Orijinalini görmek için tıklayınız : Çukurca'da 5 şehit
Hakkari Çukurca'da çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu.
Ayrıntılar gelecek...
HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nin Köprülü bölgesinde, güvenlik güçleri ile bölücü PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktığı belirtildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da bölgeye çok sayıda helikopter sevk edildi.
Şırnak'ın Cudi Dağı kırsalında, bugün akşam saatlerinde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından bu gece de saat 22.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Köprülü bölgesinde, bir grup PKK'lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Bölgedeki çatışmaların gece geç saatlere kadar da sürdüğü belirtildi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda helikopter sevk edilirken, Hakkari-Çukurca ve Hakkari Şirnak Karayolu ise bölgedeki operasyonlar nedeniyle bir süreliğine kapatıldı. gazetevatan com
Artık birileri elini taşın altına sokması gerek
savaşsa savaş ne bu yaw??
kendi ülkemizde rezil rüsva oluyoruz
yahuu amerika ıraka girmemiz için bu heriflerimi kullanıyor acaba diye düşünüyorum...son zamanlar iyice arttı...ayrıca abd nin hainlere destek verdiğinide biliyoruz...yada bir şekilde iranlamı karşı karşıya getirecek...ne bileyim...çakal değiliz vesselam...bilemiyoruz...
şehitlerimize allahtan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyor herşey vatan için unutulmamalıdırki bir ölürüz bin doğarız vatan sağolsun şehitlerimizin kabirleri nur mekanları cennet olsun
okadar şerefsiz varki sayın cabbari hocam içerden destek dişardan destek bizim askerimiz napsın eli kolu bağlı bu kumpasın içinde vatanını korumaya calışıyor ama bilmiyorki hain düşman arkadan vurmayı kendine meziyet edinmiş abd iran irak suriye ve yurt içinde adilerin okadar destekçisi varki birde son kanunlarda askerin ateş etme yetkisi yok terörist ancak ateş ederse bizim askerimiz ateş edebiliyor böle birşey olurmu sizce?ilk once kuralları yıkacaksın asker nerde bi terörist gördü direkt teslim ol cağrısını yapmadan ateş etmeli sonra içimizdeki hainleri gebertmeliyiz yoksa bunları yapmazsak daha cok şehit veririz
Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan İzmirli Ferdi Sefa Kılıç'ın (22) şehadet haberi evinde büyük bir üzüntüye neden oldu. Anne Gülendar Kılıç evinin balkonuna bayrak asarak acısını ifade ederken, acılı anne doktor kontrolünde tutuluyor.
Baba Yaşar Kılıç ise yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılıyor. Hakkari'den gelen acılı haber Eskiizmir semtinde oturan Kılıç ailesini yasa boğdu. Askerdeki Ferdi Sefa Kılıç'ın şehadet haberi ile yıkılan aile büyük bir üzüntü yaşıyor. Evin tek oğlu olduğu öğrenilen Ferdi Sefa Kılıç'ın 7 ay önce askere gittiği öğrenildi. Kayseri Dağ ve Komando Birliği'nde askerliğini yaptığı öğrenilen Ferdi Sefa Kılıç'ın bir süre önce geçici görevle Hakkari'ye gittiği ifade edildi.
Only the registered members can see the link
Anne Gülendar Kılıç, oğlunun bir hafta önce aradığını belirterek, "Anne param bitti. Bana para gönderin dedi. Bende 150 YTL gönderdim. Ancak iki gün önceki son görüşmemizde dağa çıktıklarını parasını dönünce alacağını söyledi. Ama gönderdiğim parayı alamadı oğlum" diyerek ağladı. Belediyeden emekli olan baba Yaşar Kılıç da, "Vatan sağolsun. PKK bir an önce bitirilsin. Bizim gibi gariban insanların oğulları şehit oluyor. Yeter artık" diyerek ağladı. Ferdi Sefa Kılıç'ın evin tek oğlu olduğu ve 4 kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.
İşte isimleri belirlenen dört şehidimiz: Jandarma Komando Er Ümit Çiftçi, Uzman Onbaşı Ferhat Erdin ve İzmirli Ferdi Sefa Kılıç.
