Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbuğ; 'PKK'yı İSLAM durdurur'
30 Ekim 2008 22:02
Org. İlker Başbuğ, din konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kürt vatandaşların samimi dinî duygular taşıdığını belirten Başbuğ, "Din ortak payda. Dağa çıkmaların önüne geçilmesi için din önemli bir unsur dedi.
Bakanlar Kurulu'na terör brifingi vererek bir ilki gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, toplantıda tarihî tespitlerde bulunduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Kürt sorununun çözümü için demokratik açılımlara tam destek veren Başbuğ, dağa çıkışın sadece askerî yöntemlerle engellenemediğini savundu. Bölgedeki sosyal ve ekonomik şartların iyileştirilmesinin yanı sıra kültürel haklar konusunda adımlar atılmasını istedi. Özellikle Kürtçe yayına bir an önce geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Dinin ortak payda olduğunu ifade eden Genelkurmay Başkanı, Doğu'daki imam açığının bir an önce giderilmesi gerektiğini bildirdi. Diplomatik temaslara da değinen Orgeneral Başbuğ, akan kanın durması için terörü destekleyenlerle bile görüşülebileceğini kaydetti. Bu çerçevede Barzani'yle temasa geçilmesini olumlu bulduğunu açıkladı. Terörle mücadelede "sivil-asker" ayrımına karşı olduğunu belirten Başbuğ, askerlerin hükümete, hükümetin de vatandaşa karşı sorumlu olduğunu vurguladı.
Pazartesi günü terör gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu'nda sıra dışı bir gün yaşandı. Kabine üyeleri bölücü örgüte karşı yürütülen 24 yıllık mücadeleyi ilk ağızdan dinleme fırsatı buldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Genelkurmay İç Güvenlik Harekât Daire Başkanı Tuğgeneral Mustafa Bakıcı ve İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, tarihî toplantıda terörle mücadeleyi bütün yönleriyle masaya yatırdı. Genel sunumu Tuğgeneral Bakıcı ile Korgeneral Pekin yaptı. Buna göre PKK terör örgütüne katılımlar, yurtdışında Suriye ve İran'dan, yurtiçinden İstanbul, Diyarbakır ve Mardin'den gerçekleşiyor. Örgütün dağdaki silahlı elemanı 4 bin 500. Bin 500 terörist ise yurtiçinde bulunuyor.
Kapsamlı brifingin ardından soru-cevap kısmına geçildi. Başbakan ve bakanlar, konuyla ilgili pek çok soru sordu. Soruları bizzat Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ cevapladı. Hiçbir soruyu cevapsız bırakmayan Başbuğ, Kürt sorunu konusunda önemli tespitlerde bulundu. Başbuğ, demokratik açılıma tam destek verirken, bölge halkının sosyal ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı; kültürel haklar üzerinde durdu. Bu çerçevede TRT'deki Kürtçe yayının bir an önce başlamasını istedi.
Başbuğ, akan kanın durması için başlatılan diplomatik temasların da önemli olduğunu vurguladı. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani'yle görüşülmesine olumlu bakan Başbuğ, çalışmaların iyi gittiğini; ancak sonuç alınabileceği kanaatini taşımadığını bildirdi.
Terörle mücadelede "sivil-asker" ayrımının yanlışlığına da dikkat çekti. Başbuğ, kendilerinin hükümete karşı sorumlu olduklarını, hükümetin de Meclis'e ve vatandaşa hesap verdiğinin altını çizdi. Başbuğ, şehit cenazelerinde siyasetçilerin yuhalanmasına da, "Ne asker alkışlansın ne de siyasetçi yuhalansın. İkisini de tasvip etmiyoruz." sözleriyle karşı çıktı.
Başbuğ ve beraberindekilerin pazartesi günü yaptığı sunum, 5,5 saat sürdü. Tarihî toplantı için Bakanlar Kurulu'nda özel düzenlemeye gidildi. Orgeneral Başbuğ için Başbakan Erdoğan'ın hemen sağında iki numaralı koltuk ayrıldı. Bilgilendirme görsel materyallerle desteklenirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü iç güvenlik harekâtı harita üzerinde anlatıldı. Org. Başbuğ'un talebi üzerine gerçekleştirilen brifingin ikincisinin Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda yapılacağı belirtiliyor. Söz konusu toplantının kasım ayı başında yapılması planlanıyor.
Din ortak payda
Org. İlker Başbuğ, din konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kürt vatandaşların samimi dinî duygular taşıdığını belirten Başbuğ, "Din ortak payda. Dağa çıkmaların önüne geçilmesi için din önemli bir unsur. Ancak, Doğu'da imam açığı var. Buralara imam ataması yapılmalı." dedi.
En makbul terörist teslim olandır
Dağa çıkışların askeri yöntemlerle engellenmesinin mümkün olmadığını ifade eden Başbuğ, kendileri için en makbul teröristin 'teslim olan terörist' olduğunu söyledi. Başbuğ, "Ölü terörist, yeni katılımlara sebep oluyor. Örgüt ve yandaşlarının daha çok bilenmesine sebep oluyor. Teröristler teslim olduğunda moralleri bozuluyor. O bakımdan bizim için en makbul terörist teslim olandır." diye konuştu.
