Orijinalini görmek için tıklayınız : Vatan Millet Sakarya....
Şair zamanında neye istinaden yazdı bilinmez ama ülkenin gündemi aynen bu durumla özdeşleşmiş
ergenekon diye birşey çıkardılar kim ne anladı bilinmez ama ergenekon çoguna göre sadece kurtlar vadisinin oynamış oldugu bir piyes bazılarına görede Sultan abdülhamit dönemine dayanan o zamanki sultanı tahtından indirmeye çalışan sözüm ona vatansever devrimciler..
yıllarca ül***i 1960 1981 vs. anayasalarıyla darbeleriyle oyaladılar her darbede ülke 25 sene geriye gitti dış mihraklı gücler kendilerini daha güçlü bulup saglı sollu aşagıdan yukarıdan bir nevi stratejik haçlı seferi gibi üzerimize gelmeye başladılar ve sonunda bugünlere geldik..
eyy benim gururlu namuslu imanlı ülkem sen kimlere pabuç bıraktınki bunlara bırakasın... içinde vatan aşkı olan herkesi bu yüzyılın vebası olan ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara geçit vermemeye davet ediyorum
kimi bu işten nemalandıgı için hoşnut olabilir ama Türk oğlu Türk olan müslüman olan kimse asla!!!
vatanımıza sahip çıkalım amerikan emperyalizmine köle olmayalım
saygılarımla...
23-10-2008
CABBARİ
senol_30
23-10-2008, 20:46
haklsın üstadım gidişat hiçde iyidegil yukarda çokşeyler dönüyor herkafadan bises çıkıyor
haklsın üstadım gidişat hiçde iyidegil yukarda çokşeyler dönüyor herkafadan bises çıkıyor
yukarıda dönen şeyler aslında aleni ama biz ülke olarak hala bana aileme çoluguma çocuguma birşey olmasın diye görmezden geliyoruz bir kişi çıksa ne oluyor kardeşim dese ortalık kan gölüne döner zaten istedikleri bu hükümeti düşürüp darbeyle kendileri başa gelmek dikkat ederseniz ergenekonun %70 i askerden oluşuyor istedikleri bu ama alamayacaklar!!
Aslında kendi içimizde kendimiz yıkılıyoruz gibi geliyor.Bunun dönemi sadece akp hükümeti kapsamıyor geriye dönüş bir örgütlenme ve meclis içi içten yıkmalar var.
Onca olaylar oluyor bazı konular el üstündeyken birden konular ve rollar degişiyor örnek deniz feneri olayını artık kimse konuşmaz oldu birileri düğmeye basıyor birileri durduruyor.
Cabbari hocamın dedigi gibi vatan millet sakarya diyoruz ama biz diyoruz büyüklerimiz demiyorlar..
yukarıda dönen şeyler aslında aleni ama biz ülke olarak hala bana aileme çoluguma çocuguma birşey olmasın diye görmezden geliyoruz bir kişi çıksa ne oluyor kardeşim dese ortalık kan gölüne döner zaten istedikleri bu hükümeti düşürüp darbeyle kendileri başa gelmek dikkat ederseniz ergenekonun %70 i askerden oluşuyor istedikleri bu ama alamayacaklar!!
sevgili cabbari açtığın konu çok güzel vede duyarlı.ama ergenekonun ne olduğunu kimse bilmiyor anlamıyor nasılsa anlaşılacak.onlarmı ak süt ak kaşık yoksa hükümetmi yada her ikisidemi ak veya kara zaman gösterecek.gerçi iktidar ortada görmeye gerek yok.darbe hikaye,gerçekler sokaklarda ,bölücünün başkaldırısında provalarında.millet odaklanmış ergenekona.bırakalım adalet ilgileniyor.ama ülkem artık korkunun en büyüklerini yaşamak üzere ve buna göre dediğin gibi VATAN,MİLLET SAKARYA...
