Orijinalini görmek için tıklayınız : uydu ve diji türk bir kablodan izlenirmi?
Konuyu nereye açmalıyım diye bir saat bakındım...en uygunu burası geldi...
umarım doğrudur...
Babam ların evde digitürk vardı...apartman çatıya ortak uydu anteni takınca digitürkü iptal ettik...uydu ile seyretmeye başladılar...
ancak şimdi tekrar digitürke üye olmak durumu çıktı...
şayet üye olursak uydu kablosu ile digitürkün kablosunu splitter gibi bir aletle birleştirsek (yani tek kablo halinde tv ye .eksek) sorun çıkarmı?
elektrikçide 2 giriş bir çıkışlı aparat gördüm...bunu taksam olurmu diyorum...
2 girişe uydu ve digitürk ü çıkışı da tv ye taksam ?
selametle...
@Osman hocam dedigin olmaz malesef. Sorun cıkattır mı derken buyuk sorun cıkartır.Digiturk kablosu cihaza tek gelmek zorunda başka alternatifi yok..Sen dt kablosu ile normal uydu kablosunu birleştirsen bile disecg veya spilitter gibi seylerle yayını alamazsın
badtempered
23-10-2008, 17:34
valla yazınızdan pek anlamadım ama anladıgıma göre şunu demek isterim.
Merkezi anten sistemi var ve bir başka yerde sizin digitürk (eutelsat w3a 7e) çanagınız ve dt uydu alıcısı var ve bunların tamamını bir alette izlemek istiyorsunuz.
Yapılcak tek şey sizin digitürk çanagının kablosunu taaa çatıya çıkartıp merkezi sisteme 7e yi ayarlatmak
oradan normal şekilde tek kablo ile girebilirsiniz makinaya
@Osman hocam dedigin olmaz malesef. Sorun cıkattır mı derken buyuk sorun cıkartır.Digiturk kablosu cihaza tek gelmek zorunda başka alternatifi yok..Sen dt kablosu ile normal uydu kablosunu birleştirsen bile disecg veya spilitter gibi seylerle yayını alamazsın
peki kapının orada diginin ve uydunun kablolarını aparatla birleştirip bir kablo ile tv nin yanına kadar gelse orada hem diji türkün cihazına hemde uydu cihazına ayrı ayrı taksak yinemi sorun olur?
(dış kapının olduğu yerle oda arasında oldukça mesafe var...iki kablo olmasını istemiyorum...çok kötü bir görünüm oluyor... yokmu bunun bire çaresi?)
teşekkürler...selametle...
Merkezi anten sistemi var ve bir başka yerde sizin digitürk (eutelsat w3a 7e) çanagınız ve dt uydu alıcısı var ve bunların tamamını bir alette izlemek istiyorsunuz.
Yapılcak tek şey sizin digitürk çanagının kablosunu taaa çatıya çıkartıp merkezi sisteme 7e yi ayarlatmak
Merkezi sistemde yer yoksa bağlayamaz:warn: ve tanıtmak vs uzun iş tek kablo gelecek asagıya bitecek çözüm yolu bu bence:)
peki kapının orada diginin ve uydunun kablolarını aparatla birleştirip bir kablo ile tv nin yanına kadar gelse orada hem diji türkün cihazına hemde uydu cihazına ayrı ayrı taksak yinemi sorun olur?
(dış kapının olduğu yerle oda arasında oldukça mesafe var...iki kablo olmasını istemiyorum...çok kötü bir görünüm oluyor... yokmu bunun bire çaresi?)
teşekkürler...selametle...
Evet yine sorun olur kabloları kesip birleştirmekle vs ile yayın almanız mümkün değil
badtempered
23-10-2008, 17:41
Merkezi sistemde yer yoksa bağlayamaz:warn: ve tanıtmak vs uzun iş tek kablo gelecek asagıya bitecek çözüm yolu bu bence:)
ben anlamam :D söyleyim de kendisi bilir.