DTP terör olaylarını oya tahvil etmek istiyor
İlker Başbuğ, toplantıda son günlerde Güneydoğu'da yaşanan olayları da değerlendi. Olayların arkasında DTP'nin olduğunu vurgulayan Başbuğ, partinin bu durumu yerel seçimlerde oya tahvil etmeye çalıştığını anlattı. Başbuğ'a göre terör giderek şehirlere kayıyor. Bölücü örgüt, özellikle büyük şehirlerde "ses getirecek" eylemler peşinde.
Aktütün'ü savundu: Taktik kararlar yargılanamaz
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 17 Mehmetçik'in şehit düştüğü Aktütün saldırısıyla ilgili iddiaların doğru olmadığını öne sürdü. "Anlık taktik kararlar yargılanamaz." diyen Başbuğ, aksi durumda terörle mücadelenin zaafa uğrayacağına dikkat çekti.
haber 5
ilkönce bu meseleyi tsk içine yerleştirelim pkk yada yerleştirmesi kolay!!!
selametle
selametle
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
selametle
geçenlerde show tv ana haber bülteninde kışın yapılan sınır ötesi operasyonun görüntüleri vardı...general konuşmasında "sizlerle gurur duyuyorum..allaha emanet olun" demişti...defalarca tekrarladılar..ben baya bir sevinmiştim...
konuşan yüzbaşı binbaşı değil...general...
selametle...
alpdemet
31-10-2008, 16:01
elhamdülillah hepimiz müslümanız ama böyle bir terör hareketine "İslam" ismini karıştırmaması gerekirdi bence Genel Kurmay Bşk.'ının. Ayrıca din ve devlet işleri ayrı tutulmalı. Asker eski asker değil...
veyselbakan
31-10-2008, 16:25
selametle ustam her ne kadar yazdıklarınız alkışlansada üzülerek size katılmıyorum eğer atatürk ilkelerini incelerseniz laiklik denen kavramda din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalıdır kavramı vardır kaldıki bahsettiğiniz tsk leri atatürk ilke ve inkilaplarına sonuna kadar bağlı şerefli bir kurumdur askerlik yaptıysanız da bilirsiniz her komandonun veya her askerin marşında yada komutunda allah adı eksik olmaz saygılarımla!:49:
ustam her ne kadar yazdıklarınız alkışlansada üzülerek size katılmıyorum eğer atatürk ilkelerini incelerseniz laiklik denen kavramda din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalıdır kavramı vardır kaldıki bahsettiğiniz tsk leri atatürk ilke ve inkilaplarına sonuna kadar bağlı şerefli bir kurumdur askerlik yaptıysanız da bilirsiniz her komandonun veya her askerin marşında yada komutunda allah adı eksik olmaz saygılarımla!:49:
bende size katılmıyorum
laiklik kavramı hala türkiyede tartışılıyor!!!
laiklik o kadar farklı yerlere çekildiki herkes kendi çapında laiklik açılımı yapmaya kalktı!!!
bir ülkenin ayakta durabilmesi için dinine sapasaglam baglı olması lazım bir o kadarda illkelerine ve atalarına sahip çıkması gerekir ama bizim tsk da maalesef din unsuru yok denecek kadar az ve işlenmiyor ve her taşın altından islamiyeti karalayıcı tsk görevlileri çıkıyor hepsi demiyorum ama çogu maalesef öyle
selametle
ustam her ne kadar yazdıklarınız alkışlansada üzülerek size katılmıyorum eğer atatürk ilkelerini incelerseniz laiklik denen kavramda din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalıdır kavramı vardır kaldıki bahsettiğiniz tsk leri atatürk ilke ve inkilaplarına sonuna kadar bağlı şerefli bir kurumdur askerlik yaptıysanız da bilirsiniz her komandonun veya her askerin marşında yada komutunda allah adı eksik olmaz saygılarımla!:49:
hiçbir zaman için askeriyede allah kullanmazlar tanrı kullanırlar bu islamiyete terstir
en basiti yemek duası "tanrımıza hamd olsun milletimiz var olsun"
ama tekrar belirteyim ALLAH bu ül***i bu tsk yı ve bireylerini başımızdan eksik etmesin o ayrı konu
selametle
nurettin01
31-10-2008, 16:59
eger genel kurmay başkanı bunu dedi ise.........!
ayhankeskin
31-10-2008, 17:24
......
veyselbakan
31-10-2008, 17:25
hiçbir zaman için askeriyede allah kullanmazlar tanrı kullanırlar bu islamiyete terstir
en basiti yemek duası "tanrımıza hamd olsun milletimiz var olsun"
ama tekrar belirteyim ALLAH bu ül***i bu tsk yı ve bireylerini başımızdan eksik etmesin o ayrı konu
selametle
cabbari ustam fikirlerinize saygım ve size olan saygım tartışılmaz lakin ben askerliğimde tanrı lafını kullanmadım bir eğitim sırasında sanal düşmanın üstüne komutanımızın verdiği komutla allah allah sesleri ile gittik ayrıca askeri gemiler limandan ayrılırken komutan bismillah fora diye bağırır ve asker sırık yardımı ile gemiyi açığa iter komandonun marşında komutan komando diye bağırdığında asker allah diye bağırır ustam hiç bir askere oruç tutma denmemiştir hiçbir askere çarşı izninde camiyede gidemessin denmemiştir ben bunu tartışmıyorum benim ifade etmek istediğim olay nedir siz ne kadar iyi niyetle yazsanızda ve bizlerde bunu bilsek dahi yazı her yere çekilecek bir yazı elbetteki beş parmağın beşide bir olmaz ustam size katılıyorum ama tsk lerindeki dini bütün insanlar emin olun diğerlerinden fazladır ustam saygılarımı ve sevgilerimi ifade ederim!
