PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni işletim sistemi: Windows Strata

pencere77
09-10-2008, 21:17
Microsoft'un ajandasındaki planları ve Steve Ballmer'ın açıklamaları bir araya gelince Windows'un yeni bir işletim sisteminin peşinde olduğu ortaya çıkıyor.
Only the registered members can see the link
Bir yandan Vista'nın yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüren, bir yandan da sonraki işletim sistemi Windows 7 üzerine geliştirmelerde bulunan Microsoft, arka planda gizliden gizliye başka bir işletim sistemi daha geliştiriyormuş. Şirketin ajandası ve Steve Ballmer'ın açıklamaları bir araya getirildiğinde ortaya çıkan tablo yeni bir Windows'un geleceğini işaret ediyor.
"Cloud computing" denilen ve birbirine bağlı, etkileşimli sistemlerin yer aldığı yapıya uygun olarak tasarlanması planlanan yeni işletim sisteminin adı (veya kod adı) ise Windows Strata. Sisteme ise genel olarak "cloud OS" adı veriliyor.
Bu ay içerisinde düzenlenecek olan PDC 2008 (Only the registered members can see the link)'de (Professional Developer's Conference) yer alacak oturumlar arasında dikkati çeken Windows Strata ismi kısa bir süre sonra sayfadan kaldırıldı. Ancak ekran görüntüleri, o anı yakalayanlar tarafından internette yayılmaya devam ediyor.
Web tabanlı birbirine bağlı farklı sistemlerin kullanılması Microsoft adına yeni bir uygulama sayılmaz. Daha önce de Hailstorm gibi XML web hizmetleri veya Windows Server 2008 ile ASP.NET'in birlikteliği benzer tarzda bir yapıya sahipti.
Windows Strata, mevcut Microsoft ürünleri ve servislerinin bazı stratejik noktaları hesaba katarak birbirine bağlanması esasına dayanıyor. Bundan birkaç yıl önce ortaya çıkan ve Live Core (Only the registered members can see the link) denilen yapı, yakın geçmişte kullanıcıların hizmetine sunulan Live Mesh (Only the registered members can see the link) ve benzeri uygulamalar bundan böyle Strata'nın bileşenleri gibi olacak. Yani bir anlamda farklı isimlerdeki hizmetler tek bir çatı altına toplanacak.
Şu an için PDC gündeminde Strata'ya ait bir içerik görünmüyor. Ancak internet üzerinde bu konuda daha detaylı bilgilerin ortaya çıkmasının çok zaman almayacağı konusunda genel bir görüş hakim.

OLDSMAN
09-10-2008, 22:36
Onu bunu bilmem bu aralar MAC taktım,kullanımı ve görünümü ile
çok farklı bir işletim sistemi.Açılan sayfada video izleyiniz

konveks
09-10-2008, 23:23
umarım haber duoğrudur. xp artık kullanıcıya hitap etmekten oldukça uzak. vista faciasından sonra microsoft'dan iyi bir işletim sistemi bekliyorum

OLDSMAN
09-10-2008, 23:39

pencere77
10-10-2008, 00:07
mac kurulabiliyor pc lere türkçe olarak?varmı piyasada?
pek ilgilenmediğim için mac la bilmiyorum ama biraz ilgimi çekti

ümitk
10-10-2008, 01:18
teşekkürler ama xp den vazgeçemiyoruz..

ayran
10-10-2008, 01:28
bekleyelim güzel bir iş umarım çıkartırlar.

OLDSMAN
10-10-2008, 02:51
Arkadaşım yeni LAPTOP aldı MAC, kusura bakmayın ama
manyak alet,ilk fırsatta MAC geçiyorum.Aşağıdaki linkte
videolar mevcut mutlaka izleyin neler yapabildiğini görün

:45:

MUTAF
10-10-2008, 03:12
windowstan vazgeçmem. ama şu bi gerçek ki mac mükemmel..