PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taraf'dan Aktütün bombası! flaş

wtwt99
14-10-2008, 12:29
Taraf'dan Aktütün bombası!
Taraf'dan Aktütün bombası!
14 Ekim 2008 Salı 11:22
"Aktütün'ü itiraf edin demiştik... Biz açıklıyoruz." Taraf bu manşeti attı inanılmaz bilgiler ortaya koydu. Bu skandal!
İNTERNETHABER/

Dağlıca baskını ile ilgili şok bilgileri açıklayan Taraf, bu kez Aktütün'de yaşanan skandalı belgeledi. Taraf gazetesinin iddiasına göre Genelkurmay, 17 askerin şehit olduğu Aktütün baskınını günler öncesinden ayrıntıları ile biliyordu.

Taraf'ın haberinde askerin PKK'nın baskın hazırlığını bir ay önceden bildiği öne sürülüyor. Dahası saldırı 3.5 saat öncesinden itibaren naklen izlenmiş...

Taraf'daki haber özetle şöyle;

İNSANSIZ UÇAKLAR BİLDİRDİ

İç Güvenlik Harekat Durum raporları ve insansız hava araçlarının ilettiği istihbarat bilgileri Aktütün baskınından Genelkurmay'ı bir ay önce haberdar etti.

3.5 SAAT ÖNCEDEN CANLI YAYIN

İnsansız hava aracı saldırı günü saat 09.35'den itibaren, aldığı aldığı görüntüleri Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'na ve İkinçci başkana saatlerce ve naklen iletti.

SALDIRI DA CANLI YAYINDA

Saldırıdan önceden bilindiğini gösteren temel kanıtı Taraf gazetesi şöyle ortaya koyuyor; Hava aracı koordinatları Aktütün'e kilitlenmiş olarak saldırı sırasında da görüntü nakline devam etti...

TERÖRİSTİN İSMİ BİLE RAPORDA VAR

Taraf'da yayınlanan bir diğer belge de çarpıcı. Bu belge Aktütün'e yapılacak baskını ihbar ediyor. Öyle ki baskını kapacak terörist grubunun sözde liderinin ismi bile raporda yer alıyor.

KATIRLARIN YERİ BİLE BİLİNİYORDU

2 Ekim tarihli istihbarat raporunda PKK'nın kadın liderlerinden Habat'ın yeni bir saldırı için bölgeye döndüğü, ağır silah taşıyacak 25-30 katırın Aktütün karşısındaki Mezi deresinde bekletildiği bildirilmiş.

JANDARMA İLE GENELKURMAY AYRI TELDEN

Bir dikkat çeken nokta da Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın Aktütün saldırı raporu... Bu rapor iki gün sonra açıklama yapan Genelkurmay 2. Başkanı Iğsız'la dört noktada çelişiyor.

TAKVİYE BİRLİK: Iğsız saldırı öncesinde Aktütün'e özel birlik ve komando takviyesi yapıldığını söylemişti. Jandarmaya göre bu birlikler sonradan geldi.

F-16'LAR VURDU MU?: Iğsız baskından hemen sonra PKK grubunu iki f-16'nın vurduğunu söyledi. Jandarma raporunda ise sadece helikopterlerden söz edildi.

BAYRAKTEPE KİMİN ELİNDEYDİ?: Iğsız baskında Bayraktepe'nin düşmediğini söyledi. Jandarma ise tepenin sekiz saat sonra, PKK çekildikten sonra alındığını rapor etti.

BASKINDA KAÇ PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ?: Iğsız'a göre baskın sırasında PKK 23 zayiat verdi. Jandarma raporuna göre kesin sayı 5... Geri kalanlar için tahmin yapılmış: 30 kadar

CABBARİ
14-10-2008, 12:37
iyide arkadaş madem biliyordun neden neden neden!!!!
sizin hiç çolugunuz çocugunuz yokmu!!!

bırakın onu bunu yatacak yeriniz yok yok!!!
17 şehit veren bir komutan bildigi halde golf sefası yapıyorsa buna denilecek birşey yok!!!

caglar684
14-10-2008, 12:43
Vay be daha neler duyacagız.

byfatih
14-10-2008, 12:47
bu askeriye düzelmezse daha biz çok şehit veririz arkadaşlar...

