Orijinalini görmek için tıklayınız : Hotbird gitti
Arkadaşlar hotbird izlerken bir anda gitti. Lnb ve santrale giren kabloları kontrol ettim sorunsuz bir şekilde bağlı.Çanakta yerinde duruyor :).. Santralden iki tane çıkıç var evde ikisnde de farklı deceiverlar var ve ikisinde de turksat var ama hotbird kanalları gitti..Acep uyduya mı bir şey oldu var mıdır aynı sorunu yaşıyan kimseler?
yargıç_1
11-10-2008, 15:24
hotbirdt çanağının ayarı yada LNB bozulmuş olabilir
zxcvbn10250
11-10-2008, 16:13
her hanede 2 tane çıkış varmıyoksa sadece sizdemi ayrıca apartmandaki diğer aneerde durum nasıl
apartmanda normalde her daırede bır tane var ama santral bizde dıye iki tane çıkış aldık.Bİr anda gidi verdi.Onlarda da aynı hotbird yok.
zxcvbn10250
11-10-2008, 17:26
apartmanda normalde her daırede bır tane var ama santral bizde dıye iki tane çıkış aldık.Bİr anda gidi verdi.Onlarda da aynı hotbird yok.
hotbirdün bağlı olduğu portlara tursatı bağla baalım türksat gelecekmi eger o***se sorun lnb olabilir
Hotbirdin cıkıs kabloları ile turksatın kablolarını santral üzerinden değiştirdim, yani hotbirdü diseq B iken diseq A yaptım.Gene turksat var hotbird yok.Türksatın lnb sini hotbird e taktım gene olmadı gittim yeni lnb aldım gene olmadı.Çanak yerinden oynadı dicek paslanmış vaziyette asıldım yerinden kıpırdamadı bile.Sanırım bir tek kablolarda sorun olma ihtimali kaldı di mi? :(
zxcvbn10250
14-10-2008, 15:06
kaçlık çanak var
yargıç_1
14-10-2008, 15:10
arkadaşım varsa hotbirdt çanağına normal LNB tak ve çanakta sinyal olup olmadığını kontrol et daha sonra kabloları kontrol edersin boşu boşuna uğramamış olursun
iki çanağımda 120 lik sanırsam..Yani normal digiturk canaklarından büyük.norman lnb de yok.Artık bir tane bulmam gerekiyor sanırsam :(
zxcvbn10250
14-10-2008, 15:48
iki çanağımda 120 lik sanırsam..Yani normal digiturk canaklarından büyük.norman lnb de yok.Artık bir tane bulmam gerekiyor sanırsam :(
dt genelda 60lık kullanır 90lık buyuk ihtimalle trtnin sinyal gücü kaç ve hotbirdun kaybolmadan önce ortalama sinyal göstergeleri kaçtı eger uydu alıcın bu değerleri gösteriyorsa yaz lütfen
airman06
14-10-2008, 15:52
lnb den gelen kabloyu santrale girmeden f connektör adaptörü ile direk kendi hattına bağla bir dene bakalım eğer yayını alırsan kablo lnb çanak sağlam demektir geriye santral kalıyor.
yalnız denerken receiverindan diseq leri kapat
zxcvbn10250
14-10-2008, 15:56
lnb den gelen kabloyu santrale girmeden f connektör adaptörü ile direk kendi hattına bağla bir dene bakalım eğer yayını alırsan kablo lnb çanak sağlam demektir geriye santral kalıyor.
yalnız denerken receiverindan diseq leri kapat
santral lnbleri direk çalışmaz
airman06
14-10-2008, 15:59
santral lnbleri direk çalışmaz
çalışır sadece çıkış verdiği poleriteden yayın alınır yani vertical altband çıkışı ise o bandtaki yayınları izler
burada yapılacak iş hangi porttan çıktı ise o polaritedeki yayınlara bakacak
kolay gelsin
zxcvbn10250
14-10-2008, 16:13
sorun kablolarda olsa bazı kanalların çıkması gerekirdi
dt genelda 60lık kullanır 90lık buyuk ihtimalle trtnin sinyal gücü kaç ve hotbirdun kaybolmadan önce ortalama sinyal göstergeleri kaçtı eger uydu alıcın bu değerleri gösteriyorsa yaz lütfen
Tam olarark sinyal gücü yazmıyor fakat full e bayagı yakın ona 95 dersek hotbirdde kanalına göre değişiyordu, genelde 70 üzeri denilebilr heralde.
