Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Goldmaster 9000 serisi E-01/E-02/E-03/E-5/E-06 Hataları ve Çözümleri

®adakoglu
01-04-2006, 15:07
Goldmaster 9000 serisi E-01/E-02/E-03/E-5/E-06 Hatalarının Çözümleri Resimli Anlatim Dosyası

Arkadaşlar bazı anakarlarda tf loader çalışmamaktadır bunun için aşağıdaki işlemleri yapın!!!

Hyper-Threading özellikli anakartlarda TF loader çalışmıyor bunun için kapatılması gerekiyor bu özellik.. Biostan bu özelliği kapatıp tekrar yükleme yapınız..Enablet yazan yeri disablet yapın.

Hyper-Threading özellikli olduğunu anlamak için .....

Bilgisayarı Hyper-Threading özelliğini anlamak için masa üzerindeki bilgisayarımı sağ tuş ile tıklayarak özellikler daha sonra karşınıza çıkan pencereden Donanım ---- aygıt yöneticisi daha sonra işlemcilerin üzerinde çift tıklayarak anlayabiliriz eğer 2 adet işlemci modeli yazıyorsa Hyper-Threading anakart kullanılıyorsunuz anlamına geliyor...
kolay gelsin

DİĞER HATALAR VE ÇÖZÜMLERİ

Only the registered members can see the link

hindi
26-04-2006, 19:07
arkadaşlar loaderde intializing failed yazıyo çüft çekirdek işlemcim var arkadaşın dediğini yaptım fakat olmadı ne yapmalıyım uyumlşulukta ta denedim gene olmadı koaly gelsin

hindi
26-04-2006, 19:25
arkadaşlar ne yapcam ya comu 2 ye taktım loader hala hata veriyo yardımlarınızı bekliyorum çok acil

hindi
26-04-2006, 19:36
mod arkadaşlar bilgisi olan yokmu ya?

®adakoglu
26-04-2006, 20:03
arkadaşlar ne yapcam ya comu 2 ye taktım loader hala hata veriyo yardımlarınızı bekliyorum çok acil
Hyper-Threading özellikli anakartlarda TF loader çalışmıyor bunun için kapatılması gerekiyor bu özellik.. Biostan bu özelliği kapatıp tekrar yükleme yapınız.. Hyper-Threading Enablet yazar onu disablet yapmanız gerekiyor.

Bilgisayarı Hyper-Threading özelliğini anlamak için masa üzerindeki bilgisayarımı sağ tuş ile tıklayarak özellikler daha sonra karşınıza çıkan pencereden Donanım ---- aygıt yöneticisi daha sonra işlemcilerin üzerinde çift tıklayarak anlayabiliriz eğer 2 adet işlemci modeli yazıyorsa Hyper-Threading anakart kullanılıyorsunuz anlamına geliyor...
kolay gelsin

hindi
26-04-2006, 20:45
abicim yaptım olmadı sorun comu kapatmışım ben bnmm Hyper-Threading anakartta böle ama açıkende çalışıyo saol kolay gelsin

salih333
20-06-2006, 23:48
Hyper-Threading özellikli anakartlarda TF loader çalışmıyor bunun için kapatılması gerekiyor bu özellik.. Biostan bu özelliği kapatıp tekrar yükleme yapınız.. Hyper-Threading Enablet yazar onu disablet yapmanız gerekiyor.

kolay gelsin

sayın radakoğlu
benim makina ht özellikli fakat biostan hangi bölümden kapatacam bu ht özelliği
her yee baktım fakat sizin yazdığınız gibi Hyper-Threading yazan bi ye yok
hangi bölümden kapatacağımızı açıklarmısınız
rica ederim

®adakoglu
21-06-2006, 00:04
sayın radakoğlu
benim makina ht özellikli fakat biostan hangi bölümden kapatacam bu ht özelliği
her yee baktım fakat sizin yazdığınız gibi Hyper-Threading yazan bi ye yok
hangi bölümden kapatacağımızı açıklarmısınız
rica ederim
Bilgisayarın Bios bölümüne gir.oradaki bölümlere bak.
Hyper-Threading yazan yazının karşısında Enablet yazarsa açık anlamındadır.Disablet yazarsa kapalı anlamındadır.Siz onu açık ise kapalı konuma almalısınız.

salih333
21-06-2006, 00:38
Bilgisayarın Bios bölümüne gir.oradaki bölümlere bak.
Hyper-Threading yazan yazının karşısında Enablet yazarsa açık anlamındadır.Disablet yazarsa kapalı anlamındadır.Siz onu açık ise kapalı konuma almalısınız.

