PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nasil grup olusturulur

gülbahcem
17-09-2008, 17:17
Ustalar biz birkac arkadas dreambox aldik( dreambox 7025+, dreambox 500 ve dreambox 600) ag kurmak istiyoruz, dagitici ben olacagim(cihazim dreambox 7025+9). Fakat cihazlara nasip bir proglam yükleyecegimizi bilmiyoruz. Gruba baska girmek isteyen veya cikmak isteyen olursa ne yapacagiz, grupta kimler var nasil gözetleyecegiz. Bunlar ve daha baska hangi programlar varsa resimli anlatim olarak yardim ederseniz cok memnun oluruz. Simdiden tesekkürler...

osmann
17-09-2008, 17:35
Ustalar biz birkac arkadas dreambox aldik( dreambox 7025+, dreambox 500 ve dreambox 600) ag kurmak istiyoruz, dagitici ben olacagim(cihazim dreambox 7025+9). Fakat cihazlara nasip bir proglam yükleyecegimizi bilmiyoruz. Gruba baska girmek isteyen veya cikmak isteyen olursa ne yapacagiz, grupta kimler var nasil gözetleyecegiz. Bunlar ve daha baska hangi programlar varsa resimli anlatim olarak yardim ederseniz cok memnun oluruz. Simdiden tesekkürler...

neden grup yapacaksınız? meraktan soruyorum...:45:
avantajı nedir?
selametle...

süleyman09
17-09-2008, 17:44
merkezisistemmi

gülbahcem
17-09-2008, 20:15
kart paylasim sistemi olan cihazlarla bir ag(grup) yapip, dagiticinin baktigi tüm kanallara gruptaki digerleride bakabiliyor, herkesin ayni pakete üye olmasina gerek kalmiyor.

alperen
18-09-2008, 05:37
gbox veya cccamla yapabilirsin

gülbahcem
18-09-2008, 18:19
sagol Alperen kardes, mümkünse resimli anlatim olursa memnun olurum

osmann
19-09-2008, 09:59
kart paylasim sistemi olan cihazlarla bir ag(grup) yapip, dagiticinin baktigi tüm kanallara gruptaki digerleride bakabiliyor, herkesin ayni pakete üye olmasina gerek kalmiyor.

cihazların birbirine network ağı gibi bağlanmasına gerek varmı?
mesela farklı yerdeki iki cihaz birbiri ile aynı gruba girebilirmi? yoksa bir kablo ile birbirine bağlı olmasımı gerek...

gülbahcem
02-11-2008, 13:18
Osman kardes cihazlarin nerde oldugu önemli degil isterse ayri ülkelerde olsun, sadece internet baglantisi olsun ve gerekli programlar cihazlara yüklenmis olsun yeter. Benim bilmedigimde dagitici cihaza ve diger cihazlara sirasiyla hangi programlar yüklenmeli. Bunlari yaptiktan sonra kimler online(hatta) kimler degil görebilecegimiz bir program. Daha sonra cikmak isteyen veya dahil olmak isteyen olursa ne yapmamiz gerektigi.
Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkürler. Anlatimlar resimli olursa sevinirim...

Volkan
02-11-2008, 14:45
arkadaşım senın ağ dediğin yanlış anlamadıysam sen kendi paylaşımını başka arkadaşlarına kullandırmak istiyorsun. bunuda ccam la yapabilirsin. ancak sana paylaşımı verecek kişiden bu şekilde paylaşım istemelısın. ayrıca diğer cihazlara farklı dosyalar yuklenmıo sadece ccam ınfo dosyasını uygun şekilde duzenlemek yeterlı.

gülbahcem
04-11-2008, 15:06
Volkan kardes aynen dedigin gibi kendi baktigim(abone oldugum) kanallari arkadaslarimla paylasmak istiyorum, ama bir türlü isin icinden cikamadim. Eger resimli anlatimla yardimci olursaniz sevinirim....

Volkan
04-11-2008, 15:14
arkadaşım resımlı anlatıma gerek yok sana paylaşım veren arkadaşa sölıyecen sana verdiği paylaşım şifresını ona göre ayarlıyacak o kabul ederse zaten olur o senın şifrenı ona göre ayarlamazsa ben sana burdan tarif etme bişi ifade etmz. zaten izin verırse sana ccam ınfo dosyalarını hazırlar verır sende diğer cihazlara atıp o kişilerın modemlerınde gereklı portları açarsan işlem tama olur. ama sana bişi söliiiım paylaşımı veren arkadaş buyuk ihitmal bunu karşılık almadan kbul etmez.

osmann
04-11-2008, 18:25
arkadaşım resımlı anlatıma gerek yok sana paylaşım veren arkadaşa sölıyecen sana verdiği paylaşım şifresını ona göre ayarlıyacak o kabul ederse zaten olur o senın şifrenı ona göre ayarlamazsa ben sana burdan tarif etme bişi ifade etmz. zaten izin verırse sana ccam ınfo dosyalarını hazırlar verır sende diğer cihazlara atıp o kişilerın modemlerınde gereklı portları açarsan işlem tama olur. ama sana bişi söliiiım paylaşımı veren arkadaş buyuk ihitmal bunu karşılık almadan kbul etmez.

volkan arkadaşım bu anlattıkların next 2000 lerde oluyormu?
selametle

HCakir
04-11-2008, 18:28
volkan arkadaşım bu anlattıkların next 2000 lerde oluyormu?
selametle

Olmaz üstad linux tabanlı cihazlardan bahsediliyor..

Volkan
04-11-2008, 18:38
dostum nextte ccam kullanılaomu net olarak bilmıyorum ama sonuç olarak bu kendi serverın uzerınden çalıştırma işi şifrede bitio. ccam nextte oluosa buda olur.

gülbahcem
05-11-2008, 13:53
Volkan kardes galiba ben tam anlatamadim, paylasimi ben yapacagim arkadaslara, senin bahsettigin o sifreleri ben verecegim. Yani kart paylasimi yapacak cihaz benim. Benim verecegim sifrelerle arkadaslarda benim seyrettigim kanallari seyredecek. Cihazlarin hepsi dreambox. Bunlara nasil ip adresi verilir, nasil image atilir, sifreleri arkadaslarin cihazina nasil yükleriz, böyle bir paylasim agi yaptiktan sonra kimlerin aktiv oldugunu görebilecegimiz bir program varmi. Sonradan paylasim yapmak isteyen olursa veya paylasimi durdurmak isteyen olursa ne yapmaliyiz. Bahsetmis oldugun ccam´ler nasil ayarlanir. Yani tabiri caizse bizim gibi acemiler icin gerekli olan ne varsa hepsi. Saygilar...