Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkemiz 2001 Yılındaki Ekonomik Krizi Tekrar Görürmü?
Arkadaşlar dikkat ediyorum son bir aydır dünya ekonomik krizle çalkalanıyor
Avrupadaki finans şirketleri tek tek batıyor Lehman bile batıp çöktüğüne göre gerisini siz düşünün
biz 2001 yılında krizi büyük zararla geçiştirdik
sizce bu ekonomik çöküşden ülkemiz ne denli zararlı yada karlı çıkar?
Aman Allah korusun...Hatırlamak bile istemiyoruz o karabasan gibi günleri..
o dönemdeki kriz anayasa kitapçığını fırlatmaklamı çıkmıştı tam olarak?
o dönemdeki kriz anayasa kitapçığını fırlatmaklamı çıkmıştı tam olarak?
tam olarak??? :)
o kitapçık, kriz dolu şişenin tapasıymış...atınca fırlayıverdi içinden...
şuandada (bence) kriz var...alım gücü zayıf...yukarıda birileri tepinse (afedersiniz) bizde de çıkabilir diye düşünüyorum...:49:
kenarıda çok fazla param yok...ama olanınında bir gecede %30 u %40 ı gidince deliriyor insan...birde borçluların hali hepten duman oluyor...
inşallah bişey çıkmaz...
cari açık ve imf ye bağımlı olmamız büyük risk ALLAHverede ogünleri tekrar yaşamayız
Ko ca Rusya bile borsasını bir açıp, bir kapıyor bu krizden fazla etkilenmeyim diye. Ama bizdekilrde maşallah bahar meltemleri esiyor. Nelerine güveniyorlarsa? Sanırım bu serinliklerinin altında nasıl olsa, borsa, bankalar ve sigorta şirketleri yabancıların artık. Olursa onlara olur havasındalar. Fazla telaşlanmayın ya! Korkmayın Türklerin naturası sağlamdır. Biz ne krizler gördük, geçirdik. Bundan mı koprkacağız? Peeh! Şaka bir yana 2001 krizinde elimizde avucumuzda satılmadık birşeyler vardı onlarla bir parça belimizi doğrulttuk. Peki ya şimdi? Dikkat edin yabancı bankaların tümü türk işadamına kredi vermeyi durdurdu. Ama şerefsizler milletten para toplamaya hala devam ediyorlar. Devlet işte devletliğini burda gösterecek. Ama nerdeee? Bir ellerindecımbız, bir ellerinde ayna; umurlarında mı dünya? Hesabı.
Saygılar.
efendim uzmanlar diyor Türkiye o yıldan bu yana dersini almış!!!
saçmalığın daniskası esas bizde
hala biz amerikada kriz çıktı bizi o kadar etkilemez diyoruz!!
esas sorun burada ilk bizi etkiler kullandıgımız ve tükettiğimiz ürünlerin çogu amerikan malı artı amerikada yaprak kımıldasa bizde fırtına olur
akıllanmayacagız vesselam
bence herkes tedbiri eline alsın
selametle
bu seferki krız bizde etki yaratmaz nedeni ise bu sefer krızı bize yaşatanlar krız içinde o zaman amerıka bir krız mı vardı yoktu adamlar bizi ele geçirmek ve istediklerini yaptırmak için dışarıdan planlarını yaptılar sonrada saman altından suyu yürüttüler. ama bu seferde rusya nın onlara oynadığı oyun tuttu ve amerıka şu an sanki krızde imiş gibi kendini gösterıp rusyadan biraz soluk almak istiolar. eee turkiyede tam arada amerıka turkiyeyı sıkıştırsa gideceği yer rusya rusya turkiyeyı sıkıştırsa destek vereceğimiz yer amerıka aslında ikisinide resti çekmek lazım ama işte elden ne gelir onun için amerkada olan bu sefer amerıkada kalır.
erhanula
03-10-2008, 19:56
arkadaşlar ben bir imallatçı olarak yaklaşık2-3 aydır piyasalarda yaprak kıpırdamıyor bunun yanında fabrikalrın çoğu işçi çıkarıyor veya ücretsiz izne yolluyorlar ülke şuanda zaten kriz var yalnız bir isim aranıyor kapatma olacaktı ismini koyacaklardı olmadı en ufak bir olayda o olayın üzerine yıkacaklar bizi etkilemez diyenler ful yalan söylüyorlar etkilemez doğru batarız.