sevgili cabbari açtığın konu çok güzel vede duyarlı.ama ergenekonun ne olduğunu kimse bilmiyor anlamıyor nasılsa anlaşılacak.onlarmı ak süt ak kaşık yoksa hükümetmi yada her ikisidemi ak veya kara zaman gösterecek.gerçi iktidar ortada görmeye gerek yok.darbe hikaye,gerçekler sokaklarda ,bölücünün başkaldırısında provalarında.millet odaklanmış ergenekona.bırakalım adalet ilgileniyor.ama ülkem artık korkunun en büyüklerini yaşamak üzere ve buna göre dediğin gibi VATAN,MİLLET SAKARYA...
gecen seneye kadar ergenekon yoktu yada böyle bir örgüt vardı adı belli değildi yada bu kadar gücü yoktu ergenekon dediler yeri göğü inlettiler
reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam reklamdır
bus ebeple adamlar ergenekon ismini koydular yakalandılar yakalattılar öldürdüler adını tüm dünyaya duyurdular..
sonuç:Ortadogudaki en önemli kilit merkez olan türkiyenin imajı sarsıldı zedelendi
Aslında kendi içimizde kendimiz yıkılıyoruz gibi geliyor.Bunun dönemi sadece akp hükümeti kapsamıyor geriye dönüş bir örgütlenme ve meclis içi içten yıkmalar var.
Onca olaylar oluyor bazı konular el üstündeyken birden konular ve rollar degişiyor örnek deniz feneri olayını artık kimse konuşmaz oldu birileri düğmeye basıyor birileri durduruyor.
Cabbari hocamın dedigi gibi vatan millet sakarya diyoruz ama biz diyoruz büyüklerimiz demiyorlar..
zaten deniz feneri ve benzeri olaylar bilerek ortaya atılmış komplikasyonlardır
bunun tek sebebi var
ül***e uzanan ortadogu projesinin başlamasına meydan vermek amacıyla yapılan bazı ataklar var hükümet az çok bunları kesmeye çalışıyor ama bunlar cılız atak ama her an kalemizde gol görebiliriz ve kale yılır!!!
dua edelimde bunlar başımzıa gelmesin
selametle
yukarıda dönen şeyler aslında aleni ama biz ülke olarak hala bana aileme çoluguma çocuguma birşey olmasın diye görmezden geliyoruz bir kişi çıksa ne oluyor kardeşim dese ortalık kan gölüne döner zaten istedikleri bu hükümeti düşürüp darbeyle kendileri başa gelmek dikkat ederseniz ergenekonun %70 i askerden oluşuyor istedikleri bu ama alamayacaklar!!hocamsorduğun soruda cevapını veriyor gibisin dediğin gibi içimize korku tohumlarını ektiler eleştiren içeride ama artık gercekleri görmek zamanı diye düşünüyorum ilk 5 yıl ben bile fikrimi değiştiriyordum herşey harikaydı ama sonuç ortada yalan yalan yalan zam zam zam ne oldu sizce dünya deniyor o can simitine sarılıyor hükümet ama gercek bu değil ilk zamanlar borsa 52000 lerde kapanırken başarımız diyenler 22000leride başarısızlık diye kabullenmeli hep dedim başkasını parasıyla düdük çalınmaz üretmek lazım ürettik mi hayır sattık adamların savaşmadan kazanmasını seyrettik bundan daha kötü birşey olamaz yaşanamaz ATAM ne demiş gaflet dalalet işte o zaman bu zaman ergenekona gelinçe hikaye hocam hikaye secilen isimden belli birilerine mesaj vermeye çalıştılar ama yüzlerine bulaştırdılar sivil ihtilal yapmaya calışanların yarattığı tabu bu
birileri hükümet olabilmek için başkalarının dolmuşuna bindi...dereyi geçene kadar dayı derim diyerek...dere geçildi ama şimdi inemiyor...çabaladığı aşikar..ama bindi bikere...inemiyor...