öyle değil hocam...
kapının yanı başında boşta duran digitürk kablosu var...(iptal ettiğimiz için boşta)
birde yine kapının girişinde çatıdaki uydunun kablosu var...buna ek yaparak odaya çektik...
ben diyorumki uydunun ve digitürkin boşta duran kablosunu 2 giriş bir çıkışlı aparata taksam ve çıkış kablosunuda odaya kadar götürsem, sonra orada tekrar 2 giriş bir çıkış aparatı kullanarak ayırıp birini uydu cihazına diğerinide digitürkün cıhazına taksam iş görürmü? yani kapı ile oda arasında tek kablo olacak ama cihazlar ayrı...tv de iki scart girişi olduğu için sorun çıkmayacaktır... ne diyorsunuz?
badtempered
23-10-2008, 17:46
yani kapı ile oda arasında tek kablo olacak ama cihazlar ayrı...tv de iki scart girişi olduğu için sorun çıkmayacaktır... ne diyorsunuz?
Bahsi geçen kablo çanak tan gelen (disecq) kablo ise scart girişinin iki tane olması ile alakası nedir çözemedim.
2.olarak ta Yine çanak tan gelen bir kablo ek alarak bir başka makinayı çalıştırmaz.
zxcvbn10250
23-10-2008, 18:06
umarım doğrudur...
Babam ların evde digitürk vardı...apartman çatıya ortak uydu anteni takınca digitürkü iptal ettik...uydu ile seyretmeye başladılar...
şayet üye olursak uydu kablosu ile digitürkün kablosunu splitter gibi bir aletle birleştirsek (yani tek kablo halinde tv ye .eksek) sorun çıkarmı?
selametle...
öncelike ne ekilde uye olucasın 9,90lık uydu hediyemi ypksa orginal digikutu oarakmı onu belirtirmiisn birtanesinde disec çalışmaz
aynı şeyi ben yıllardır kullanıyorum. o zamanlar digitürk'ün bir kampanyası vardı. uydu cihazı olana makine almadan sadece kart alarak (ZAP) üye olunuyordu. şimdi benim cihazım next, 2 tane çanağım ve 3 tane lnb var. ben şu anda digitürk dahil 3 uyduyu tek kablo ile seyredebiliyorum.
badtempered
23-10-2008, 20:19
aynı şeyi ben yıllardır kullanıyorum. o zamanlar digitürk'ün bir kampanyası vardı. uydu cihazı olana makine almadan sadece kart alarak (ZAP) üye olunuyordu. şimdi benim cihazım next, 2 tane çanağım ve 3 tane lnb var. ben şu anda digitürk dahil 3 uyduyu tek kablo ile seyredebiliyorum.
arkadaş öyle söylemiyor dikkatli okuyunuz.
Merkezi sistem var.
öncelike ne ekilde uye olucasın 9,90lık uydu hediyemi ypksa orginal digikutu oarakmı onu belirtirmiisn birtanesinde disec çalışmaz
8-9 yıl evvel geldiler digitürk çanağını çatıya koydular.bende üye oldum...
geçen sene çatıya apartman ortak uydu sistemi kurunca digitürkten ayrıldım...
kablosunu kapının oradan çıkartıp cihazı götürüp teslim ettim...kablo boşta duruyor...ama çatıda hala digitürkün çanağı var...(apartmanda seyredenler var yani)
şimdi tekrar üye olacağım...üye olursam hem digitürkü hemde uydu yayınlarını (hotbird-türksat) nasıl seyrederim? soru bu...
hepsini aynı anda seyretmek için bir çare arıyorum...(tvnin yada uydu cihazının arkasından scart kablosunu zırt pırt çıkarıp takmamak için) anlatabildimmi?
aşağıdaki linki incele aradığın butun cevaplar var.
Only the registered members can see the link
badtempered
24-10-2008, 14:02
kablosunu kapının oradan çıkartıp cihazı götürüp teslim ettim...kablo boşta duruyor...ama çatıda hala digitürkün çanağı var...(apartmanda seyredenler var yani)
şimdi tekrar üye olacağım...üye olursam hem digitürkü hemde uydu yayınlarını (hotbird-türksat) nasıl seyrederim? soru bu...
hepsini aynı anda seyretmek için bir çare arıyorum...(tvnin yada uydu cihazının arkasından scart kablosunu zırt pırt çıkarıp takmamak için) anlatabildimmi?
1.iki makinayı üst üste koycan uydu alıcısın lnb in ine merkezi sistem gircek,Lnb out dan da kablo alıp dt nin makinaya gircen
Yukarıdaki şekilde bir makina kapalı durumda iken sorunsuz çalışır.Makinanın biri açılırsa açılan makinanın yayını di*** se digeride yatay polariteli bir kanal açtıgında sinyal yok yazar yada tam tersi Onun dışında sorun olmaz .