sizin dedğiniz gibi Hyper-Threading yazan bi yer yok bölümlerini hepsina girdim
main
advanced
power
boot
bölümleri var ama Hyper-Threading yazan bi yer yok
saygılar

®adakoglu
21-06-2006, 00:42
sizin dedğiniz gibi Hyper-Threading yazan bi yer yok bölümlerini hepsina girdim
main
advanced
power
boot
bölümleri var ama Hyper-Threading yazan bi yer yok
saygılar
Her anakartta Hyper-Threading özellikli olmaz ;sizin anakarta yoksa yapacağınız her hangi bir şey yoktur.

salih333
21-06-2006, 00:47
Her anakartta Hyper-Threading özellikli olmaz ;sizin anakarta yoksa yapacağınız her hangi bir şey yoktur.

gm yüklemiyo diğer cizhazları yüklüyorum sadece gm yüklemiyo
sorunu bi türlü çözemedim

salih333
21-06-2006, 01:00
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

RESİM BU Bİ BAKIN İSTERSENİZ

®adakoglu
21-06-2006, 01:04
gm yüklemiyo diğer cizhazları yüklüyorum sadece gm yüklemiyo
sorunu bi türlü çözemedim
Goldmaster yükleme proğramı üzerinde mausun sagını tıkla özelliklere gir.uyumluluk sonra uyumluluk modu yazan yerdeki kutuyu tıkla oradan
Windows 98 / yeri seç uygula tamam de birde bunu yapın.

salih333
21-06-2006, 01:09
Sİzİn DedİĞİnİz Gİbİ Yaptim Yİne Olmuyor
Abİcİm

salih333
21-06-2006, 01:26
gaiba yardımcı olamıcaksınız

®adakoglu
21-06-2006, 01:33
Abİcİm
Arkadaşım
bu programı indir incele (Only the registered members can see the link)
Çihazın rs 232 girişi arızalı olabilir, veya Hyper-Threading anakartınızda açık (enablet yazar ) bu özelligi siz göremiyorsunuz.Bu Hyper-Threading kapatmazssanız cihazlara yükleme yapamazsınız.Pc bilgisi olan birisine göstermenizde fayda vardır.

salih333
21-06-2006, 01:48
rs232 çalışıyor abicim çünki diğer cihazlara yükleme yapıyor
sizin vardiğiniz dosyayı denedim daha önce ama yine olmadı
Hyper-Threading caba hangi bölümde hepsine baktım acaba bi resim verebilirmisiniz belki isim olarak farklı olmalı

®adakoglu
21-06-2006, 01:57
rs232 çalışıyor abicim çünki diğer cihazlara yükleme yapıyor
sizin vardiğiniz dosyayı denedim daha önce ama yine olmadı
Hyper-Threading caba hangi bölümde hepsine baktım acaba bi resim verebilirmisiniz belki isim olarak farklı olmalı
Her anakarta farklı yerlerde olabilir.RS 232 derken cihazın giriş yeri arızalı olabilir demiştim aynı cihaza başka bilgisayardan yazılım atılabiliyormu.
Bios HT yazan yer varsa karsısındada enablet yazıyorsa onu disablet yapmalısınız.Şu an resim çekme imkanım yok yarın resim çekip gösteririm.

salih333
21-06-2006, 04:07
Abİcİm Anakartim Asus

salih333
23-06-2006, 01:16
Her anakarta farklı yerlerde olabilir.RS 232 derken cihazın giriş yeri arızalı olabilir demiştim aynı cihaza başka bilgisayardan yazılım atılabiliyormu.
Bios HT yazan yer varsa karsısındada enablet yazıyorsa onu disablet yapmalısınız.Şu an resim çekme imkanım yok yarın resim çekip gösteririm.

resim çekip gösterecektiniz sayın radakoğlu unuttunuz galiba

®adakoglu
23-06-2006, 05:41
resim çekip gösterecektiniz sayın radakoğlu unuttunuz galiba
Bilgisayarın Bios ayarlarına giriyorsunuz.Kendi bilgisayarımın bios bölümü ile ilgili olarak.1.birinci olarak Advenced bölümüne giriliyor.
sonra buradan Advenced Bios Features bölümünde Hyper-Threading Technology yazıyor bu yazının karşısındada Enablet yazıyor.Senin Bilgisayarın anakartı farklı marka oldugu için bu yazılar farklı yerde olabilir.

