Orijinalini görmek için tıklayınız : Genelkurmay'dan son dakika bilgisi
Genelkurmay Başkanlığı, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne düzenlenen saldırıya katılan bölücü terör örgütü grubunun Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde, değişik bölgelere kaçıp saklanmaya çalışan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına yönelik teknik vasıtalarla tespit edilen hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca dün hava operasyonu icra edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne düzenlenen saldırıya katılan bölücü terör örgütü grubunun Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde, değişik bölgelere kaçıp saklanmaya çalışan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına yönelik teknik vasıtalarla tespit edilen hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca dün hava operasyonu icra edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
''3 Ekim 2008 tarihinde Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıya katılan bölücü terör örgütü grubunun Irak;ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde, değişik bölgelere kaçıp saklanmaya çalışan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına yönelik teknik vasıtalarla tespit edilen hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca 4 Ekim 2008 tarihinde hava operasyonu icra edilmiştir.
Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.
İcra edilen operasyonlarda, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör örgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.''
iyi güzel de netice ne???sadece dağları bombaladılar da onlarda her zaman yaptıkları gibi mağarada saklanıp bombalamayı izlediler???!!!!
ey genelkurmay başkanlığı artık milletimiz bu bombalama eylemlerini dinlemek istemiyor daha fazla netice istiyor..
neden bu ülke sınırnı koruyamıyor??gerekirse bütün askerini sınıra taşırsın 1 metre arayla askeri karakol yaparsın sınırdan kuş uçumazsın bunu yapacak güç ve kapasite yok mu bizde??gerekirse tüm sınır bölgeni kameralarla donatırsın termal kameralarla...gerekirse tüm sınır bölgeni kilometrelerce mayınlarla donatırsın ve yaklaşını müsamahasız vurursun acımadan... gerekirse tüm sınırını israilin yaptığı gibi yüksek duvarlarla kapatırsın ya da çelik levhalarla kapatırsın ... bütün bu dediklerimi yapmak çok mu zor?? 30 yıldır bu pisliklerle uğraşıp çözüm bulamıyorsanız bataklığın kökünü kazıyamıyorsaız o zaman bari sınılarımız koruyup kapatın ki gençlerimiz ölmesin!!!bu kalleşler yüzünden...yavrular babasız kalmasın.. ocaklar daha fazla yanmasın...
umuter usta doğru söze ne denir.
draculu45
06-10-2008, 01:59
ne olacakki üstat gec sınırı at bombaları boş araziye işte oldu operasyon ne olacakki atı alan üsküdarı terk etti boş mağaralar demi
zamanında yukarıdan bombalar yağarken bu şerefsizler yerın altındaki mağarlarda saz çalıyorlardı yine aynı durum geçerli. bizim bu askerıri kuvvetlerımız istese pkk yıda ırakı da yeryuzunden siler ama halne ne gibi çıkarlar n gibi sebepler var anlamak çok zor hatta imkansız.
biz bugun şehit kardeşi olsak ne şehitler için saygı durşunda bulunup onlara mermerden mezar taşı yaptırsak ne onların kanları kaç yıldır yerde duruken ne yapsak fayda yok. bunun sebebi bizmiyiz değiliz burdan yazılacak isyan edilecek çok şey var ama işte ama neyse.
Arkadaşlar, bunun en kestirme yolu; Irak'taki çakal beylerine (Talabani ve Barzani) bir hafta süre tanıyacaksın. Eğer bunları burdan sürmediniz, biz sizi süreceğiz diye bir paşayı Irak sınırında konuşturun bakalım neler oluyor? Tıpkı 1999 yılında Suriye sınırında verilen ultimatom gibi. Ama bunu söyletecek irade nerde? Bu iradenin eş,dost,akraba, yandaş, ve partidaşları Kuzey Irakta iş yapıyorlar. Çadır efelerini kırmızı halılarla ve devlet törenleriyle neden karşıladıklarını sanıyorsunuz? Kimse hikaye anlatmasın kardeşim. Geyik muhabbeti ve hamasi nutukların zamanı çoktaaaaan geçti. Yukarıda söylediklerimi yapabilir misin? Sen ona bak! Yoksa maval okumanın bir anlamı yok. Nasıl olsa kendi çocukları orda değiller. Nasıl olsa 70 milyonuz. Birkaç bin genç orda şehit (kelle) olmuş önemli değil.
