PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TV Kumandası tarih oldu

xhardlove
06-09-2008, 18:23
Kumanda tarih oldu

Teknolojinin öncüsü Japonlar devrim yaratacak bir buluşa daha imza attı
Only the registered members can see the link

Teknoloji devi Toshiba, uzaktan el hareketleri ile kontrol edilen bir televizyon geliştirdi. Kumandayı tarihe gömecek olan televizyonun üzerinde bir webcam bulunuyor. Bu webcam odaya girildiğinde, kızılötesi ışınlar aracılığıyla bir “el” arıyor. Eli bulduğu zaman da çalışmaya başlıyor. Avuç içi gösterildiğinde, televizyon DVD oynatıcıyı donduruyor. El açık vaziyette öne doğru uzatıldığında televizyon kanal değiştiriyor. İşaret parmağı aşağı yukarı hareket ettirildiğinde ise televizyonun sesi kısılıp açılıyor. Henüz geliştirme aşamasındaki yeni nesil televizyon, birkaç yıl içinde piyasaya çıkacak.

Only the registered members can see the link

trtamer
06-09-2008, 18:30
deli bi icat yaptımı japonlar yapar

Volkan
06-09-2008, 20:25
video konferens cihazlarında kameranın kişiye sabitlenmesi gibi tv yide insan eline odaklıyacaklar. guzel bir buluş

ievsan
06-09-2008, 21:45
mükembel yaptılarmı yapıyorlar abi

sakarxa
06-09-2008, 22:12
vallaha adamlara helal olsun japonlar yaparsa onlar yapar

umuter
06-09-2008, 22:33
yok abi ben yinede kumanda taraftarıyım ne o ya evin içinde el kol sallayıp duracam öyle :D:Dhayır evde misafir falan olur yanlış anlarlar sonra:) ok tuşuna bascan menü gelcek ekrana ordan bakcan etcen o yüzden kumanda daha iyi bence :)

kanberoğlu
06-09-2008, 23:20
yok abi ben yinede kumanda taraftarıyım ne o ya evin içinde el kol sallayıp duracam öyle :D:Dhayır evde misafir falan olur yanlış anlarlar sonra:) ok tuşuna bascan menü gelcek ekrana ordan bakcan etcen o yüzden kumanda daha iyi bence :)
üsdatım size katılıyorum. bencede kumanda daha iyi. en zından elinde bir işaret oluyo. çok kızarsan fırlatıyon en azından boşanma sebebi değil. yoksa terlik allah attırmasın.... bilgi için teşekkürler saygılar.

TEKNİSYEN101
06-09-2008, 23:27
Bu japonlar yakında daha neler yapacak acaba , fakat umuterin dediği gibi kumanda daha kullanışlı

ŞRARSKOZ
07-09-2008, 00:05
cok güzel ama bize gelmez bu mesala kahvede maç seyrederken elimiz ayagımız durmuyor put gibi mi duracagız bize gelmez bu yaa

yildo
07-09-2008, 01:08
joponlarin yapamiyacagi yok adamlar çalisiyorlar helal olsun onlara ama kahvede herkes parmagini oynatirsa ne olacak sorun olmazmi sonra

OLDSMAN
07-09-2008, 01:11
Başka el-kol hareketlerinide algılıyormu acaba ???

:D

f47xfenerli
07-09-2008, 02:36
rütük kızar diye yapmamışlardır dediğin davaları sanırım:D

firelove
07-09-2008, 12:23
bacağımızı indirip kaldırsak ne olur acaba ya da başparmağımızı iki parmağımızın arasına alıp tv ye doğru göstersek hangi kanala geçer.büyük ihtimalle müstehcen bir kanala geçer!:D