salih333
23-06-2006, 13:46
sayın radakoğlu ht sistem sp1 olmadığından dolayı aktif veya pasif edilemiyo bu yüzdendirki bu loader çalışmadı sp1 i yükleyince olay tamam yinede yardımlarından dolayı teşekkür ederim
saygılar sunarım

data27
26-06-2006, 21:49
selam ustalar acılırken A3.81 diye acılıyor
goldmaster 9400 cı ya zılımını nerden bulurum

omni
26-06-2006, 22:10
selam ustalar acılırken A3.81 diye acılıyor
goldmaster 9400 cı ya zılımını nerden bulurum
burda Only the registered members can see the link

®adakoglu
26-06-2006, 23:20
sayın radakoğlu ht sistem sp1 olmadığından dolayı aktif veya pasif edilemiyo bu yüzdendirki bu loader çalışmadı sp1 i yükleyince olay tamam yinede yardımlarından dolayı teşekkür ederim
saygılar sunarım
Sorununu çözmene sevindim.Sevgiyle kalın.

sahin66
10-07-2006, 18:38
ustacım topfiled tf 5000 cı modelli cihaza dosya 1'i attım fakat dosya 2' atarken e 6 hatası veriyor yarımlarınızı bekliyorum

bilimcell
27-10-2006, 21:38
Abİcİm

Selamlar !
Sorunu Haletmişsiniz. Sevindim.Cevap yazmıştım sonradan gördüm ki sorun çözülmüş.
Saygılar.

cinbo
30-04-2007, 19:33
arkadaşlar neden pc ile oynayalım ona göre lodur cıkartsınlar ilgili arkadaşalardan rica olunur iyide olur

TARANTİNO
30-04-2007, 19:36
arkadaşlar neden pc ile oynayalım ona göre lodur cıkartsınlar ilgili arkadaşalardan rica olunur iyide olurHata kodları ve çözümü ile ilgili dosya ilk mesajda mevcut...orada belirtilen çözüm önerilerini kullanmalısınız...bu tür bir yükleme proğramı yapılacağı kanaatinde değilim...yapılsaydı yıllardır yapılırdı çünkü...kolay gelsin...sevgilerimle...:wave:

ledungirra
10-05-2007, 03:48
cihazımda resimde gösterdiğiniz gibi çift işlemçi yok..hyper-threading özelliği yok demek ki..anlatıklarınızdan anladığım kadarıyla..uyumluluk sorununuda dediğiniz gibi windows 98 olarak değiştirdim..ancak E-06 hatasından kurtulamadım..ne yapmam gerekiyor..bilgi verirseniz sevinirim

TARANTİNO
10-05-2007, 10:57
cihazımda resimde gösterdiğiniz gibi çift işlemçi yok..hyper-threading özelliği yok demek ki..anlatıklarınızdan anladığım kadarıyla..uyumluluk sorununuda dediğiniz gibi windows 98 olarak değiştirdim..ancak E-06 hatasından kurtulamadım..ne yapmam gerekiyor..bilgi verirseniz sevinirimCihazınıza yanlış yazılım yüklemeye çalışıyorsunuzdur...cihazınızın modeline uyan yazılımı yükleyiniz...modelini yazın yardımcı olmaya çalışalım...sevgilerimle...

umavigok
24-05-2007, 07:34
ben de e-03 hatası yaşıyorum. ancak ben vista işletim sistemli hp compaq marka dizüstü bilgisayara sahibim. çift işlemcili denilen herşeyi yaptım problem nerde olabilir 23.05.2007 yazılımını 9400 vcı ya yükleyemedim. acilen yardım ederseniz sevinirim.

karatay
27-05-2007, 08:15
arkadaşım çözüm olarak atacağın güncel yazılımı loaderin dosya seç buşluğuna mause ile sürükle ve bırak o şekilde yükleme yapabilirsiniz..
denenmiştir %100 okey

pencere77
27-05-2007, 11:08
bu forum gm de 1 numara.başarılar

umavigok
30-05-2007, 06:37
yazılımı loaderin içine elle de taşısam olmadı başka ne yapmam lazım hala e-03 diyor. saygılarımla

fatihkiran
02-06-2007, 00:07
değerli arkadaşlar bu hata msjları çok baş ağrıttı denenmiş ve olumlu sonuç alınmış bir işlem var .....LOADER in üzerinde sağ tuş ÖZELLİKLER....>UYUMLULUK....>GÖRÜNTÜ AYARLARI......>640x480 ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞTIR I işaretliyoruz tamam deyip yüklemeye başlıyoruz tıkır tıkır yüklüyoruz,ilginç ama işe yarıyor,saygılar...