çalışır sadece çıkış verdiği poleriteden yayın alınır yani vertical altband çıkışı ise o bandtaki yayınları izler
burada yapılacak iş hangi porttan çıktı ise o polaritedeki yayınlara bakacak
kolay gelsin
lnb den high H- high V- low H- low V olmak üzere 4 çıkış alıyorum.acaba bu dördünden hangisini deceiver a bağlarsam.hangi kanalı alabilirim.Örnek verebilir misi?Herkese yardımları ve uğraşları için teşekkürler..:clap2::
zxcvbn10250
14-10-2008, 16:26
Tam olarark sinyal gücü yazmıyor fakat full e bayagı yakın ona 95 dersek hotbirdde kanalına göre değişiyordu, genelde 70 üzeri denilebilr heralde.
ayarlar iyiymiş bence bir servis çağırın boşuna vakit kaybetmeyin hiç ummadığınız bir yerde sorun olabilir
Tekli LNB buldum ayrı kabloda çektim ama hotbirdü bulamadı.Sanırım uydunun yönünde problem olmuş. Çanağı ayarlamak için hotbird uydusunda hangi frekansı yakalamaya çalışmalıyım.Herhangi bir kanaldayken çanagı çevirdim çevirdim bir şey olmadı da..
zxcvbn10250
14-10-2008, 17:30
ortalama aynı herhangi şifresiz kanalda yavaş ama kaçırırsın yayın çıksada çanağı oynat
airman06
14-10-2008, 18:09
lnb den high H- high V- low H- low V olmak üzere 4 çıkış alıyorum.acaba bu dördünden hangisini deceiver a bağlarsam.hangi kanalı alabilirim.Örnek verebilir misi?Herkese yardımları ve uğraşları için teşekkürler..:clap2::
ver lov :4fun tv kanalı
10719mhz 27500 v
ver high: el jezzirre
1211 mhz 27500 v
hor -hight :sharjah tv
12654 27500
kolay gelsin
şahsi düşüncem santralden kaynaklanabilir.
ayhankeskin
14-10-2008, 20:00
Dyzek bozuk olabilir, yağmurdan etkilenebiliyor çünki, değiştirmen gerekebilir.
Dyzek bozuk olabilir, yağmurdan etkilenebiliyor çünki, değiştirmen gerekebilir.
arkadaşım burda merkezi sistem arızası var disegc değil. konuyu iyi takip edersen iyi olur.
sen bence merkezi sistemı yapan firmayı çağır uğraşma orda yapacağın yanlış bişi santrale zarar verırı sonra başın ağrır.
aynı çanak , aynı santral ve aynı lnb üzerinden eutelsat W3 ü alabiliyorum..Yani digiturk kanalları falan çıkıyor hatta bazı hotbird kanallarınıda buluyor en fazla 30 tane yaramaz kanallar.hotbirdle aralarında 5derece fark var azcık çeviriyorum eutel gidiyor ama hotbird gelmiyor.Amma kabiliyetsizmişim bir yakalayamadım uyduyu.Sanırım bu tamamen ayar hatası di mi ?
airman06
14-10-2008, 20:36
işler değişti şimdi.
bu durumda kablo ve az da olsa santral sorunu ortadan kalktı.
büyük bir ihtimal çanak ayarı zayıf da olsa lnb den kaynaklanabilir.
yakaladığın hotbird kanallarına dikkat et bakalım aynı polaritemi?
lnb den uydulardaki bazı kanalların izlenemediğini sinyali zayıf olduğunu gene bu forumda biryerlerde yazılmıştı.
birde santrala örnek veriyorum v-high girersin santralden çıkmaz .santral arızası nı gözardı etmemek gerek.
senin yerinde olsam
santral lnb den çıkan kabloyu santrale girmeden eve gönderip bakarım eğer yayın yoksa lnb-çanak.varsa santral arızası.
yalnız işlem yapmadan önce mutlaka cihaz ve santral powerları off olmasına dikkat et.
ciddi arızalar yaratabilir.
kolay gelsin
zxcvbn10250
14-10-2008, 20:47
aynı çanak , aynı santral ve aynı lnb üzerinden eutelsat W3 ü alabiliyorum..Yani digiturk kanalları falan çıkıyor hatta bazı hotbird kanallarınıda buluyor en fazla 30 tane yaramaz kanallar.hotbirdle aralarında 5derece fark var azcık çeviriyorum eutel gidiyor ama hotbird gelmiyor.Amma kabiliyetsizmişim bir yakalayamadım uyduyu.Sanırım bu tamamen ayar hatası di mi ?
çanağı kaldır aşağı yukarı ayarı bozulmuş gibi
Herkese yardımları için çok teşekkürler... Sonunda hallettim çanak yerinden oynamış galiba ben isteyerek oynatamadım ama nasıl olduysa rüzgarla oynamış gibi..Saatlerce hotbirdu yakalamak için uğraştıktan sonra yakaladım ve milimetre bile farkediyor..Bu kadar hasas olması acayip uğraştırdı..
:ty: :common001:
zxcvbn10250
15-10-2008, 17:21
Herkese yardımları için çok teşekkürler... Sonunda hallettim çanak yerinden oynamış galiba ben isteyerek oynatamadım ama nasıl olduysa rüzgarla oynamış gibi..Saatlerce hotbirdu yakalamak için uğraştıktan sonra yakaladım ve milimetre bile farkediyor..Bu kadar hasas olması acayip uğraştırdı..
:ty: :common001:
paslı contaları ve vidalarını değiştir tekrar bozulmasın