ülkede neler oluyorsa hangi sansasyonel (çok büyük demek herhalde) olay oluyorsa mutlak surette dış destekli...desteği verenler dolmuş sahipleri...
cabbarinin dediği gibi ortadoğu projesi nin bundan sonraki aşaması türkiye herhalde - ki hazırlamaya çalışıyorlar...
zamanında dolmuşa binerek hükümet olanlar şimdi çark etmeye başladı ama dolmuşçu izin vermiyor...göz açtırmıyor...her yandan baskı var...kolay değil tabi bu baskılara gögüs germek...
ergenekonu başatan ufak çaplı bir kaç kişinin kurduğu bir örgüt zannederdim. ama şimdi ucu bucağı yok...memleketin yarısı ergenekonmuş meğer...bu da dış destekli...içeride partiler bile savunmaya çalışıyor bu örgütü...bilemiyorum sonu ne olacak...
yanlız şu an inandığım tek şey şu...
ne dolmuşa binenler mutlu...ne de dolmuşçu?
ikiside bin pişman...hatta binen biraz daha...
selametle...
şimdi gazeteden okudum Rahmetli Turgut özalı ergenekon öldürttü diye??
şimdi bu tarz muhabbetler çok ama hanımı semra hanım bile bir roportajında diyordu ülkenin aydınlıgını görenler turgutu öldürttü diye..
demekki adamlar yıllar yılı hep karanlıkta olmamızı istemişler şimdi yeni yeni aydınlıga dogru gideren baktılar iş ciddi tekrar saldırıya geçtiler pkk yine azdı provakosyanlar yine çogaldı kriz süsü verilip ülke yine magdur edildi
işin öüz belli ama hala el atmaya korkuyoruz
bize kurtuluş savaşındaki ruh lazım biazda iman gücü gerisi tefarruat zaten
selametle
şimdi gazeteden okudum Rahmetli Turgut özalı ergenekon öldürttü diye??
şimdi bu tarz muhabbetler çok ama hanımı semra hanım bile bir roportajında diyordu ülkenin aydınlıgını görenler turgutu öldürttü diye..
demekki adamlar yıllar yılı hep karanlıkta olmamızı istemişler şimdi yeni yeni aydınlıga dogru gideren baktılar iş ciddi tekrar saldırıya geçtiler pkk yine azdı provakosyanlar yine çogaldı kriz süsü verilip ülke yine magdur edildi
işin öüz belli ama hala el atmaya korkuyoruz
bize kurtuluş savaşındaki ruh lazım biazda iman gücü gerisi tefarruat zaten
selametlehocam dediğin gibi hulki cevizoğlunun 1919 ruhu adlı kitapını hergez okusun isterim kazanılanların hangi şartlarla iç ve dış düşmanlara karşı nasıl kazanıldığı daha iyi anlaşılır ATAM gibi adam nasıl olunur görsünler yaşasınlar cumhur reis o zaman haksızlığın kime yapıldığını örenir diye düşünüyorum
hocam dediğin gibi hulki cevizoğlunun 1919 ruhu adlı kitapını hergez okusun isterim kazanılanların hangi şartlarla iç ve dış düşmanlara karşı nasıl kazanıldığı daha iyi anlaşılır ATAM gibi adam nasıl olunur görsünler yaşasınlar cumhur reis o zaman haksızlığın kime yapıldığını örenir diye düşünüyorum
bunlar nasıl vatansever anlamış değilim
her darbe ül***i karanlığa gömdü her muhtıra bizi biraz daha süründürdü
vatanınıs even insan böyle yaparmı
tüm dünyanın gözü şimdi üzerimizde
bizi işgal altındaki ıraktan daha acınacak halde bakıyoralr
selametle
muhteşem
25-10-2008, 18:02
ergenekon bir varsayım bana göre
çözüldüde çözüldü...
dahada çözülecek ama bana kalırsa hiçbir zaman aydınlanamayacak üzeri kapanacak
susurluk ve benzeri hadiseler nasıl kapandıysa buda kapanıp gidecek
bakın dediğim gibi olmaya başladı
idianame bitti iş savunmaya geldi hepside inkar edip olayı devletin bilhassa hükümetin üzerine atıp olayı örtbas etmeye çalışıyorlar
iki gün sonra savcıyıda ele atıp hep beraber gülre oynaya dışarı çıkıp devam ederler
sealmetle
kanberoğlu
14-11-2008, 21:05
haklısın ustam bu ülke böyle nereye kadar bu şekilde gider bilinmez. Allah Hayra yorsun inşallah. saygılar.