2.X marka uydu alıcına dt nin kartı takıcaksın ama bildigim kadarıyla yeni dt makinaları tümleşik çalışıyor yani taktıgında açmıyor.
3.Scart birleştirici alıcan oradan tek tek seçiceksin :D
4.Başka durum olmaz :D seç birini
zxcvbn10250
24-10-2008, 14:12
modüllü üyelik yap yanlız merkezi sisteme dtnini çanağını bağlattır disecq 3. başka yolu yok
eurosat55
24-10-2008, 14:35
Merkezi sistemle ile 3. canagi birlestirip (Baff option swich ) ile tek kablo asagiya inersin ama tek sart digitürkün phlips cihazı olmaz, diger diceq özelligi olan digitürk cihazları ile bu sorunu aşarsın,
sevgilerimle
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler....
makbule geçti...buna göre tek kablo ile sorunu halledemeyeceğimi anladım...
herkese tekrar teşekkürler...
selametle kalınız...:wave:
zxcvbn10250
24-10-2008, 17:22
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler....
makbule geçti...buna göre tek kablo ile sorunu halledemeyeceğimi anladım...
herkese tekrar teşekkürler...
selametle kalınız...:wave:
arkadaşım en iyi sen bir servis getir apartmanında tam olarak nasıl bir sstem olduğunu görüp çözüm üretebilir
arkadaşım en iyi sen bir servis getir apartmanında tam olarak nasıl bir sstem olduğunu görüp çözüm üretebilir
işin aslı apartmanın sistemine bir bağlantı yapamam...apartman yönetimi buna izin vermez...ben sadece "dairemin kapısındaki uydu ve digitürk kabloları ile ne yapabilirim?" onu öğrenmeye çalıştım...istemediğim şey bir kablo daha odaya çekmekti...ama o olmadan olmayacak anlaşılan...
yardımın için sağol...selametle...:wave:
zxcvbn10250
25-10-2008, 02:44
işin aslı apartmanın sistemine bir bağlantı yapamam...apartman yönetimi buna izin vermez...ben sadece "dairemin kapısındaki uydu ve digitürk kabloları ile ne yapabilirim?" onu öğrenmeye çalıştım...istemediğim şey bir kablo daha odaya çekmekti...ama o olmadan olmayacak anlaşılan...
yardımın için sağol...selametle...:wave:
eğer dtye ligtv için üye olmıycak dsmart al derim dtden çok daha iyi olmaya başladı
umarım doğrudur...
selametle...
s3lam hocam yha sen bunu tek kabloya çevirirsin senin digitürk cihazı diseq seçenekleri varmı yanı dıgıturk cıhazını uydu olarak kullanabılıomusun eger kullanabılırsen uydu ve dıgıturku tek kablo uzerınden hem uyduyu hem dısgıturku verebılırsın ben daha once bır kac musterıye yaptım sorunsuz calıstı öncelıkle 1/2 5-2400mhz uydu bölücü yada powerbass ile sizin odaya inen uydu kablosunu ikiye böleceksin böldüğünde bölücünün bir ucu türksat diğer ucu hotbird olacaktır bununuda diseg 1 diseq 2 digiturkude diseq3 olarak gırmelısın calısır diseq te birleştir ve sorunsuz izle kardesım ama öncelikle digitürk cihazının diseq bölümü olması sart normal uydu cihazı dıgıturk uyumlu bı cıhaz yanı
Bir merkezi bir harici (kendikullandıgınız veya w3 merkezi ) çanakları bırleştırmek için kullanılır
Teknik Özellikler:
Frekans sahası 5-2300 MHz
Kontrol DiSEqC “Option” komutu ile
Katılım kaybı 950-2300 MHz: 4 dB ort..
5-862 MHz: 3 dB ort.
Yalıtım 35 dB ort.
Çekilen akım 30 mA
Boyutlar (en,derinlik,yükseklik[cm]) 5.4 x 6.0 x 3.2
Çalışma sıcaklığı
–25°C - +60 °C
2 Adet diseqc swıtchı birleştirir yada 2 adet multıswıtchi birleştirir. 1 adet multisiwitch ve sabit çanağı birleştirir.