Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yellenmek Tansiyonu düzenliyormuş

Pasilobus
31-10-2008, 21:02
Hani ünlü bir deyimimiz vardır. "Bir o.....k dokuz doktora bedel" diye. Meğer bu deyimi dilinden düşürmeyen halkımızın bir bildiği varmış....
Yellenme kokusu yüksek tansiyona iyi geliyormuş!
İnsanoğlunun yellenme kokusundan şikayeti oldukça eski ancak yeni bir bilimsel araştırma, bu kokunun aslında kan basıncını düzenlediğini tespit etti. Ünlü Amerikan Bilim Dergisi "Science" son sayısında yayınladığı bir bilimsel araştırma raporunda, insanoğlunun çıkardığı gazın kokusunun, kan basıncını düzenlediğini kaydediyor.
Raporda, fareler üzerinde yapılan deneylerde, bunun net olarak tespit edildiği belirtiliyor. John Hopkins Üniversitesi uzmanları, bağırsaklardaki bakterilerin sebep olduğu kokunun içerdiği 'hidrojen sülfit'in, beyne sinyaller göndererek, sinirleri rahatlatmasını sağladığını ve kan basıncını düşürdüğünü tespit ettiler. Yakın tarihlerde yapılan araştırmalar, hidrojen sülfitin vücut içinde çeşitli psikolojik fonksiyonlar gören ve "gasotransmitters" olarak adlandırılan moleküllerden olduğunu gösteriyor. Tıp uzmanları, insan gazının fonksiyonları konusundaki bu yeni bilgilerin, bazı yeni araştırmalara da kapı aralayacağına dikkat çekiyor. Ayrıca, bu yeni bulgular, ilaç endüstrisinde de yeni gelişmelere sebep olabilecek. Bazı haber kaynakları, yakın gelecekte "yel kokusu hapları" bile üretilebileceğini iddia ediyor.

umuter
31-10-2008, 21:13
ALLAH hikmeti olmayan hiç bir şeyi yapmamıştır aslında ama biz insanlar herşeyde bir sebeb ve mantık aradığımız için bazı şeyleri kabul etmekte zorlanıyoruz illa ki bilimsel bi açıklaması gelsin diye bekliyoruz...
evet yaratılan hiç bir şey amaçsız ve boşa değil...
teşekkürler bilgi için

CABBARİ
01-11-2008, 14:16
bende neden devamlı tansiyon oynayıp duruyor demiştim:)

Pasilobus
27-12-2008, 18:38
yolu buldumu salın gitsin:)

muhsinkilic
27-12-2008, 18:52
bilgi için teşekkürler

Pasilobus
12-03-2009, 13:58
tabi her zaman heruerde uluorta değil zamanını bilip salacaksın:)

caglar684
12-03-2009, 15:06
tabi her zaman heruerde uluorta değil zamanını bilip salacaksın:)

usta yabancılar bu sesi ve kokuyu duymazdan geliyolarmış biliyon mu? :) adamlar biliyo demek ki faydasını.:8[1]:

CABBARİ
12-03-2009, 15:15
usta yabancılar bu sesi ve kokuyu duymazdan geliyolarmış biliyon mu? :) adamlar biliyo demek ki faydasını.:8[1]:

avrupalı insanda bu gayet normal sıradan bir hayatın parçası fakat geğirmek tam bir felaket!!!

osmann
12-03-2009, 15:30
avrupalı insanda bu gayet normal sıradan bir hayatın parçası fakat geğirmek tam bir felaket!!!

bazen karnın şiş olduğu halde gaz çıkaramayınca çok ağrın oluyor...
o bile nimet... (gaz çıkarmak yani)
selametle...

sunrise
12-03-2009, 16:15
osmann o neyin nimeti.
Raporlu alınan tansiyon ilaçları gibi bir stok mu o. Yani dur senin tansiyonun biraz çıkmış şu birikenden biradsj9ş.u,fbut5c*x0ı98ci2ühğ8,i

CABBARİ
12-03-2009, 16:22
midede yada bagırsaktaki fazla gaz göğüse agrı yapar insan kalp krizi geçiriyorum bile zanneder
sealametle

osmann
12-03-2009, 16:56
osmann o neyin nimeti.
Raporlu alınan tansiyon ilaçları gibi bir stok mu o. Yani dur senin tansiyonun biraz çıkmış şu birikenden biradsj9ş.u,fbut5c*x0ı98ci2ühğ8,i

gaz çıkarmak yazacaktım. eksik olmuş...düzelttim...
selametle...

kucer06
12-03-2009, 18:42
bende neden devamlı tansiyon oynayıp duruyor demiştim:)

Demekki üstadım sen yeterince o.......muyon.

osmann
12-03-2009, 19:31
Demekki üstadım sen yeterince o.......muyon.

:8[1]: :8[1]: