Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Çanaktan 5 UYDU sonunda başardım
arkadaşlar uzun süren çalışmalarımdan sonra yaptığım sistemi sizlerle paylaşmak istedim.120 lik ofset çanak+kendi tasarladığım aparat...arkadaşlar aldığım yayınlar gayet iyi ve sorunsuz çalışmaktadır.42 türksat yağmurlu havalarda bile süper sinyal kaybı olmadan çalışmaktadır. 19.2 astara full arkaşalar.daha çok lnb takılarak bir çok uydu alınabilir.mesela 28 astra+26 arabsat+16 eutelsatW2+5 sirüs bu uydularda alınabiliyo gayet güzel...bu konu hakkında sorusu olan arkadaşlara her zaman yardımçı olurum tşk....:present:
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Only the registered members can see the link
1 çanaktan 5 uydu alıyorsun gayet iyi:)
pencere77
28-09-2008, 14:34
süper iş.yakın çekim foto kayabilir misin foruma.inceleyelim yakından
çanak herhangi bir uyduya sabitmi yoksa rasgele bir ayardamı.
badtempered
28-09-2008, 18:52
usta ben bunun 8 lisini yaptım.
6 lnb :D
aldıgım uydular ;
Türksat 42
Türksat 31.0
Astra 1d 31.3
astra 5a 31.5
astra 19
hotbird 13
eurobird 9
w3 7
tabi şaka bir yana :D yapan arkadaş a birşey sorucam balıkkesir den astra 19 nasıl full alıyo
f47xfenerli
28-09-2008, 19:15
belli olmuyormu volkan böyle fit ayarımı olur yav attım tuttu misali bu...:8[1]:
belli olmuyormu volkan böyle fit ayarımı olur yav attım tuttu misali bu...:8[1]:
hocam yapan arkadaş bir elektronikçi değil sadece hobi için ypan biri ise kendi uğraşları takdire değer.
ama bizim gibi usta uyducular yapsa gulerım sadece o kabloların halıne ben yaptığım montajlarda tertıp ve duzene çok önem verırım her şey duzenli olacak bu aparat sistemınde de böle. Birde illaki sağlam olacak ufleyınce gitmeyecek.
arkadaşım eline saglık güzel bir çalışma olmuş .teşekürler
güzel bir çalışma olmuş yapınca neden olmasın diyorum ben cam gergilerinden yapmıştım
mehmet07
28-09-2008, 23:06
daiseg motor varken gerekli bütün bu işlemlere acaba
hallederiz
29-09-2008, 01:08
helal olsun
badtempered
29-09-2008, 01:27
dediginiz dogrudur fakat bu bir zevk
Ayrıca motor tehlikeli oluyor.
Rüzgarda koptu telaşı :D , birde ses çıkartıyo motor apartman ortamında olmuyor diyolar.
Önçelikle arkadaşlar ben bu siistemi bir sene civarı falan oldu kuralı.fakat işten güçten formlara paylaşamadım.Uydu işi benim hobi mesleğim.normalde özel sektörde çalışıyorum.Uydu işini bulunduğum yörede ek iş olarak edindim...şimdi sisteme gelirsek bazı arkadaşlar astra 19.2 full alamassın demiş..kimseye yalanımız yok full dediysek full dur arkadaşlar.diğer uydularda gayet iyi arkadaşlar.Astra 28E uydusu ise uzun zaman önçe test ettiğim için lnb takıp denemiştim 250 civarı kanal bulmuştu cihaz.popüler uydu olmadığından iptal ettim.aparat sistemi ise iki tane 1 metre uzunluğunda Gijon dediğimiz dişli demir ( metrik 8 ) -- daha aşağısı inçe olduğundan esner ) .uzun gijon 80 cm uzunluğunda ve ana demir.diğer gijonlar ise 25 cm uzunluğunda.civatalar ise bir biri ile kaynaklı ( civatalar mutlaka paslanmaz olaçak ve tık tık kaynağı olaçak yoksa normal kaynak kısa süre sonra kopar ) lnb leri tutturmak içinde plastik lnb aparatı kullandım...sistem bundan ibaret merak eden arkadaşlar için.Sizlere yardımçı olduysam ne mutlu bana.....
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
120 lik next ofset çanak lnb ( 2 adet Linx / 2 adet Sharp / 1 adet Golmaster RM8 diseg )
Satfinder 2 - Uydu Bulucu
Dreambox DM 500-S TDW image kart paylaşım
Skystar-2 2.6D tv kartı
TEKNİSYEN101
29-09-2008, 16:12
Önçelikle arkadaşlar ben bu siistemi bir sene civarı falan oldu kuralı.fakat işten güçten formlara paylaşamadım.Uydu işi benim hobi mesleğim.normalde özel sektörde çalışıyorum.Uydu işini bulunduğum yörede ek iş olarak edindim...şimdi sisteme gelirsek bazı arkadaşlar astra 19.2 full alamassın demiş..kimseye yalanımız yok full dediysek full dur arkadaşlar.diğer uydularda gayet iyi arkadaşlar.Astra 28E uydusu ise uzun zaman önçe test ettiğim için lnb takıp denemiştim 250 civarı kanal bulmuştu cihaz.popüler uydu olmadığından iptal ettim.aparat sistemi ise iki tane 1 metre uzunluğunda Gijon dediğimiz dişli demir ( metrik 8 ) -- daha aşağısı inçe olduğundan esner ) .uzun gijon 80 cm uzunluğunda ve ana demir.diğer gijonlar ise 25 cm uzunluğunda.civatalar ise bir biri ile kaynaklı ( civatalar mutlaka paslanmaz olaçak ve tık tık kaynağı olaçak yoksa normal kaynak kısa süre sonra kopar ) lnb leri tutturmak içinde plastik lnb aparatı kullandım...sistem bundan ibaret merak eden arkadaşlar için.sorusu olana arkadaşlar he zaman sorabilir.
Sizlere yardımçı olduysam ne mutlu bana.....
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
120 lik next ofset çanak lnb ( 2 adet Linx / 2 adet Sharp / 1 adet Golmaster RM8 diseg )
Satfinder 2 - Uydu Bulucu
Dreambox DM 500-S TDW image kart paylaşım
Skystar-2 2.6D tv kartı
eline sağlık güzel çalışma olmuş. Yalnız Odak noktası ana uydulardan birisine alsan daha iyi olur.
odak uydu konusunda arkadaşlar 26 arabsat ve 28 astra denemiştim ama bu şekilde pek randumanlı olmuyo..bu kısımda çok ince bir ayrıntı var.. deneyimlerime göre esasında merkez uydu 42 E türksat uydusu. neden derseniz bu sistemde 42 den sinyal almak çok zor diğerlerine göre çok uzak kalıyo.( türsat ta yaban tv tp alaçaksınız en düşük sinyali gelen kanal olduğundan ).onun için türsat lnb sini olabildiği kadar sağdan sola yakın tutaçağız..bu iş biraz işi bilene kalıyo çok uğraştırıyo esasında bütün işi burda bitiyo..diğerleri ise çok rahat alınıyo..ayrıça türsat için bilhassa ve diğerleri için kesinlikle Linx lnb tavsiyemdir.. diğer lnb lere göre %10-20 sinyal artışı sağlıyo..kesinlikle tavsiyemdir.......
Tebrikler arkadaşım.
Saygılar.
obrayn_obakus
15-03-2009, 12:55
yalanın kralı 42 nasıl aldın?????
valla helal olsun super bir calısma doğrusuu. peki merak ediyorum acaba şifreli kanalları izleyebiliyormusun yoksa sadece te canakta bu kadar uydu bulmak içinmi yaptın bunu
yalanın kralı 42 nasıl aldın?????
arkadaşım çanak 120 lık neden alınmasın.
ayrıca uslubuna dikkat et .
