallah düzelir nediyeyim...:( sonuçta en son kendimize
kıyıyoruz.:(

osmann
05-09-2008, 09:26
bilmiyorum büyük bir deprem olsa ve yüzbinlerce insanımızı kaybetsek (allah muhafaza) sonrasında düzelirmiyiz acaba...
sanmıyorum...kafa lar değişmedi...deprem zamanında bile değişmedi...deprem için toplanan paralar hassasiyetin zirvede olduğu zamanlardı...iç edildi...
ahlaken çökmüşüz bikere...deprem çökerttikçe düzeleceğimize batıyoruz...
geçen gün bir konu açmıştım...japonyada bir başkan halk oyunu kaybetince milletin önünde eğilerek "başarısız oldum, benden daha başarılı biri gelecektir" diyerek istifa etti...
adamlar 9 şiddetindeki depremi 3-5 yaralı ile atlatıyor...ahlak var...bizdeki ahlaksızlık inşaatlardan çimento, demir çaldırtıyor, yıkılan binalar için toplanan paraları dahi...
deprem gümbür gümbür geliyor diyorlar ama bizim kıpırdayacak halimiz yok maalesef...
selametle...

emmi
05-09-2008, 19:35
bilmiyorum büyük bir deprem olsa ve yüzbinlerce insanımızı kaybetsek (allah muhafaza) sonrasında düzelirmiyiz acaba...
sanmıyorum...kafa lar değişmedi...deprem zamanında bile değişmedi...deprem için toplanan paralar hassasiyetin zirvede olduğu zamanlardı...iç edildi...
geçen gün bir konu açmıştım...japonyada bir başkan halk oyunu kaybetince milletin önünde eğilerek "başarısız oldum, benden daha başarılı biri gelecektir" diyerek istifa etti...
adamlar 9 şiddetindeki depremi 3-5 yaralı ile atlatıyor...ahlak var...bizdeki ahlaksızlık inşaatlardan çimento, demir çaldırtıyor, yıkılan binalar için toplanan paraları dahi...
deprem gümbür gümbür geliyor diyorlar ama bizim kıpırdayacak halimiz yok maalesef...
selametle...

:present: :present: :present: :present:

ayran
05-09-2008, 20:24
selametle...

sözün özü ....:45:

sarıkanarya_41
05-09-2008, 21:21
yahu bu deprem ısınıde reklama magazıne ınsanların yuregnı agzına getırmeye calışmaktan baska bır sey degıl.allah tan baska kımse bılemez.bılım karmakarısık bır bolum olup teknolojık cagımızda ortaya neler cıkaracagı kestırılemez.onemlı olan bız yaptırdıgımız yapıları saglam yapaılm,sahıbı oldugumuz yapıları depreme dayanıklı hale getırelım.kuralları bılelım ogrenelım cocuklarımızada anlatalım bılgılendırelım,deprem sıgortalarımızı odeyelım.onemlı olan allah ın takdırıdır...

emmi
06-09-2008, 02:47
Arkadaşlar farkında mısınız bilmem ama Türkiye'de ne zaman netameli bir durum olsa hemen deprem konusu ortaya sürülür. Niye başka zaman değilde şimdi? Çünkü sayın GÜL, verdiği sözü tutmak için Ermenistana gidiyor, açın deprem konusunu anasını satim, ortalık karışsın. Bunlar gündem saptırma menüleridir, yerseniz tabii!
Saygılar.