[quote=ayhankeskin.[/quote] ayhan kardeş burası paylaşım formu herkes fikirlerini açıkça bildirecek ama ne olursa olsun bunu karşımızdaki insanları kırmadan ve üzmeden yazacağız cahil diye bahsettiğin insan bir çok konuda bizden çok ama çok bilgili ve altın gibi bir kalp taşıyor her zaman seviyeli ve karakteri ile bir çok kişiye örnek olacak bir insan lütfen kelimelerimizi seçerek kırmadan ve incitmeden kullanalım!:nono::
ben şunu çok merak ettim aynı kelimeyi hükümetten bir bakan söyleseydi takılacak kulp ne olurdu acaba??irticacı derlerdi kesinlikle...ama bu bir gerçek ki insanların kalbine aklına ALLAH ı ve ALLAH korkusunu yerleştirmediğiniz sürece bu işin içinden çıkılmaz ....
gerçekten inanan yaptığı her şeyin hesabını vereceğinin bilincinde olan hiç bir insan ne hırsızlık yapar ne cana kıyar ne soygunm yapar ne devletine isyan eder ne tecavüz eder yani akla gelecek hiç bir kötü hareketi yapmaz yapamaz...çünkü her an yaptıklarını kayıt eden bir meleğin olduğunu ve zerre kadar yaptığı herşeyden tek tek hesaba çekileceğini bilir ve o bilinçle asla zararlı bir insan olamaz...
eğitim sistemimizde fen bilimlerinde her türlü doğa olayı anlatılır ama sanki bunlar kendi kendine oluyormuş gibi bunları yapandan bahsedilmez o halde yetişen bir nesil ALLAH ını bilmezse tanımazsa o nesilden her türlü tehlike beklenir...
zaten tv lerde gece yarılarına kadar insanların beyinleri yıkanıyor...herşey güllük gülüstanlıkmış gibi dünyaya sadece eğlenmeye ..yiyip içmeye gelmişiz gibi sürekli dinden uzaklaştıran yayınlar sergilenmekte...üşenmeyin ve elinize bir kağıt kalem alın ve not tutun ..ulusal meşhur kanallarımızda sabahtan akşama kadar acaba kaç kere ALLAH tan dinden peygamberden bahsedecekler tutun bunun hesabını.!!!
arkadaşalr gençliğimiz uyutuluyor...uyanması akıllanması istenmiyor..
çünkü bu yollar sayesinde bazılarının ceblerine trilyonlar girmekte..eğer nesil bilinçlenirse pkk nerden adam bulacak..uyuşturucuyu kime satacak fuhuş sektörünü kime sunacak?? bunları herkesin çok iyi düşünmesi lazım...dini bilgisi olmadan yetişen her nesil geleceğimizi ve geçmişimiz katledecek bizleri mahvedecek bunları herkes artık açık seçik görüyor!!!
yeter yaw yoruldum yazarken:)
keşte bu konuma yıllar önce gelinebilseydi. Hatırlarsınız ne vatandaşlar? ne medya bu günkü kadar TSK'i eleştirebilirdi. ne eleştirmesi kimse yanındakinden çekindiğinden içinden geçeni bile ifade edemezdi. Şimdi TSK kendi mensupları öz eleştiri bile yapabiliyor. Bu Çok büyük bir aşama. Hele TSK din İslam lafı etmek yürek isterdi. Şimdi doğruysa GKB dahi gerçekleri görmezden gelmiyor. Bu memleketin insanının gerçek çimentosunun, mayasını İslam olduğuna vurgu yapıyor. Taş yuvarlanır, sonunda varacağı yere varır. Bakın bu ülkenin gerçek sahipleri aynı şeyi istedikçe, tüm olaylar, problemler çorap söküğü gibi çözülecek. Daima dürüst ve şeffaf yönetimlerin elinde.....tabiki
veyselbakan
31-10-2008, 18:12
ben şunu çok merak ettim aynı kelimeyi hükümetten bir bakan söyleseydi takılacak kulp ne olurdu acaba??irticacı derlerdi kesinlikle...ama bu bir gerçek ki insanların kalbine aklına ALLAH ı ve ALLAH korkusunu yerleştirmediğiniz sürece bu işin içinden çıkılmaz ....gerçekten inanan yaptığı her şeyin hesabını vereceğinin bilincinde olan hiç bir insan ne hırsızlık yapar ne cana kıyar ne soygunm yapar ne devletine isyan eder ne tecavüz eder yani akla gelecek hiç bir kötü hareketi yapmaz yapamaz...