Saygılar.
beydemir
09-10-2008, 02:37
:nono: yahu arkadaşlar aktütün karakol baskınında 9.5 saat açıkta olan düşmanla gençlerimiz savaşırken nerdeydin diye sorarlar adama be. şimdi gösteriş olsun diye dağa taşa huzuli bomba harcıyorsun derler adama :nono: selamlar
ha teskere ha boş kağıt.
ikiside anlam ifade etmiyor.
ne somut adım var nede soyut.
ortada bir icraat yok ne yazıkki..
Yalandan mecliste oylama yaptılar..
yıllardır hep gördüklerimiz yine devam ediyor..
:nono: yahu arkadaşlar aktütün karakol baskınında 9.5 saat açıkta olan düşmanla gençlerimiz savaşırken nerdeydin diye sorarlar adama be. şimdi gösteriş olsun diye dağa taşa huzuli bomba harcıyorsun derler adama :nono: selamlar
Bir üst iletide ne yazdım okumadın galiba? Paçavra gazetelerin ağzıyla burda hikaye anlatma kardeşim. Sen orduya hangi görevi verdinde yerine getirmedi? Çakallığın alemi yok! Eğer orduya git Kuzey Iraktaki çakal yuvalarını darmadağın et de bakalım bir sıkıyorsa. Bu emri vermek siyasi iradenin, yani hükümetin görevi. Görev verdiğin ordu bu emri yerine getirmediği zaman hesap sorarsın. Sen orduya gerekli görevi vermeyeceksin ama hesap soracaksın. Bize 1 milyar dolar verin Kuzey Irak'a girmeyelim diye anlaşma imzalayan Uganda Dışişleri bakanı mıydı acaba? Fırsat bu fırsat değil mi? Hadi kardeşim sen git, bu tavşana kaç, tazıya tut geyiklerini başka yerlerde anlat. Açtırma benim ağzımı! Maşallah orduya hakaret etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz! Ama yakışıyor da hani sizlere.:mad2: :present:
gumus-45
09-10-2008, 12:16
şehitler üzerinden dahi siyaset yapabiliyorsunuz ya pesdoğrusu sizlerde haklısız bilgisayarın başında ahkam kesmek kolay oluyor herhalde saygılar
aydinoz1907
09-10-2008, 15:28
yaşasın Türkiye
adnanarkan
09-10-2008, 16:51
bizim askerimiz işini bilir.çünkü onlar atatürk ün askerleridir.
TOPRAK67
09-10-2008, 18:02
ağzını olan konuşuyor kardeşim 14 saat süren bi saldırıda reaksiyon göstermeyen her kim olursa olsun eleştirilmeyi hak etmiştir yoksen onu bunu niye eleştiriyorsun demek yersizdir hangi maddi imkansızlıktan bahsediliyor ordunun inşaat taburları var ne lazımsa yapabilir en büyük yanlış şudur bence karşındaki 15-20 bin kişilik eli kanlı şerefsizi bir avuç çapulcu olarak değerlendirirsen en büyük yanlışı yapmış olursun bunların sokaktaki uzantılarına hoşgörü gösterenlere ne demeli acaba karşındakini ne kadar ciddiye alırsan başarı şansın o kadar yükselir
zabataygatör
09-10-2008, 18:48
nerden biliyorsunuz bombalarin daga tasa gittigini.serefsizlerin siginaklari var magaralari var kesinlikle bosa gitmez ama yukarda bi arkadasin dedigi gibi klavyenin basinda yazmak en kolay is.kime seviyorsunuz kimi sevmiyorsunuz belli degil..gecen kendini bilmez biri askeriye ye turban girmezse boyle sehit olur demisti.baskalarina iftira atiyor utanmiyor birda Allah a iftira atiyor
havadan müdahlede genelde kim bombalarsa bombalasın düşmanın stratejik olan yerleri bombalanır asıl sonuç karadan alnırı biz böyle yılda birkere oralara gitmekle bu iş olmaz zamanında çinliler çin setti yapmışar kocaman biz bi kuzey ıraka ordan terorit gurupları engelliğcek bişi yapmıyoruz of of konuş konuş bişi değişmiyor nasıl olsa yüce allah sonumuzu hayırlı etsin