mertcan25
15-03-2009, 13:35
güzel paylaşım herkese teşekkürler tabi güzel paylaşımlar oldukca
erdemkoruklu
15-03-2009, 13:53
Çalışma için ellelrine sağlık bu gibi çalışmaları desteklemek lazım. Bir çok arkadaşa ilham veriyor Ben şahsen profesyonel bir uydu montajcısı olarak bu tür konulara zaman bulamıyorum. Ama şunu söyleyeyim diğer uydular neysede Türksatı görmesi çok ilginç geldi bana fakat resimden gördüğüm kadarıyle aparat oldukça mantıklı bir aparat çünki piyasada satılanlar bence yetersiz kalıyor. Çalışma ve paylaşım için teşekkürler Saygılarımla
kurttepeliuydu
15-03-2009, 19:26
BEN KURTTEPELİ UYDUCU.adana'da 90 cm lik çanakla 9 uydu yaptım. 1-türksat 2- hellassat 3- intelsat 802 4-türksat 1b 5-arabsat 6-astra 7-hotbird 8-eutelsat w3(digitürk) 9- sirıus. 7 lnb kullandım. noterden de onaylattım
kıbar_4343
16-03-2009, 23:33
azım herseyın ustesınden gelır
Özgür Erge
10-04-2009, 01:30
BEN KURTTEPELİ UYDUCU.adana'da 90 cm lik çanakla 9 uydu yaptım. 1-türksat 2- hellassat 3- intelsat 802 4-türksat 1b 5-arabsat 6-astra 7-hotbird 8-eutelsat w3(digitürk) 9- sirıus. 7 lnb kullandım. noterden de onaylattım
yaptım ettimle bitmiyor arkadaşım resmini koy açıklayıcı bilgiler ver forumda paylaşın herkesde sizden örnek alsın tabiki böle aparat yaptıysanız
çok güzel özgür eline sağlık
güzel çalışma
yildizim
10-04-2009, 12:44
ben hotbird merkez li türksat astra sirius ve eurobird aynı çanakla aldım 120 lik parabol ancak türksatta bazı kanlları almadı mesela atv arkadaşın yaptığını deniycem anteni herhangi bi uyduya sabitlememiş turksatı mümkün olduğunca sağa almış ve sölediğine göre de tuturmuş bu gün denemeyi düşünüyorum forumda paylaşıcam inşaAllah
Doktorkadir
10-04-2009, 13:15
resmını koyda gorelim babacan astrada kaç kanal aldın ayrıca 90 lık çanakla astrada 40 kanal alırsın ancak ben ıskenderundayım ve ınadım desem yalan olur
Doktorkadir
10-04-2009, 13:16
120 lık ofset ıle hordıbırd sırus eurobırd ve eutelsat w6 aldım ama astra ımkansız
eline sağlık şimdi hedefte ne var acaba kolay gelsin
tşk.arkadaşlar.güzel paylaşım için...
serhat15
11-04-2009, 01:53
Arkdaşlar konuya açan arkdaşın koyduğu resimlere baktımda bu çanağın odak uydusu hangisi belli değil bukonuyu açıklarsa çok iyi olucak birde 120 çanakla sistemi kurmuş hangi ilde kurmuşsan onuda yazıver türksattan nederece sinayal alıyor o konuda şüphelerim var
Arkdaşlar konuya açan arkdaşın koyduğu resimlere baktımda bu çanağın odak uydusu hangisi belli değil bukonuyu açıklarsa çok iyi olucak birde 120 çanakla sistemi kurmuş hangi ilde kurmuşsan onuda yazıver türksattan nederece sinayal alıyor o konuda şüphelerim var
arkadaşım konudakı mesajları okursan gereklı cevaplar veılmış özellikle 13 mesajda açıklnamış. şühelerı yenmenın en kolay yoluda kendın yapıp denemendır.
Tebrikler güzel bir çalışma olmuş.
aynen katılıyorum
işte abi yurdum insanının aklı daha ben ne diyeyimki
metinkosker77
12-04-2009, 00:48
tebrikler dostum emeğine sağlık...
kıbar_4343
25-06-2009, 02:01
azim herseyın ustesınden gelır azmedersen olur bunu hobı olarak ugrasacaksınkı yaptıgın emegın karsılıgını alabılesın kardes canak 90 lık galıba 5 ve 7 dereceyı ıkısını bırden alabılırsın hemde net
elıne saglık cok guzel
afif4747
25-06-2009, 03:23
arkadaşlar sizi kandırıyor ben montajçıyım hayatta 42 derece ile 13 derece aynı çanakla almaz
dream_67
25-06-2009, 13:25
kandırmaca felan yok 150 lik oset çanakla bu yayınları bende aldım,yanlız t.satta ki sinyal seviyesi az olan kanllarda kırılmalar oluyo.t.sat biraz sağlıksız oluyo..resim alttadır...
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
arkadaşlar sizi kandırıyor ben montajçıyım hayatta 42 derece ile 13 derece aynı çanakla almaz
sen montajcıysan ben bu işin profuyum. bölgeden bölgeye bu iş değişir ve yapılabilir.
gungor1976
26-06-2009, 11:18
mehmet arkadaşın dediği gibi diseqc motor varken... 85 cm next çanak+goldmaster diseqc motor+next 2000cıs plus= 17 uydu, binlerce FTA kanal. 53 derece doğudan 8 derece batıya kadar...
dreamlike
26-06-2009, 11:43
üstad bu gerçekmi eğer gerçek diyelim bu çanagın merkezi hangi uyduya göre ayarlanıcak
gungor1976
26-06-2009, 11:46
Dreamlike eğer mesajını bana hitaben yazdıysan evet gerçek. ben ankaradayım merkez uydum 33 derece Eurobird.
chris db
27-06-2009, 20:19
bencede güzel çalışmlar bende kendi yaptığım aparatçıklarla astra-hotbird-sirius-thor/intsat gibi uyduları 90 cm lik antente izliyorum ve çevremde başka arkadaşlarımada yaptıklarım var..
ayrıca türksatında dahil olduğu büyük bir antenle çalışma yapmak bende isterim fakat ben bundan 6 yıl evvel türksatı çatının arka tarafına kirmeitlerden gecrek kurdum çünkü benim evim hem türksat hem hotbird tarflarını yan yana yada aynı uydu üzerinde görmesi pekte mümkün değil fakat iki tarafta ayrı ayrı olunca oldukça müsait durumda ve türksat uydusunun bulunduğu antenin bir defa kablosunu yenilemek için elimi sürdüm o kadar yanlız ama hizmetinden ödün vermeden yerinde sapasağlam duruyor binaenaleyh öyle bir çalışma zaten mevcut şartlarda benim için gereksiz..
bu ve buna benzer arkadaşların çalışmalarını zevkle takip ediyor ve herkese kolaylıklar diliyorum...sulh&saygı
FORCİBLE20
27-06-2009, 23:24
Valla helal olsun çok güzel olmuş
yusufucar
28-06-2009, 02:34
azmin elinden bişey kurtulmaz tebrikler
nurettin01
06-11-2010, 22:46
sayın ustalar.bende böylebirsisteme geçmek istiyorum.cihazım dm 500s.diseqc motor arızalanınca böyle bir yol iyi gibi geldi elimde fazla lnbde var,onları degerlendirmiş olurum.benim söylemek istediğim şu yaklaşık 8 uydu seyrediyordum.1/8 diseqc kullanırsam dm500 e nasıl tanıtacağım.bu konuda bilgilerinizi rica edeceğim.selamlar.
bende yaptım türksat hotbird eutelsat7 ama türksaata kırılmalara oluyor yağmurlu havalarda çok daha artıyor çanağın çapı büyük takıllırsa sorunsuz izlenebilir ama bölgeye göre değişir bu ama ben bugünler hellesat türksat yapıyorum aparatla bayada rağbet görüyor herkse öneririm
Catapult®
07-11-2010, 11:34
yaw ben çok denedim sinyal kaybı oluyor bu işlerde çanağında o yöne bakması lazım lnb ile olmuyor o iş..
digital_52
07-11-2010, 18:49
emeyine saglık
ercişsat
07-11-2010, 19:27
yürekten yapılan işe bizim helal olsun demek düşer helal olsun
ercişsat
07-11-2010, 19:32
Only the registered members can see the link benim çanaklar
beaverss
28-03-2014, 10:54
güzel olmuş teşekkürler..
hızlırecep
28-03-2014, 12:17
slm cok güzel calışma başarılarının devamını dilerim aynı şekilde benim 150 canakta 12 elemmi ekledim dahasıda var ilerki zamanlarda siteye veririm ben resim yüklemesini bilmiyom cocuga attırırım
aliharbiye
28-03-2014, 14:36
sinyal seviyeleri her yerde bir değil, mesela benim yaşadığım yerde 3 uyduyu bir çanakta alabilirsiniz, ama sinyal ve kanal oranları bile tartışılır. kaldıki tek uyduda bile bütün kanal sayıları bile gelmemektedir. selametle.
rtoremez
05-10-2014, 23:13
hasan10;
eminim yorulmuşsundur ve sonunda çokta memnun kalmışsın dır ! Ellerine emeğine sağlık... Aynın dan ben de yapmak istiyorum ancak fotolarını göremiyorum. lmb mesafeleri konumları vs. nin ölçüleri varmı? n Nasıl yardımcı olabilirsin?
zorbey38
06-10-2014, 02:07
KARDES YANLIŞ ANLAMYIN AMA GEREK VARMI UYDU ÇANAK ANTENE.EVDE İNTERNETİN VARSA UYDU ALICIN İPTV UYUMLU İSE İSE ZATEN BÜTÜN GEREKLİ KANALLARI İZLİYORSUN.BENCE YAKIN ZAMANDA ÇANAK DEVRİ BİTECEK HAZIRLIKKLI OLUN...
beyler ben resimleri göremiyorum imageyi tıklıyorum ama resim yok
beyler ben resimleri göremiyorum imageyi tıklıyorum ama resim yok