çünkü her an yaptıklarını kayıt eden bir meleğin olduğunu ve zerre kadar yaptığı herşeyden tek tek hesaba çekileceğini bilir ve o bilinçle asla zararlı bir insan olamaz...eğitim sistemimizde fen bilimlerinde her türlü doğa olayı anlatılır ama sanki bunlar kendi kendine oluyormuş gibi bunları yapandan bahsedilmez o halde yetişen bir nesil ALLAH ını bilmezse tanımazsa o nesilden her türlü tehlike beklenir...zaten tv lerde gece yarılarına kadar insanların beyinleri yıkanıyor...herşey güllük gülüstanlıkmış gibi dünyaya sadece eğlenmeye ..yiyip içmeye gelmişiz gibi sürekli dinden uzaklaştıran yayınlar sergilenmekte...üşenmeyin ve elinize bir kağıt kalem alın ve not tutun ..ulusal meşhur kanallarımızda sabahtan akşama kadar acaba kaç kere ALLAH tan dinden peygamberden bahsedecekler tutun bunun hesabını.!!!arkadaşalr gençliğimiz uyutuluyor...uyanması akıllanması istenmiyor..çünkü bu yollar sayesinde bazılarının ceblerine trilyonlar girmekte..eğer nesil bilinçlenirse pkk nerden adam bulacak..uyuşturucuyu kime satacak fuhuş sektörünü kime sunacak?? bunları herkesin çok iyi düşünmesi lazım...dini bilgisi olmadan yetişen her nesil geleceğimizi ve geçmişimiz katledecek bizleri mahvedecek bunları herkes artık açık seçik görüyor!!!
yeter yaw yoruldum yazarken:) işte ben bu yazıyı alkışlarım tebrikler binlerce kez:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
emeğine diline ve kalemine sağlık
beydemir
31-10-2008, 18:47
:present: sayın BAŞBUĞ çok güzel yere parmak basmış fakat bir toplandıda askerimiz BAŞI ÖRTÜLÜLÜ bir bayanı gördüğü zaman oradan uzaklaşıyor. sevgili CABBARİNİN dediklerine katılmamak mümkün değil. ATATÜRKÜN dini olmayan milletler yok olmaya mahkumdur. sözlerini lütfen unutmayalım. din milletlerin ortak paydasıdır asker savaşa dini duygularla ölürsem şehit kalırsam gazi diye gider. sayın BAŞBUĞ u gerçekleri dile getirdiği için saygıyla SELAMLIYORUM.:present:
çok tartışmak istemiyorum
herkesin görüşü farklı ama bana şahsıma cahilane bir tavırla yaklaşılması hoş değil bu benim düşüncem herkes herkese saygı duymak zorunda!!!
selametle
işin içine din girince tartışmalar uzayıp gidiyor...
umuterin yazdıklarına tamamen katılıyorum...çok güzel özetlemiş...eline sağlık...
hepimiz askerlik yaptık...yemek dua larını bizde biliyoruz...eğitimlerdeki allah allah naralarınıda...mesele er-erbaş konumunda olanlarda değilki...
son zamanlarda yüksek rütbeli askerlerden duymak bu lafları tuhaf ve benim için sevindirici oluyor...pek kimseden bu tür laflar çıkmazdı...ayrıca genel kurmay başkanının böyle bir talepte bulunmasıda çok doğru...nedenini umuter yazmış...
memlekette bir çok millet var...bizi birbirimize bağlayan bir çok bağ var ama hangisi islam kadar güçlü? mesele budur bence tabi naçizane...
selametle...
din butunlestırır o yuzden doguya dın adamları gondermek lazım eskıden dogudan mert adam cıkardır ( dogulu arkadaslarım alınmasın ) sımdı bakıyoruz yenı nesıle cogu serserı nıye cunku dın egıtımı yok eskıden kucuk yasta o egıtım verıryordu bunun laiklikle ilgisi yok yani tamam dunyada turkıyedeki gibi laik ulke yok ben merak edıyorum abd nıye laık degıl yada almanya yada italya dunyanı medenı ulkelerı nıye laık degıl onlar gerımı kaldı aslında burdakı konu laıklık degıl asıl konu askerdınle arası ıyı olması gerek bu ne devletımızı yıkar ne baska seyler yapar bu devlette bızım bu orduda bızım bu dinde bizim bu halkta bızım
elhamdülillah hepimiz müslümanız ama böyle bir terör hareketine "İslam" ismini karıştırmaması gerekirdi bence Genel Kurmay Bşk.'ının. Ayrıca din ve devlet işleri ayrı tutulmalı. Asker eski asker değil...
terör hareketine islam ismi karıştırılmıyor...bölge halkının dini bilgisi arttırılmaya çalışılıyor...islam vatan sevgisini devletine bağlılığı emreder...buda bölge için çok önemli bir hadise olacaktır inşallah...umuter özetlemiş...çok güzel yazmış..tavsiye ederim oku...
selametle...