Bu arada çatışma bölgesine birlik sevki sırasında inişe geçerken kırıma uğrayan helikopterde şehit olan askerin Bitlis'in Tatvan İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Onbaşı Orhan Marhan olduğu bildirildi.
Şırnak'ın Cudi ve Kato Dağı bölgesinde 5 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden sonra askeri hareketlilik hız kazanırken, askeri helikopterler Kato Dağı'nı ablukaya aldı.
Şırnak bölgesinde sürdürülen operasyonlar kararlılıkla sürdürülürken Hakkari sınır bölgesinde şehit olan 5 askerin ardından Şırnak'ta askeri hareketlilik hız kazandı. Çatışma bölgesine sevk edilen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler operasyonlara havadan destek sağlarken şehri merkezinde de hareketlilik hız kazandı.
Skorsky ve Kobra tipi helikopterler çatışmaların yaşandığı Kato Dağ'ını adeta abluka altına aldı.
Farkındamısınız Milletimiz bu haberlere ne kadar alıştı. !
Sıradan günlük haber gibi neredeyse her gün şehit haberi duyuyoruz.
Yukarıdaki Şehit anasının dediği gibi. Neden hep Garibanın evladı şehit düşüyor..
Neden Hiç bir milletvekilinin evladı şehit düşmüyor.
Düşmez tabi. askerlik yapmıyorlarki.
Tabi hiçbirimiz şehit haberi duymak istemeyiz ama 30 senedir duyduğumuz bütün şehit haberleri hep gariban kesimden geliyor...
Bu hikaye Böyle başa dönüp devam edicek.
Anlaşılan bazı devlet büyüklerimiz Evlerinde rahat rahat uyuyorlar.
Umarım bir gün uyanamazlar..
Allah ölen kardeşlerimize rahmet eylesin.
Baldemir
16-10-2008, 16:48
Şehit kardeşlerimize rahmet eylesin ne zaman bitecek bu acılar neden halkımız
sesini duyuramıyor bazı devlet büyüklerimiz umrunda değilmi 2 günde bir şehit haberi almaktan yazıklar olsun.:mad2:
çanakkaleli
16-10-2008, 17:09
allah belalarını versın bunların
ölen askerlerimize allahtan rahmet analarına babalarınada baş sğlığı diliyorum.yapılacak en iyi görevin bu olduğuna inanıyor halkımızdan tahriklere kapılmamasını diliyorum metanetli olmalıyız direnmeliyiz bunların amacı bellidir kardeşi kardeşe vurdurmak.tekrar başımız sağolsun
ya kardeşim bu ney ya hergün şehit haberleri yeter artık bıktık artık bu son bulsun paşamızın dün sinirlenmesi haklı birileri artık bir yerlerine kınalar yaksın artık birilerinin bir şeyler yapması lazım her şehit haberinde barzaniye gidip çare aranıyor ya siz kimlerden çare arıyorsunuz bu şehit ailelerine allah yardım etsin allahtan şehit ailelerine baş saglıgı diliyorum allah sabır versin
şehitler ölmez vatan bölünmez ne mutlu türküm diyene
zabataygatör
16-10-2008, 20:57
tugay komutani helikopterde yaralanmis. komutanlara iftira atip askerleri yalniz birakiyor diyenler simdi ne diyecek. hemde gecen baskinla ilgili cikan iftira haberlerine bugun o gazetenin verdigi koordinatlar uydurma oldugu cikti. burda bircok insan bu oyuna alet oldu. amaclari tsk yi yipratmak yalanla dolanla ama yalaniniz cikti. tsk ya iftira niteliginde soz diyenlerin amaci teror eylemlerini yuceltmek ve onlari buyuk gostermektetir .
tugay komutani helikopterde yaralanmis. komutanlara iftira atip askerleri yalniz birakiyor diyenler simdi ne diyecek. hemde gecen baskinla ilgili cikan iftira haberlerine bugun o gazetenin verdigi koordinatlar uydurma oldugu cikti. burda bircok insan bu oyuna alet oldu. amaclari tsk yi yipratmak yalanla dolanla ama yalaniniz cikti. tsk ya iftira niteliginde soz diyenlerin amaci teror eylemlerini yuceltmek ve onlari buyuk gostermektetir .
