PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Yere Not Alın Lutfen

süleyman09
22-10-2008, 18:03
Herhangi bir trafik kazası sonrasında, bir hastaneye (özel veya devlet) gittiğinizde veya getirildiğinizde, size veya yakınlarınıza (2918 no'lu yasayı bilmediğiniz zannedilerek):

'Yapılacak müdahele ve tedavi ücretlerini ödeyeceğinize dair şu belgeyi imzalayınız' teklifi ile karşılaşabilirsiniz.

Ancak, siz:

'Bu formun altına, bu belgeyi imzalamazsam, bana müdahele edemeyeceğinizi ve tedavimin yapılamayacağını yazın ve imzalayın!' dediğiz anda…

HASTANENİN BÜTÜN İMKÂNLARI SİZİN İÇİN SEFERBER OLACAKLAR

Trafik kazası sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan kazazedelerin, 2918 sayılı kanuna göre tedavi için hiçbir ücret ödememesi gerekiyor (Madde: 98 ve Madde: 108).
Yönetmeliğe göre, 'hastane acil servisi' kendisine gelen kazazedenin maddî durumuna, sosyal güvencesi olup olmadığına ve hastanın özelliklerine bakmadan gereken tedaviyi ve müdahaleyi herhangi bir ücret talep etmeden, yapmak zorunda. Bu tedavi sonucu oluşan masraflar, 'T.C. Sağlık Bakanlığı Karayolları Döner Sermaye İşletmesi' tarafından karşılanmaktadır (Madde: 08).

HASTANELERİN BU MADDELERDEN Bİ HABERMİŞ GİBİ VATANDAŞTAN PARA TALEP ETMEYE HAKLARI YOKTUR!
TRAFİK MAĞDURLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ - Only the registered members can see the link (ilginç ve yararlı; incelemenizi öneririm)

kriptex
22-10-2008, 18:06
güzel bir bilgi

wtwt99
22-10-2008, 18:24
evet guzel bır haber paylaşım için tesekkurler

MUTAF
22-10-2008, 18:32
aynen bu olayla karşılaştık.
ama trafik kazası değil.
acil ambulans aradık. hemen imza attırmaya çalıştılar bir yerlere...

TEKNİSYEN101
22-10-2008, 18:33
Bilmediğimiz çok yasa var anlaşılan, paylaşım için sağol ögrenmiş olduk. :45:

CABBARİ
22-10-2008, 19:01
anlamadım öyle bir durum olursa imza atlayalımmı?

süleyman09
22-10-2008, 19:02
magdur insanlar içinde yasalar var ama bilmedigimiz için çok insan zordurumlarla karşılaşabiliyor

yargıç_1
22-10-2008, 19:07
bende anlayamadım ne demek istemişler ?

skybird
22-10-2008, 19:17
Mükemmel gerçekten bilmiyorduk....

cafer50
22-10-2008, 19:46
(bu formu imzalamazsan sana acil müdahale yapmayacağız;) diye not düşün imzalayım dememiz gerekiyor.cümle kalıbı bu içerikli olmalı aynen yazamak şart değil.

alper34
22-10-2008, 20:31
bilgi için teşekkürler Allah kimsenin başına vermesin

umuter
22-10-2008, 20:54
anlamadım öyle bir durum olursa imza atlayalımmı?
evet cabbari ustam hani aracın için zorunlu sigorta yaptırıyorsun ya her sene mecburi olarak işte o sigortanın amacı bu işler için sana güvence sağlamak yani herhangi bir araçla olsun yaya olsun trafik kazasına karışmanız halinde kesinlikle hiç bir ücret ödemeye kalkmayın ve yakınlarınızın başına böyle bir durum gelirse onları da uyarın..sizden alınan ücretin dışında hastane sigortadan da o ücreti alacaktır emin olabilirsiniz...geçenlerde bir tv kanalı bunu haber yaptı o zaman izlemiştim bu sigorta fonunda bilmem kaç trilyon para birikmiş ve çoğu insan bundan haberdar olmadığından kullanılmadan duruyormuş o paralar:(!!insanlar zaten can derdine düşüyorlar bazıları da para hırsı ile o insanları soymanın derdine düşüyor yazıklar olsun böyle insanlığa !!!:mad2:
kesinlikle ödemeyin ve sağ iken tüm eşe dosta bu bilgileri aktarın arkadaşlar yani başıma bi kaza gelirse ben komada falan olabilirim benim için para ödemeyin deyin sigortayı falan anlatın ki en azından onlarda bilgili olsunlar

muzo
22-10-2008, 21:55
aslında ne gerek var böyle imzaya falan sanki hastane bilmiyormu'da imza attırıyor herkez tutturmuş bir yol gidiyor ama ALLAH kimseyi düşürmesin hastanelere ama genede dikkatlı olmak lazım

adnanarkan
23-10-2008, 18:24
bu çok önemli bilgi için çok teşekkürler.

scob
23-10-2008, 19:00
ALLAH kimsenin başına vermesin ama herşey insanlar için.bu bilgiyi bizimle paylaştığın için sana çok teşekkür ederiz kardeşim.

emmi
23-10-2008, 20:32
Dünyada bizim gibi bir başka ülke var mıdır ki, milletini böyle kanunla boğsun. Eskiden her kurumun bir kanunu olurdu ve herkeste bu kanunlardan nasıl yararlanacağını bilirdi. 80'den sonra öyle çok kanun çıkardılar ki çıkaranlar bile takip edemiyorlar. Kanun altındakileri saymıyorum bile. Devleti yönetmemek diye buna deniyor herhalde?
Gerçekten bundan bende dahil Türkiyenin % 80 ninin haberi yoktur inanın. Bilgi paylaşımı için öok teşekkürler.
Saygılar.

erdnky
23-10-2008, 21:26
sağlık ve eğitim hizmetlerinin tamamı ücretsiz olmalı

1970divrigi
23-10-2008, 21:47
bir çok haklarımızı bilmediğimizi bir kez daha anlamış bulunmaktayız.Bilgi için teşekkürler

çanakkaleli
23-10-2008, 23:22
teşekkurler guzel bılgı..

kanberoğlu
24-10-2008, 00:37
teşekkürler paylaşım için. saygılar herkese.