firelove
31-10-2008, 20:11
din deyince tüyleri diken diken olanlar zor durumda kalınca dinden medet ummaya başlıyorlar demek ki.irticacı mürteci gerici yobaz diye bazı subayları askeriyeden şutlarsınız sonra da işinize gelince din lazım önemli ehemmiyetli dersiniz.
olaya subay asker dinci olarak bakmamak lazım
neticede aynı topraklarda yaşayan insanalrız hepimizinde istegi ülkemizin birliği dirliği
ama dış kaynaklar ve emperyalizm bizleri başörtüsü laiklik kavramları gibi neydiği belirsiz konualra itti
yalnız anlamayın neydiği belirsiz derken tartışılan konuları değil tartışma sebebimizi diyorum
selametle
çanakkaleli
31-10-2008, 20:57
evet arkadaşlar asker,din,laiklık uzar gıder..benim içimde Allah korkusu varsa,sana zarar veremem.bilirim öldukten sonra hesap verıceğıme(gerçek budur)...selametle
Pasilobus
31-10-2008, 21:04
bende hep askerde Tanrımıza hamd olsun milletimiz var olsun diye dua ederdik
ayhankeskin
11-11-2008, 11:40
çok tartışmak istemiyorum
herkesin görüşü farklı ama bana şahsıma cahilane bir tavırla yaklaşılması hoş değil bu benim düşüncem herkes herkese saygı duymak zorunda!!!
selametle
Tartışmak istemiyorsanız bu forumda işiniz ne, ayrıca ben size haraket ettiğimi de sanmıyorum. Gereksiz yere beni yaklaşık 10 gündür banladınız. Siz Silahlı Kuvvetlere açıkça dinsiz diyeceksiniz, size bir şey diyen olmayacak, ama ben size cahil dedim diye ben banlanacağım, yok kardeşim olmaz böyle bir şey.. Şimdi siz yazdıklarınızı inkar edip ben kimseye dinsiz falan demedim de dersiniz. Ama yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor, şimdi de banlayabilirsiniz beni.
Son bir düzeltme yapmadan geçemeyeceğim, Tanrı, Allah, Rab diye kastedilen yine O Yüce Yaradanımızdır. Herhangi bir nesne yada başka bir varlık değildir. İnsanın Tanrım derken neyi kastettiğine bakınız. Cahil olmayınız.
Tartışmak istemiyorsanız bu forumda işiniz ne, ayrıca ben size haraket ettiğimi de sanmıyorum. Gereksiz yere beni yaklaşık 10 gündür banladınız. Siz Silahlı Kuvvetlere açıkça dinsiz diyeceksiniz, size bir şey diyen olmayacak, ama ben size cahil dedim diye ben banlanacağım, yok kardeşim olmaz böyle bir şey.. Şimdi siz yazdıklarınızı inkar edip ben kimseye dinsiz falan demedim de dersiniz. Ama yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor, şimdi de banlayabilirsiniz beni.
Son bir düzeltme yapmadan geçemeyeceğim, Tanrı, Allah, Rab diye kastedilen yine O Yüce Yaradanımızdır. Herhangi bir nesne yada başka bir varlık değildir. İnsanın Tanrım derken neyi kastettiğine bakınız. Cahil olmayınız.
biladerim. allahın 99 ismi vardır...bunların içerisinde tanrı diye bir isim yoktur...
hristiyan veya farklı dine mensup kişilerin yaradana tanrı demesi bizimde dememizi gerektirmez de zorlayamazda...madem müslümanız neden allah yada diğer 99 isimlerden birini söylemiyoruzda illa tanrı diyoruz? öyleya...müslümansak bizim dinimizde ne geçiyorsa onu söylememiz doğru olmazmı?
hristiyan memleketlerin ordularında yemek dualarında "allahımıza hamd olsun" diyorlarmı? neden demiyorsunuz diye zorluyorlarmı?
ayrıca burada yazılanlara "çok cahilce, aman ne kadar saçma" diye bir şey söylemek hiç te kibarca olmaz...(sen böyle söyledin demiyorum)
burası bir paylaşım forumu...fikirler düşünceler vs paylaşılır...birbirimizi kırmadan üzmeden...
dediklerine de asla katılmıyorum ama sana saygı duyuyorum..fikirlerine saygı duyuyorum...
bir ara bende banlanmıştım...çok sinir bozucu bişey..sana geçmiş olsun...hoş geldin...
ilker başbuğun güney doğu ile ilgili düşüncesini olumlu buluyormusun?:wave:
selametle...
lordlordleon
11-11-2008, 13:16
islam çok önemli ama bence pkkyı bitirmek istesek islama gerek yok ama rant kurmuş herkes ekmek yiyor neden işini kaybetmek istesinki osman PAMUKOĞLUNUN konuşmalarını yada bir komando binbaşısı var onların dediklerini izledikçe bnuan karar verdim biz ülkemizin topraklarındaki halkımızı koruyamıyoruz
ayhankeskin
11-11-2008, 13:49
biladerim. allahın 99 ismi vardır...bunların içerisinde tanrı diye bir isim yoktur...