TOPRAK67
14-10-2008, 12:54
haksız sataşmalar yapılıyor tsk yıpratılıyor diyenlere duyrulur

wtwt99
14-10-2008, 12:58
acılen sorumlular gorevden alınmalı bır degıl ıkı degıl bu kacıncı kusura bakmayın ama bunu bılıpte mudalle etmeyen vatan haındır ve suan o kurumda o haınler var

gs78
14-10-2008, 13:13
olayın en dramatik yönüde oradaki askerlerimiz yapayalnız kalışı düşününki o teröristler bile yalnız değil orda ama bizim askerimiz yapayalnız kaderine terkedilmişler gibi şehit olmak çok güzel şeyde hepimizde istersiz inş yüce allahımız nasip eder ölmekten korkumuz yok ama yalnızlıktan yalznız bırakılmak çok acı yazık çok yazık buna sebep olan varsa eğer nasıl yastığa başını koyup uyur anlamıyorumz.allah şehitlermize rahmet eylesin.. siz yalnız değilizniz kardeşlerim hep içimizde kalbimizde kardeşimissiniz.

osmann
14-10-2008, 13:19
haksız sataşmalar yapılıyor tsk yıpratılıyor diyenlere duyrulur

kardeşim geçen gün ben bir konu açmıştım..."İnternetteki bazı haber sitelerinden (özellikle e kolay haber diye bir site) orduya küfür ediyorlar diye"....
buna atıf yaparak söylüyorsan hala diyorum orduya küfür edilmez...kişiyi komutanı eleştir ama orduya ilişme...
kim memnun kalır asker çatışırken golf oynayan komutandan?
kim sitem etmez baskın bilindiği halde önlem almayanlardan?
kim dert yanmaz feryat etmez gün ortasında 7-8 saatlik bir çatışmada yardım gitmemesinden? vs. vs...
Bunlara herkes feryat eder ama bunları söylerken orduya ağır küfürler aşağılayıcı sözler söylenmez....
"işte tsk nın gücü, ne biçim ordu bu" gibi laflar vatan evladına yakışmaz...
(sen bunları kastettin diye yazmadım. okuduklarıma atıfta bulunarak, genel olarak yazdım..alınma)
dağlıcada hem ihmal hem de hainler vardı....
Bundada büyük ihmal ler var...bakalım daha neler çıkacak....
(birde hayret ettim...1993-94 yıllarında şırnakta 9 ay kadar kalmıştım...Gündüz çatışmasını hiç duymadım...hep akşam olurken yada gece çıkardı...nasıl gün ortasında - hemde askeri birliğe saldırı yapılmış hala inanası gelmiyor insanın)
selametle...
ben askerken (93-94) şehit düşen ailelerin ocağı hala yanıyor...dünkü gibi...hafifleyen bi acı yok...hep aynı acı...dağlıca ve aktütünde ateş düşen ocaklarda yıllarca yanacak...çok acı...ailelerin tek tesellisi bu terörün bitmesi ile olacak....allah hepsine sabırlıklar versin...:(

emrexz
14-10-2008, 13:49
askeri yıpratamazlar biz yıprattırmayız.

majeste
14-10-2008, 15:23
haksız sataşmalar yapılıyor tsk yıpratılıyor diyenler bence bunu kullanıyor...kimse şimdiye kadar tsk ya toz kondurmuyordu ama hatalar birbirini izliyor.

zabataygatör
14-10-2008, 15:29
bunu ispatlasinlar bence bastan asagi yalan..tsk dusmanligindan baska birsey degil.kimse bunlara alet olmamasi lazim

adnanarkan
14-10-2008, 15:48
lütfen askerlerimize dil uzatılmasın.unutmayın ki askerlerimiz olmasa idi amerika çoktan tepemize binmişti.allah askerlerimizi korusun herşeyden.

CABBARİ
14-10-2008, 15:58
Biliyoruz herkesin acısı var
ama uzatmaya ve birbirimizi kırmaya gerek yok
polemiğe açık oldugundan kapanmıştır!!!!