Taraf değil Dündar yalancı çıktı
Taraf gazetesinin Aktütün Karakoluna gerçekleştirilen saldırı ile ilgili insansız hava uçakları tarafından çekilen uydu görüntülerini yayınlaması ile birlikte yeni bir tartışma başladı. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, dün yaptığı açıklamada Taraf gazetesini ağır sözlerle suçladı. Kanal 1 ve Star Haber ise, bu görüntülerdeki koordinatların Aktütün'ü değil, Kandil ve İran sınırını gösterdiğini iddia etti dün akşamki haber bültenlerinde.
KOORDİNATLAR DOĞRU
Taraf gazetesi bugün de iddialarının arkasında durarak, 37-02-23 Kuzey paraleli ve 44-12-44 Doğu meridyenleri arasında kalan o bölgenin Aktütün'e 1 kilometreden biraz daha uzak bir noktayı işaret ettiğini savundu. Taraf'ın yayınladığı uydu görüntülerinde yer alan bu koordinatları Google Earth programında kontrol edildiği zaman, bu koordinatların gerçekten de Aktütün Karakolu'na yaklaşık 1.5 kilometre mesafede olduğu görülüyor.
zabataygatör
16-10-2008, 21:27
gorucez yalanlara devam
dragutcim
16-10-2008, 21:35
Daha önce ki konularda kullandığım kelimeleri özenle seçmeye çalıştım. Amacım Kürt kardeşlerimizi zedelememekti. Hep bize yapılan müdahalelerde; ülkemizde ayrılıkçı topluluklar yaratmak ve 3 kıtanın kalbi olan topraklarımızda bütünlüğün hiç bir zaman gerçekleşmemesi, kaos ortamının sürekli olarak kara bulut gibi üzerimizde ışığımızı azaltması fikriydi. Ama artık Kürt kardeşlerimizinde bu adice, hunharca, şerefsizce ve amacı dahi olmayan törerist eylemleri kınamasının zamanı geldi de geçiyor. Nasıl kınamalılar; efendim, sokağa çıkıp polis panzerlerine taş atanlar gibi sokağa çıkıp, ama o adileri protesto ederek polisimizle beraber sokağa çıkıp yürüsünler. Yeter artık yeter bu oyunlar bizlerin evlatlarımıza , kardeşlerimize, babalarımıza, yiğitlerimize mal oluyor....
Şehit kardeşlerimize allahtan rahmet anne baba ve yakınlarına sabır diliyorum.
:warn:
gorucez yalanlara devam
sözler belki yalandır ama o verilen şehitler tamamen gerçek!!!!!!! gerisi teferruattır sadece...bu kan durmadığı sürece o onu demiş bu bunu demiş hiç bi anlamı yok:warn:
zabataygatör
17-10-2008, 01:04
:warn:
sözler belki yalandır ama o verilen şehitler tamamen gerçek!!!!!!! gerisi teferruattır sadece...bu kan durmadığı sürece o onu demiş bu bunu demiş hiç bi anlamı yok:warn:
evet tek gercek sehitlerimiz
terörle mucadele diye bizleri kandırıyorlar.
gözle görünen şudurki terörle mucadele yok. terörist bizle mucadele ediyor resmen..
Bzim tarafımızdan bir mudahele olmuyor nedense. Hayinler durmadan ya karakolumuzu basıyor. ya bomba patlatıyor. ama biz öylece izleyip kardeşlerimizi şehit veriyoruz..
Hani nerde terörle mucadele. Hep onlar tarafından geliyor ilk saldırı. sonrada uçaklarımız dağları tepeleri bombalıyor.. Ölen öldükten sonra ne fayda... Şehidimizi vermeden önce vuracaksın hainleri..
2008'in terör bilançosu
Yılbaşından bu yana terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda 139 asker şehit oldu, 645 terörist öldürüldü.
Güvenlik güçlerinin terörle mücadele kapsamında yaptığı operasyonlarda, son 9.5 aylık dönemde 139 şehit verildi. Çatışmalarda 645 terörist öldürüldü.
Türkiye, Aktütün ve Diyarbakır'da terörist saldırılar sonucu hayatını kaybeden 22 güvenlik görevlisinin acısını unutmadan yeni bir şehit haberiyle sarsıldı. Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde yapılan operasyonda 5 güvenlik görevlisi şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde terörle mücadele bölümündeki verilere göre 2008 yılının 9.5 aylık döneminde terörle mücadele kapsamında 139 güvenlik görevlisi şehit düştü.
Hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerinin büyük bir bölümünün, teröristlerin araziye döşediği mayınların patlaması ve açılan ilk ateş sonucu şehit olmaları dikkat çekiyor.
Terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 2008 yılında şimdiye kadar 645 terörist ölü, 171 terörist sağ olarak etkisiz hale getirildi. Aynı dönemde terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist sayısı ise 133 oldu.
Yılbaşından bu yana terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda 139 asker şehit oldu, 645 terörist öldürüldü..
böyle bir şey olamaz yaa.. 139 askerimiz şehit olmuş.
kandile girsek orayı tertemiz etsek yinede 139 asker değil 39 asker şehit olmaz.
Durduk yere şehit veriyoruz. Adaletmi, bu şimdi.
Elimizde her türlü kullanabileceğimiz silahımız cephanemiz. var.
Var ama nerede. Bu zamanda kullanmayacaksak. Ne zaman kullanacağız.
Hayin yürüye yürüye geliyor.Görevini yapıp gidiyor. Bizde peşlerine uçakları salıyoz ama iş işten gectikten sonra...
beydemir
17-10-2008, 03:00
Şehit kardeşlerimize rahmet eylesin ne zaman bitecek bu acılar neden halkımız
sesini duyuramıyor bazı devlet büyüklerimiz umrunda değilmi 2 günde bir şehit haberi almaktan yazıklar olsun.:mad2:
:( gerçekten umurlarında olduğu gün anaların göz yaşı dinecektir ama bizim o günü yakalamamıza 15-20 sene var ölmeyenimiz görür.:(
zabataygatör
17-10-2008, 03:34
asker neyapsin bir eve girip arama yapamiyormus savcidan izin bekliyormus bu askerin degil o kanunlari askere dayatanda kabahat .operasyon yapildi ankaradan geri gelin dediler
gavur güzel çalışıyor acelesi yok iktidar onlardan habersiz birşey yapamıyor yapaçağı zaman ilk iş amerikaya gidip fikir almak yok böyle birşey terörüstler esrardan kaçakçılıktan güçüne güç katıyor avrupa amerika arkasında oda yetmiyor içeride de destekçileri çok akp kendi oluşumuyla uğraştığı için iş zorlaşıyor adamlar ılım islam hikayesiyle memleketi değnek olarak kullanıyor birde başbakanı ortadoğu eşbakanı yaptılar neyin eşbaşkanı ortadoğuyu parçalamanın o parçanın içinde benim TÜRKİYEmde var maça baştan 4-0 mağlup başlıyoruz birde askeri yok etme harekatı tamamlanırsa işlem tamam
zabataygatör
17-10-2008, 15:43
Taraf değil Dündar yalancı çıktı
Taraf gazetesinin Aktütün Karakoluna gerçekleştirilen saldırı ile ilgili insansız hava uçakları tarafından çekilen uydu görüntülerini yayınlaması ile birlikte yeni bir tartışma başladı. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, dün yaptığı açıklamada Taraf gazetesini ağır sözlerle suçladı. Kanal 1 ve Star Haber ise, bu görüntülerdeki koordinatların Aktütün'ü değil, Kandil ve İran sınırını gösterdiğini iddia etti dün akşamki haber bültenlerinde.
KOORDİNATLAR DOĞRU
Taraf gazetesi bugün de iddialarının arkasında durarak, 37-02-23 Kuzey paraleli ve 44-12-44 Doğu meridyenleri arasında kalan o bölgenin Aktütün'e 1 kilometreden biraz daha uzak bir noktayı işaret ettiğini savundu. Taraf'ın yayınladığı uydu görüntülerinde yer alan bu koordinatları Google Earth programında kontrol edildiği zaman, bu koordinatların gerçekten de Aktütün Karakolu'na yaklaşık 1.5 kilometre mesafede olduğu görülüyor.
:nono:
ORASI AKTÜTÜN DEĞİL KUZEY IRAK
Kanal 1 televizyonuna göre ise görüntülerin üzerindeki enlem ve boylama bakınca oranın Aktütün olmadığı ortaya çıkıyor:
37. 09 enlem 44.07 boylam Kuzey Irak'a ait.