hristiyan veya farklı dine mensup kişilerin yaradana tanrı demesi bizimde dememizi gerektirmez de zorlayamazda...madem müslümanız neden allah yada diğer 99 isimlerden birini söylemiyoruzda illa tanrı diyoruz? öyleya...müslümansak bizim dinimizde ne geçiyorsa onu söylememiz doğru olmazmı?
hristiyan memleketlerin ordularında yemek dualarında "allahımıza hamd olsun" diyorlarmı? neden demiyorsunuz diye zorluyorlarmı?
ayrıca burada yazılanlara "çok cahilce, aman ne kadar saçma" diye bir şey söylemek hiç te kibarca olmaz...(sen böyle söyledin demiyorum)
burası bir paylaşım forumu...fikirler düşünceler vs paylaşılır...birbirimizi kırmadan üzmeden...
dediklerine de asla katılmıyorum ama sana saygı duyuyorum..fikirlerine saygı duyuyorum...
bir ara bende banlanmıştım...çok sinir bozucu bişey..sana geçmiş olsun...hoş geldin...
selametle...
Arkadaşım, iyi hoş da; Tanrı 99 ismin içerisinde yoksa, kimi kastetmişler, açıklarmısın, yoksa Hristiyanların başka bir yaradanı mı var ki? Tasavvuf edebiyatı okumuş, Türkçemizi en iyi konuşan ve bilen bir sanatçımız (O.Gencebay) sürekli dilinde "Tanrım" diye bahsederken başka birinden mi söz ediyor, yada Hristiyan mı oluyor bunu demekle, yada O.Gencebay bunu bilmecek kadar cahil mi?
Hem neden ordudan biri konuşunca konu hemen buralara çekiliyor? Ordu bu kadar dinsizmi ki, yerden yere vuruluyor?
Lütfen, herkes kendine baksın, kalbine baksın, din ile paranın kimde olduğu bilinmez arkadaşlar. Bırakın kişilerin düşüncelerini ve fikirlerini tartışmayı, önemli olan burada Genel Kurmayın ne demek istediğidir. Güney doğuda dini aşiretlerin halen hükmü sürmekte ve sözleri dinlenmektedir. Bu nedenle söylenmiştir. Bunun arkasında hemen ard niyet aramayalım. Fikri bozuklara meydan vermeyelim. Hem ayrıca; günde 5 vakit namaz kılıp, müslümanım diye geçinin bir insan çıkmadımı, her gün yat kalk, karı kız olmadan ömür geçer mi diye konuşmadımı, televizyonlardan bunu izlemedinizmi. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Lütfen, ama lütfen.
ultra-mehmet
11-11-2008, 14:34
selametle...
aynen katılıyom.....
Arkadaşım, iyi hoş da; Tanrı 99 ismin içerisinde yoksa, kimi kastetmişler, açıklarmısın, yoksa Hristiyanların başka bir yaradanı mı var ki? Tasavvuf edebiyatı okumuş, Türkçemizi en iyi konuşan ve bilen bir sanatçımız (O.Gencebay) sürekli dilinde "Tanrım" diye bahsederken başka birinden mi söz ediyor, yada Hristiyan mı oluyor bunu demekle, yada O.Gencebay bunu bilmecek kadar cahil mi?
Hem neden ordudan biri konuşunca konu hemen buralara çekiliyor? Ordu bu kadar dinsizmi ki, yerden yere vuruluyor?
Lütfen, herkes kendine baksın, kalbine baksın, din ile paranın kimde olduğu bilinmez arkadaşlar. Bırakın kişilerin düşüncelerini ve fikirlerini tartışmayı, önemli olan burada Genel Kurmayın ne demek istediğidir. Güney doğuda dini aşiretlerin halen hükmü sürmekte ve sözleri dinlenmektedir. Bu nedenle söylenmiştir. Bunun arkasında hemen ard niyet aramayalım. Fikri bozuklara meydan vermeyelim. Hem ayrıca; günde 5 vakit namaz kılıp, müslümanım diye geçinin bir insan çıkmadımı, her gün yat kalk, karı kız olmadan ömür geçer mi diye konuşmadımı, televizyonlardan bunu izlemedinizmi. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Lütfen, ama lütfen.
yahu hristiyanların yaradana tanrım diye hitap etmesi, bizim de etmemizi gerektiren bir şey değil...onu demeye çalışıyorum...onlar kendi inançlarına göre yaradana yalvarır yakarır...bizde kendi inancımıza göre davranalım diyorum...
gen.kurmay başkanı hangi sebeple olursa olsun dini açıdan bir yol bulması sevindiricidir...ben sevindim...art niyet niye olsun ki? ben müslümanım sende öyle...buna seviniriz...düne kadar askerin dine bakış açısı belli idi...şu an değişmeye başladı gibi geliyor bana...ben buna sevinirim ancak...
ayrıca hüseyin üzmesin karıştırdığı haltı müslümanlara mal etmende doğru değil...şayet dini bir ceza verilseydi o herife gideceği yer belli idi..hatta şu an orada idi...
vakit gazeteside bu herifi savunması iğrençtir...kendi yüzünü gösterdi...benim hırsızım iyidir diyen bir zihniyet...
