Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uydu Frekansları Değişti 'uyducular' Artık 2 Gün Sonraya Randevu Veriyor

Creed
30-10-2008, 02:49
Televizyonların TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınlarının TÜRKSAT 3A uydusuna aktarılmasıyla yayınları uydu üzerinden alan ve alıcılarını ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilere akın etti.

Yoğunluk nedeniyle elektronikçiler alıcıların ayarlanması için 2 gün sonrasına randevu vermeye başladı.

Yeni yayın teknolojilerinden tam olarak faydalanmak, mevcudun çok daha üzerinde televizyon yayıncılığını hayata geçirmek, yüksek çözünürlükte HD yayınlarının ve yayıncılığın önünü açmak için TÜRKSAT AŞ Genel Müdürlüğü tarafından TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınlar TÜRKSAT 3A uydusuna alındı.
Önceki gece itibariyle kanalların frekanslarının değiştirilmesiyle uydu alıcılarının ayarlarını değiştirmek durumunda kalan fakat ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilerde uzun bir süre sıra beklemek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ve tamirciler ise televizyon kanallarının bir gecede frekans değiştirmesinden yakındı.
Yeni frekans ayarlarını girmesini bilmeyen hatta cihazın alındığı firma tarafından şifre konulması nedeniyle işlem yapamayan birçok kişi, sorunun çözümü için yetkili servislere başvurmaya başladı.
Uydu cihazına yeni ayarları girdikleri için en yoğun günlerini yaşayan bazı firmaların teknik servisleri, bu işlem için cihaz garanti kapsamında olsun ya da olmasın 10 ile 30 YTL arasında ücret talep ediyor. Servis, ''uydu cihazınıza bilgisayarla ayar girilmesi gerektiği'' gerekçesiyle bu ücreti istiyor.
Bir firmanın Konya yetkili servisi, 28 ekimde oldukça yoğun çalıştıklarını, uydu cihazlarına yeni ayarlar girme konusunda gelen talebi karşılamakta güçlük çektiklerini bildirdi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya ise ürün satın alırken uydu kanallarının izlenmesi konusunda her türlü taahhütte bulunan firmaların garanti kapsamında bu hizmeti ücretsiz sunması gerektiğini söyledi.
Burada tüketici kusuru olmadığını, sorunun ''tüketicinin mecbur kalması'' nedeniyle yaşandığını belirten Kaya, ''Tüketici uydu kanallarını izlemek için 'nasıl olsa bir kere ödeyeceğim' diyerek istenen ücreti veriyor. Bazı firmaların servisleri de televizyon izlemek için mecbur kalan tüketiciden ücret alıyor. Burada ciddi bir servet ortaya çıkıyor. Yüz binlerce uydu cihazından ortalama 20 YTL alındığını hesaplarsanız ortaya çok ciddi rakam çıkıyor'' dedi.
Şifre konulmuş cihazların da ''ayıplı mal'' sınıfına gireceğini, tüketicinin servise gelmesine mecbur tutulduğunu ifade eden Kaya, tüketicilerin garanti kapsamındaki bu ürünü geri verip yenisini alabileceğini bildirdi. Düzenleyici kurumların bununla ilgili açıklama yapması ya da denetimlerini artırması gerektiğini belirten Kaya, ''Tüketiciler bu konuda tepkisi ortaya koymalıdır. Ortadan haksız talep edilen ücret vardır. Tüketicilerin haklarını aramalarını haksız istenilen bu ücreti ödememelerini tavsiye ediyoruz'' diye konuştu. ZAMAN

pencere77
30-10-2008, 03:24
bu durum elektronikçilere yaradı..........

Admin
30-10-2008, 03:30
bu durum elektronikçilere yaradı..........
Hemde ne yaradı.:angry8: 20 ytl ayarlıyorlar kdv si yok gider pusulası yok malesef 5-10 neysede 20 ne ya:46:

işçi
30-10-2008, 03:54
bende yapıyorum öyle astronomik ücretler değil 5 ytl.verebilendende ALLAH razı olsun veremeyende nasılsa buğünün yarınıda var