Yani Aktütün'e kuş uçuşu 20 kilometre...
Yani dağları aşıp, yürüyerek gidilse bile mesafe 65-70 km.
:nono:
ORASI AKTÜTÜN DEĞİL KUZEY IRAK
Kanal 1 televizyonuna göre ise görüntülerin üzerindeki enlem ve boylama bakınca oranın Aktütün olmadığı ortaya çıkıyor:
37. 09 enlem 44.07 boylam Kuzey Irak'a ait.
Yani Aktütün'e kuş uçuşu 20 kilometre...
Yani dağları aşıp, yürüyerek gidilse bile mesafe 65-70 km.
orası veya değil sonuçta orda terörist bir eylem bir hazırlık tespit edilmiş o önemli değil mi adamlar mevzi kazıyo belki o noktaya ağır silahlar yerleştiriyo yani ne olursa olsun hazır istihbarat gelmiş gidip bi bomba sallasalar 6 tane mi 5 tane mi pislik orda gebertilse kimden kötü???illa olayı aktütün ile sınırlıyo herkes anlamıyorum ki...görüntü almışsın işte teröristten vur geç bu kadar..
orası veya değil sonuçta orda terörist bir eylem bir hazırlık tespit edilmiş o önemli değil mi adamlar mevzi kazıyo belki o noktaya ağır silahlar yerleştiriyo yani ne olursa olsun hazır istihbarat gelmiş gidip bi bomba sallasalar 6 tane mi 5 tane mi pislik orda gebertilse kimden kötü???illa olayı aktütün ile sınırlıyo herkes anlamıyorum ki...görüntü almışsın işte teröristten vur geç bu kadar..
evet bende zaten bunu anlatmak ıstıyorum onemlı olan o goruntu neden geregı zamanında yapmıyoruzda sonra daga tasa bomba atıyoruz ben bunu cok merak edıyorum bıde soyle soylenıyor askerın elınde yetkı yok beyler
Avrupa'nın en büyük ordusu bu memlekette dört defa darbe yapan, başbakan asan, darbelerin ardından yüz binlerce insanı gözaltına alan bir ordunun Elinde tankları var, savaş uçakları var, istihbaratı var, özel harp dairesi var.polisten bahsetmıyoruz canı sıkılınca muhtıra veren kurumda bahsedıyoruz bu ülkede askere hesap sorabilecek bir tane kurum gösterın bir tane
evet bende zaten bunu anlatmak ıstıyorum onemlı olan o goruntu neden geregı zamanında yapmıyoruzda sonra daga tasa bomba atıyoruz ben bunu cok merak edıyorum bıde soyle soylenıyor askerın elınde yetkı yok beyler polisten bahsetmıyoruz canı sıkılınca muhtıra veren kurumda bahsedıyoruz bu ülkede askere hesap sorabilecek bir tane kurum gösterın bir tane
terörü uçaklar bitirmez...aynı dilden konuşmaları gerek...
aynı onlar gibi timler oluşturulup salıcaklar dağlara...
90 lı yıllarda özel harekat bunu yapıyordu...yerel kıyafetli çok asker görmüştüm...adamlar köylü gibi giyinip otobüse biniyor araziden köye gidiyor...dağlara çıkıyor vs...
şimdiki bekleme terörü bitirmez...osman pamukoğlunu dinleyenler bilir...defalarca sabit karakol olmamalı hepsi seyyar olmalı, gezinmeli diye basbas bağırıyordu...sabitlik ölüm getiriyor...seyyar olacak bilinmez olacak...aynı pkk teröristleri gibi...sonuç alınır...uzun sürer ama alınır...
tabi şehirlerdekilerede aynı dil gerek...ben olsam sedat bucak ve onun gibilerini kullanırım...aynı dili konuşabilir rahatlıkla...tabi bu mafyayı onaylıyorum anlamına gelmesin...kullan vatan için sonra tekrar içeriye sok...kontrolün altında olsun yeter...
zabataygatör
17-10-2008, 19:19
evet onemli olan goruntuler degil giden bizden gitti ben sadece o goruntulerin gercekdisi oldugu icin yazdim ..