Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : skystar2 sinyal sorunu

trtamer
14-09-2008, 16:14
sayın hocalarımız ve arkadaşlar bir adet skystar2 pcı tv kartı geldi elime technisat firmasının internet sitesinden en son driveri bda sürücüsünü indirdim power instal 7,7 3 ü kurdum hotbird de bazı kanllarda sinyal var türksatta hiç bi kanalda sinyal yok sorun nedir yardımlarınızı bekliyorum

badtempered
14-09-2008, 16:19
diseqc ayarını dogru yaptın mı tv kartının

şöyle birşey var normalde uydu alcılılarında Sinyal kuvetli gözükebilir fakat tv kartında sinyal çok düşer

OLDSMAN
14-09-2008, 16:56
diseqc ayarını dogru yaptın mı tv kartının

şöyle birşey var normalde uydu alcılılarında Sinyal kuvetli gözükebilir fakat tv kartında sinyal çok düşer

Peki bu sinyal gücünü artırmak için yapabileceğimiz birşey var mı ???

:49:

trtamer
14-09-2008, 17:26
ben bu güne kadar bir çok ss2 kurdum hiç bi problem yaşamadım ve ayrıca next bayisiyim disecq de herhangi bi problem yok türk uydusunda brtk ve azerbaycan kanalını buluyo diperlerini bulmuyo hotbird de ise epey kanal gösteriyo bayada göstermiyo kartın sürücüsünde problem var veya sürücüsünde yada xp service pack 3 yüklü ondan olabilirmi

badtempered
14-09-2008, 18:24
Peki bu sinyal gücünü artırmak için yapabileceğimiz birşey var mı ???

:49:

ben bu güne kadar bir çok ss2 kurdum hiç bi problem yaşamadım ve ayrıca next bayisiyim disecq de herhangi bi problem yok türk uydusunda brtk ve azerbaycan kanalını buluyo diperlerini bulmuyo hotbird de ise epey kanal gösteriyo bayada göstermiyo kartın sürücüsünde problem var veya sürücüsünde yada xp service pack 3 yüklü ondan olabilirmi

kartla alakası yok

Çanagınız ince ayarlı degildir.

Oldsman ustanın sorusunu da aynı anda yanıtlayım.

Uydu Alıcılarının da ss2 de bildiginiz gibi tuner olur.

Uydu Alıcılarında biraz daha kaliteli ama firmalar özellikle yazilimlarda o sinyal barlarını bilerek büyük gösterirler aslında normal rakam degil onlar

Kullanıcılar ve satıcılar bu degerlere göre ayarladıgından tv kartına bagladıgında çok bariz sinyal düşer veya hiç sinyal alamazsınız.

Yani ss2 tuner zayıf oldugu için tam ayarlı degilse sinyal alınmıyabilir yada çok düşer

diseqc derken tv kartındaki diseqc ayarını söyledim.

trtamer
14-09-2008, 22:01
magic finder uydu bulucu ile sinyal seviyesi %81 kalitesi 94 next süperplus ta trt kanalları %100 gösteriyo

tike®
15-09-2008, 11:44
magic finder uydu bulucu ile sinyal seviyesi %81 kalitesi 94 next süperplus ta trt kanalları %100 gösteriyo
Kartı başka bir yerde deneme imkanınız varsa sorunun sebebi ortaya çıkacaktır.Ss2 kartlarında bazen sinyal almama gibi arızalar olabiliyor veya kullanılan Diseq-c'i seçme gibi sorunlar olabiliyor.Eğer cevrenizde hazır kurulu bir sistemi olupta kullanan tanıdığınız varsa orda deneyin