bu mesele uzayacak...farklı düşünüyoruz...benim düşüncem budur...selametle...:45:
ultra-mehmet
11-11-2008, 14:42
Güneydogu hakkında böyle konuşman beni üzdü ve düşündürdü acaba senin gibi düşünen varmı diye kendi kendime sormaya başladım bence televizyondan baktıgın güneydogu bir de gel gezerek görmelisin......
ayhankeskin
11-11-2008, 15:15
yahu hristiyanların yaradana tanrım diye hitap etmesi, bizim de etmemizi gerektiren bir şey değil...onu demeye çalışıyorum...onlar kendi inançlarına göre yaradana yalvarır yakarır...bizde kendi inancımıza göre davranalım diyorum...
gen.kurmay başkanı hangi sebeple olursa olsun dini açıdan bir yol bulması sevindiricidir...ben sevindim...art niyet niye olsun ki? ben müslümanım sende öyle...buna seviniriz...düne kadar askerin dine bakış açısı belli idi...şu an değişmeye başladı gibi geliyor bana...ben buna sevinirim ancak...
ayrıca hüseyin üzmesin karıştırdığı haltı müslümanlara mal etmende doğru değil...şayet dini bir ceza verilseydi o herife gideceği yer belli idi..hatta şu an orada idi...
vakit gazeteside bu herifi savunması iğrençtir...kendi yüzünü gösterdi...benim hırsızım iyidir diyen bir zihniyet...
bu mesele uzayacak...farklı düşünüyoruz...benim düşüncem budur...selametle...:45:
Tamam, birinin yaptığını tümüne mal etmemek doğru bir davranıştır ve bende aynen bunu anlaman için söyledim. Orduda bir komutanın yaptığını tüm orduya mal edenlere niye aynı tepkiyi vermiyorsunuz. İşimize gelmedimi, mesele uzayacak deyip kaçmak doğru bir davranış değil, arkadaşım. Her zaman bir orta yol olmuştur ve bulunmuştur. Önemli olan ortada buluşmak. Bu vatanı için can verenlerin hepsi aynımıydı, alevisi, Türkü ve Kürdü vs. Hepimiz kardeşiz ve öyle kalmalıyız. Bu vatan hepimizindir. Bu orduda aynen öyledir... Bilmem anlatabildim mi?
ayhankeskin
11-11-2008, 15:18
Güneydogu hakkında böyle konuşman beni üzdü ve düşündürdü acaba senin gibi düşünen varmı diye kendi kendime sormaya başladım bence televizyondan baktıgın güneydogu bir de gel gezerek görmelisin......
Ayrıca sana gelince kardeşim, istisnalar kaideyi bozmaz, sizin oralarda (Nereyi kastettiğinizi bilmiyorum) ama, dini aşiretlerin töre hükümleri ve adetleri halen sürmese idi, bugün günümüzde olan namus cinayetlerine ne demeli, kız sevdiğine kaçtı diye, aşiret karar alıyor ve peşine biri takılıp, öldürülmüyor mu? Hadi yalan de buna da...
ultra-mehmet
11-11-2008, 15:38
Ayrıca sana gelince kardeşim, istisnalar kaideyi bozmaz, sizin oralarda (Nereyi kastettiğinizi bilmiyorum) ama, dini aşiretlerin töre hükümleri ve adetleri halen sürmese idi, bugün günümüzde olan namus cinayetlerine ne demeli, kız sevdiğine kaçtı diye, aşiret karar alıyor ve peşine biri takılıp, öldürülmüyor mu? Hadi yalan de buna da...
arkadaşım senle tartışmak istemiyom o söyledigin namus cinayetleri sizin oralalardada oluyo demek sizin oralardada aşiret liderleri var artık güneydogu o tv gördügün güneydogu degil aşiretin burda kalkanı seneler oluyo...Eger burdaki köy okuları ve bazı ilçe okullarında ögretmen olsadı ve kısacası egitim olsa eminim o namus cinayetleri işlenmez burada o olayın cok yasanmasının ana sebebi budur.....
ayhankeskin
11-11-2008, 17:16
arkadaşım senle tartışmak istemiyom o söyledigin namus cinayetleri sizin oralalardada oluyo demek sizin oralardada aşiret liderleri var artık güneydogu o tv gördügün güneydogu degil aşiretin burda kalkanı seneler oluyo...Eger burdaki köy okuları ve bazı ilçe okullarında ögretmen olsadı ve kısacası egitim olsa eminim o namus cinayetleri işlenmez burada o olayın cok yasanmasının ana sebebi budur.....