Bir üst iletide ne yazdım okumadın galiba? Paçavra gazetelerin ağzıyla burda hikaye anlatma kardeşim. Sen orduya hangi görevi verdinde yerine getirmedi? Çakallığın alemi yok! Eğer orduya git Kuzey Iraktaki çakal yuvalarını darmadağın et de bakalım bir sıkıyorsa. Bu emri vermek siyasi iradenin, yani hükümetin görevi. Görev verdiğin ordu bu emri yerine getirmediği zaman hesap sorarsın. Sen orduya gerekli görevi vermeyeceksin ama hesap soracaksın. Bize 1 milyar dolar verin Kuzey Irak'a girmeyelim diye anlaşma imzalayan Uganda Dışişleri bakanı mıydı acaba? Fırsat bu fırsat değil mi? Hadi kardeşim sen git, bu tavşana kaç, tazıya tut geyiklerini başka yerlerde anlat. Açtırma benim ağzımı! Maşallah orduya hakaret etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz! Ama yakışıyor da hani sizlere.:mad2: :present: emmi hocam ağzına sağlık bugünde polis kardeşlerimiz katledildi ne olaçak şimdi icişleri bakanına mı söveceğiz yoksa fetullahcı amirlerimi
arkadaşlar bombalasa ne olacak kıyamet kopmuş hava kuvvetleri komutanının haberi olmamış bu nasıl iş nasıl askerlik bir sürü şehit verilmiş komutan golf oynamakta bütün kanallarda habire aynı haber bir başka ülke olsa idi şimdi taş üstünde taş koymazdı varsa yoksa bir sürü tarane benim asker kardeşim gündüz gözüyle şehit oluyor benim polis abim hemde şehir içinde taranıyor biz bu kadar haciz mi kaldık verin ne yetki verilecekse
beydemir
09-10-2008, 21:31
Bir üst iletide ne yazdım okumadın galiba? Paçavra gazetelerin ağzıyla burda hikaye anlatma kardeşim. Sen orduya hangi görevi verdinde yerine getirmedi? Çakallığın alemi yok! Eğer orduya git Kuzey Iraktaki çakal yuvalarını darmadağın et de bakalım bir sıkıyorsa. Bu emri vermek siyasi iradenin, yani hükümetin görevi. Görev verdiğin ordu bu emri yerine getirmediği zaman hesap sorarsın. Sen orduya gerekli görevi vermeyeceksin ama hesap soracaksın. Bize 1 milyar dolar verin Kuzey Irak'a girmeyelim diye anlaşma imzalayan Uganda Dışişleri bakanı mıydı acaba? Fırsat bu fırsat değil mi? Hadi kardeşim sen git, bu tavşana kaç, tazıya tut geyiklerini başka yerlerde anlat. Açtırma benim ağzımı! Maşallah orduya hakaret etmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz! Ama yakışıyor da hani sizlere.:mad2: :present: :stop: senin fikirlerine uymak zorundamıyım çakallığı kabul etmiyorum aynen iade ediyorum başkalarına edepsizlik ederek biryere varılmaz deve kuşu gibi kafanı toprağa gömeceğine bir bak etrafında neler oluyor avrupa ülkelerinde böyle durumlarda neler oluyor insanları kırmaya gelince kırması kolaydır alasını yaparım şurda herkes fikrini söylüyor ağzımızın tadını kaçırma parti meselesine gelince asla akp li değilim müneccimlik gibi bir mesleğin varsa bilmem:stop:
herkes işine nasıl gelirse öyle konuşuyor topu devlete atıyor hükümet genel kurmaya yetkiyi vermiş stratejiyi devletmi yapacak operasyonları devletmi yapacak
paşalar çıkıp tv lere siyaset yapacaklarına golf oynayacaklarına işlerini yapsınlar
ama onların içi rahat birşeyler ters gittiği zaman suçlu hazır nasıl olsa
sağolsun tarfsız medyamız yağmur yağsa hükümetten biliyorlar
şimdi diyeceksiniz akp li ondan böle konuşuyo akp ye oy vermedim bundan sonra da vermem ben hep boşa atarım oyumu ne zaman atatürk gibi biri gelirse ona atıcam oyumu
biliyorum zor ama umut işte
yıllarca milyonlarca dolarlık bombalarla dağı taşı yakıp yıkıp terör örgütünün belini kırdık, teröre büyük darbe vurduk deyip milletin gözünü boyadılar. ama artık halk kesin çözüm istiyor. bunu da askeriyenin strateji değiştirerek yapması gerekiyor. allahın dağına karakol diye iki baraka kurarak, daha hiç bir çatışma tecrübesi olmayan erleri sınıra sürüp golf oynamakla bu işler yürümez. bizim için her şehit canımızdan bir parça götürüyor, istatistik olarak bir köşede kalmıyor. artık bunu herkes anlasın...
Ya Burası Nasıl Bi Forum Arkadaşlar Yönetici Adam üyeye çakal Diye Hitap Ediyor..hakkaten şaşırdım