Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : adsl üzerinden telefon görüşmesi yapılabilirmi?

osmann
17-11-2008, 09:55
Arkadaşlar evde adsl var. msn den karşı tarafla konuşma yapılabiliyor...
peki karşı tarafta internet yoksa sadece telefon varsa, biz evdeki adsl üzerinden karşı tarafla görüşme yapabilirmiyiz? yaparsak nasıl yaparız?
yanlız faturaya yansımadan yapılabilirmi diye soruyorum...
selametle...

Hakan48
17-11-2008, 10:46
bende bu konuyu merak ediyordum. güzel bir konu açmışsın osmann. bilgisi olan arkadaşlardan bekliyorum.

caglar684
17-11-2008, 11:09
evet var 20 ytl ye bi cihaz taktırıp cep dahil bütün konuşmalar bedava yapılıyor.

badtempered
17-11-2008, 11:13
var mı yok mu bilemem yanlız tespiti durumunda yaptırıma maruz kalabilirsiniz.

ama ben istediginiz şekilde olacagına inanmıyorum.

Çünkü Adsl bakır kablodan dijital olarak gider.telefon görüşmesi anolog olarak gider.

İkisi birbirinden farklı şeyler

Volkan
17-11-2008, 11:20
adsl üzerınden voıp cihazı ile belli bir serverden çok düşük miktarda ucret karşılığında aylık sınırsız göruşmeler yapılmaktadır.

bunu şu an bir çok şirket kullanmaktadır ve modem markalarında link sys ve zyxel voıpli modemlerı piyasada en çok satılan markalardır. özellikle linksys bu işte önsıradalar.

bu konuda telekomun herhangi bir yaptırımı yok dahada çok telekomun işine geliyor çünkü bu gibi göruşme yapanlar ikinci bir adsl hattı alıyolar. çünkü bu voıp görüşmeleri çok ucuz. ayrıca şu an piyasada bulunan koçnet ve superonlıne gibi bu hizmetı sağlayan operatörler daha önceden müşterılerıne belli aparatlarla yardımcı oluodurlar ama şu an bu operatörlerde direk telekomla birebir muşterıye hizmet vermktedirler.

badtempered
17-11-2008, 11:22
adsl üzerınden voıp cihazı ile belli bir serverden çok düşük miktarda ucret karşılığında aylık sınırsız göruşmeler yapılmaktadır.

bunu şu an bir çok şirket kullanmaktadır ve modem markalarında link sys ve zyxel voıpli modemlerı piyasada en çok satılan markalardır. özellikle linksys bu işte önsıradalar.

bu konuda telekomun herhangi bir yaptırımı yok dahada çok telekomun işine geliyor çünkü bu gibi göruşme yapanlar ikinci bir adsl hattı alıyolar. çünkü bu voıp görüşmeleri çok ucuz. ayrıca şu an piyasada bulunan koçnet ve superonlıne gibi bu hizmetı sağlayan operatörler daha önceden müşterılerıne belli aparatlarla yardımcı oluodurlar ama şu an bu operatörlerde direk telekomla birebir muşterıye hizmet vermktedirler.

anlaşılan sistemleri birbirine çeviren bir alet ilginçmiş

teşekkürler volkan bey :wave:

Volkan
17-11-2008, 11:31
aşağıdaki linkte LİNK SYS nin en çok kullanılan modelini inceleyebilirsiniz. Kendim bu cihazlardan bir çok firmaya bağladım. Yalnız bu cihaza telefon makınesı direk bağlandığı zaman daha stabil çalışmaktadır. telefon santrallerıne bağlandığı zaman pek fazla verım alınamıo ama şirket sahipleri çok ucuz olduğu için çalışanlarına kullandırıolar. dezavantajları aradığınız zaman numaranın mesgule duşmesı-çağrının ilk defada gerçekleşmemesı ve ınternet hıznına bağlı olarak ses kalitesının bozukluğu. ama yalnız fatura çok değişio. aylık 4 milyar telekoma fatura veren bır fırma bu cihazla telefon faturasını 2.5 mılyar gibi bir fıyata düşürebilio.