Bizim oralarda sevenler sevdiğine varır, kız istediği oğlana varır ve evin en küçüğüne silah verip, peşlerine takılmaz. Sen her yeri kendi çevren gibi sanma dostum. Eğitim, tabi ki şart. Bu gibi zihniyetlere karşı başka türlü mücadele verilmez. Kız çocuklarını gözleri açılmasın diye okula bile göndermeyen zihniyetlerle.
selametle
:present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present: :present:
tebrik ederim
Arkadaşlar "TANRI" kelimesine niye bu kadar allerjiniz var onu anlamadım. Tanrı bizim taaaa Ortaasyadan bu yana kullandığımız bir sıfat. Açın bakın Dede Korkut hikayelerine veya Ortaasya'daki mezar taşlarında bu kelime yazar. Bir kere Hıristiyanlar Tanrı demezler. "GOT" = ALLAH derler. Yabancı film seslendirmelerinde oyuncuların dedikleri GOT kelimesini bizim aklıevvel çeviricilerimiz; onların ağzına ALLAH kelimesi yakışmaz. Ya ne yakışır? En iyisi tanrı demek deyip hep bu kelimeyi kullandılar. Biz kendi öz kelimemizi Hıristiyanların ağızlarına yakıştırıyoruzda, Arapça kelimeleri asla! Acaba Eskimolar, Çinliler veya Patagonyalılar Allahlarına ne diyor ki? Bilgilerinize.
Saygılar.
Tamam, birinin yaptığını tümüne mal etmemek doğru bir davranıştır ve bende aynen bunu anlaman için söyledim. Orduda bir komutanın yaptığını tüm orduya mal edenlere niye aynı tepkiyi vermiyorsunuz. İşimize gelmedimi, mesele uzayacak deyip kaçmak doğru bir davranış değil, arkadaşım. Her zaman bir orta yol olmuştur ve bulunmuştur. Önemli olan ortada buluşmak. Bu vatanı için can verenlerin hepsi aynımıydı, alevisi, Türkü ve Kürdü vs. Hepimiz kardeşiz ve öyle kalmalıyız. Bu vatan hepimizindir. Bu orduda aynen öyledir... Bilmem anlatabildim mi?
Ben böyle meselelerden kaçmam...ama aynı şeyleride tekrarlamak istemiyorum...
hangi "bir" komutandan bahsediyoruz? öncelikle onu açıklamalısın....
tanrı lafı için ısrar eden "bir" komutanmı? Bunun için bir allahın kulu diyebilirmi "ben askerde böyle bir olayla karşılaşmadım" diye
Namaz kılan subayları ihraç eden "bir" komutandanmı? hatırlayınız lütfen....benim kendi üst teğmenin "uğur yücel kıd.üstteğmen) ihrac edilmiş...buna benzer bir çok vakaa...
garnizonunda şehit yakınlarını ağarlarken sadece "türbanlı olduğu için" garnizona o şehit yakınını almayan "bir" komutandanmı?
Biz bu süreçlerden geçtik. şu an komutanlarımızdan allah lafını duyunca seviniyoruz...Ben seviniyorum şahsen. inşallah devam eder...komutanların göreve uğurlarken askerlerini" allaha emanet olun" demelerinden büyük sevinç duyuyorum" bizim dinimiz ülke vatan millet sevgisini aşılar...gericiliği irticayı değil...dini bir terim duyulduğunda "irtica hortladı" denmesinden büyük üzüntü
duyuyorum...haa dini kullanarak irtica yapan varsa onları ayırt etmeli...sapla saman karışmasın...aynı atatürkü yada laikliği kullanarak din düşmanlığı yapanlar gibi...selametle...:45:
ayhankeskin
11-11-2008, 18:24
Ben böyle meselelerden kaçmam...ama aynı şeyleride tekrarlamak istemiyorum...
hangi "bir" komutandan bahsediyoruz? öncelikle onu açıklamalısın....
tanrı lafı için ısrar eden "bir" komutanmı? Bunun için bir allahın kulu diyebilirmi "ben askerde böyle bir olayla karşılaşmadım" diye
Namaz kılan subayları ihraç eden "bir" komutandanmı? hatırlayınız lütfen....benim kendi üst teğmenin "uğur yücel kıd.üstteğmen) ihrac edilmiş...buna benzer bir çok vakaa...
garnizonunda şehit yakınlarını ağarlarken sadece "türbanlı olduğu için" garnizona o şehit yakınını almayan "bir" komutandanmı?
Biz bu süreçlerden geçtik. şu an komutanlarımızdan allah lafını duyunca seviniyoruz...Ben seviniyorum şahsen. inşallah devam eder...komutanların göreve uğurlarken askerlerini" allaha emanet olun" demelerinden büyük sevinç duyuyorum" bizim dinimiz ülke vatan millet sevgisini aşılar...gericiliği irticayı değil...dini bir terim duyulduğunda "irtica hortladı" denmesinden büyük üzüntü
duyuyorum...haa dini kullanarak irtica yapan varsa onları ayırt etmeli...sapla saman karışmasın...aynı atatürkü yada laikliği kullanarak din düşmanlığı yapanlar gibi...selametle...:45:
Arkadaşım, orduda hiyerarşik bir düzen vardır, onu kimsenin değiştirmeye ve bozmaya hakkı yoktur. Kişilerin düşünce ve fikirleri değişiklik gösterebilir, ama; asla Anayasa, Askerlik Kanunu, İç hizmet kanunu vs. kanunlar dışına çıkamaz. Çıkan olursa, yada kalkışırsa tabi ki ilişkisi kesilir. Bu ordunun kendi içindeki anlayışı. Saygı duymak lazım, dini duygularla hareket edilen bir kurum değildir tabiki...
Konu Gitgide rayından çıkıyor
Kimse Kimseyi kırmadan kapatalım
selametle