Orijinalini görmek için tıklayınız : acer pc yardım
değerli arkadaşlar acer aspire 5715z pc var aldığımda wista kurulu idi bu wıstayı hic sevemedim şimdi xp kurmak istiyorum ama programları wısta uyumlu onun icin xp uyumlu programları lazım nasıl yapabılırım bu konuda yardımcı olursanız memnun :rtfm: :rtfm: olurum şimdiden teşekkürler
değerli arkadaşlar acer aspire 5715z pc var aldığımda wista kurulu idi bu wıstayı hic sevemedim şimdi xp kurmak istiyorum ama programları wısta uyumlu onun icin xp uyumlu programları lazım nasıl yapabılırım bu konuda yardımcı olursanız memnun :rtfm: :rtfm: olurum şimdiden teşekkürler
Acer aspire 5715z notebook xp kurulumu ve xp driverları
Bu yazı daha önce format atmış, bilgisayardan anlayan kullanıcılar içindir.
Bu sebeple detaylara girmiyorum ancak takıldığınız konuları sorabilirsiniz
Xp kurulumuna başlamadan önce;
Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd ( bakınız no:4 )
Aşağıdaki sürücüleri indirin.
Bilgisayarınızın ilk olarak cd den açılması için bios ayarlarını yapın
Only the registered members can see the linkürücüler:
Acer aspire 5715z Anakart sürücüsü: driver. (Only the registered members can see the link)
Acer aspire 5715z Ekran Kartı Sürücüsü: vga driver. (Only the registered members can see the link)
Ses Kartı Sürücüleri ve kurulumu
Birçok arkadaş ses kartını kurmayı başaramıyor. Aşağıdaki işlemleri SIRASIYLA ve hiçbir adımı atlamadan yaparsanız sorunsuz bir şekilde notebook ses kartınızı kurabilirsiniz. (Only the registered members can see the link)
Önce Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp32501-33000/sp32646.exe) dosyasını kuruyoruz. Daha sonra realtek ses kartı driverını (ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R208.zip) normal bir şekilde kuruyoruz.
Ses kartı kurulumunda hata verebilir dert etmeyin. Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz. Özellikler > donanım > Aygıt yöneticisini açıyoruz. EN ALTTA SİSTEM AYGITLARININ ALTINDA sarı ünlem işaretiyle bir pci device göreceksiniz. Sağ tıklıyoruz. (Only the registered members can see the link)
Sürücüyü güncelleştir > Hayır, (Only the registered members can see the link) Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra şunu yapıştırın
C:\Program Files\Realtek\Audio\InstallShield Daha sonra ileri'yi tıklayıp herşeyi onaylayarak kurulumu tamamlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Ses kartınız başarı ile kurulmuştur.
Acer aspire 5715z Modem Sürücüsü: modem driver (Only the registered members can see the link).
Eğer bu sürücü çalışmazsa bu sürücüyü (Only the registered members can see the link) deneyebilirsiniz.
Modem sürücünü şu şekilde kurabilirsiniz.
Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz. Donanım > Aygıt yöneticisini açıyoruz. Modem Device on High Definition Audio Bus sağ tıklayıp sürücüyü güncelle diyoruz. Bu sefer değil deyip ileri ye basıyoruz.
Listeden belirli bir konumdan yükleyi işaretleyip ileri diyoruz. Arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim deyip ileri diyoruz. Donanım türünde modemler i işaretleyip disketi var diyoruz. Modem sürücüsünü açtığımız klasörü gösteriyoruz. Çıkan uyarıya da evet deyince modemimiz kurulmuş oluyor.
Acer aspire 5715z Ethernet kartı sürücüsü: lan driver (Only the registered members can see the link)
Touchpad sürücüsü: touchpad driver (Only the registered members can see the link). (Only the registered members can see the link)
Kablosuz ethernet sürücüsü:
Atheros wireless ethernet için bunu (ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5100/driver/Wireless_Atheros_V5.3.0.67_XP_XB63_XB62%28WHQL%29.zip) indirin.
Broadcom wireless ethernet için bunu (Only the registered members can see the link) indirin.. (Only the registered members can see the link)
Hangisi olduğunu bilmiyorsanız önce ilk linki denemenizi öneririm. Zira sadece 3mb lik bir dosya.
Acer aspire 5715z launch manager: indir. (Only the registered members can see the link)
Kullandığınız programların kendi sitelerinden XP uyumlu olanları varsa onları kullanabilirsiniz
tesekkurler arkadasım sağol cok yardımcı oldunemeğine sağlık