karatay
03-06-2007, 01:02
E-01 de yazılım atarken COM ayarını düşür
E-02 de cihazınıza güncel yazılım atın
E-03 de uyumluluk ayarlarını kontrol et
E-05 de Çok nadiren de olsa E-05 hatası ile karşılaşabilirsiniz.Bu yüklediğiniz dosyanın,tamamlanmamış veya hatalı kapatılmış olduğunu gösterir.Yapılacak bir şey yoktur.Hatalı veya eksik dosyayı yüklemekten vaz geçiniz.
E-06 da ise yanlış yazılım atıyorsunuz demektir

Yükleme esnasında E-01 hatası alıyorsanız,resimde görülen işlemleri yapınız.

"Seri port ayarları" bölümünden,"hız"ı düşürünüz.

hasan
28-09-2007, 23:42
Pc de Şekilde gösterdiğin yere girdim bu çıkan 2 AMD yazan yerde sağ tuş yapıp çıkan kaldırımı onaylayacağız

hasan
28-09-2007, 23:46
Arkadaşım benim şimdiki bilgisayarda da aynı problem var. dosyayı klosöre kopyalarken, dosya hasarlı hale geliyor ve yüklenmiyor. Teknoloji geriliyormu anlamıyorum. önceki 94 model exper bilgisayarda sorunsuz yüklüyordum. Promlar gelişecek yerde hep sorun çıkarıyor. dosyayı yeni sisteme uyarlanmış şekilde, yani her gilgisayara yüklenecek şekilde vermek mümkün olmazmı?

hasan
28-09-2007, 23:48
Uyumluluk ayarlarına nereden giyiliyor.

hasan
29-09-2007, 00:28
cıhazı Gm 9400 cı olup yeni yazılımı yükleyemeyen arkadaşlara müjde.....! Pc nizden ara butonunda uyumluluk yazıp, arattırıyorsunuz. Orada Uyumluluk Sihirbazı çıkıyor. Yükleme.exe yi pc nizin program fles'ine kopyalıyorsunuz. ileri butnuna basarak 98' i işaretliyos vs sisteme uyumluluğu gerçekleş tiriyorsunuz. Port ayar hızını da 57.6 ' a ayarladınmı işlem tamamdır. Hadi kolay gelsin. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür, selam ve sevgiler. Bu paylaşıma doyulmuyor vesselam...

kayadoğan
30-10-2007, 11:40
Goldmaster yükleme proğramı üzerinde mausun sagını tıkla özelliklere gir.uyumluluk sonra uyumluluk modu yazan yerdeki kutuyu tıkla oradan
Windows 98 / yeri seç uygula tamam de birde bunu yapın.

evet arkadaş teşekkür ederim yaptım ve oldu kaçgündür uğraşıyordum olmuyordu tekrar teşekkür.

işçi
26-02-2008, 10:54
arkadaşlar 9000 serisi modellerde trt.kanallarında takılma başladı yazılım deniyorsa üç ayrı,
yazılıml mk.var hepsinde sonuç aynı şu sadece trt.kanallarında digerlerinde pek yok ustalara duyurulur

m.ali1574
06-03-2008, 17:42
bu bios ayarlarına nereden giriliyor.benim cihaz gm 9450cı devamlı e-03 hatası veriyor.1.ci mesajda hyber thending kapatılması gerekiyor deniyor.benim bilgisayarda var .ama bios ayarlarına nereden giriliyor bilmiyorum.bu konuda bi yardım ederseniz sevinirim,teşekkürler.

06ankaralı
06-03-2008, 18:02
arkadaşım bilgisayar açılırken klavyede delete tuşu var o tuşa kesk kesik bas bios açılır bazı bilgisayarlarda bu işlem f2 tuşu ile yapılır

işçi
07-03-2008, 15:51
geçende yazmıştım arkadaşlar 9700.9400 vcı. trt.11919 v 24444 frekansında duraklama yapıyo varmı çözümü

bbulent
13-03-2008, 23:57
yeni notebook'larda bilindiği gibi seri port bulunmamaktadır,
usbtoseri çeviriciler ile her türlü seri port device'a bağlanıp işlemler yapabiliyorum ancak bu receiver yazılım yükleme programı çalışmıor yazılım yüklemek istediğimde error 3 alıyorum, seri port'u olan bilgisayardan sorunsuz yazılım yükleyebiliyorum,
Bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek kişi varmı ?