Bir sürü banka battı...İşin ilginci bankaları hortumlayanlar şimdilerde meteliğe kurşun atıyorlar.(göstermelik değil gerçekten öyleler)Bu güzel insanların oluşturduğu ül***e öyle oyunlar oynanıyor ki şeytanın bile aklı ermiyor..
Bu ülke dünyanın en iyi insanlarının oluşturduğu bir ülkedir.Bu ülke 'ben anlamam merkez anlar 'zihniyetinin (devlet büyüklerine itaatin) örnek teşkil ettiği bir ülkedir.Ama maalesef merkez dediğimiz yere o işin ehli olmayan ,korkak,laftan başka bi icraatları olmayan ,milletin iradesini yansıtmayan üzülerek söylüyorum SATILMIŞ insanlar gelmemelidir... Aksi halde dünyanın bir yerinde os.rsalar kokusu taaa buraya dek gelir..
türkiyede şu anda en iyi parayı kazananlar yasal tefeci olanlar yani bankalar
Türkiye son 20 yılın en büyük kredi borcu batagına girmiş burada kriz aranmazda ne aranır?
bulletfromhell
04-10-2008, 00:04
2001 krizini arar durumda olmayalımda... bence daha sert bi kriz gelebilir...inşallah ben yanılırım ülkem ve milletimin selameti için...:wave:
bugün 15 şehit verdik bu bile bir kriz maddi olmasada manevi bir kriz
pkk ve yandaşalrı bizim çirkin siyasetimiz ve krizin koptugu amerikan emperyalizminin elinde...
ne olursa olsun hepsi birbirine baglı
ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor arkadaşlar
şahsen ben 3. dünya savaşını istemeye istemeye destekliyorum ak kara belli olsun
selametle
Pasilobus
04-10-2008, 16:23
bush yardım paketini dün akşam senatodan geçirdi umarım biraz rahatlayacaktır piyasalar ama batan şirketlerin durumu krizin boyutunu gözler önüne seriyor
bu sabahki açılan piyasalar sanki kriz öncesi takip gibi görünüyor sizce?
diğer ülkelere göre bizim kriz sabıkamaız bir hayli kabarık ama bu sefer akıllandık gibi:)
Cabbari adminim zaten ben dogdum dogalı turkiye krizde düzelmedikki hiç
Cabbari adminim zaten ben dogdum dogalı turkiye krizde düzelmedikki hiç
oyle deme kardeş kriz var krizcik var
ülke hep krizciklerle idar etti kendi arasında çözdü ama şimdi dünyada kriz var pimi bizim buradan çekildi bakalım nelere olacak
selametle
kim ne derse desin şu an bir krizin içindeyiz. bu sadece türkiyeye özgü bir kriz değil, tüm dünyayı etkileyen bir kriz. ve bu krizi türkiye iyi yönetemiyor. tam krize odaklanacağı sırada terör baş gösteriyor ve ülke gündemini değiştiriyor. bana çok manidar geldi....
gacvokem
10-10-2008, 13:22
yakında duyulur krizin ayak sesleri ,aha ben buraya yazıyom not alın bir köşeye
belontis
10-10-2008, 16:11
bugün avrupa borsaları çöktü .kriz domino taşı gibi amerika asya şimdi avrupa sıra bizde neden mi ihracatının büyüük bir kısmını avrupaya yapıyoruz.avrupa bizden mal almazsa halimiz duman zaten adamlar işçi çıkarmaya başladılar bile. burdaki ...... bizimki sağlam diyo.at at cahil halk yer onu .bir aya kalmaz cırt.çaldıkları yanlarına kar kalcak olan zavallı halkıma olcak.
yavaş yavaş avrupa ve türkiye borsası düzeiyor
şuan için bir kriz beklenmiyor ama bu gelmeyecek anlamında değil daha çok açıgımız var kapatmamız erek
selametle
başbakan tekrar dedi kriz bizi teğet geçti diye ama yollar sokaklar öyle demiyor bence kriz aslında yeni geliyor direnen direndi ama direnme gücü kırılmaya başladı bugün yarın oda bitebilir
yavaş yavaş avrupa ve türkiye borsası düzeiyor
şuan için bir kriz beklenmiyor ama bu gelmeyecek anlamında değil daha çok açıgımız var kapatmamız erek
selametle
aman cabbari abi gelmesin kriz yaw sıkıldık artık krizlerden (kim çıkarıyo len bu krizi :D)