Only the registered members can see the link

badtempered
17-11-2008, 11:42
aşağıdaki linkte LİNK SYS nin en çok kullanılan modelini inceleyebilirsiniz. Kendim bu cihazlardan bir çok firmaya bağladım. Yalnız bu cihaza telefon makınesı direk bağlandığı zaman daha stabil çalışmaktadır. telefon santrallerıne bağlandığı zaman pek fazla verım alınamıo ama şirket sahipleri çok ucuz olduğu için çalışanlarına kullandırıolar. dezavantajları aradığınız zaman numaranın mesgule duşmesı-çağrının ilk defada gerçekleşmemesı ve ınternet hıznına bağlı olarak ses kalitesının bozukluğu. ama yalnız fatura çok değişio. aylık 4 milyar telekoma fatura veren bır fırma bu cihazla telefon faturasını 2.5 mılyar gibi bir fıyata düşürebilio.

ev kullanıcısı kullanamıyor mu bunu ??

ve aklıma birşey takıldı ilk mesajda deniliyor ki bir tarafta adsl var digerinde yok bunun iki tarafıda adsl yok yada varsa alet çalışabiliyor mu?

Volkan
17-11-2008, 11:50
bunu kullanan kişide adsl şart. bu voıp cihazından size servıs veren firman eğer cep göruşmlerı uluslararası goruşmlere şehiriler arası ve şehiriçi göruşmeleri verebiliosa istediğiniz yeri arayabilirsiniz. ister cebi ister iş yeri ister ev telefonunu rahatca arayabilirsiniz. şu an zaten buyuk kentlerde büyük firmalar normal telefon hatları yerıne ISDN dediğimiz data hatlarını kullanıyolar. 4 tane telin uzerınden ISDN modem sayesınde hem daha kaliteli hemde DAHA fonksiyonlu olarak '2gb data hattı ile 30 kişi aynı anda telefon göruşmesi yapabilio. tabi bunun maliyetı dahada fazla ama bunun üzerindeden data alışverışı ve video konfrenas göruşmlerı yapıldığı için büyük şirketlerde bunu tercih ediolar.

örnek vemek gerekırse. BURSA Sönmez holding Sönmez AGB grubu- Bursa BEYÇELİK GFESTAMP- BURSA MAJOR SKT- BURSAGAZ- ERMEKSAN

ayrıca bu firmalarda voıp cihazlarda bulunmaktadır.

cenk35cenk
17-11-2008, 11:54
ev kullanıcısı kullanamıyor mu bunu ??

ve aklıma birşey takıldı ilk mesajda deniliyor ki bir tarafta adsl var digerinde yok bunun iki tarafıda adsl yok yada varsa alet çalışabiliyor mu?

dostum iki taraftada adsl yok ise demişsin eğer böyle ise sence adsl üzerinde cok daha ucuza konuşulabilirmi,tabikide indirimli konuşmak isteyende olması lazım

oxijen75
17-11-2008, 15:14
yapılyor ama iyi arştırmak gerekli
sonra zor durumda klamayalım.

okannn28
17-11-2008, 15:54
Şu anda şirketin santraline taktırdım.İlk ayda karım 200 ytl civarında.Linksys modemi taktırdım.Ayrıca evdede kullanıyorum pc yardımı ile.Türkiye içi bedava gsm paralı aylık 10,5 euro ödedim 120 gün boyunca geçerli

Volkan
17-11-2008, 18:52
Şu anda şirketin santraline taktırdım.İlk ayda karım 200 ytl civarında.Linksys modemi taktırdım.Ayrıca evdede kullanıyorum pc yardımı ile.Türkiye içi bedava gsm paralı aylık 10,5 euro ödedim 120 gün boyunca geçerli

evet karı guzel helekı çok göruşen firmalar için birebir . birde dışaırdan aranabilse oda iyi olacak ama şu anda sadece localden locale aranabilio.

asef
28-11-2010, 22:15
Adsl üzeri voip görüşmeleri için en iyi modem Fritz Box.Biraz pahalı bir modem,Türkiyede pek satılmıyor,ben 2 senedir 7170(7270 sipariş verdim) modelini kullanıyorum ve kesinlikle 1 numara.Voip'li modemlerin tamamını denedim/Linksys,Cisco,Zyxel,Edimax,Airties/,ama Fritz bi farklı.Bence kendiniz araştırın- Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Hikmet™
28-11-2010, 22:24
Volkan abi bende tam mesajı düzenliyodum kayıt ettim bi baktım mesaj yerinde yok. :D Sen benden önce davrandın. :D