sakarxa
30-10-2008, 04:21
valla sakaryada 5_10 ytl arası ama ben kendim yaptım

serhat15
30-10-2008, 05:15
Ben 5 lira alıyorum 20 alanlar insafsızlık yapıyor

arslanserdal76
30-10-2008, 10:45
ben elektronikçi değilim ama bu işlerden anlarım.bütün mahallenin cihazlarını ben bedavaya ayarladım.bizim milletimize fırsat düştümü sinekten yağ çıkartır.bu işte onlara yaradı.sanki çok bişey yapıyormuş gibi 20 ytl alıyorlar.insafsızlıktan başka bişey değil. onlara inat ben bedava ayarlamaya devam edeceğim.saygılar

wtwt99
30-10-2008, 11:28
evet cok ınsafsız olmusuz 10 ytl alıyorlar adamın yaptıgı bır sey yok bızım orda adam rahat 300 400 tane yaptın bugune kadar adam parayı vurdu hala acmamıs normalde 8 de acardı :yahoo:

atmaca28
30-10-2008, 11:58
evet evlere gidip ayar yapanlar için 20 ytl normal ama dükkanda ayar yapanlar için en çok 10 ytl olmalıydı. neyse herkes mükafatını sonra görür.

oxijen75
30-10-2008, 12:06
insafsızlık yapıyorlar fırsat düşkünlü başka bir sey degil valla..

badtempered
30-10-2008, 17:14
Bugün bana 1 Ytl ye satılan bir scard kablosunu 5 Ytl satmaya çalışan uyducuların 20 Ytl yapmasını normal buluyorum.

Zaten çogu modelin kanal listesi var.

Örnek olarak bir markaya yogunlaşmış satıcılar kendilerine gelen makinaların çogunlugu aynı oldugu için kanal listesi atıyorlar taratmadan :D 2 dk lık iş

SynTech
30-10-2008, 17:34
**************..

arkadaşım ne demek istiyorsun açık konuş? :yell:

badtempered
30-10-2008, 17:39
arkadaşım ne demek istiyorsun açık konuş? :yell:

arkadaş gayet açık demiş :D:D

birazdan ilgilenicek arkadaşlar

yargıç_1
30-10-2008, 17:48
***********..

:mad2: :mad2:

element1
30-10-2008, 17:52
gerçekten ücret fazlada olsada 40 yılda bir denk gelir böyle bi olay Türkiyede :)

aslında basit 1 tarama işlemi ama milletimizde "aman dokunma bozarsın" anlayışı olduğu için zor gibi geliyor herkeze. :)

yargıç_1
30-10-2008, 18:01
Peki madalyonun diğer yüzünden baktınızmı hiç?

20 ytl fazla kesinlikle savunmuyorum ama elinize network taraması olmayan bir cihaz geldiğnde ve değişen bütün frekansları transponder olarak elle tek tek girmeniz gerektiğinde ve bunları yapmadan öncede tranponder listesini tamamen silmeniz gerettiğinde ki bu tek transponder için 4 kere kumandadan tuşa basmak zorunda kalıyorsanız daha sonrada müşterinin isteğine göre bunları diziyorsanız bu işlemler sizin yaklaşık 3 saat gibi bir zamanınızı alıyorsa ne kadar alınmalı sizce :)

Makul fiyat bana göre 5-10 ytl arasıdır.Nihateyinde bu insanlar az çok emek ve zaman harcıyorlar işci çalıştırıyorlar vs.vs.

Kolay gelsin.:)

engüzel cevap burda verilmiş

badtempered
30-10-2008, 18:29
konuyu açan arkadaşa soruyorum.

Yazdıgınız yazıyı nereden aldıysanız kaynagını gösteriniz.

Konuyu yazan kişi de bilgi yanlışlıgı var.

2.olarak ta HD yayınlar yapılabilmesi için demiş

Türksat 2a da zaten yapılabiliyor yani uydu buna olanak veriyor ayrıca HD yayınlara olanak saglamak için ama hangi HD yayınlara

Dünyada şifresiz HD yayın sayıyla var.D-Smart a gelmesi için olanak saglıyorsanız.

Ben orda dur derim arkadaş daha D-Smart SD yayınlarını düzeltsin bir sonra HD ye geçsin

sarıkanarya_41
30-10-2008, 21:08
muhabbet eglence bolumunde uydu frekansları v.s gıbı konular neden acılır anlamadım.bırde bır arkadas uyducu lara kufretmiş.geregını yapıyorum konu kapatılmıstır.bundan sonra umarım bu forumda bu gıbı mevzular baska yonlere gıtmez.bu ulkede vergısını veren levhasınıda koyar fıyatınıda.
Pm atmayınız!!!!