antseptic
01-05-2008, 23:13
arkadaşlar bende gm 9400 CI model uydu cihazıma yeni aldığım pc den yazılım atamıyordum! ilk olarak uyumluluk seçeneğini ( bilmeyen arkadaşlar için yükleme.exe programı üzerine sağ tıklandıktan sonra yukarıdan uyumluluk sekmesine gelinir ve orada bulunan uyumluluk modu win 98/win me yapılır) değişirdim! ama yükleme.exe i çalıştırıp Bul butonuna bastığımda program kendini kapatıyordu. bu sorunuda yazılım dosyasını mouse ile sürükleyip dosya alanına bırakarak çözdüm.Eğer hala çalışmıyorsa ve bilgisayarınız çift çekirdekliyse o zaman yükleme.exe programını çalıştırdıktan sonra CTRL+ALT+DELETE yaparak işlemler sekmesine geliniz. Burada bulunan listeden Yükleme.exe'i bulup üzerinde sağ tıklayınız.Benzeşmeyi ayarla seçeneğine tılayarak açılan pencerede görünen iki işlemciden birinin önünde bulunan check işaretini kaldırınız. Probleminiz çözülecektir.

aslanım2
24-07-2008, 11:59
sevgılı arkadaslar goldmaster 9100 cıhazıma bır turlu yazılım atamıyorum ıkıde bır E1 hatası verıyor yapmadıgım sey kalmadı port ayalarından 57,6k yaptım yok daha asagıya ındırdım yıne yukleyemedım hep E1 hatası verıyor yardımcı olurmusunuz lutfen

aslanım2
24-07-2008, 13:20
kımse yardım etmıcekmı sımdı bana

aslanım2
25-07-2008, 12:45
arkadaslar 2 gundur ugrasıyorum ve kafayı yemek uzereyım guncel kanal lıstesını yukluyorum gel gelelım yazılımı yuklemıyorum hep e1 hatası verıyor yokmu uzman arkadaslarda bunu anlayan bırısı ıkı gundur yazıyorum hıc bır cevap almadım

Seferihisarlı
25-07-2008, 18:36
Arkadasım Rs232 kablonda bir sorun olabilir kontrol et.cihazını fabrika ayarlarına geri yüklemeyi dene olmazsa loaderin uyumluluk modunu değiştir.yükleme loaderi üzerinden hızı 57.6k ya düşür.yinede olmazsa başka bir pc de dene

Gm 9100 yazılım

xp_n3r00
25-09-2008, 09:37
Uyumluluk ayarları için loader(yükleyici program) in üzerine maus ile sağ tıklayıp özelliklere tıklıyorsunuz. uyumluluk (compability) yazan yere tıklayıp bu programı aşağıdaki için uyumluluk modunda çalıştır var ve yanındaki kutucuğu. kutuyu tıklıyoruz ve windows 98/me yazan yeri seçiyoruz ve uygula tamam diyoruz. Sorun çözülüyor. Ben aynı sorunu bu şekilde çözdüm. sevgiler...

kervan_81
08-12-2009, 12:41
değerli arkadaşlar bu hata msjları çok baş ağrıttı denenmiş ve olumlu sonuç alınmış bir işlem var .....LOADER in üzerinde sağ tuş ÖZELLİKLER....>UYUMLULUK....>GÖRÜNTÜ AYARLARI......>640x480 ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞTIR I işaretliyoruz tamam deyip yüklemeye başlıyoruz tıkır tıkır yüklüyoruz,ilginç ama işe yarıyor,saygılar...

Ağabi Enterasan ama işe yaradı.....:clap2::

aliimren
22-03-2010, 01:55
teşekkür bilgiler içinr

oktaycan
13-06-2010, 15:45
arkadaslar anlattıgınız herseyı denendim dn25 geldiginde hata veriyor yazılımı atamıyorum.yardımcı olursanız memnun kalırım. şimdiden tesekkurler

halil uşaklı
17-06-2010, 13:36
bu güzel paylaşımlar için çok teşekkürler arkadaşlar
benim elimde yükleme yapmak için p5pl2 asus anakartlı 3.0 çift çekirdek işlemcili makina var ve makinam da 1 gb ram far her tür cihazı bununla versiyon atabilirimiyiz

zorroz
19-06-2010, 13:37
telekkürler

malik
15-09-2010, 01:29
Eklenti için sağol.

sistem1
23-05-2011, 09:58
tesekkürler ustam

kekemeke
11-09-2011, 20:17
bilgiler için teşekkürler.